da nije A.T.?tec wrote:Sve dok se sda bude miješao biti će tako tender je bio jako jednostavan najpovoljnija opcija je bila jasna bez ikakvih sakrivenih cijena. Ali neko je gurao stranački odobrenu varijantu bez validnih razloga i sada ce jp autoceste i fbih to skupo koštati.doktor78 wrote:Poništen tender za dionicu Počitelj-Zvirovići. Nova odgađanja i usporenja ionako sporog tempa gradnje...
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#9676 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- nineinchnails
#9677 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nedavno sam isao novim autoputem. Autoput je odlican, nekih 34 km predjes za oko 15 minuta.BAK-eV wrote:Kakav je sad promet na dionici Doboj - Prnjavor?
Cini mi se 4 BAM putarina. Medjutim, vidio sam tek 3-4 auta. Na momente sam mislio da sam u "The Walking Dead", ja saam na cesti.
- nineinchnails
#9678 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
neko rece kako se politika ne mijesa u poslovanje Autocesta? A ovima kao lose od toga. Sto se vise bude odugovlacili, to ce duze biti uhljebljeni na radnim mjestima na kojima ne rade nista. Covjece, godine prodjose, i ni jednog km autoputa. Sramota.parappa wrote:da nije A.T.?tec wrote:Sve dok se sda bude miješao biti će tako tender je bio jako jednostavan najpovoljnija opcija je bila jasna bez ikakvih sakrivenih cijena. Ali neko je gurao stranački odobrenu varijantu bez validnih razloga i sada ce jp autoceste i fbih to skupo koštati.doktor78 wrote:Poništen tender za dionicu Počitelj-Zvirovići. Nova odgađanja i usporenja ionako sporog tempa gradnje...
- Distortion
#9679 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja kad sam isao isti slucaj, vrlo malo vozila na toj dionici.nineinchnails wrote:Nedavno sam isao novim autoputem. Autoput je odlican, nekih 34 km predjes za oko 15 minuta.BAK-eV wrote:Kakav je sad promet na dionici Doboj - Prnjavor?
Cini mi se 4 BAM putarina. Medjutim, vidio sam tek 3-4 auta. Na momente sam mislio da sam u "The Walking Dead", ja saam na cesti.
- So What!
#9680 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
]
SDA je shvatio da se tu izgleda ne mogu pokupiti politički poeni, te će kao jokera sačuvati most na Svilaju i dionicu do Odžaka za izbore 2018. godine.
Ipak sramno su, zajedno sa HDZ-om zakočili svaki proces izgradnje. Kamen temeljac za Zeniču obilaznicu je postavljen prije tri godine, a tek sada imamo u izgradnji dvije pod-dionice Zeničke obilaznice koje su dugo bile zakočene zbog grešaka u procjeni klizišta i činjenice da je trasa išla trasom gasovoda.
Na jugu imamo novac da autoput izuzetno približimo Mostaru, a mi zbog tendera probleme sebi pravimo.
Pa treutno nema prometa jer je to slijepi autoput koji se ne nalazi na nekom bitnom tranzitu. Ipak kada se uradi dionica Banja Luka - Prnjavor, promet bi trebao da skoči. Ta dionica će dobiti punu svrhu kada se uradi dionica autoputa Vc od Johovca do Žepča (južno), te od Johovca do Odžaka (Sjeverno).nineinchnails wrote:Nedavno sam isao novim autoputem. Autoput je odlican, nekih 34 km predjes za oko 15 minuta.BAK-eV wrote:Kakav je sad promet na dionici Doboj - Prnjavor?
Nažalost, politika i ovaj trenutno saziv federalne vlade nas je došao glave. Zaista nisam ovdje neko ko zastupa interese neke stranke ili sam konkretno opredijeljen za neku opciju, ali je nevjerovatno da nakon fantastičnih uspjeha u izgradnji autoputeva, SDP je izgubio izbore.doktor78 wrote:Poništen tender za dionicu Počitelj-Zvirovići. Nova odgađanja i usporenja ionako sporog tempa gradnje...
