Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
SanskiBiser

#9676 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Pandakonda wrote:
SanskiBiser wrote:Gje je izvor da je ona dobila tu ulogu? Samo na Reddit imaju spekulacije pojedinaca da bi mogla ona biti ali i ti koji su stavili naglasavaju da su to samo njihova licna nagadjanja? :shock: :? :?

isto ko' sto se nagadja da ce Xaviert Samuel biti Rhaegar Targaryen

Image

:roll:
Ta glumica je viđena oko seta kada su snimali u španiji (gdje je snimljen ToJ flashback), i pošto je malo ljudi snimalo tamo (bran, raven, ned i ekipa, dayne i drugi vitez) velike su šanse da je ona + jedina je žena tamo bila tako može bit samo Lyanna.

Hvala, sad je jasno. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9677 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Cregan wrote:
brain bubbles wrote:bas ta slika mi najvise ima smisla, kod Martina je sve moguce

ne znam, zapitaju li se Greyjoyi ikad, sta bi bilo da plove na zapad, a ne ka Westerosu, kad su vec veliki mornari
Brandon Brodograditelj Stark je odplovio na zapad i nikad se nije vratio. Vjerovatno je jos nekih pokusaja bilo, ali nisu spomenuti.
Image

ovako bi nekako izgledalo prema zemaljskoj kugli, znaci nije opisano sta je na krajnjem istoku od essosa kao ni na krajnjem zapadu od westerosa, na jugu je jos jedan kontinent, dok bi se essos i westeros mogli spojiti negdje na sjevero istoku...
Juliuscezar

#9678 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

pici wrote:
Cregan wrote:
brain bubbles wrote:bas ta slika mi najvise ima smisla, kod Martina je sve moguce

ne znam, zapitaju li se Greyjoyi ikad, sta bi bilo da plove na zapad, a ne ka Westerosu, kad su vec veliki mornari
Brandon Brodograditelj Stark je odplovio na zapad i nikad se nije vratio. Vjerovatno je jos nekih pokusaja bilo, ali nisu spomenuti.
Image

ovako bi nekako izgledalo prema zemaljskoj kugli, znaci nije opisano sta je na krajnjem istoku od essosa kao ni na krajnjem zapadu od westerosa, na jugu je jos jedan kontinent, dok bi se essos i westeros mogli spojiti negdje na sjevero istoku...
U osnovi nivo poznavanja svijeta kao u vrijeme antike u stvarnom.
Pandakonda

#9679 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

:lol: :lol: :lol:

sigh

#9680 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Dobra mi je ta ideja oko drugog zida. Valjda su i tih pet kula sluzile za odbranu od nekih opasnosti koje su dolazile sa dalekog istoka ( takodjer valjda i taj "zid" ima neka magicna svojstva ) :mrgreen: Mozda kada dodje vrijeme za long night ludilo krene i na dalekom istoku.
To bi mozda objasnilo zasto trenuno u seriji imamo dva kredibilna kandidata za heroja koji je obecan od strane istog bozanstva. Mozda nije jedan Azor Ahai, vec Jon na sjeveru a Dany na istoku. :mrgreen:
pici

#9681 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sigh wrote:Dobra mi je ta ideja oko drugog zida. Valjda su i tih pet kula sluzile za odbranu od nekih opasnosti koje su dolazile sa dalekog istoka ( takodjer valjda i taj "zid" ima neka magicna svojstva ) :mrgreen: Mozda kada dodje vrijeme za long night ludilo krene i na dalekom istoku.
To bi mozda objasnilo zasto trenuno u seriji imamo dva kredibilna kandidata za heroja koji je obecan od strane istog bozanstva. Mozda nije jedan Azor Ahai, vec Jon na sjeveru a Dany na istoku. :mrgreen:
Pjesma LEDA i VATRE... A Song of Ice and Fire... sad za sada je tako, mi non stop ocekujemo neki Deny prelazak i osvajanje prijestolja i spajanje u bitci sa Jonom protiv WW... ja prije napisah nidje Deny nece iz essosa... zakurvat ce se i tamo...zapravo sad imamo taj balans dvoje glavnih junaka GOTa, Jon je ozivio, dobio je Davosa kao savjetnika ima Melisandre crvenu vjesticu, ima Divljane na celu sa Tormundom koji su mu sada vjerni i smatraju ga polubogom, Sansa(jebo nju) Briana casna i pozrtvovana jedna od najboljih viteza westerosa itd itd... Deny ima Joraha, Daria, Tyrion, Sivog Crva, Missandei, Crvenu vjesticu, neokaljane, tri zmaja i Dothrakije... zapravo jaca je sad za sad :mrgreen:
pici

#9682 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

samo da se na tren vratim na teoriju o spajanju westerosa i essosa, ne mora znaciti da su kopneno spojeni igdje vec dolaskom zime moguce je taj dio sjeveroistocnog essosa da se spoji ledenim santama preko kojih ce WW uletiti i u Essos... a mozda su te kule napravljene protiv nekog drugog zla...
sigh

