Vidi se da pises iz imteresa a ja ga nemam a sto se tice septicke jame, pa zar nam treba jos fekalija?Lokman wrote:Ovo je već djetinjasto. Cerić je samostalno ušao u politiku, tamo su ga odvele umišljenost i nezajažljiva ambicija, i malo će ogrebati SDA i Bakira u tom ruralnom i primitivnom glasačkom tijelu, ali ih neće poraziti. To može samo Radončić, koji je ušao u legalnu političku arenu, u borbu sa državnom mafijom koja laže, krade, dešavala su se i politička ubistva, naseljava u BiH i sarađuje sa Al Qaidom. U takvoj stvarnosti ti idealiziraš međuljudske odnose u septičkoj jami bosanske politike? Nisi toliko naivan, nego po svaku cijenu želiš diskreditaciju Radončića kao opozicije, ali problem je kada to radiš konstrukcijama bez dokaza i argumenata.Danguba wrote:
Znaci, sredstvo za ostvarenje cilja na koje ce se pokakiti kao na mnoge druge.
Isto je to i Z.Komsic...jadna mu majka. Ne zna skim ima posla.
...a o mentalitetu Scepana, nemoj majke ti...to trebaju psiholozi da daju svoj sud a meni se cini, najgora vrsta. preko mrtvih do vlasti...
...i da rascistimo, trenutna vlast mi se gadi a sa njime cu poceti povracati.
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
- Danguba
#9676 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
- Lokman
#9677 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Naravno da pišem iz interesa, samo moj interes je nerazumljiv za tebe i tvoje "SDA" shvatanje interesa. Moj interes je da se na izborima dogode promjene koje će rezultirati reformama i modernizacijom društva. Ovo govorim kao pojedinac koji je žrtva blokada i reketa SDA-SDP birokratske mafije koja je ubila svaki život, svaki biznis, svaku pravdu, svaku kretnju u ovoj nesretnoj državi. Nakon dugo razmišljanja zaključio sam da Radončić jedini ima energiju i volju da razdrma staus quo. Ovo govorim uz punu svijest o njegovim manama, ali ne postoji savršena osoba i svakog treba cijeniti u kontekstu u kojem radi i djeluje.Danguba wrote: [
Vidi se da pises iz imteresa a ja ga nemam a sto se tice septicke jame, pa zar nam treba jos fekalija?
-
palermo
#9678 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Lokman wrote:
Naravno da pišem iz interesa, samo moj interes je nerazumljiv za tebe i tvoje "SDA" shvatanje interesa. Moj interes je da se na izborima dogode promjene koje će rezultirati reformama i modernizacijom društva. Ovo govorim kao pojedinac koji je žrtva blokada i reketa SDA-SDP birokratske mafije koja je ubila svaki život, svaki biznis, svaku pravdu, svaku kretnju u ovoj nesretnoj državi. Nakon dugo razmišljanja zaključio sam da Radončić jedini ima energiju i volju da razdrma staus quo. Ovo govorim uz punu svijest o njegovim manama, ali ne postoji savršena osoba i svakog treba cijeniti u kontekstu u kojem radi i djeluje.
P.S
prepoznat će se već oni na koje mislim
-
HM 2011
#9679 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Da ponovim dubinu indoktrinacije:Lokman wrote:Ovo je već djetinjasto. Cerić je samostalno ušao u politiku, tamo su ga odvele umišljenost i nezajažljiva ambicija, i malo će ogrebati SDA i Bakira u tom ruralnom i primitivnom glasačkom tijelu, ali ih neće poraziti. To može samo Radončić, koji je ušao u legalnu političku arenu, u borbu sa državnom mafijom koja laže, krade, dešavala su se i politička ubistva, naseljava u BiH i sarađuje sa Al Qaidom. U takvoj stvarnosti ti idealiziraš međuljudske odnose u septičkoj jami bosanske politike? Nisi toliko naivan, nego po svaku cijenu želiš diskreditaciju Radončića kao opozicije, ali problem je kada to radiš konstrukcijama bez dokaza i argumenata.Danguba wrote:
Znaci, sredstvo za ostvarenje cilja na koje ce se pokakiti kao na mnoge druge.
