Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#9676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

zforumas wrote: Ne radim, lezim. A Audi je jos i cipovan :izet:

Uuuu ide ko "gora" garamt.
Imas na "pitamo mehanicare" bitanga radi rasćipovavanje. :-)
zforumas

#9677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zforumas »

zdruzdjo wrote:
zforumas wrote: Ne radim, lezim. A Audi je jos i cipovan :izet:

Uuuu ide ko "gora" garamt.
Imas na "pitamo mehanicare" bitanga radi rasćipovavanje. :-)
Domacinsko auto, svi mi govore svaka cast :izet:

Kakav bitanga, nema on pojma...samo cip (mehko c)
condy

#9678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Nije Audi čipovan, već svaki sa V6 motorom dolazi sa dvostrukim izduvom. :)
MOSALJOZE

#9679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Maloprije idem Alidzom,vozim oko 55 km/h kad se mozda 100m ispred mene na raskrsnici se uključuje golf 4,i po sred moje trake.Ma ni sredinom nego mojom ja zakočim,kad dijete za volanom babina sultanija i tako to.Stanem otvorim prozor,stane i on.Što to paša voziš 200,ja onako gledam.Kažem mu ako ne misliš na sebe,svojim pilećim mozgom misli na to dijete.Šta da sam išao sa namjerom da te udarim,naplatim štetu kako god,dijete bi završilo Bog zna gdje.
E paša to je moja kćerka ja sa njom radim šta ja hoću.Aha sretno ti bilo trebaće ti.
Edit
Razne pizdarije mogu istrpiti ubaci se,nema zmigavca,ostavi auto na sred ceste svašta nešto,ali djete bilmezu jedan haloo.
condy

#9680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Stvarno pasa nema smisla da tako brzas a njemu dijete u autu :twisted: :mrgreen:
amar1994

#9681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Ove debilcice na skuterima treba rusit :-) :-) , jeblo majku , stanem na ciglanama na pjesacki , debil prolazi sredinom izmedju pjesaka(s lijeve strane zena sa djetetom i kolicima , s desne covjek sa biciklom i djetetom) :-) . Naravno stigao sam debila i sve po spisku :twisted: , picka bjezi odma , joj da je dzipa kakva :evil: :-D

Image
skino bi ga sa govneta momentalno :twisted: , ovako mi zao auta :oops: :D

:run:
condy

#9682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Bjezo bi i ti da si na njegovom mjestu i da te neko ganja autom :lol:

Jbg. ti bi dzipom isao na skutera ... sami ga malo cvaknes autom bolan pasce nece ti nista na autu biti :mrgreen:
zdruzdjo

#9683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

condy wrote:Bjezo bi i ti da si na njegovom mjestu i da te neko ganja autom :lol:

Jbg. ti bi dzipom isao na skutera ... sami ga malo cvaknes autom bolan pasce nece ti nista na autu biti :mrgreen:
ma pasivna agresija. samo polaaaaako ali sigurno mu pocnes prilaziti autom. da vidis panike kad se pocne priblizavati drugom autu ili trotoaru.
:evil: :evil: :evil:
O'zone
Globalni moderator

#9684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

Ne mogu Vam slikovito opisati scenu koja se događa večeras oko 22:15 na raskrsnici kod Higijenskog.

Idem kući sa kolegicom i vidimo na sred ulice u smjeru prema Alipašinoj stoji Opel Corsa zaobilaze je vozila unutra žena i dijete na zadnjem sjedištu, sva četiri upaljena kontam pokvarila se...tu su još dva momka na semaforu jednog poznam komšija mi i haj da priletimo da poguramo kontamo pokvarilo se auto na sred raskrsnice i taman mi krećemo prema autu kad iz smjera trolejbuske stanice kod zgrade Kantona dotrčavaju dvije hamše sa kesama ova im iz Corse otvara vrata u tom se pali zeleno svjetlo ovima u Titovoj a ove se još pokušavaju ugurati u auto...ljudi sviraju krajna lijeva i krajna desna kreću...kreće i ova sa Corsom ali joj put prepriječi tramvaj koji u tom trenutku nailazi....Potpuni zastoj...Mi gledamo ne možemo povjerovati da je neko toliko GLUP...međutim ovdje je sve moguće

Elem da skratim priču..neke ljude treba poslati na hospitalizaciju, uzeti im vozačku do kraja života i razmisliti da li im treba ostaviti djecu da se strajau o njima.
MOSALJOZE

