iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Lady Saray

#9676 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

skaut_83 wrote:Jel ima neki software da mogu povezati iPhone 4s i racunar i da onda imam pristup internetu preko mobilnog operatera?

Hvala :)
ne treba ti nikakav software samo napravis personal hotspot..

kada ukucas apn opcija personal hotspot ti postane aktivna u settings

kliknes, stavis sifru i to je sva mudrost :)
antonija

#9677 Re: iPhone - All about

Post by antonija »

Imal tko da pomogne u slijedeca 3 pitanja u vezi sa iPhone 5

1. Gdje mogu skidati besplatne alatke ?

2. Da li uraditi update na novi software (zadnji) ili ostaviti onaj koji dodje u iPhone 5 ?

3. Cula sam da ako neko ukrade iPhone i kad se prijavi kradja da se isti ne moze koristiti - to bi bilo odlicno ako je istina ?
Saka

#9678 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

antonija wrote:Imal tko da pomogne u slijedeca 3 pitanja u vezi sa iPhone 5

2. Da li uraditi update na novi software (zadnji) ili ostaviti onaj koji dodje u iPhone 5 ?

3. Cula sam da ako neko ukrade iPhone i kad se prijavi kradja da se isti ne moze koristiti - to bi bilo odlicno ako je istina ?
1. Kakve alatke? Apps skidaš na iTunes a tweakove na Cydia, ako si JB.

2. Na zadnji (6.1).

3. Nije istina.
antonija

#9679 Re: iPhone - All about

Post by antonija »

Saka wrote:
antonija wrote:Imal tko da pomogne u slijedeca 3 pitanja u vezi sa iPhone 5

1. Kakve alatke? Apps skidaš na iTunes a tweakove na Cydia, ako si JB.

2. Na zadnji (6.1).

3. Nije istina.

1. Mislila sam programcice, iPhone mi je 5, otkljucan dosao.

2. Znaci mogu 6.1 neki dan sam citala negdje na netu da je zadnji valjda pravo uspori i vise trosi bateriju, znaci to nije tacno.

3. znaci ne moze ni blokada preko BHTelecom ? - Pitam zato sto za iphone treba NANO SIM, a da je izvadis moras otic kod notara da das izjavu, kontam mozda prilikom ubacivanja NANOSIM postoji mogucnost da se nekako podaci sa iphone daju BH Telecomu, pa da iste moze da procita ako ko drugi pokusa da se nakaci, a ti prijavio kradju.
Curve

#9680 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

antonija wrote:1. Mislila sam programcice, iPhone mi je 5, otkljucan dosao.

2. Znaci mogu 6.1 neki dan sam citala negdje na netu da je zadnji valjda pravo uspori i vise trosi bateriju, znaci to nije tacno.

3. znaci ne moze ni blokada preko BHTelecom ? - Pitam zato sto za iphone treba NANO SIM, a da je izvadis moras otic kod notara da das izjavu, kontam mozda prilikom ubacivanja NANOSIM postoji mogucnost da se nekako podaci sa iphone daju BH Telecomu, pa da iste moze da procita ako ko drugi pokusa da se nakaci, a ti prijavio kradju.
1. pretpostavljam da ti nije jailbreak uradjen.. tj da uopste se ne razumijes u te stvari..
znaci alatke tj. programcice mozes skidat preko APPSTORE-a ali samo koje su free. za to ces morat napravit free account, znaci izaberes neki program koji je free, npr. twiter, kad hoces install trazit ce ti da sign in ili sign up, znaci sign up, podatke stavi, kad dodjes do ukucas brojeve kartice, izaberi none i to je to...

2. to za update, pa nekome trosi brze bateriju, al kako ti nije JB uradjen, kad izadje 6.1.1. nece ti biti tesko dici na njega ako ti 6.1 ne bude valjao..

3. kakva ovjera kod notara ?? za nano sim odes u telecom i uzmes novu karticu, platis je 5KM, ako si na ultri a nemas certifikat da je tvoj, uzmes u telecomu izjavu da je tvoj broj, ode u opstinu ovjerit tu izjavu i predas na telecom salter
Saka

#9681 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Curve wrote:
antonija wrote:1. Mislila sam programcice, iPhone mi je 5, otkljucan dosao.

1. pretpostavljam da ti nije jailbreak uradjen.. tj da uopste se ne razumijes u te stvari..
znaci alatke tj. programcice mozes skidat preko APPSTORE-a ali samo koje su free. za to ces morat napravit free account, znaci izaberes neki program koji je free, npr. twiter, kad hoces install trazit ce ti da sign in ili sign up, znaci sign up, podatke stavi, kad dodjes do ukucas brojeve kartice, izaberi none i to je to...

2. to za update, pa nekome trosi brze bateriju, al kako ti nije JB uradjen, kad izadje 6.1.1. nece ti biti tesko dici na njega ako ti 6.1 ne bude valjao..

