Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
ronnie

#9676 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ronnie »

It_is_a_Leclerc wrote:
ronnie wrote:Sumrak socijaldemokracije u Hrvatskoj. Jedino koji mi se još sviđaju su Komadina i Baldasar.

Ali kako stvari stoje, i njih će izbaciti, jer Milanovićeva struja je još jaka.

Ostat će samo pravovjerni marksisti-lenjnisti i propali diplomati :-)
Baldasar? Whst the fuck? Lik je ustadoid i uz toj budala.
A to nisam znao, ja sam mislio da su takvi poraženi još 1945.godine, tako smo bar učili u školi.

Sve ovisi sa kojeg kuta gledate, u Srbiji i Milanovića smatraju ustašoidom.

Ako pak mislite na ovaj zadnji rat, niti Baldasar niti Milanović ratišta nisu vidjeli. :run:
asurbanipal

#9677 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by asurbanipal »

Da se malo upoznamo sa novim ministrom kulture RH.

MINISTAR KULTURE IZ PAVELIĆEVOG ŠINJELA: Zločinac U <3 Zlatka Hasanbegovića

http://lupiga.com/vijesti/ministar-kult ... anbegovica

Povjesničar
Radi u Institutu Ivo Pilar
Desno orijentisan
Član počasnog bleiburškog voda
Član je i Medžlisa u Zagrebu
Revizionista
Poklonik Pavelićevog lika i djela
Hrvat islamske vjeroispovijesti...

Poznat po izjavi da je antifašizam za njega floskula. Šta reći, koju poruku poslati ? Kojim to putem, susjedi nam idu ?

:-) :-) :-)

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9678 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by _BataZiv_0809 »

Kandidat za ministra kulture je onaj ustasofilni Hasanbegovic :run:

Bio je jedan lik na forumu sa tim nickom i stalno je nesto piskarao o Blajburgu.

Slucajnost :-?
sumirprimus

#9679 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sumirprimus »

Pravi cojk na pravom mjestu.jebo abortus.jebo partuzane.jebo savu kovacevica zajedno sa titom.zivio ante pavelic.zivjela hrvatska.neovisna demokratska..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9680 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

nakon ljevičarskog pilanja dolazi razdoblje desničarskog pilanja

podržavam demokraciju

strpite se gospodo biće sljedeći izbori čuvajte živce :thumbup: :bih:
sumirprimus

#9681 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sumirprimus »

Rece osvjedoceni adezejac sarajlija. Pljuc.
Goldenhand

#9682 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Goldenhand »

Hrvatska je fakat zaglibila. Na jednoj strani Tito, na drugoj Pavelić. Niko ne nudi ništa normalno.
annoy

#9683 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by annoy »

Ova sjednica je uvreda zdravom razumu
hhaarree

#9684 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hhaarree »

Negiranje antifasizma, oralno opcenje s antom pavelicem, liste izdajnika nacije, borba protiv stecenih prava manjina. Koje neoustasko orgijanje. Otiso komplet region u cetri lijepe picke materine. Tito 5000 obrtaja u sekundi
Drvosjeca iz Dejcica

#9685 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hasanbegovic staro iskonsko hrvatsko prezime. :lol:
Hrvatska sa ovom vladom postaje cirkus drzava. A onaj Bosanac iz Jajca, novi ministar, trazi listu izdajnika. :lol:
hhaarree

#9686 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hhaarree »

Image

:lol: :lol: :lol:
hhaarree

#9687 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hhaarree »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9688 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

nadam se da ce lijevi sada 4 godine biti na aparatima i da ce ih zivcirati ko vesna i stipe desne toliko godina

jer izbori za to služe
da bude isto ali da se mijenjaju oni koji puse :thumbup: :kiss:
jao_situacije

#9689 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jao_situacije »

ja plačem od smijeha :lol: :lol:
gledam ih uživo
Celtic_Green

#9690 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Celtic_Green »

10.33 sati – Što bi rekla izraelska židovska tvrtka da joj na rukovodeće mjesto predlažete čovjeka koji kaže da je antifašizam floskula? – oštra je bila u svojoj replici SDP-ova Ingrid Antičević-Marinović te pitala zašto piramida u Oreškovićevoj prezentaciji sliči na obilježja masona, jedino joj, zaključila je, nedostaje oko na vrhu.

