Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Cossack

#96851 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Možda ima opcija otkupa ugovora.
R2D2_SA

#96852 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Pa rekli su da ima opcija otkupa.

Treba ti stoper pod hitno, liga nikad jaca izgleda, nasli kvalitetnog igraca za deficitarnu poziciju i sad zanovjetamo jer je na posudbi.

Hajmo se odluciti, hocemo li samo zaradu ili cemo samo rezultat ili i jedno i drugo ili nesto cetvrto. Ocito ni zarade nema bez rezultata. Niti ima ekipe ni rezultata samo sa akademcima a zarada je vrlo upitna, kao u poljoprivredi nezivjesno, moze jedna rodna godina biti a deset tropa.

Po ovome do sad idemo na odbranu titule i pokusati uraditi nesto u Evropi. Sjetimo se gdje smo bili prosle godine tacno u ovo vrijeme i koje su nam ambicije bile, ako ih je iko znao i sve je jasno.

Ja samo ne vidim da ijedan igrac koji dolazi prvo prodje ljekarske pregleda pa onda potpis, kao sto ozbiljni klubovo rade. Eto da ne bude da samo Rocco veselje na svadbi kvari :D

Sretno Besimu, sretan rodjendan sefu a i Halilu sretno u Spartaku. Dao je svoj doprinos duploj tituli i to treba cijeniti.
rocco_siffredi

#96853 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Logovan wrote:
rocco_siffredi wrote:Posudba 1 godina.
Sad Besim razvali, prekuca ligu kao Mujakic i ovi ga vrate gore, a mi masemo usima. Radije bih da vidim nekoga iz Akademije ili da se rizikuje i da plata nekom stoperu na kojem možemo uzeti lovu, ovako :roll:
Pa ne mora se vala svaki igrač ni prodati, a i nemoguće je. Imamo igrače za prodaju. :thumbup:
Ne mora, slažem se. Dovedes igrača na posudbu 27-30 godina, klasa, jede. Nema problema.
Besim i sl igraci sa 18-19-20godina se moraju dovoditi tako da ih klub u budućnosti proda. Nikako posudba i sl.
Ali hajde sretno mu/nam.
lider

#96854 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by lider »

Besime dobrodošao :thumbup:
Mislim da će ovo biti ogromno pojačanje
Ultraviolent

#96855 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ultraviolent »

Znaci klub na zvanicnoj fb stranici snima lopte koje je vlasnik kupio. Isti taj vlasnik komentarise zasto ne moze vidjeti prevod natpisa i odgovara nekome u komentarima :lol:
E ne znam, tanka je linija je li mi ovo ofirno i amaterski ili transparentno i topao odnos rukovodstva kluba i navijaca
emigrazione

#96856 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Raigor Stonehoof wrote:
Sad Besim razvali, prekuca ligu kao Mujakic i ovi ga vrate gore, a mi masemo usima. Radije bih da vidim nekoga iz Akademije ili da se rizikuje i da plata nekom stoperu na kojem možemo uzeti lovu, ovako :roll:
Zasto tebe zanima sta i koliko mozemo uzeti na kome?

Cilj je da imas najbolju ekipu a ne da zaradis najvise. Trenutno u akademiji nema niko ni nlizu Besimovih kvaliteta i zato je ovo odlican potez
Kada si gledao ovoga Serbecica, ako ima neka tekma ili nesto slicno molio bih te da za link da i ja pogledam, jer iskreno veze nemam ko je ovaj Serbecic, a kamoli da ga okivam u zvijezde...
Leopard_SA

#96857 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

R2D2_SA wrote:Pa rekli su da ima opcija otkupa.

Treba ti stoper pod hitno, liga nikad jaca izgleda, nasli kvalitetnog igraca za deficitarnu poziciju i sad zanovjetamo jer je na posudbi.

Hajmo se odluciti, hocemo li samo zaradu ili cemo samo rezultat ili i jedno i drugo ili nesto cetvrto. Ocito ni zarade nema bez rezultata. Niti ima ekipe ni rezultata samo sa akademcima a zarada je vrlo upitna, kao u poljoprivredi nezivjesno, moze jedna rodna godina biti a deset tropa.

