BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MyTao

#9677 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MyTao »

psy5000 wrote:Sead Hajrović potpisao za Grasshopper

http://www.klix.ba/sport/nogomet/sead-h ... /130805122

Znaci, odbio je i Barselonu i Real...
GeneralBHF

#9678 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

Ras Al Ghul wrote:Po kojem osnovu je ovaj Petrović iz Borca dobio poziv u mladu selekciju? Nikad čuo za ovog lika!
Igrao je 3 utakmice!
Partijaner

#9679 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Partijaner »

Ovaj Izet ima strasnu ljevicu, vidim da je veoma precizan iz penala, eto Seji konkurencije.
guber90

#9680 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

Partijaner wrote:Ovaj Izet ima strasnu ljevicu, vidim da je veoma precizan iz penala, eto Seji konkurencije.
Kod nas u reprezentaciji nije bitno ko ce izvoditi penal, nego ko nece, a to je Dzeko :D.
Partijaner

#9681 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Partijaner »

guber90 wrote:
Partijaner wrote:Ovaj Izet ima strasnu ljevicu, vidim da je veoma precizan iz penala, eto Seji konkurencije.
Kod nas u reprezentaciji nije bitno ko ce izvoditi penal, nego ko nece, a to je Dzeko :D.
:mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#9682 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by novi.dan.nova.nafaka »

guber90 wrote:
:thumbup: :D :-D
Herr Flick

#9683 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Herr Flick »

Zahirovic se preko repke prodao i treba mu na tome cestitat,ali on ipak nije kapacitet reprezentacije.Decko trci,trudi se ali nazalost dobar je samo za klupe... :)
DonVito

#9684 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

Herr Flick wrote:Zahirovic se preko repke prodao i treba mu na tome cestitat,ali on ipak nije kapacitet reprezentacije.Decko trci,trudi se ali nazalost dobar je samo za klupe... :)
A da nisi preostar, cuj Zahirovic se preko repke prodao :roll:
Po kojom to kriteriju je dobar samo za klupe, imali neko bolji ?
Sta ti ocekujes od igraca na njegovoj poziciji, mozda Jaju Tureta :mrgreen:
Zahirovic nikad nije ispao donji u repki uvijek korektno odradi tj. odlicno odradi svoj posao na terenu, ne upusta se u rizik na terenu a zasto bih to i nije njegovo..
guber90

#9685 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

DonVito wrote:
Herr Flick wrote:Zahirovic se preko repke prodao i treba mu na tome cestitat,ali on ipak nije kapacitet reprezentacije.Decko trci,trudi se ali nazalost dobar je samo za klupe... :)
A da nisi preostar, cuj Zahirovic se preko repke prodao :roll:
Po kojom to kriteriju je dobar samo za klupe, imali neko bolji i zasto ?
Sta ti ocekujes od igraca na njegovoj poziciji mozda Jaju Tureta :mrgreen:
Zahirovic nikad nije ispao donji u repki uvijek korektno odradi tj. odlicno odradi svoj posao na terenu, ne upusta se u rizik na terenu a zasto bih to i nije njegovo..
Ja stvarno ne razumijem sto svi imaju takav amonizitet prema njemu, da li im je referenca kvalitete u kom klubu igra igrac. Momak je borben i sve daje od sebe u reprezentaciji, pa igrao je na desnom beku gdje je cuvao Ronalda u Zenici i odradio je odlican posao, cuvao jednog od najboljih igraca danasnjice, mozda ga nije kvalitetom zaustavio ali jeste srcem i ja mu to necu tek tako zaboraviti. Volim da imamo u repki takvog borca i vidim ga kao nekoga ko moze igrati u prvom timu nase repke, a sada opletite sa kritikama na njegov racun, a i na moj sto ga podrzavam :D.
Ajatolah_

#9686 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ajatolah_ »

Ma ljudi se vode klubom u kojem igrač igra... za identične partije puno bi se manje pričalo da je u to vrijeme nosio dres npr. Nürnberga.
Muhamed Đakmić

#9687 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Zadatak igrača na njegovoj poziciji i jeste da daju loptu prvom do sebe, osim ako je u pitanju Busquets. Ne znam, jest vjerovatno najlošiji igrač u ekipi, pored lijevih bekova koji su uvijek najlošiji (izuzmemo li prilično dobrog Zukanovića), ali nije to toliko grozno koliko neki predstavljaju.
guber90

