FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
leo karan

#9676 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by leo karan »

strong69 wrote:Prespavah, glava hladna. Ali poraz nikako ne mogu da stavim ad acta.

Ne branim i ne napadam nikoga. Ali cinjenica je jedna. Nikada organizacijski i finansijski (barem tako mislim) klub nije bolje stajao. Nikada se nije ovoliko pricalo da imamo 22 igraca koji ravnopravno konkurisu za prvi tim. A mi sta uradimo? Dozivimo najvecu bruku. Bolje smo prosli da Dinamom Kijev i Besiktasom kada smo kopali po dnu sto se svega tice.

A poraz ne bi bolio da se nismo setali po terenu. Nas vezni red od Stojceva pa preko Cimija i Radovca ostavio je igrace Borusije da vjezbaju sut sinoc. Pogledajte jos jednom golove i vidjecete da Dejo (iako sam za to da se dovede novi golman) snosi najmanju krivicu za golove.
Isto tako ne mogu da svarim ovo nikako. Jednostavno je 7-0 bruka i sramota.

Pa jebem mu majku onim RNK Split gazduju gradjevinski tajkuni iz Imotskog i imaju haman isti profil igraca kao mi
pa se ne blamiraju ovakvim rezultatima protiv klubova iz lige petice...

U ovakvim situacijama ne treba lagati sam sebe i gurati neke stvari pod tepih.
Ovako se kristalno jasno pokaze ko je najslabija karika i to treba fino primiti na znanje.
Dejan Bandovic nije dorastao ovome
Dzenan Uscuplic takodjer
Dzemo Berberovic
a vala u totalu defanziva nam je losa skroz.

Onakav suterski trening Borussije se nije smio dopustiti. Ljudi pucaju lezerno ko da reklamu snimaju, opusteno, skolski, s pozom. :-)

5 golova Bandovicu nije dao ni Krste na treninzima od kako je dosao ja mislim, a Hrgota mu strpa petaka u 2 utakmice.

Ja sam razocaran nastupom. Pokazali su nista, bukvalno, a očekivali smo ipak nešto.
Pitarrr82

#9677 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Nikad se izgleda nijedna ekipa a ni repka nece rijesiti balkanskog mentaliteta i opustanja, ono kao da je isto 3-0 i 7-0...
Cafe Camargue

#9678 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Cafe Camargue »

Nakon prespavane noći, neke stvari su nadošle.
Ovo je nažalost poraz Džene Uščuplića.

I dalje mislim da je on dobar trener za Prelijer ligu,
al za Evropu nam ipak treba neko namazan.

Ima i Dinamo svojih "Uščuplića" koliko hoćeš, dovoljan je
i Mamić junior za hrvatske lige, al za Evropu ti treba Vaha Halilhodžić i sl.

Dakle, Dženu bi ostavio do kraja prvenstva, vidjet kako će
se stvari odvijat, al ovaj debakl u Mehengladbahu će ostat isključivo njegov!

I naravno, ako je ikako moguće do kraja prijelaznog roka, dovest
ozbiljnog golmana. Ako treba platit i rekordno obeštećenje,
jer sa ovakvim Bandovićem smo itekako ranjivi.

A Berberoviću dat neki posao u akademiji, tamo bi bio puno korisniji.
pinokio04

#9679 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by pinokio04 »

I da napomenem posebno, HORDE ZLA su institucija, ponos, koji nikad ne izdaje.
U svakom pogledu. Hvala im

Sent from my baypas mashyne
pinokio04

#9680 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by pinokio04 »

leo karan wrote:
strong69 wrote:Prespavah, glava hladna. Ali poraz nikako ne mogu da stavim ad acta.

Ne branim i ne napadam nikoga. Ali cinjenica je jedna. Nikada organizacijski i finansijski (barem tako mislim) klub nije bolje stajao. Nikada se nije ovoliko pricalo da imamo 22 igraca koji ravnopravno konkurisu za prvi tim. A mi sta uradimo? Dozivimo najvecu bruku. Bolje smo prosli da Dinamom Kijev i Besiktasom kada smo kopali po dnu sto se svega tice.

A poraz ne bi bolio da se nismo setali po terenu. Nas vezni red od Stojceva pa preko Cimija i Radovca ostavio je igrace Borusije da vjezbaju sut sinoc. Pogledajte jos jednom golove i vidjecete da Dejo (iako sam za to da se dovede novi golman) snosi najmanju krivicu za golove.
Isto tako ne mogu da svarim ovo nikako. Jednostavno je 7-0 bruka i sramota.

Pa jebem mu majku onim RNK Split gazduju gradjevinski tajkuni iz Imotskog i imaju haman isti profil igraca kao mi
pa se ne blamiraju ovakvim rezultatima protiv klubova iz lige petice...