Po ovome do sad idemo na odbranu titule i pokusati uraditi nesto u Evropi. Sjetimo se gdje smo bili prosle godine tacno u ovo vrijeme i koje su nam ambicije bile, ako ih je iko znao i sve je jasno.

Ja samo ne vidim da ijedan igrac koji dolazi prvo prodje ljekarske pregleda pa onda potpis, kao sto ozbiljni klubovo rade. Eto da ne bude da samo Rocco veselje na svadbi kvari :D

Sretno Besimu, sretan rodjendan sefu a i Halilu sretno u Spartaku. Dao je svoj doprinos duploj tituli i to treba cijeniti.
Slazem se, samo bih dodao da ne mislim da je liga jaca nego ikada, vec da je u ovom trenutku vise klubova slicne kvalitete nego ikada prije
Logovan

#96858 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote: Ne mora, slažem se. Dovedes igrača na posudbu 27-30 godina, klasa, jede. Nema problema.
Besim i sl igraci sa 18-19-20godina se moraju dovoditi tako da ih klub u budućnosti proda. Nikako posudba i sl.
Ali hajde sretno mu/nam.
Pa ne vidim zašto bi moralo ovako biti. :-) Imaš akademiju pa prodaji koliko hoćeš, ako prodaš nekog sa strane još bolje.

A i Besim se izgleda može kupiti na kraju sezone, tako da od njega možda budeš i zaradio.
GandalfSivi

#96859 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Nikada udovoljiti. Forsiras djecu, oni mladi, jebada je jer nema rezultata. Potpises ugovor sa nekim, ne valja, samo pare bacas. Dovedes na posudbu, ne valja ni to, neces zaraditi.

U cemu je problem svega vam? Doveli lika, kvalitetan je, moze nam pomoci da titulu odbranimo, jos uz njega mladi mogu nauciti (a nije da im se ne daje prilika u zadnje vrijeme), svi sretni.

Ali eto, da se napise nesta...
Company85

#96860 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

F&N wrote:
Cossack wrote:Ja ove sezone najviše očekujem od Hebibovica 8-)
Sazrio je konacno. Nesto kao Hadzija, sto je stariji to je bolji.
Ozenio se :mrgreen:
THEC

#96861 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by THEC »

i Kapic je bio na posudbi, mozda nije odigrao onoliko koliko moze ali nam je pred kraj valjao itekako, osvojili titulu,kup, on otisao svojim putem, hvala lijepo i nek mu je sa srecom, eto sad Serbecic dosao, nek nam i on pomogne da opet osvojimo duplu krunu(ili eto barem titulu) i nek ide, i njemu isto tako hvala na svemu i svake sezone sto se mene tice ako cemo osvajati titule i dominirati ovom ligom neka dovode i po trojicu igraca na posudbu, a ako uz to jos svake sezone prodamo i po jednog akademca gdje ce onda bolje od toga :)
last mohicans

#96862 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

I ja fakat ne kontam neke. Pa klubovi svjetskog renomea dovode na posudbe, eto mi sila pa nam ne trebaju. Ovo do sada je odlično odrađeno. Glavnu okosnicu zadrzali, doveli pojačanja koja to trebaju dokazati na terenu. Samo čega me strah da Hus po svaku cijenu ne bude zelio ova pojacanja ubaciti u prvi tim, onda nas nema zadugo. Vjerujem da nece, da ce iskristalisati najboljih 11 i naci im adekvatne zamjene. Jbg, ne mogu svi igrati.
Grean

#96863 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

emigrazione wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Zasto tebe zanima sta i koliko mozemo uzeti na kome?

Cilj je da imas najbolju ekipu a ne da zaradis najvise. Trenutno u akademiji nema niko ni nlizu Besimovih kvaliteta i zato je ovo odlican potez
Kada si gledao ovoga Serbecica, ako ima neka tekma ili nesto slicno molio bih te da za link da i ja pogledam, jer iskreno veze nemam ko je ovaj Serbecic, a kamoli da ga okivam u zvijezde...
Pa ako si pratio Mihojevica u mladoj reprezentaciji vidio si i njega :) tu su negdje, bara bara tada bili s tim da je Serbecic mladji pa jos uvijek ima pravo nastupa.