#9688 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

Muhamed Đakmić wrote:Zadatak igrača na njegovoj poziciji i jeste da daju loptu prvom do sebe, osim ako je u pitanju Busquets. Ne znam, jest vjerovatno najlošiji igrač u ekipi, pored lijevih bekova koji su uvijek najlošiji (izuzmemo li prilično dobrog Zukanovića), ali nije to toliko grozno koliko neki predstavljaju.
Moga bih se sloziti sa tim da kvalitetom kada bi se poredio sa ostalim prvotimcima nije njihova klasa, medjutim ne vidim nekoga kvalitetom iznad njega na toj poziciji (medo nije taj tip sasvim sigurno, on je sam po sebi daleko ofanzivniji, njegov maksimum je centralni vezni, ali nije destruktivac i nije mu mjesto na Zahirovicevoj poziciji), mozda nisam dovoljno upucen, ali eto :).
Muhamed Đakmić

#9689 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Pa Zahirović je u ovom trenutku uz Rahimića, ili čak prije njega, najbolji igrač kojeg imamo na toj poziciji. A valjda će u Bohumu i nešto napredovati.
guber90

#9690 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

Muhamed Đakmić wrote:Pa Zahirović je u ovom trenutku uz Rahimića, ili čak prije njega, najbolji igrač kojeg imamo na toj poziciji. A valjda će u Bohumu i nešto napredovati.
Meni je Rahimic dobar igrac, ali sumljam da ce vise ikada se vratiti na taj nivo da moze 90 minuta odigrat, mislim da je on dobar da se ubaci u slucaju da trebamo sacuvati rezultat, ipak se borio sa teskom bolesti, bio operisan, upitan nastavak karijere bio.
DonVito

#9691 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

Svi znamo zasto je General tu.. on moze da igra protiv L repki i u ovom stanju :( ali svi smo ga vidjeli protiv Grcke kad je usao u igru nije to to.. a samo je igrao 15-20 min a naravno nije upitno da srce zeli dok tijelo ne moze.
mistek

#9692 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by mistek »

Pogledajte malo kretanje Zahirovica kad nasa ekipa ima loptu. On se bukvalno krije da mu je slučajno ne bi dali. Ok, moma je defanzivac, ali mora se uključiti i u organizaciju napada, pa makar da samo preda loptu najbližem.
Ni u defanzivi nije zlatan, upravo jer igra srcem, a ne znanjem i mozgom. Ispada prečesto za igrača na toj poziciji.

Imam bolje. Nek postavi tu Salihovića i odigrati će bolje. Bolje je i dosta igra sa strane, ali to niko neće priznati.

Uostalom, mislim da i Sušić uviđa da je Zahirović beskoristan i da ćemo to u ostalim tekmama osjetiti.
guber90

#9693 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

mistek wrote:Pogledajte malo kretanje Zahirovica kad nasa ekipa ima loptu. On se bukvalno krije da mu je slučajno ne bi dali. Ok, moma je defanzivac, ali mora se uključiti i u organizaciju napada, pa makar da samo preda loptu najbližem.
Ni u defanzivi nije zlatan, upravo jer igra srcem, a ne znanjem i mozgom. Ispada prečesto za igrača na toj poziciji.

Imam bolje. Nek postavi tu Salihovića i odigrati će bolje. Bolje je i dosta igra sa strane, ali to niko neće priznati.

Uostalom, mislim da i Sušić uviđa da je Zahirović beskoristan i da ćemo to u ostalim tekmama osjetiti.
Ova prica moze proci tek kada barem Bicakcic bude mogao zvanicno nastupati, a to je sto prije i nadam se do Slovacke (kada i Kolasinac dobije pravo nastupa onda je druga prica, ako ne i knjiga), ja sam o tome i pricao prije nekih par dana da je Salihovicu tu mjesto, ali trenutno mi nemamo nikoga da nam pokrije tu lijevu stranu osim Lule i Salihage. :)
Muhamed Đakmić

#9694 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

guber90 wrote:
mistek wrote:Pogledajte malo kretanje Zahirovica kad nasa ekipa ima loptu. On se bukvalno krije da mu je slučajno ne bi dali. Ok, moma je defanzivac, ali mora se uključiti i u organizaciju napada, pa makar da samo preda loptu najbližem.

Ova prica moze proci tek kada barem Bicakcic bude mogao zvanicno nastupati, a to je sto prije i nadam se do Slovacke (kada i Kolasinac dobije pravo nastupa onda je druga prica, ako ne i knjiga), ja sam o tome i pricao prije nekih par dana da je Salihovicu tu mjesto, ali trenutno mi nemamo nikoga da nam pokrije tu lijevu stranu osim Lule i Salihage. :)
Bičakčić može i zvanično nastupati.