#9685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Drastična razlika je izmedju GLUP I BEZOBRAZAN

A drastične razlike
amar1994

#9686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

condy wrote:Bjezo bi i ti da si na njegovom mjestu i da te neko ganja autom :lol:

Prvo ne bi imao razloga da bjezim :) , a drugo volim ovaj auto , jbg :razz: :mrgreen:
tempuser

#9687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

MOSALJOZE wrote:Drastična razlika je izmedju GLUP I BEZOBRAZAN

A drastične razlike

Bas tako! :thumbup:
tempuser

#9688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Sinoc na izlasku iz tunela u Salakovcu u pravu Sarajeva sa 80-90kmh stizem neki manji auto tipa 207, Polo, Corsa i sl koji vozi jedno 60 i hocu da ga preteknem. Pravac, isprekidana, nigdje nikoga i da se ne lijepim dzaba covjeku za ledja ja sa pristojne udaljenosti dam zmigavac i krenem preticati, znaci jedino me Stevie Wonder ne bi vidio, i bukvalno na jedno 2m od od njega debil bez ikakve najave prelazi u moju traku, naglo prikocim, a lik mrtav-hlada ode na prosirenje sa lijeve strane.
Dolazim na novi krozni tok na Stupu iz pravca AP i hocu da se iskljucim prema Rajlovcu i ulazim unutrasnjom trakom kad iz pravca Stupske petlje bez kocenja sa min 60-70 kmh ulijece debil sa Audiem A4, zena dijete unutra, da sam po starom dobrom bosanskom obicaju vozio vanjskom ili da sam krenuo da se prestrojava u vanjsku razio bi me samo tako.
U moje vrijem Golfova 2 GTI, Kadetta GSI, BMW-a E30 i sl divljalo se sa brzinom, ali se nije divljalo na ovaj nacin da pravis stvari koje cojek koji ima dvije ciste u glavi ne bi napravio!
zdruzdjo

#9689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Dolazim na novi krozni tok na Stupu iz pravca AP i hocu da se iskljucim prema Rajlovcu i ulazim unutrasnjom trakom kad iz pravca Stupske petlje bez kocenja sa min 60-70 kmh ulijece debil sa Audiem A4, zena dijete unutra, da sam po starom dobrom bosanskom obicaju vozio vanjskom ili da sam krenuo da se prestrojava u vanjsku razio bi me samo tako.
U moje vrijem Golfova 2 GTI, Kadetta GSI, BMW-a E30 i sl divljalo se sa brzinom, ali se nije divljalo na ovaj nacin da pravis stvari koje cojek koji ima dvije ciste u glavi ne bi napravio!

Vezano a i nevezano za ovaj tvoj slucaj.
Znas koliko likova ima u glavi kont da obzirom da ti dolazi sa desne strane onaj ko se ukljucuje u kruzni ima prednost u odnosu na onoga ko je u kruznom. Ne mozes vjerovati koliko je takvih. Svaki dan sam bar 7-8 puta u kruznim. vjeruj da ima likova koji hladno bez kocenja i gledanja ulijecu u kruzni pa bilo nekoga ili ne.

Opet na rad murije ali fakat ne kontam njihovo ignorantno ponasanje prema prekrsajima koji se prave u kruznom i ignorisanje istih. nevjerovatno. Svako jutro na potezu kruzni tok cengic vila kruzni tok b.potok bi mogao svaki drot ispuniti mjesecnu kvotu kazni u roku od sat vremena. da se posade cetvorica na cetri izlaza i da jedan stoji sa strane i stanicom dojavljuje koga i da hvata, bilo bi para ko pljeve.
a zamisli sebe da te drot zaustavi i ti cekas dok ispegla jos 3 auta prije tebe a ti ides na posao i zuris da djete odvedes u skolu. znaci hladno ti uzme 20-minuta.
Pa civilizovao bi se zauvijek.
Nepass

#9690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Prije par dana stojim na semaforu, crveno, lik iza mene svira i grana rukama. Gledam na spiglu dva momka u autu. Pogledam semafor jos crveno.
tempuser

#9691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:

Vezano a i nevezano za ovaj tvoj slucaj.
Znas koliko likova ima u glavi kont da obzirom da ti dolazi sa desne strane onaj ko se ukljucuje u kruzni ima prednost u odnosu na onoga ko je u kruznom. Ne mozes vjerovati koliko je takvih. Svaki dan sam bar 7-8 puta u kruznim. vjeruj da ima likova koji hladno bez kocenja i gledanja ulijecu u kruzni pa bilo nekoga ili ne.
Sve iako si ubjedjen da u kruznom toku vrijedi pravilo desne strane, koliki debil trebas biti pa, bez kocenja i mogucnosti da ce ti neko uzeti prednost, uletis u kruzni tok????
zdruzdjo

#9692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Sve iako si ubjedjen da u kruznom toku vrijedi pravilo desne strane, koliki debil trebas biti pa, bez kocenja i mogucnosti da ce ti neko uzeti prednost, uletis u kruzni tok????

