Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#9676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

volta dzontra

Mislim da je Turska nezaobilazan trgovinski partner, vjerovatno nam moze pomoci u procesu pridruzivanja NATO-u, ali zaista mislim, kako sto sam i prokomentarisao na svom twiteru da su vrijeme posjete kao i pojedine izjave potpuno
neprimjerene i predstavljaju mjesanje u suvereno pravo glasaca ove zemlje da bez stranih uticaja donesu politicku izbornu odluku.

p.k.
convict

#9677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Doktor29 wrote:
Guido_Špišić wrote:Erdogan mjenja Tursku na gore polako unistavajuci sekularnu drzavu a kod nas je dobrodosao. Jadni li smo...
Znas li ti uopste o cemu pricas, pratis li ti Tursku ekonimiju, privredni rast, sta mislis da bi bio toliko jak da Turskom narodu nije dobro i da ne zive bolje
A da li si ti imao priliku da razgovaraš sa Turcima koji su mladi, obrazovani i koji dolaze iz urbanih sredina i čuješ njihovo mišljenje o Erdoanu? Mislim da bi ostao iznenađen.
madner

#9678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Nije opste tajna da Erdogan nema neki prolaz u zapadnoj Turskoj (geografski i mentalno) ali matematika je neumoljiva.

To je nesto kao i ovdje, gdje vecina obrazovanih i urbanih gradjana ne glasa za SDA. Samo sto su Turski ruralni krajevi puno veci od Bosanskih.
convict

#9679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

madner wrote:Nije opste tajna da Erdogan nema neki prolaz u zapadnoj Turskoj (geografski i mentalno) ali matematika je neumoljiva.

To je nesto kao i ovdje, gdje vecina obrazovanih i urbanih gradjana ne glasa za SDA. Samo sto su Turski ruralni krajevi puno veci od Bosanskih.
Upravo tako, samo što u BiH postoji fascinacija Erdoganom i njegovom opcijom čak i ljudi koji su ideološki daleko od SDA i sličnih stranaka. Jedino što mi pada na pamet je da ljudi vole da imaju nekog velikog brata iza leđa pa im imponuje kada se neko barem deklarativno zalaže za BiH.

S druge strane, dovoljno je pogledati Erdoganovu preporuku da svaka porodica u BiH treba imati bar petero djece kako bi došlo do napretka u državi, pa da bude jasnije o kakvom se političaru radi.
muha_sa

#9680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by muha_sa »

Pedja :) rekoh ti a sad i javno da ponovim :)
imate moj glas--a bogme i hanume mi u mene :)
Pedja Kojovic

#9681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

muha_sa

Hvala.
Drago mi je da smo se upoznali danas na ulici.

p.k.
madner

#9682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Pogledaj koliko je ovdje na ovom forumu ljudi koji zive u tim opcinama a da nisu iz istih. Isto tako te opcine imaju znacanu populaciju koja nije urbana.

Primjer zadnji izbori na Ilidzi, gdje je Memic pobjedio

http://www.izbori.ba/Potvrdjeni_18_07_2 ... inice.aspx

Ilidza mjesto, ne Ilidza opcina Memic je treci.

Sto se tice Zenice, postoji prijedlog za reorganizaciju opcine tako da se okolina Zenice ne pika kao ista, ali taj prijedlog ne prolazi jer su SDAovci svjesni da tako dobijaju izbore. Po ovoj semi gore.
convict

#9683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

@Cetmi, ne znam odakle ti podaci, ali jednostavno nisu tačni:

Npr. Zenica, 2010 za nivo Kantona - SDA 22,11%, ni blizu tvojih 44,26%.

Ako analiziraš dalje, na biračkom mjestu Centar 1 (centar Zenice) - 13,1%, Puhovac (vukojebina kod Zenice) - 64,8%. Tako i u Tuzli i u Sarajevu. Kao što ti kažeš, matematika je neumoljiva.
K4bilj

#9684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by K4bilj »

Peđa, budeš li još na terenu na Ferhadiji? Vidio sam jednom da dijeliš letke tamo...
Volio bih s toobm popričati nekom prilikom, a svakako se planiram učlaniti u NS.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

muha_sa wrote:Pedja :) rekoh ti a sad i javno da ponovim :)
imate moj glas--a bogme i hanume mi u mene :)

Druze Muha, od kada to ti prelomi za ovu Nasu stranku :D

Moje pohvale. Prirodna politicka opcija za takvog covjeka :thumbup:
K4bilj wrote:Peđa, budeš li još na terenu na Ferhadiji? Vidio sam jednom da dijeliš letke tamo...
Volio bih s toobm popričati nekom prilikom, a svakako se planiram učlaniti u NS.
Danas. tj. sada vec jucer.... :D