Smetnuh Seju s uma. Njegova reprezentativna karijera je dno, najviše zbog činjenice da igra beka. Ja ne pamtim nijednu dobru partiju, a nije kriv on.
Kemal Malovčić

#9695 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Kemal Malovčić »

Biča ne može nastupatu u kvalifikacijskim utakmicama, još uvijek.
GeneralBHF

#9696 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

Dok ne izvadi pasos ne moze ali mislim da ce to biti sredjeno za vrijeme prijateljske.
guber90

#9697 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by guber90 »

GeneralBHF wrote:Dok ne izvadi pasos ne moze ali mislim da ce to biti sredjeno za vrijeme prijateljske.
Ne znam kada ce biti sredjeno, nadam se sto prije, a prijateljsku i bez toga moze da igra.
svi u napad

#9698 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by svi u napad »

Tipicni bosanski merhametluk. Sad kad najzad Zaha ispao iz prvog tima (zasluzeno) onda o njemu se pise kao da je Katuzo, Alonso ili Buskets. Vrhunac gluposti je da nema veze gdje igra. Eto svi evropski strucnjaci tolike neznalice i jos niko od njih da uvidi igracinu i dovede ga u Real, Barcu ili Bajern. Otvorite te temu klikeranje, orijentacija ili lagano zajebavanje pa onda nastavite sa ovim glupostima. Pisao sam ranije da me je decko kao i vecinu raje prevario. U tandemu sa generalom je to funkcionisalo i onako mlad uz puno trke svi smo se zapalili kako smo dobili igracinu. Medjutim kako je vrijeme promicalo istina/kvalitet je pocela isplivavat. Covjeka zaista ne mrzim i zelim mu sve najbolje u zivotu ali uz Vrsajevica (tu smo svi slozni iako i on trci puno ko Zaha) je Zaha objektivno nas najlosiji igrac. Gospodo znalci jako sam razocaran (Vito je u nekoliko navrata pokazao da se razumje u loptanje i sad padne pod uticaj grupnog pritiska) ne objektivnoscu. Nismo imali igraca na tom mjestu i on je tu bio neko prolazno rjesenje. Sad polako popunjavamo repku sa kvalitetnim igracima i bicemo strasni vjerujte. Hoce te li plakati za Pandzom tako jer je i on trcao i stavljao glavu ispod noge. Greske zaboravljate. Pogledajte zadnjih 5 Zahinih tekmi. Nidje pasa naprijed ili pasa duzeg od 5 metara. Broj oduztih lopti, dobiveni dueli i ispadanja iz igre. Kad tako budete gledali njegovu igru i ucinak doci ce te do neoborive cinjenice da je bio nas najlosiji igrac na tim utakmicama. Susic polako ali sigurno ide naprijed i sprema repku za Brazil. Njemu kao strucnjaku (a i nama laicima) je kristalno jasno da Zaha nema mjesto u postavi ako zelimo nesto uraditi tamo. Nemoj te sta hatorit. Ja razumijem kako mi funkcionisemo ali moram priznati da mi je drago da Pape radi i razmislja evropski. Samo kvaliteta prolazi i samo se ona placa (i Muslimovic trci i daje golove ali glupi zapad kupuje i placa Dzeksona i ja stojim na njihovoj strani a vi merhametlije ili strucnjaci nagovorite ih da je Zlaja bolji).
DonVito

#9699 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

@Svi u napad mogao si ovo skratiti u par redova..
Boljeg od Zahe nemamo.
Priznaj.
DonVito

#9700 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

Cuj krije se ili da se ukljuci u organizaciju napada pa on je klasicni destruktivac protivnicki igraca i igre kad imaju i nemaju loptu.
Svaki put da pomaze nasim bekovima sto i radi.
Nije istina da bjezi od lopte to sto svaki put dodaje loptu blizem tj. Spahi nazad je pametna igra tj. ne upusta se u rizik, zamisli sad Salihovica koji gori od zelje da uradi nesto uradi potez viska i udri po njemu jer on je krenuo da dribla da org. napad da salje kroz sredini kao moje lopte imaju OČI sa pozicije DMF koju sa sjece iz korijena i eto ti belaja :roll:
Salihovic je CM kao Medunjanin stavise Medunjanin ima bolju tehniku.
Last edited by DonVito on 07/08/2013 01:53, edited 1 time in total.
Post Reply