U ovakvim situacijama ne treba lagati sam sebe i gurati neke stvari pod tepih.
Ovako se kristalno jasno pokaze ko je najslabija karika i to treba fino primiti na znanje.
Dejan Bandovic nije dorastao ovome
Dzenan Uscuplic takodjer
Dzemo Berberovic
a vala u totalu defanziva nam je losa skroz.

Onakav suterski trening Borussije se nije smio dopustiti. Ljudi pucaju lezerno ko da reklamu snimaju, opusteno, skolski, s pozom. :-)

5 golova Bandovicu nije dao ni Krste na treninzima od kako je dosao ja mislim, a Hrgota mu strpa petaka u 2 utakmice.

Ja sam razocaran nastupom. Pokazali su nista, bukvalno, a očekivali smo ipak nešto.

Potpisujem

Dr. Kuca

#9681 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Dr. Kuca »

Dzeno je tvrdoglaviji od Husrefa.
Opetja033

#9682 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Opetja033 »

enko 1964 wrote:Ne znam da li je normalno ali teže su mi pale neriješene protiv Veleža i Mladosti.
+1 :thumbup:

HOCEMO TITULU!
afannedim

#9683 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by afannedim »

Idemo dalje, glavu gore i okrenti se posve prvenstvu. MI SMO DIVOVI
nKrkan

#9684 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by nKrkan »

poslije ove blaamaže nadaam se nekad

--------------Velkoski--------

---Onaj iz Obale B. -----Stojčev---Duljević

----------Cimirot---Radovac---

Puzi-Dupovac-Mitrevski-Kalasi

---------------Klada/golman
The 51st State

#9685 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by The 51st State »

nismo bili svjezi, najbitniji igraci u nas cimi i radovac nisu mogli hodati, realno momci preforsirani, stojcev takodjer, tako da nam sredina nije ni postojala nakon sto su baildisali, no kako neko rece nikad poraz uvijek skola.
R2D2_SA

#9686 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by R2D2_SA »

Sad se ipak vidjela ispravnost pokušaja dovođenja trenera sa iskustvom poput Petkovića (nebitno je sada o kome se konkretno radi i kako je to na kraju ispalo).

A Vidjelo se u Bijeljini da ekipa nije svježa, tako da nisam nešto ni očekivao od ove utakmice. Da je ekipa bila osvježena sinoć bi ono sigurno bolje izgledalo, protiv Švaba sa motivom, na njihovom terenu, sa iscrpljenom ekipom ne možeš, kraj priče.

Treba izvući pouke i krenuti dalje. Valja ekipu psihički sada vratiti, blizu je utakmica sa Travnikom, koju će trebati, pardon morati istrpiti. A onda pauza i idemo punom snagom.

Opravdane zajebancije istrpite momački, okrenite na šalu, za zajebancije i jeste, biće Vam lakše :D A raji koja je u Švabiji bila kapa do poda :kiss: :thumbup: , načekat će se godina i godina navijači drugih ekipa da ponove ovakvo nešto :bih:

Sedam Alejkum raja :D
5 0 5

#9687 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by 5 0 5 »

Jedini koji može spasiti FKSarajevo u ovom trenutku je SAFET SUŠIĆ. (i Tino pride).
Cafe Camargue

#9688 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Cafe Camargue »

5 0 5 wrote:Jedini koji može spasiti FKSarajevo u ovom trenutku je SAFET SUŠIĆ. (i Tino pride).
:-) :-)
leo karan

#9689 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by leo karan »

Jel ono do onih reflektora sinoc i HD snimka pa su pojedini igraci bili blijedi ko zid.
Duljevic i Dupovac bijeli ko avet. Ko da kapi krvi nemaju :D
Mahalac

#9690 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mahalac »

S obzirom da se odavno ne "razumijem" u fudbal :D moze li mi neko od mladjih ko je imao cast da trenira ili da prati moderan fudbal objasniti;
Zasto se danas pogotovo fudbaleri Sarajeva krecu unazad (od centra do 16-ca) i NE PRILAZE igracu/napadacu u tijelo cak i kada ih ima vise trenutno u prostoru.
Povlace se sve skoro do golmana pa onda dabogda da neko nekom pridje.
Pokriva se nekakav prostor sta li.

Jel to neki moderan fudbal, kretanje bez lopte sta li.