Veliki

Evo sad ti kazem. dnevno naletim na sigurno bar jednog takvog. ono ulazi "ko s poslom". bez da pogleda.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Vozanje šinama gdje nije dozvoljeno pa ulijetanje kad se vidi tramvaj, autobus ili neki taksista što prima putnike
tempuser

#9694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

mk ultra wrote:Vozanje šinama gdje nije dozvoljeno pa ulijetanje kad se vidi tramvaj, autobus ili neki taksista što prima putnike
I ta voznja negdje jest, negdje dozvoljeno nije zna biti zamka za onoga ko ne zna. Od Holiday Inna do Narodnog Pozorista nije, od Nardnog Pozorista do Telala jest, pocetak M.M. Baseskije nije pa do Titove (Vjecne vatre) jest.
Meni ponekad bude zao kad vidim kad se stranci upecaju u lijevoj traci kod Pozorista. Ides pravo sve ok i onda odjednom te trake vise nema, a murija ceka na parkingu iza Pozorista.
skafiskafsnjak

#9695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
mk ultra wrote:Vozanje šinama gdje nije dozvoljeno pa ulijetanje kad se vidi tramvaj, autobus ili neki taksista što prima putnike
I ta voznja negdje jest, negdje dozvoljeno nije zna biti zamka za onoga ko ne zna. Od Holiday Inna do Narodnog Pozorista nije, od Nardnog Pozorista do Telala jest, pocetak M.M. Baseskije nije pa do Titove (Vjecne vatre) jest.
Meni ponekad bude zao kad vidim kad se stranci upecaju u lijevoj traci kod Pozorista. Ides pravo sve ok i onda odjednom te trake vise nema, a murija ceka na parkingu iza Pozorista.
Prakticno, gdje god je jedna traka, dopusteno je po sinama. Gdje imaju dvije, ne smije se na sine.
tempuser

#9696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote: Prakticno, gdje god je jedna traka, dopusteno je po sinama. Gdje imaju dvije, ne smije se na sine.
Osim na onom komadu od M. M. Baseskije od tramvajske gdje ima samo jedna traka, ali se ne smije sinama zbog ovih sto se ukljucuju iz SB Basagica.
Nepass

#9697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote: Prakticno, gdje god je jedna traka, dopusteno je po sinama. Gdje imaju dvije, ne smije se na sine.
Osim na onom komadu od M. M. Baseskije od tramvajske gdje ima samo jedna traka, ali se ne smije sinama zbog ovih sto se ukljucuju iz SB Basagica.
Ko bi bio kriv da dodje do udesa, ja sto se ukljucujem iz sbb ili ti sto vozis sinama.
Ondje ima i strelica koja pokazuje desno prije tramvajske za ulazak u sbb. Ali dosta raje prodje pravo
tempuser

#9698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Nepass wrote:
tempuser wrote:
Ko bi bio kriv da dodje do udesa, ja sto se ukljucujem iz sbb ili ti sto vozis sinama.
Ondje ima i strelica koja pokazuje desno prije tramvajske za ulazak u sbb. Ali dosta raje prodje pravo
Onaj ko bi vozio sinama.
Raja pravi prekrsaj. Traka odnosno sine od pocetka Telala do tramjavske su samo za skretanje u SB Basagica tako da po sinama ne mozes nastaviti pravo. Takodjer, od tramjavske pa nekih 100m je puna linija izmedju lijeve trake i sina, tako da se nakon tramvajske ne mozes prestrojiti na sine. U tom potezu sine su pretvorene u ulivnu traku za BM Baseskije.
zigson

#9700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Nepass wrote:Prije par dana stojim na semaforu, crveno, lik iza mene svira i grana rukama. Gledam na spiglu dva momka u autu. Pogledam semafor jos crveno.

:lol: :lol:
Post Reply