Image
K4bilj

#9686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by K4bilj »

-LIBERO- wrote:
K4bilj wrote:Peđa, budeš li još na terenu na Ferhadiji? Vidio sam jednom da dijeliš letke tamo...
Danas. tj. sada vec jucer.... :D
Peđa :?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Ja sam ti fakticki fotkom odgovorio na tvoje pitanje, ali ce ti se Pedja svakako i sam obratiti. Kao sto i svima odgovori na svako pitanje na ovoj temi. Izvini ako sam te "povrijedio" sto sam te citirao, nije mi bila namjera. :D ;-)
K4bilj

#9688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by K4bilj »

-LIBERO- wrote:Ja sam ti fakticki fotkom odgovorio na tvoje pitanje, ali ce ti se Pedja svakako i sam obratiti. Kao sto i svima odgovori na svako pitanje na ovoj temi. Izvini ako sam te "povrijedio" sto sam te citirao, nije mi bila namjera. :D ;-)
Nema frke, nego sam pitao Peđu pa na trenutak pomislih da si Peđa jer odgovaraš.
Challenger__

#9689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Ovako.

Da su parlamentarni izbori pred nama, ostao bih apstinent, a pošto su u pitanju lokalni izbori, želim da kažem da sam definitivno prelomio u sebi, da sam sasvim na čisto i da ću glasati za Našu stranku.

So help me God.

8-)
drug profi

#9690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Također, sa nadom da će opravdati povjerenje pa cu znati sta zaokruziti 2014.
K4bilj

#9691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by K4bilj »

Challenger__ wrote:Ovako.

Da su parlamentarni izbori pred nama, ostao bih apstinent, a pošto su u pitanju lokalni izbori, želim da kažem da sam definitivno prelomio u sebi, da sam sasvim na čisto i da ću glasati za Našu stranku.

So help me God.

8-)
:thumbup:
Petit_Beurre

#9692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Petit_Beurre »

So help me God.

8-)
U glumi, najkompleksijni sukob, a sukob je temelj drame, je sukob sa samim sobom. Drago mi je da je zadnji čin donio preokret :mrgreen: :thumbup:
K4bilj

#9693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by K4bilj »

Petit_Beurre wrote:

So help me God.

8-)
U glumi, najkompleksijni sukob, a sukob je temelj drame, je sukob sa samim sobom. Drago mi je da je zadnji čin donio preokret :mrgreen: :thumbup:
Eki zadnji čin :roll:
Pedja Kojovic

#9694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

k4bilj

Skoro svaki dan sam na nekom od standova.
(Obicno ih postave oko 12)

p.k.
Pedja Kojovic

#9695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

challenger

Hvala na povjerenju.

p.k.
muha_sa

#9696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by muha_sa »

Pedja Kojovic wrote:muha_sa

Hvala.
Drago mi je da smo se upoznali danas na ulici.

p.k.
:-D
takodje mladi gospodine :-D
od srca vam želim uspjeh na predstojecim izborima :)
sve možete dat al obraz ne dajte :) važniji je od bilo kakve funkcije iliti fotelje :)
K4bilj

#9697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by K4bilj »

Pedja Kojovic wrote:k4bilj

Skoro svaki dan sam na nekom od standova.
(Obicno ih postave oko 12)

p.k.
Super, vidimo se. :thumbup:
Seawolf

#9698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seawolf »

So help me God.

8-)
Ovo je jedan od najljepših postova, što ih ovdje pročitah.

Glasati za Našu stranku, nije najbolje rješenje. Glasati za Našu stranku, u sadašnjoj situaciji, je jedino rješenje.

Šteta što su Peđa i društvo, mogućnost za to jedino rješenje, dali samo biračima koji imaju adresu na teritoriji devetnaest opština i distrikta Brčko. Nadam se da će se situacija (sa Našom strankom) do opštih izbora 2014 popraviti i da se neće pretvoriti u niti jedno rješenje.

p.s. Ako nije tajna, Challenger__, za koju opštinu glasaš?
drug profi

#9699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Drugovi/gospodo iz NS, morate biti svjesni sta je ovdje na kocki.
Nemojte da bude samo borba za fotelju i budzet. Nemojte da se pokajemo. Rjesite nas pasa lutalica, smeca, "nesigurnih zona", itd. posla ima, samo shvatite prioritete. WiFi je lijepa ideja i podrzavam je, ali to nije najpreca stvar.
Petit_Beurre

#9700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Petit_Beurre »

K4bilj wrote:
Petit_Beurre wrote:

So help me God.

8-)
Eki zadnji čin :roll:
Čemu to ?
Locked