#9683 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

pici wrote:samo da se na tren vratim na teoriju o spajanju westerosa i essosa, ne mora znaciti da su kopneno spojeni igdje vec dolaskom zime moguce je taj dio sjeveroistocnog essosa da se spoji ledenim santama preko kojih ce WW uletiti i u Essos... a mozda su te kule napravljene protiv nekog drugog zla...
GRRM je rekao kao da nisu spojeni, ali moguce da su bili nekad spojeni ili da ce se spojiti kao sto kazes. Mozemo povuci jos paralela izmedju kula i zida. Kao sto se spekulise u videu koji je postavio @Capajebo, kod kula ima neko crveno more :mrgreen: i u njemu bi mogla zivjeti ili su zivjela neka bica koja su nesto poput children of the forrest. Kako bi bilo premocno da serija uradi nesto sa dalekim istokom :-D
swanfilter

#9684 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Citam da je Melisandra trebala na audiciju za Cersei al zbod drugih obaveza otkazala. Godinu nakon toga dobila ulogu sexi vjestice ... Pametno se cura odlucila, nikako je ne bih mogao vidjeti kao Cersei. Mada, walk of shame da bi ona odradila ... Uh ....
Capajebo

#9685 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Moram izraziti svoje razocarenje sto epizoda vec nije izasla na torrentima :sad:
annoy

#9686 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Sad ste se razmazili
Ne može se više čekat :D
Capajebo

#9687 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

annoy wrote:Sad ste se razmazili
Pa zar ne bi bilo bas lijepo sad pregledat, pa na spavanje fino i sutra na pos'o... ono bas potaman, rahatluk :roll: :mrgreen:
annoy

#9688 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Capajebo wrote: Pa zar ne bi bilo bas lijepo sad pregledat, pa na spavanje fino i sutra na pos'o... ono bas potaman, rahatluk :roll: :mrgreen:
Svašta bi bilo lijepo sad :oops: ali nemere :D
sigh

#9689 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

https://www.reddit.com/r/gameofthrones/ ... _season_2/ :mrgreen:

Imamo li mi ovakvih legendi ovdje ? :mrgreen:
Pandakonda

#9690 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

sigh wrote:https://www.reddit.com/r/gameofthrones/ ... _season_2/ :mrgreen:

Njemu sevap knjige donirat :D
Capajebo

#9691 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Started my weekly rewatching of GoT before the new episode comes out
:lol: :lol: :lol: :lol:
Joj legende :lol:
sigh

#9692 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Pandakonda wrote:
sigh wrote:https://www.reddit.com/r/gameofthrones/ ... _season_2/ :mrgreen:

Njemu sevap knjige donirat :D
:lol: Jos mu samo knjige nedostaju :lol: :-)
kakavdanakneiskustvu

#9693 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Capajebo wrote:
annoy wrote:Sad ste se razmazili
Pa zar ne bi bilo bas lijepo sad pregledat, pa na spavanje fino i sutra na pos'o... ono bas potaman, rahatluk :roll: :mrgreen:

:mrgreen: :thumbup:
Pandakonda

#9694 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Capajebo wrote:
Started my weekly rewatching of GoT before the new episode comes out
:lol: :lol: :lol: :lol:
Joj legende :lol:
Da mu nešto ne promakne :D
Capajebo

#9695 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Kad bi se skupila raja sa ove teme, koja bi to geek kafa bila :lol: :lol:
annoy

#9696 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Capajebo wrote:Kad bi se skupila raja sa ove teme, koja bi to geek kafa bila :lol: :lol:
:lol:
Posvađali bi se oko Jonove matere

Igrali bi onu igru gdje ti nalijepe na čelo nekog lika pa moraš pogodit tko si :D
Capajebo

#9697 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

annoy wrote:
Capajebo wrote:Kad bi se skupila raja sa ove teme, koja bi to geek kafa bila :lol: :lol:
Posvađali bi se oko Jonove matere

Igrali bi onu igru gdje ti nalijepe na čelo nekog lika pa moraš pogodit tko si :D
Ashara? Ma daj ne lupaj gluposti, mislio sam da si glupa osoba ali sad sam siguran! :lol:
annoy

#9698 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Capajebo wrote: Ashara? Ma daj ne lupaj gluposti, mislio sam da si glupa osoba ali sad sam siguran! :lol:
Ma da nije možda Lyanna, neandertalcu, sad ćeš dobit po glavi mojim potpisanim primjerkom Gozbe vrana! :evil:
sigh

#9699 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Prisjetim se na momente kad pocnem svojoj raji koja ne gleda objasnjavati i nagovarati na GOT, na moj entuzijazam svi ono

Image

:mrgreen:
Capajebo

#9700 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Mene su davno odjebali, a prob'o sam! :roll: :lol:
Post Reply