Isto je to i Z.Komsic...jadna mu majka. Ne zna skim ima posla.
...a o mentalitetu Scepana, nemoj majke ti...to trebaju psiholozi da daju svoj sud a meni se cini, najgora vrsta. preko mrtvih do vlasti...
...i da rascistimo, trenutna vlast mi se gadi a sa njime cu poceti povracati.
To može samo Radončić, koji je ušao u legalnu političku arenu, u borbu sa državnom mafijom koja laže, krade, dešavala su se i politička ubistva, naseljava u BiH i sarađuje sa Al Qaidom.
Ušao legalno u političku arenu: Ravod braka, prodaja imovine, očekuje podršku avaza....
U borbu sa državnom mafijom koja: LAŽE - Fahro poznati borac protiv laži, majstor konstrukcije.
Krade - opet - šta je ukradeno - a šta je pri"h"vatizirano.....
Koliko je narod i svi čelnici sadašnji i budući izabrani spremni da kažu stop - ja neću "krast", ja neću petljat - komplet čitava BiH je u tom folu - sjebi državu, izbjegni plaćanje poreza, prireza, zareza, mrzi policiju, uzmi, otmi, sad ili nikad ? Kakav je to borac i protiv čega se bori i da li se uopšte bori ili ti uspješno zamaza oči....
Ubistva su se dešavala - koliko su politička i čije politike to će vrijeme pokazati.
Naseljava u BiH - pronalazi imigrante - borac protiv imigranata - pa Fahro ti je imigrant ex lege prva generacija...
Saradnja sa Al Quaidom, ISIS-om i ostalim....
Krivnja za zemljotres u Kambodži.....
I kako će te SBB spasiti , hoće li te spasiti od samoga sebe
-
saale
#9680 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ovaj covjek je pukao ali ono skroz
, danas naslov u avazu"na slijedecim izborima biramo izmedju njega(zapada) i istoka(SDA i SDP)", a jucer prica o podrsci Cericu i kako je to dobra stvar za bošnjake
,,,U JEBEM TI SVE PO SPISKU 
- ultima_palabra
#9681 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ja odavno mislim da podržavatelji statusa quo imaju debele koristi od istogapalermo wrote:Lokman wrote:
Naravno da pišem iz interesa, samo moj interes je nerazumljiv za tebe i tvoje "SDA" shvatanje interesa. Moj interes je da se na izborima dogode promjene koje će rezultirati reformama i modernizacijom društva. Ovo govorim kao pojedinac koji je žrtva blokada i reketa SDA-SDP birokratske mafije koja je ubila svaki život, svaki biznis, svaku pravdu, svaku kretnju u ovoj nesretnoj državi. Nakon dugo razmišljanja zaključio sam da Radončić jedini ima energiju i volju da razdrma staus quo. Ovo govorim uz punu svijest o njegovim manama, ali ne postoji savršena osoba i svakog treba cijeniti u kontekstu u kojem radi i djeluje.![]()
počinjem sumnjati da ste bili na nekom zajedničkom briefingu.......toliko vam postovi sliče jedan drugom
P.S
-
hellue
#9682 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Sjecas se Antimobingapalermo wrote:Lokman wrote:
Naravno da pišem iz interesa, samo moj interes je nerazumljiv za tebe i tvoje "SDA" shvatanje interesa. Moj interes je da se na izborima dogode promjene koje će rezultirati reformama i modernizacijom društva. Ovo govorim kao pojedinac koji je žrtva blokada i reketa SDA-SDP birokratske mafije koja je ubila svaki život, svaki biznis, svaku pravdu, svaku kretnju u ovoj nesretnoj državi. Nakon dugo razmišljanja zaključio sam da Radončić jedini ima energiju i volju da razdrma staus quo. Ovo govorim uz punu svijest o njegovim manama, ali ne postoji savršena osoba i svakog treba cijeniti u kontekstu u kojem radi i djeluje.![]()
počinjem sumnjati da ste bili na nekom zajedničkom briefingu.......toliko vam postovi sliče jedan drugom
P.S
- Dr. Kuca
#9683 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Samo da ova ublehna nakaza ne bude nista u drzavi. Mrs u selo!