Visociji je od Mihojevica, jak u skoku, tanji sa loptom, eto tako nekako.
Logovan

#96864 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

last mohicans wrote:I ja fakat ne kontam neke. Pa klubovi svjetskog renomea dovode na posudbe, eto mi sila pa nam ne trebaju. Ovo do sada je odlično odrađeno. Glavnu okosnicu zadrzali, doveli pojačanja koja to trebaju dokazati na terenu. Samo čega me strah da Hus po svaku cijenu ne bude zelio ova pojacanja ubaciti u prvi tim, onda nas nema zadugo. Vjerujem da nece, da ce iskristalisati najboljih 11 i naci im adekvatne zamjene. Jbg, ne mogu svi igrati.
Jebi ga sad. :D Jedino možda u prvoj utakmici protiv Celtica neko od pojačanja ostane na klupi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96865 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Anđušić je trebao donijeti zaradu i FK Sarajevo, međutim od toga na koncu neće biti ništa. Naime, prema dogovoru Sarajeva i Mladosti prilikom prelaska Anđušića, klubu sa Koševa trebalo je pripasti 25 posto od narednog Anđušićevog transfera. Ipak, Bordo klub se u međuvremenu toga odrekao, i to prilikom realizacije transfera Geodona Guzine iz Mladosti u Sarajevo i Nemanje Nikolića iz Sarajeva u Mladost.
Dinostula

#96866 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Tomahawk11 wrote:
Anđušić je trebao donijeti zaradu i FK Sarajevo, međutim od toga na koncu neće biti ništa. Naime, prema dogovoru Sarajeva i Mladosti prilikom prelaska Anđušića, klubu sa Koševa trebalo je pripasti 25 posto od narednog Anđušićevog transfera. Ipak, Bordo klub se u međuvremenu toga odrekao, i to prilikom realizacije transfera Geodona Guzine iz Mladosti u Sarajevo i Nemanje Nikolića iz Sarajeva u Mladost.
Potrosili toliko vremena i para na lika i na kraju drugi pare na njemu zaradili. :roll:
todd_smith

#96867 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Dinostula wrote:
Tomahawk11 wrote:
Potrosili toliko vremena i para na lika i na kraju drugi pare na njemu zaradili. :roll:
Pa s obzirom da smo ga imali u ekipi, vidjeli da ne ide. Imao je priliku, mozda nije minutaza bila koja je dovoljna, ali imao je priliku da se dokaze.

Drag je meni Nemanja, ali kada nije sudjeno, nije. Neka mu je sa srecom.
Logovan

#96868 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ono što raduje stratega tima sa Koševa je činjenica da je Mirko Oremuš dobio sve potrebne papire i registrovan je u savezu.

Oremuš je od jučer stekao pravo nastupa, pa će sasvim sigurno zauzeti mjesto u startnoj postavi Bordo tima.
:thumbup:
GandalfSivi

#96869 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Realno da smo pokusali, pokusali smo, da ga je islo i nije bas. Nema tu nikakve krivice, takve stvari se dese.

Btw, sanjao sam svega mi da se Benko vratio, sad se sjetih...
Tomahawk11
Globalni moderator

#96870 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Džabe sve, mogao je Škoru sanjati...

Ili Krupinca...
tcz

#96871 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tcz »

sto se todd ušuti, klepio vip-ovku i kulira lagano :run:
:sax:
gold'n'brown

#96872 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Od covjeka koji ne propusta utakmice Hajduka sam cuo da mu je Oremus bio najdrazi igrac Hajduka. Jedino sto je on uvijek u Hajduku igrao beka ili po desnoj strani vise kao krilo. Ako bude imao isti pristup u Sarajevu, vjerujem da ce biti jedan od najboljih igraca.
mirza_15

#96873 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Ako ispadnemo nosioci smo u trećem pretkolu EL :shock: :thumbup:
Last edited by mirza_15 on 05/07/2019 15:31, edited 1 time in total.
todd_smith

#96874 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

tcz wrote:sto se todd ušuti, klepio vip-ovku i kulira lagano :run:
:sax:
:lol:

Nisam.

Cekam da podignem, obecao mi je.
Dinostula

#96875 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

todd_smith wrote: