sigh wrote:Dobra mi je ta ideja oko drugog zida. Valjda su i tih pet kula sluzile za odbranu od nekih opasnosti koje su dolazile sa dalekog istoka ( takodjer valjda i taj "zid" ima neka magicna svojstva )

Mozda kada dodje vrijeme za long night ludilo krene i na dalekom istoku.
To bi mozda objasnilo zasto trenuno u seriji imamo dva kredibilna kandidata za heroja koji je obecan od strane istog bozanstva. Mozda nije jedan Azor Ahai, vec Jon na sjeveru a Dany na istoku.

Pjesma LEDA i VATRE... A Song of Ice and Fire... sad za sada je tako, mi non stop ocekujemo neki Deny prelazak i osvajanje prijestolja i spajanje u bitci sa Jonom protiv WW... ja prije napisah nidje Deny nece iz essosa... zakurvat ce se i tamo...zapravo sad imamo taj balans dvoje glavnih junaka GOTa, Jon je ozivio, dobio je Davosa kao savjetnika ima Melisandre crvenu vjesticu, ima Divljane na celu sa Tormundom koji su mu sada vjerni i smatraju ga polubogom, Sansa(jebo nju) Briana casna i pozrtvovana jedna od najboljih viteza westerosa itd itd... Deny ima Joraha, Daria, Tyrion, Sivog Crva, Missandei, Crvenu vjesticu, neokaljane, tri zmaja i Dothrakije... zapravo jaca je sad za sad