-
palermo
#9684 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
eh, podržavatelj statusa quo možeš biti na različite načine. Između ostalog i tako da protežiraš opcije koje su takve, da ona tiha obična većina, kaže, šuti dobro je,ne mijenjaj ništa, vidiš šta nam nude zagovarači promjena.ultima_palabra wrote: Ja odavno mislim da podržavatelji statusa quo imaju debele koristi od istoga
A ova opaska oko debele koristi, pa što se mene lično tiče i moje koristi, u principu mi je svejedno, jel Ilija i Alija na vlasti.......što više znanja, to manje ovisnosti o politici.
- Lokman
#9685 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26605484.asp
Jedan od najmoćnijih i najbogatijih Židova svijeta, bivši njujorški gradonačelnik Bloomberg, zatražio je hitan sastanak sa Tayipom Erdoganom. Kako je tokom ovog vikenda Erdogan zauzet turnejom po crnomorskim gradovima Turske, sastanak će biti održan sutra, tako što će Bloomberg doći u Erdoganov rodni grad Rize. Ovo je samo jedna od demonstracija Erdoganove snage i važnosti u globalnom kontekstu. Gledajući Radončićev nastup na tribini FPN primjetio sam dosta iracionalnog napada na Tursku, Erdogana i generalno njihove interese u BiH. To je kontraproduktivno za njegovu političku budućnost, jer Zapadu je Erdogan isuviše bitan, da bi zbog male i nebitne Bosne ulazio u sukobe sa Turskom. Radončić pokušava sebe pozicionirati kao prozapadnog političara što je legitiman stav, ali to ne isključuje saradnju sa Turskom. Napadima na Tursku Radončić ne dobija ništa, a gubi mnogo.
Jedan od najmoćnijih i najbogatijih Židova svijeta, bivši njujorški gradonačelnik Bloomberg, zatražio je hitan sastanak sa Tayipom Erdoganom. Kako je tokom ovog vikenda Erdogan zauzet turnejom po crnomorskim gradovima Turske, sastanak će biti održan sutra, tako što će Bloomberg doći u Erdoganov rodni grad Rize. Ovo je samo jedna od demonstracija Erdoganove snage i važnosti u globalnom kontekstu. Gledajući Radončićev nastup na tribini FPN primjetio sam dosta iracionalnog napada na Tursku, Erdogana i generalno njihove interese u BiH. To je kontraproduktivno za njegovu političku budućnost, jer Zapadu je Erdogan isuviše bitan, da bi zbog male i nebitne Bosne ulazio u sukobe sa Turskom. Radončić pokušava sebe pozicionirati kao prozapadnog političara što je legitiman stav, ali to ne isključuje saradnju sa Turskom. Napadima na Tursku Radončić ne dobija ništa, a gubi mnogo.
- ultima_palabra
#9686 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
U istoj sam situaciji, ali nisam navikao da gledam samo na sebe.palermo wrote:eh, podržavatelj statusa quo možeš biti na različite načine. Između ostalog i tako da protežiraš opcije koje su takve, da ona tiha obična većina, kaže, šuti dobro je,ne mijenjaj ništa, vidiš šta nam nude zagovarači promjena.ultima_palabra wrote: Ja odavno mislim da podržavatelji statusa quo imaju debele koristi od istoga
A ova opaska oko debele koristi, pa što se mene lično tiče i moje koristi, u principu mi je svejedno, jel Ilija i Alija na vlasti.......što više znanja, to manje ovisnosti o politici.