SDA je shvatio da se tu izgleda ne mogu pokupiti politički poeni, te će kao jokera sačuvati most na Svilaju i dionicu do Odžaka za izbore 2018. godine.
Ipak sramno su, zajedno sa HDZ-om zakočili svaki proces izgradnje. Kamen temeljac za Zeniču obilaznicu je postavljen prije tri godine, a tek sada imamo u izgradnji dvije pod-dionice Zeničke obilaznice koje su dugo bile zakočene zbog grešaka u procjeni klizišta i činjenice da je trasa išla trasom gasovoda.
Na jugu imamo novac da autoput izuzetno približimo Mostaru, a mi zbog tendera probleme sebi pravimo.
- Matzan
- parappa
#9682 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
dali se isplati (recimo od zagreba) ici na gradisku, bl, prnjavor do doboja ili je jos uvijek bolja opcija preko broda i dervente?nineinchnails wrote:Nedavno sam isao novim autoputem. Autoput je odlican, nekih 34 km predjes za oko 15 minuta.BAK-eV wrote:Kakav je sad promet na dionici Doboj - Prnjavor?
- mO k3
#9683 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
recimo kada je idem iz pravca zagreba za bl jeste merak od gradiske do bl si za pola sahata , sada neznam kako su povezali put mislim jesu li pustili ono petlju kod laktasa do prnjavora neznam ti reciparappa wrote:dali se isplati (recimo od zagreba) ici na gradisku, bl, prnjavor do doboja ili je jos uvijek bolja opcija preko broda i dervente?nineinchnails wrote:Nedavno sam isao novim autoputem. Autoput je odlican, nekih 34 km predjes za oko 15 minuta.BAK-eV wrote:Kakav je sad promet na dionici Doboj - Prnjavor?
- Mommy's_little_ Monster
#9684 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Već duže vrijeme su radovi na tom GP, tako da ti je svakako bolja opcija na Gradiškuparappa wrote:dali se isplati (recimo od zagreba) ici na gradisku, bl, prnjavor do doboja ili je jos uvijek bolja opcija preko broda i dervente?nineinchnails wrote:Nedavno sam isao novim autoputem. Autoput je odlican, nekih 34 km predjes za oko 15 minuta.BAK-eV wrote:Kakav je sad promet na dionici Doboj - Prnjavor?
Zbog radova na području Hrvatske, na GP Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.
Zadržavanja u intervalima od 40 minuta do 1 sat.
-
kakaljin
#9685 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
A ocija Gradiška ili Bosanski Šamac?Mommy's_little_ Monster wrote:Već duže vrijeme su radovi na tom GP, tako da ti je svakako bolja opcija na Gradiškuparappa wrote:dali se isplati (recimo od zagreba) ici na gradisku, bl, prnjavor do doboja ili je jos uvijek bolja opcija preko broda i dervente?nineinchnails wrote: Nedavno sam isao novim autoputem. Autoput je odlican, nekih 34 km predjes za oko 15 minuta.
Zbog radova na području Hrvatske, na GP Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.
Zadržavanja u intervalima od 40 minuta do 1 sat.
#9686 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Napisao sam, po meni Gradiška najbolja opcija ako ide iz Zagreba za Sarajevo, Bosanski Šamac je dalje, i skuplja putarina.kakaljin wrote:A ocija Gradiška ili Bosanski Šamac?
-
kakaljin
#9687 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Putarina vise manje, vise me interesovao vremenski putMommy's_little_ Monster wrote:Napisao sam, po meni Gradiška najbolja opcija ako ide iz Zagreba za Sarajevo, Bosanski Šamac je dalje, i skuplja putarina.kakaljin wrote:A ocija Gradiška ili Bosanski Šamac?