Oanj sinoc Dzemo u kontri ostade 5 metara iza (sta taj trenira/jede) a onaj drugi ni da se baci klizeci i presjece pas koji se acikascare vidio iz aviona.
Bandic bio na svakoj lopti al fali mu 15 centi...pa nemere to biti golman ljudi moji.
Gradi se mjerka i cuva lopta umjesto pasa na prvu u kontru. Onaj zicer fula a jos gore ne da lopte drugom za 100% go...al valja sve sam. Svaki duel izgubljen kad su skakali u duel...
Da li to iko sankcionise, prigovori...nogom u guzicu nabije...mislim ja ovo nako laicki a ima toga kolko hoces.
GandalfSivi

#9691 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by GandalfSivi »

Pruzili su mi puno radosti protiv Grka, pruzili su mi prelijepu noc na Kosevu i hvala im za to... Ovo sinoc se moglo naslutiti, imamo mladog i naivnog trenera koji nije u stanju procijeniti sposobnosti dvojih igraca. Dzaba sva prica o dvojici kvalitetnih na svakoj poziciji kada ti iste igrace forsiras svaku tekmu i pokusas se jos natrcavayi sa Svabama. Ljudi nas razvukli prvo poluvrijeme, umorili i onda unistili. Ja nisam mogao vjerovati da mi u drugo ulazimo sa jos otvorenijom formacijom, sta je on mislio, cetiri zabiti? Umjesto da zatvara sa Kovacevicem, on Bilbiju ubacuje...

Pisaj ga, pare su se uzele, idemo gaziti ligu, pa dogodine u Evropu malo ozbiljnije...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Logovan

#9692 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Dr. Kuca wrote:Kakva je fora jutarnji trening pred utakmicu?
Futing se najčešće primenjuje kao prvi jutarnji trening koji za cilj ima ubrzavanje metabolizma i pripremu za dnevne aktivnosti.
Dinostula

#9693 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Dinostula »

Ne kuzim kakva je sad furka zavladala da se slave porazi kao da je pobjeda. Postali smo ko srbi koji slave Kosovsku bitku i dan danas.Za poraz od 7:0 koji nije zabiljezen u istoriji kluba ne postoji opravdanje,steta sto je proslo vrijeme kad se za poraz od 1:0 na Kosevu priejtilo igracima smrcu i gdje su igrace poput Dzeme Berberovica izvlacili iz auta na parkingu da ga lincuju :D
aut

#9694 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by aut »

5 0 5 wrote:Jedini koji može spasiti FKSarajevo u ovom trenutku je SAFET SUŠIĆ. (i Tino pride).
Katalonac...
Objektivni navijac

#9695 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Objektivni navijac »

Od kluba ,gdje su potpuno netransparentni vlasnicki odnosi. Gdje se zivi od suplje i prosipanja ublehe a ne od rada,od kluba koji nema para ni za prosjecnoga igraca kao sto je Jajalo ,niti za iole normalnoga golmana se ne moze bolje ni ocekivati.
Bojim se da nam najgore pilule tek predstoje,da dolaze teska vremena.
Dzenan Uscuplic je tu jedini pozitivan lik a ostalo sve niz vodu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9696 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by JoseMujica »

jesi :evil: f.u.c.k. your selefie :D
pinokio04

#9697 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by pinokio04 »

Mahalac wrote:S obzirom da se odavno ne "razumijem" u fudbal :D moze li mi neko od mladjih ko je imao cast da trenira ili da prati moderan fudbal objasniti;
Zasto se danas pogotovo fudbaleri Sarajeva krecu unazad (od centra do 16-ca) i NE PRILAZE igracu/napadacu u tijelo cak i kada ih ima vise trenutno u prostoru.
Povlace se sve skoro do golmana pa onda dabogda da neko nekom pridje.
Pokriva se nekakav prostor sta li.

Jel to neki moderan fudbal, kretanje bez lopte sta li.

Oanj sinoc Dzemo u kontri ostade 5 metara iza (sta taj trenira/jede) a onaj drugi ni da se baci klizeci i presjece pas koji se acikascare vidio iz aviona.
Bandic bio na svakoj lopti al fali mu 15 centi...pa nemere to biti golman ljudi moji.
Gradi se mjerka i cuva lopta umjesto pasa na prvu u kontru. Onaj zicer fula a jos gore ne da lopte drugom za 100% go...al valja sve sam. Svaki duel izgubljen kad su skakali u duel...
Da li to iko sankcionise, prigovori...nogom u guzicu nabije...mislim ja ovo nako laicki a ima toga kolko hoces.
Odlična pitanja i konstatacija
I mene zanima odgovor na ova pitanja, a pogotovo ovaj prvi dio tvog posta, povlačenje unazad skroz do golmana odbrane

aut

#9698 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by aut »

Nikada mi neće biti jasno zašto neko ko ne ide na utakmice Sarajeva brine o njemu.
Interensantno kako se miševi odmah javljaju nakon prvog kiksa. A do sinoć su šutili kao pičkice.
Dr. Kuca

#9699 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Dr. Kuca »

Logovan wrote:
Dr. Kuca wrote:Kakva je fora jutarnji trening pred utakmicu?
Futing se najčešće primenjuje kao prvi jutarnji trening koji za cilj ima ubrzavanje metabolizma i pripremu za dnevne aktivnosti.
Ovo niko na planeti ne radi sem Dzenana.
5 0 5

#9700 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by 5 0 5 »

JoseMujica wrote:
jesi :evil: f.u.c.k. your selefie :D
Jel to ne valja Safet?
Post Reply