Dok imamo SDA-SDP na vlasti, vanjski neprijatelj nam ni ne treba.
-
palermo
#9687 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
e, jebi ga Ultima, baš zato što ne gledam samo na sebe, duboko sam protiv Fahre spasioca, pa makar on i Željka uza se prikačio.ultima_palabra wrote: U istoj sam situaciji, ali nisam navikao da gledam samo na sebe.
Dok imamo SDA-SDP na vlasti, vanjski neprijatelj nam ni ne treba.
Al dobro, razilazimo se u mišljenjima, no hard feelings
- Skijaš
#9688 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Samo malo, jesam li ja to nešto pogrešno razumio ili ti Ultima Radončića vidiš kao pozitivca ? Razumijem Komšića, njemu treba nečiji medij iza leđa, ja se ne bih onako blamirao ali razumijem njegove motive. Ali ti ?
Radončić je koristan kao ker, kao siledžija kojeg pustiš na drugog siledžiju, ili da to preformulišem, kao junior u koaliciji koju ti predvodiš i kojoj ti određuješ kurs. I kada je SDP odlučio šutnuti SDA i koalirati sa Radončićem, to sam podržao samo iz uvjerenja da će Lagumdžija biti u stanju iskoristiti Radončićevo divljaštvo u sasjecanju SDA krakova. Ali da Radončić vodi glavnu riječ, pa to bi bilo deset koraka nazad.
Radončić je koristan kao ker, kao siledžija kojeg pustiš na drugog siledžiju, ili da to preformulišem, kao junior u koaliciji koju ti predvodiš i kojoj ti određuješ kurs. I kada je SDP odlučio šutnuti SDA i koalirati sa Radončićem, to sam podržao samo iz uvjerenja da će Lagumdžija biti u stanju iskoristiti Radončićevo divljaštvo u sasjecanju SDA krakova. Ali da Radončić vodi glavnu riječ, pa to bi bilo deset koraka nazad.
- ultima_palabra
#9689 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ne vidim ga kao pozitivca, nego kao i ti... kao korisnog idiota (varvara u ovom slučaju) koji bi mogao poslužiti ozdravljenju ovog društva.Skijaš wrote:Samo malo, jesam li ja to nešto pogrešno razumio ili ti Ultima Radončića vidiš kao pozitivca ? Razumijem Komšića, njemu treba nečiji medij iza leđa, ja se ne bih onako blamirao ali razumijem njegove motive. Ali ti ?
-
palermo
#9690 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
ne zajebajite se sa kerovima, ili da budem pošten prema kerovima, ne zajebajite se sa siledžijama. Jednom kad pustiš duha iz boce ne vraćaš ga šale nazad.A čini mi se da ovdje mnogi to zaboravljaju.Skijaš wrote:
- Banksy
#9691 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Šta nam nude? Vidim da već imaš neku sliku šta slijedi pobjedi li ovaj dvojac.palermo wrote:eh, podržavatelj statusa quo možeš biti na različite načine. Između ostalog i tako da protežiraš opcije koje su takve, da ona tiha obična većina, kaže, šuti dobro je,ne mijenjaj ništa, vidiš šta nam nude zagovarači promjena.ultima_palabra wrote: Ja odavno mislim da podržavatelji statusa quo imaju debele koristi od istoga
I veliko je pitanje kaže li ''tiha (neuhljebljena) većina'': šuti, dobro je ili skidaj bandu!
Vidjećemo u oktobru. Kažu li ovo prvo, onda nisu ni zaslužili bolje od ovoga što im se dešava zadnjih 25 godina.
-
palermo
#9692 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Nude nam Fahru.Banksy wrote:
Šta nam nude? Vidim da već imaš neku sliku šta slijedi pobjedi li ovaj dvojac.
