Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#96826 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

al-em wrote:Gavric, oremus, kurdic, djokanovic, mustafic.
Stanojevic se vraca do oktobra. Jel potreban tu jos jedan igrac?
Gavrić je ofanzivno orjentisan kao i Oremuš, Kurdić može krpiti, ali je prije svega stoper, Mustafić se nije najbolje pokazao i pitanje je koliko je dostojn a zamjena za Stanojevića, a Đokanoviću treba postepeno davati priliku (nikako ovu sa Celticom).
Ono, sve su prilike da će to biti opcija Krste - Oremuš za Celtic.
strong69

#96827 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Tomahawk11 wrote:
Misliš na šal? Ne obratih pažnju :?
Ma salio sam se. Malo sam sarkastičan, zbog nekih negativnih komentara.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96828 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

strong69 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Misliš na šal? Ne obratih pažnju :?
Ma salio sam se. Malo sam sarkastičan, zbog nekih negativnih komentara.
:thumbup:
al-em

#96829 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Kurdic 500 minuta prosle godine, mustafic 900. Od toga su mozda poceli 3,4 utakmice od prve minute. Sta su mogli pokazati za to vrijeme.
Nece sezona propasti do oktobra, treba ih gurati uz oremusa.
todd_smith

#96830 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Dinostula wrote:
todd_smith wrote:Na osnovu cega ste sigurni i jednog i za drugog?
Iskren da budem nisam gledao ni jednog ni drugog.Ali po prici sto raja prica da je ovaj Gavric sav pogubljen.Oremus za ono sto je odigrao brat mi rece da ima slifa za fudbal.VIdjecemo sve.Cujem i da je Milanovic bio solidan,ako izbori mjesto pored Velkoskog sto je ravno vjerovatnoci da mi osvojimo LP ove godine. :D
Da se ne lazemo Milanovic (doduse Guzina i Letic) je jedini igrac kojeg smo doveli da je dokazan u Ligi.

Ovaj Gavric, imao katastrofalnu utakmicu onu prvu u pripremama, da li je trema ili sta ne znam, ali ako je trema na praznom pomocnom, kako li ce onda reagovati kada mu istok sve krene psovati.

Oremus mi je suhveli, gledajuci koliko je igrao i gdje i sta zadnje vrijeme, vise mi baca na Alispahica.

Zivi bili pa vidjeli.

Drago mi je zbog Milanovica i Guzine, jer mislim da su solidni igraci za nase Lige, sa obzirom da nemam nikakva ocekivanja uopce za Evropu.

Mislim da se trebamo max posvetiti odbrani titule, jebo Evropu. CL i EL su 2-4 utakmice u godini, dok Liga/KUP imaju 30+
Tomahawk11 wrote:Imaju novi šalovi, ono fazon lapo-lapo FKS/CelticFC.
I novih majica pun Fan Shop.
Kakav je kvalitet sala? Ako je kao onaj protiv Borusije onda je ok

Doduse kakav god da je, vise je zbog kolekcije za uzeti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96831 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Šal kao šal, pamučni :-D
sole2mio

#96832 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sole2mio »

Posljednji put na teren je istrčao u novembru prošle godine, a 2019. godini nije upisao minutažu. Nakon što je prve dvije utakmice sezone presjedio na klupi za rezervne igrače, za ostatak mečeva nije ni konkurisao zbog povrede leđa.

Pitanje je u kakvoj je formi :-)
Nadzorna_ploca

#96833 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Odlican igrac. Ako bude zdrav imamo dostojnu zamjenu za Mujakica. Mislim da je jednu utakmicu na Grbavici u repci igrao sa Nihom u tandemu.
Logovan

#96834 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Sve smo jači i jači. :thumbup: :thumbup:

Image

BESIM ŠERBEČIĆ: „I prije su me povezivali sa Sarajevo, postojala je mogućnost da dođem u Akademiju dok sam bio mlađi i jako mi je drago što sam sada ovdje u seniorskom timu. Imao sam još par ponuda za posudbe u ovom roku ali kada sam čuo da je Sarajevo zainteresovano za mene to je bilo to. Drago mi je što je dogovor uspješno okončan, čast mi je što ću nositi bordo dres“.
Last edited by Logovan on 04/07/2019 16:54, edited 1 time in total.
todd_smith

#96835 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Za svakog su igraca naglasili u objavi do kada je tu. Za ovog nisu.

Sta je u tu u pitanju sad? Posudba? Slobodan igrac? 6mj? godina? 1+1?
Grean

#96836 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Tomahawk11 wrote:Ovo ko neka sapunica, ali skraćena varijanta :D

Pao dogovor! Besim Šerbečić novi igrač FK Sarajevo
Šerbečić će sutra doputovati iz Norveške u bh. prijestolnicu, a kako nezvanično saznajemo, stavljen je i na popis fudbalera koji će konkurisati za duele sa Celticom u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.
Pravo pojacanja kome ce mozda trebati malo vremena da se vrati.

Jedina mana je sto znam da je i u Radniku, i u mladoj uz prvo Mihojevica a kasnije i Mujakica on igrao desnog stopera. Lazic je isto bio desno. Znaci ne znamo je li i ko od njih spreman presaltati se lijevo poput Dupovca koji je bio u obje uloge.