Ovo je ona "Pipl mast trast as"?

http://www.vecernji.hr/hrvatska/ingrid- ... te-1054096
Last edited by Celtic_Green on 22/01/2016 22:55, edited 1 time in total.
hhaarree

#9691 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hhaarree »

Celtic_Green wrote:10.33 sati – Što bi rekla izraelska židovska tvrtka da joj na rukovodeće mjesto predlažete čovjeka koji kaže da je antifašizam floskula? – oštra je bila u svojoj replici SDP-ova Ingrid Antičević-Marinović te pitala zašto piramida u Oreškovićevoj prezentaciji sliči na obilježja masona, jedino joj, zaključila je, nedostaje oko na vrhu.

Ovo je ona "Pipl mast trast as"?
:lol: :lol: :lol: :lol:

dobro si me podsjetio

:lol: :lol: :lol: :lol:

sta ocekivati od ovakvog sklopa nego da pronalazi zavjere u geometrijskim oblicima
It_is_a_Leclerc

#9692 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Napadi i oslovljavanja pogrdnim imenima dr. Hasanbegovica od strane navodnih ljevicara samo govori u prilog tome da u Hrvatskoj nacionalizam stanuje i na ljevici

Lik ima pravo na stav, pa i fasisticki, a cinjenica da se na njega danas vodio lov i hajka sramna je sama po sebi.
sandromen

#9693 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sandromen »

It_is_a_Leclerc wrote:Napadi i oslovljavanja pogrdnim imenima dr. Hasanbegovica od strane navodnih ljevicara samo govori u prilog tome da u Hrvatskoj nacionalizam stanuje i na ljevici

Lik ima pravo na stav, pa i fasisticki, a cinjenica da se na njega danas vodio lov i hajka sramna je sama po sebi.
To je pogonjeno od elite kulturnjaka koji paratiziraju na državnom budžetu i tu se radi o njihovom golom preživljavanju. Kako su te udruge instalirane od strane SDP-a dolazak Vlade koja najavljuje oštre rezove u sektorima koji nisu važni, kao što je kultura, a time kako ministar dolazi s desne scene ti paraziti svjesni su kako dolazi smrtna presuda za njihove udruge.
Mnogi političari imaju rodbinu u takvim udrugama, kao Vesna Pusić brata Zorana predsjednika nekakve Antifašističke lige na državnom proračunu.
Danas je bio pokušaj spašavanja u Saboru i izvan njega jer je novinarska elita usko povezana s kulturnjacima te su svi portali i novine krenule u akciju.
kamberovica polje

#9694 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamberovica polje »

Jebote više ni ustaši ne možeš reći da je ustaša i moraš poštovati njegove stavove. :roll: Što se tiče nove vlade, biće ovdje svega previše je suprotstavljenih ideja i ličnosti među ministrima ali ako Tim ne podcijeni mutnu vodu i ribe koje plivaju u njoj moglo bi to ispasti ok samo daj Bože. Čini mi se da je čovjek šokiran pizdarijama i debilizmom koje je čuo u saboru, jer jebiga on dolazi u ovu žabokrečnu iz dobro uređene zemlje u kojoj je pravi kapitalizam na djelu.
hhaarree

#9695 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hhaarree »

Ekskjuz me? Od danas postujemo fasisticke stavove? Ja... sam bez teksta. Zaista prvi put na ovom forumu sam bez teksta. Gudbaj carli
It_is_a_Leclerc

#9696 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

hhaarree wrote:Ekskjuz me? Od danas postujemo fasisticke stavove? Ja... sam bez teksta. Zaista prvi put na ovom forumu sam bez teksta. Gudbaj carli
To naravno nigdje nisam rekao. Rekao sam da svako ima pravo na svoj stav, ovakav ili onakav, fašistički ili antifašistički, a pravo svakog pojedinca je da se s tim stavom ne slaže ili da ga argumentovano osporava. To je općeprihvaćeni princip demokratije koji počiva još na Hallovom - "Ne slažem se ni sa jednom riječju koju ste izgovorili, ali ću do smrti braniti vaše pravo da je izgovorite". Uzmite za primjer zemlje zrele demokratije - pravo na slobodu iznošenja stava, pa taman oni bili duboko rasistički, islamofobični, antisemitski, vam garantuje država, ali vas ne brani od mogućnosti da vas neko tuži jer ste ga njime uvrijedili.