I veliko je pitanje kaže li ''tiha (neuhljebljena) većina'': šuti, dobro je ili skidaj bandu!
Vidjećemo u oktobru. Kažu li ovo prvo, onda nisu ni zaslužili bolje od ovoga što im se dešava zadnjih 25 godina.
Kakav god ovaj narod bio, ipak nije toliko pogan da bi zaslužio Fahru.
- Lokman
#9693 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Kratka i jasna dijagnoza. Ključ je u marginalizovanoj i potlačenoj većini kojima je SDA-SDP vlast uzurpirala budućnost. Oni su izborna baza snaga promjena.Njima treba da se obračaju opozicione stranke, da ih motivišu na masovni izlazak na izbore. Tajna i podmukla igra SDA jeste da širi defetizam u smislu "svi su oni isti", kako bi izlaznost bila mala. Drugi pravac jeste da korumpiraju opoziciju kao što su to radili prethodnih dvadeset godina sa Strankom za BiH i SDP-om. Radončić je javno objavio njihovu prljavu ponudu, ali Komšić šuti i unosi smutnju među građanima koji traže promjene, a jedina suštinska promjena jeste izbacivanje SDA i vlasti, i nakon toga lustracija i procesuiranje.Banksy wrote:
Povodom saopćenja SDA, SBB saopćava:
Zašto SDA odjednom blati SBB ako je prije nekoliko dana njena zvanična delegacija ponudila postizborno koaliranje SBB-u i tražila da se Fahrudin Radončić ne kandidira za člana Predsjedništva BiH, a da mu se kao kontrausluga nudi mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara.
Nakon što je ta ponuda inžinjeringa odbijena jer bi se time omogućilo nesposobnom i kolonijalno vezanom Bakiru Izetbegoviću da i nakon poznate izborne krađe 2010. godine, ponovo ostane u istoj fotelji, bijes i nerazumnost izbija iz poruka iz saopćenja za javnost jednog dijela SDA.
Radončića su Izetbegović, Lagumdžija i Dodik oborili kao ministra zato što je podržao građanski bunt i zato što je snažno radio da se policija i tužitelji ohrabre u otkrivanju političkih ubistava.
U SBB-u nema nikakvih rasula ili raskola, ali zato ima u SDA. Brutalni obračuni na „bakirovce“ i „tihićevce“ je u punom jeku i stoga neka posrnula SDA svoje probleme ne podmeće drugima.....
- Banksy
#9694 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ne pitam za ime, već: Vidim da već imaš neku sliku šta slijedi pobjedi li ovaj dvojac.palermo wrote:Nude nam Fahru.Banksy wrote:
Kakav god ovaj narod bio, ipak nije toliko pogan da bi zaslužio Fahru.
Šta to slijedi?
-
palermo
#9695 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Vidim našu verziju Milorada, vidim strah koji ovladava ljudima, vidim legitimiziranje metoda i pretvaranje u važeći sistem vrijednosti, onih istih metoda i vrijednosti koje je dotični nama sad već desetljećima zorno prezentira korz Avaz.....Banksy wrote:
Ne pitam za ime, već: Vidim da već imaš neku sliku šta slijedi pobjedi li ovaj dvojac.
Šta to slijedi?
i sad ćeš ti meni reći, zar već to nemamo sada, ne nemamo, tek bi onda saznali šta znači to imati.....
Al, moram ti iskreno reći, Ultimi sam rekao, nemam nikakvih ličnih koristi niti nekoristi od dolaska Fahre, ja ću se snaći.....al niie mi jasno, niti mi ikada može biti jasno kako neko, ko sebe smatra iole moralnom osobom, može podržavati Fahru........
što bi rekao Alphons, ako ga hoćete, eto vam ga, ako ga narod hoće, eto mu ga.....al ja neću,jok, jok.....u to kolo ne idem...