Pisu godina posudbe uz mogucnost otkupa.
SmokingMan

#96837 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Masallah. :bih:
Grean

#96838 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Samo ovo je zalosno za ligu i proizvodnju igraca. Pa ne moze ni jedan da se probije ako nije neka zlj ekipa. Evo samo iz te generacije niko nigdje sem Gojaka u Dinamu ako se to moze racunati kao nivo.

Nako kazem :D nama valja
todd_smith

#96839 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Grean wrote:Samo ovo je zalosno za ligu i proizvodnju igraca. Pa ne moze ni jedan da se probije ako nije neka zlj ekipa. Evo samo iz te generacije niko nigdje sem Gojaka u Dinamu ako se to moze racunati kao nivo.

Nako kazem :D nama valja
Ima vala i do igraca jebi ga.

Stevanovic od Sevile do Zelje, nije liga bila faktor tu, ko zna gdje je sad.
north

#96840 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Meni se cini da ako nakon Celtica niko od prvotimaca ne ode da mi u novu sezonu ulazimo jaci nego prethodnu sto se nije tako cinilo da bi moglo biti u pocetku.....Serbecic ako je spreman, a to je kljucno, kvalitet nije upitan, sigurno sa Milanovicem je pojacanje i trebali bi ubrzo uskociti u prvih 11...Oremus se nadam da ce biti dobar jer je bio relativno standardan u ligi koja je tri puta jaca od nase...S Leticem smo sigurno na dobitku jer je puno ozbiljniji od Bekica, i pravi bek sa dobrim centarsutom sto je toliko falilo..... Guzina nije prevaga ali moze pomoci u ligi kad ganjamo rezultat protiv slabijih, sigurno je bolji trenutno od Handzica npr. jedino tetovaza na prvu ne obecava..ako uzmemo da nam je jedino Mujakic bio vazna karika, da Crepulja i Kapic su tek pred kraj sezone uvezali nekoliko dobrih tekmi i da smo i bez njih u ligi dobro gurali, a da Halilovic bas i nije bio bitan faktor, onda sve ovo na prvu djeluje pozitivno...na papiru...teren je jasno glavni...kako god s ovim sto imamo u ligi djelujemo najozbiljnije, ne dominantno, ali najozbiljnije... u Evropi je to jasno neozbiljno za nesto vise....
Last edited by north on 04/07/2019 17:40, edited 1 time in total.
north

#96841 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#96842 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Od osobe bliske klubu, prema rijecima strucnog staba, Oremus najjaci igrac u ligi. Samo dok se adaptira. Pregled, tehnika, sut... top igrac. Vidjecemo kako ce se pokazati na terenu. Hebi je trebalo 3 godine da nadodje. :mrgreen:
Cossack

#96843 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Ja ove sezone najviše očekujem od Hebibovica 8-)
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#96844 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Cossack wrote:Ja ove sezone najviše očekujem od Hebibovica 8-)
Sazrio je konacno. Nesto kao Hadzija, sto je stariji to je bolji.
rocco_siffredi

#96845 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Strasno kako je malo igrao Šerbečić :roll:
Općenito, ne svidjaju mi se ove posudbe. Bezveze se daje plata, a frajer ako se pokaže ode a da ni KM nismo zaradili.
todd_smith

#96846 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

rocco_siffredi wrote:Strasno kako je malo igrao Šerbečić :roll:
Općenito, ne svidjaju mi se ove posudbe. Bezveze se daje plata, a frajer ako se pokaže ode a da ni KM nismo zaradili.
Moguce je da mu oni placaju ili pola pola.

Slicno kao mi sa Hodzicem i Celikom.

Samo jos nemam pojma, jer niko nije nista rekao, sta je u oitanju sa ovim malim? Posudba? Na koliko?
rocco_siffredi

#96847 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Posudba 1 godina.
Sad Besim razvali, prekuca ligu kao Mujakic i ovi ga vrate gore, a mi masemo usima. Radije bih da vidim nekoga iz Akademije ili da se rizikuje i da plata nekom stoperu na kojem možemo uzeti lovu, ovako :roll:
Raigor Stonehoof

#96848 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

rocco_siffredi wrote:Posudba 1 godina.
Sad Besim razvali, prekuca ligu kao Mujakic i ovi ga vrate gore, a mi masemo usima. Radije bih da vidim nekoga iz Akademije ili da se rizikuje i da plata nekom stoperu na kojem možemo uzeti lovu, ovako :roll:
Zasto tebe zanima sta i koliko mozemo uzeti na kome?

Cilj je da imas najbolju ekipu a ne da zaradis najvise. Trenutno u akademiji nema niko ni nlizu Besimovih kvaliteta i zato je ovo odlican potez
rocco_siffredi

#96849 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Cilj je da napravimo samoodrziv klub a da pritom bude najbolji, a ne da neko pumpa novac dok mu je cejf.
U ovoj ligi i zemlji je to moguće samo uz proizvodnju i prodaju igraca i bljesak u evropi.
Možemo doci u velike probleme ako stalno budemo trošili duplo vise nego zaradimo. Ne može se tako poslovati.
Ustvari moze, ali dokle.
Logovan

#96850 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote:Posudba 1 godina.
Pa ne mora se vala svaki igrač ni prodati, a i nemoguće je. Imamo igrače za prodaju. :thumbup:
Locked