Danas je u Hrvatskoj koliko sam uspio upratiti, na sceni bila klasična sačekuša ispred sabora, uzvikivanje: "Gebels, Gebels" i nazivanje jednog intelektualca i naučnika najstrašnijim imenima, gdje mu se bukvalno na čelo stavila meta, a o njemu se govorilo kao o "tom Hasanbegoviću" izjednačavajući ga, zbog jedne krajnje benigne izjavice, sa skoro pa čuvarom logora u Jasenovcu. To komunističko "zbrinjavanje" pojedinaca koji se ne slažu sa stavom partije je nekad možda i moglo proći. Danas, na sreću, ne može.

Na sve to, dakako, imaju pravo zastupnici opozicije, ali sam uvjeren da jedan dio frustracije istih potiče iz činjenice da je Zlatko Hasanbegović Bošnjak, da je nakratko otišao u džamiju da obavi džumu, što je prvi put u novijoj historiji Hrvatske da jedan Bošnjak obnaša jednu tako odgovornu i visoku funkciju. Bošnjaci su jedna od najviše ignorisanih manjina u Hrvatskoj, i zaslužili su da, nakon što su predstavnici srpskog naroda u Hrvatskoj, imali četiri ili pet ministara u prethodnoj vladi RH, danas dobiju jednog svog predstavnika.
General War

#9697 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by General War »

It_is_a_Leclerc wrote:
hhaarree wrote:Ekskjuz me? Od danas postujemo fasisticke stavove? Ja... sam bez teksta. Zaista prvi put na ovom forumu sam bez teksta. Gudbaj carli
To naravno nigdje nisam rekao. Rekao sam da svako ima pravo na svoj stav, ovakav ili onakav, fašistički ili antifašistički, a pravo svakog pojedinca je da se s tim stavom ne slaže ili da ga argumentovano osporava. To je općeprihvaćeni princip demokratije koji počiva još na Hallovom - "Ne slažem se ni sa jednom riječju koju ste izgovorili, ali ću do smrti braniti vaše pravo da je izgovorite". Uzmite za primjer zemlje zrele demokratije - pravo na slobodu iznošenja stava, pa taman oni bili duboko rasistički, islamofobični, antisemitski, vam garantuje država, ali vas ne brani od mogućnosti da vas neko tuži jer ste ga njime uvrijedili.

Danas je u Hrvatskoj koliko sam uspio upratiti, na sceni bila klasična sačekuša ispred sabora, uzvikivanje: "Gebels, Gebels" i nazivanje jednog intelektualca i naučnika najstrašnijim imenima, gdje mu se bukvalno na čelo stavila meta, a o njemu se govorilo kao o "tom Hasanbegoviću" izjednačavajući ga, zbog jedne krajnje benigne izjavice, sa skoro pa čuvarom logora u Jasenovcu. To komunističko "zbrinjavanje" pojedinaca koji se ne slažu sa stavom partije je nekad možda i moglo proći. Danas, na sreću, ne može.

Na sve to, dakako, imaju pravo zastupnici opozicije, ali sam uvjeren da jedan dio frustracije istih potiče iz činjenice da je Zlatko Hasanbegović Bošnjak, da je nakratko otišao u džamiju da obavi džumu, što je prvi put u novijoj historiji Hrvatske da jedan Bošnjak obnaša jednu tako odgovornu i visoku funkciju. Bošnjaci su jedna od najviše ignorisanih manjina u Hrvatskoj, i zaslužili su da, nakon što su predstavnici srpskog naroda u Hrvatskoj, imali četiri ili pet ministara u prethodnoj vladi RH, danas dobiju jednog svog predstavnika.
Evo i mog stava:
E serem ti se na takog prvog u bosnjaka...e jesu izabrali :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9698 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

kako Bošnjak? nije li se izjašnjavao Hrvatom islamske vjeroispovjesti?
sinuhe

#9699 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sinuhe »

Kruško. Znam da im treba hodža na blajburškom polju ali što će im ovaj?
zavrzlama

#9700 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zavrzlama »

Pitam se koliko je Karamarko dao Oreskovicu mjeseci da se glupira kao mandatar ,prije nego li Karamarko zauzme njegovo mjesto... 8)
Post Reply