3. kakva ovjera kod notara ?? za nano sim odes u telecom i uzmes novu karticu, platis je 5KM, ako si na ultri a nemas certifikat da je tvoj, uzmes u telecomu izjavu da je tvoj broj, ode u opstinu ovjerit tu izjavu i predas na telecom salter
3. Možeš i izrezati karticu da ne vadiš nikakvu novu ako već nemaš certifikat i mrsko ti je zezat se sa izjavama. Otiđi u bilo koji bolji servis, imaju rezače i nema problema.
guber90

#9682 Re: iPhone - All about

Post by guber90 »

Daj ba zar je ovo istina za nano sim, nije logicno niti sekunde, pa nije to pistolj jbt :D, a izmedjuostalog moze se izrezati rucno ona obicna kartica ili cak sta vise ima i masinica izreze cakum pakum :mrgreen: .

Vezano za zastitu, iPhone ima odlican vid zastite, a to je:

https://www.icloud.com/

Naime kada se logujes na tu stranicu mozes odabrati opciju "Finde my phone" i telefon ce biti lociran u radijusu od 30 m, koju moras ukljuciti na telefonu, na slijedeci nacin:

Settings->iCloud->Find My iPhone (postaviti na on)

Potrebno je da ti je "Location service" ukljucen uvijek kako bi lociranje telefona bilo moguce (od ovog nema fajde ako je telefon ugasen, ali postoje nacini da se sprijeci gasenje telefona iz lock screena, pa ako imas pass morat ces bas na inteligentnijeg lopova naletiti da ne uspijes vratiti telefon). Moguce je i sve podatke pobrisati preko toga, poslati poruku tome ko je nasao telefon itd.
hakazvaka

#9683 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kakva izjava kod notara?
Ja otisao u BH Telecom, zamolio ljubazno za Nano sim, na licu mjesta mi izdali istu, doslo kasnije na racun 5 markica i to je to... :-)
pinokio04

#9684 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

:D :D
guber90

#9685 Re: iPhone - All about

Post by guber90 »

hakazvaka wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kakva izjava kod notara?
Ja otisao u BH Telecom, zamolio ljubazno za Nano sim, na licu mjesta mi izdali istu, doslo kasnije na racun 5 markica i to je to... :-)
Ne znam brate mili i meni van svake pameti bilo, ali hajde reko da ne pricam nesto sto nisam radio, ja svoju onako na Bosanski osunetio i to je to :lol: .
pinokio04

#9686 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

guber90 wrote:
Kakva izjava kod notara?
Ne znam brate mili i meni van svake pameti bilo, ali hajde reko da ne pricam nesto sto nisam radio, ja svoju onako na Bosanski osunetio i to je to :lol: .
:lol: :lol: odžerašio
ortodont

#9687 Re: iPhone - All about

Post by ortodont »

Mailbox aplikacija izgleda super, na klipovima. :D

Naime, zbog opterećenosti servera, funkcionalnost iste dobijate po redu kojem ste zatražili račun, trenutno je broj ljudi koji će je dobiti ispred mene 809 000. :lol:
Smanjuje se polahko.

Last edited by ortodont on 18/02/2013 22:43, edited 1 time in total.
Jazzy.ba

#9688 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Image
ortodont

#9689 Re: iPhone - All about

Post by ortodont »

Radi samo na gmailu :cry: , koliko sam shvatio i ostale klijente će dodavati uskoro.
antonija

#9690 Re: iPhone - All about

Post by antonija »

Kakva izjava kod notara?
Nisam imala ultra certifikat.
Lady Saray

#9691 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

25 450 ljudi ispred mene i smanjuje se broj dok kucam :D
hakazvaka

#9692 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Igrate li Subway Surfers? :D

Meni ovolike oci :shock: od istog...
iSwagga

#9693 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

hakazvaka wrote:Igrate li Subway Surfers? :D

Sad sam presao na TemplRun2.. od kako je izasla igrica ne spavam kako treba..
hakazvaka

#9694 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

iSwagga wrote:

Ma TR2 mi je nekakav... ne znam :D nervira me sto moram okretati telefon...
Koliki ti je score na SS bio? :D

p.s. Koji su vam username-i na Game center? :D
pinokio04

#9695 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

iSwagga wrote:

Heeeeheee

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
pinokio04

#9696 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Run n gun

Dobra igrica

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
guber90

#9697 Re: iPhone - All about

Post by guber90 »

Evo ko hoce neka doda na Game Centru : GUBER90TZ, pa ko zna u kojoj se igrici mozemo sresti :D.
Zatamnjena stakla

#9698 Re: iPhone - All about

Post by Zatamnjena stakla »

SS
1.4M, nije mi se dalo više.
shibonja

#9699 Re: iPhone - All about

Post by shibonja »

Evo salju mi update na iOS 6.1.2

Fixex an Exchange calendar bug that could result in increased network activity and reduced battery life..lazu garant sredjuju bug od WI FI problema sto raja ima, :D

update:skino ,nevidim nikakve promjene,hajd oni znaju :-)
vivax

#9700 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

http://www.redmondpie.com/jailbreak-ios ... -tutorial/

evo vam i džeilbrejka za taj 6.1.2 :Đ
Post Reply