- ultima_palabra
#9696 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ja to nekako vidim kao poetsku pravdu... SDA je stvorila Fahru, SDP mu je dao vlast, bilo bi nekako pošteno da ih upravo on pošalje na zasluženu robiju.
Naravno, ne bi bilo dobro da njegov komad vlasti bude prevelik.
-
palermo
#9697 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ma daj Ultima....šta kažeš, ne bude njjegov dio vlasti prevelikultima_palabra wrote:Ja to nekako vidim kao poetsku pravdu... SDA je stvorila Fahru, SDP mu je dao vlast, bilo bi nekako pošteno da ih upravo on pošalje na zasluženu robiju.
- Skijaš
#9698 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Ta će hijena biti na lancu ili će od svih državnih institucija kojih se dočepa napraviti kopiju Avaza. A ako isključimo SDP i Komšića koji nema kapacitet da drži na lancu jednog Fahru, ko od sarajevskih političara može spriječiti to čega se bojiš ? Znači, podrška Radončiću sa ovakvom konstelacijom snaga nije dobra po društvo nego energiju, vrijeme i glas treba uložiti u zdravije opcije poput DF-a, NS-a ili neku drugu multietničku stranku.ultima_palabra wrote:Naravno, ne bi bilo dobro da njegov komad vlasti bude prevelik.
- Lokman
#9699 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
Po čemu su to DF i NS zdrave opcije, a Fahro je hijena? Avaz je tabloid koji se dobro prodaje, standardna matrica tabloida koji postoje u svakoj evropskoj zemlji, tako da Avaz nije nikakvo mjerilo za procjenu radončića kao političara. Mnogo je bolnija i frapantnija činjenica da Komšić obećava bolji život a da nema sopstveni automobil i po blogovima piše kako nije u stanju vraćati kredit za stan. Je li to treba da bude standard, da se uspješan biznismen osuđuje a smotani i lijeni aparatčik glorifikuje, ili još gore pokršteni muslimani i umjetnička mafija iz NS kojoj smeta ezan i munare po Sarajevu. Evo uzmimo na primjer analizu šta su to za posljednjih 6 mjeseci uradili DF i NS da bi ih se moglo nazvati opozicijom i zdravim snagama. Ništa, jedini Komšićev opozicioni potez je bio taj što je prizano autoritet Radončiću. Koliko ja vidim jedinu pravu mušku borbu sa SDA i SDP vodi Radončić. DF i NS su nonšalantna operska opozicija a ovo je primitivni Balkan na kojem nema publike za takvu priču . Jedino Radončić ima pokretačku snagu za promjene i to je pokazao tokom februarskih protesta kada Komšića i NS nije bilo nigdje. Od čitave opozicije samo Radončić ima neke snage da se hrva sa režimom, jer ima novac i medije,ostali su smiješni i infantilni, tako da je upravo suprotno tvojim tvrdnjama, Radončić jedina realna opcija koju treba podržati. Uz punu svijest o svim njegovim manama, ali u balkanskoj politici nema čistih. To su shvatili i Nijemci pa su na kraju svoju kocku uložili na Vučića. Nešto slično sa Radončićem.Skijaš wrote:Ta će hijena biti na lancu ili će od svih državnih institucija kojih se dočepa napraviti kopiju Avaza. A ako isključimo SDP i Komšića koji nema kapacitet da drži na lancu jednog Fahru, ko od sarajevskih političara može spriječiti to čega se bojiš ? Znači, podrška Radončiću sa ovakvom konstelacijom snaga nije dobra po društvo nego energiju, vrijeme i glas treba uložiti u zdravije opcije poput DF-a, NS-a ili neku drugu multietničku stranku.ultima_palabra wrote:Naravno, ne bi bilo dobro da njegov komad vlasti bude prevelik.
- Danguba
#9700 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos
ovo treba prebaciti na ''vicevi dana''