- parappa
#9688 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
hvala drug...Mommy's_little_ Monster wrote:Napisao sam, po meni Gradiška najbolja opcija ako ide iz Zagreba za Sarajevo, Bosanski Šamac je dalje, i skuplja putarina.kakaljin wrote:A ocija Gradiška ili Bosanski Šamac?
kako se spajam sa autoputa kod bl na magistralni put do prnjavora? kakav je put? kako opet na autoput za doboj?
#9689 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Mislim i vremenski da je bolja opcija, od ZG do Gradiške autoput, od Gradiške do Laktaša autoput, magistrala do Prnjavora, onda autoput do Doboja, magistrala do Zenice i autoput do Sarajeva.kakaljin wrote:Putarina vise manje, vise me interesovao vremenski put
Ja sam u decembru izašao sa autoputa Gradiška - BL u Aleksandrovcu, jer je petlja Mahovljani kod Laktaša bila zatvorena zbog radova, nisam išao za BL. Put do Prnjavora onako, ima dosta krivina, asfalt je bio solidan.parappa wrote: hvala drug...
kako se spajam sa autoputa kod bl na magistralni put do prnjavora? kakav je put? kako opet na autoput za doboj?
https://goo.gl/maps/StkqK3g7dX42
- parappa
#9690 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
hvala monster i moke... bas cu probati tu varijantu preko gradiske...
ogranicenje vecinom 130 km/h?
- shake69
#9691 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ima li neko iskustva s tog manjeg granicnog prelaza kod Bosanske Gradiske, pored tog glavnog? Kazu da je puno manje guzve, ali je valjda manjak putokaza pa ljudi ne znaju.
-
prog321
#9692 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nema ogranicenja.parappa wrote:hvala monster i moke... bas cu probati tu varijantu preko gradiske...
ja tu sisam preko 240km/h
ps.
Hmm, nisam cuo da ima manji prelaz kod Bos Gradiske. Moras kroz grad.
Jedino ako mislis na Bos Dubicu?
- parappa
#9693 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
240km/h ?? ozbiljno ili se zezas?prog321 wrote:nema ogranicenja.parappa wrote:hvala monster i moke... bas cu probati tu varijantu preko gradiske...
ps.
znam da je u bih na autoputu ogranicenje 130 ... tako je bar na putu sa-ze.
ja znam samo jeden prelaz kod bos gradiske... i tu se ide kroz grad.
-
prog321
#9694 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
ne zezam se.
kod mene je 250hp, 4matic.
sa-ze je krivudav. tu picim max 210, 220 km/h.
bl-bos grad je ravan ko strijela. 240,250 km/h je prosjek.
Last edited by prog321 on 10/03/2017 15:16, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9695 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
http://www.vecernji.hr/svijet/vlast-ce- ... en-1155204
vlast-ce-se-raspasti-ako-radova-na-autocesti-u-hrvatskim-podrucjima-ne-bude-najesen-1155204

vlast-ce-se-raspasti-ako-radova-na-autocesti-u-hrvatskim-podrucjima-ne-bude-najesen-1155204
- parappa
#9696 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
upravu su ljudi... ja sam za to da se pocne raditi na dionici ze-do preko zepca!!!Black swan wrote:http://www.vecernji.hr/svijet/vlast-ce- ... en-1155204
![]()
![]()
![]()
- parappa
#9697 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
skupo je to meni... auto bi moglo ali valja kezne placati ... ja vozim i kroz hr i bih po 150-160... tamanprog321 wrote:ne zezam se.
- shake69
#9698 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Neko je to ovdje napisao, kako je mali prelaz, nije daleko, a nema guzvi puno ni ljeti jer ljudi ne znaju. MOram provjeriti onda.prog321 wrote:nema ogranicenja.parappa wrote:hvala monster i moke... bas cu probati tu varijantu preko gradiske...
ps.
-
mouton noir
#9699 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
prog321 wrote:ne zezam se.
Zbog ovakvih idiota ljudi ginu na cestama
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9700 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
frajko je ili madnerov mlađi brat
ili se fura na njega
ne uzimajte ga za ozbiljno
ili se fura na njega
ne uzimajte ga za ozbiljno