SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Creasy

#9676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

GOLFER wrote:Na putu iz Ilidze prema carsiji na Stupu, malo prije mosta, vozio sam srednjom trakom i bila je poprilicna guzva, vozila oko mene su se kretala brzinom od 60 do 80 km/h ja sam u jednom trenutku vozio 83 km/h i odjednom drot istrca pred sve te automobile (bukvalno svoj zivot ugrozava) da bi mene zaustavio, ja sam morao potpuno da se zaustavim na sred ceste, rizikujuci da ce se neko iza u mene zabiti, i da se nekako prebacim na desni dio puta gdje je bila njihova ceka...
Da li drotovi imaju pravo ovako zaustavljati vozila... jer vrlo je lahko moglo doci do nesrece o kojoj bi se onda na ovoj temi pisalo...

Imaju. :)
zonbirile

#9677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Creasy wrote:
GOLFER wrote:Na putu iz Ilidze prema carsiji na Stupu, malo prije mosta, vozio sam srednjom trakom i bila je poprilicna guzva, vozila oko mene su se kretala brzinom od 60 do 80 km/h ja sam u jednom trenutku vozio 83 km/h i odjednom drot istrca pred sve te automobile (bukvalno svoj zivot ugrozava) da bi mene zaustavio, ja sam morao potpuno da se zaustavim na sred ceste, rizikujuci da ce se neko iza u mene zabiti, i da se nekako prebacim na desni dio puta gdje je bila njihova ceka...
Da li drotovi imaju pravo ovako zaustavljati vozila... jer vrlo je lahko moglo doci do nesrece o kojoj bi se onda na ovoj temi pisalo...

-----------------------------
mislim da ne postoji ni zakonodavac ni druga budala koja bi im štogod tako naredila.Ti pročitaj post još jednom.
GOLFER

#9678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GOLFER »

Creasy wrote:

znaci, imaju pravo rizikovat svoj i moj zivot, i zivot ostalih ucesnika saobracaju, samo da bi me tu zaustavili i napisali mi cestitku za brzu voznju, koju su vjerovatno mogli poslati i postom... Ali eto nemaju, ili ne mogu zaustavljati motoriste, koji jurcaju gradom, provlace se izmedju automobila, bijaju bukom itd...
fidoremilienko

#9679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fidoremilienko »

Ako si vozio golf cadvi, znaju oni da je tu sigurna lova :D
zonbirile

#9680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

@creasy je inače policajac i to na liniji.Šege sinoć gledam slike iz Londona,jebo te ko u Johanesburgu nekih godina,ona zvijer od psa jede nogu onom mladiću,a isti dođu ovde kakati u EU police kako treba da se radi.Ovde stoku,kao sa snimke,lavove na lanac pa na njih,galopom sa konjima ko i bobiji,samo mjesto pendreka buzdovane i opići.da vidiš rahatluka za 10 dana.
zonbirile

#9681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

fidoremilienko wrote:Ako si vozio golf cadvi, znaju oni da je tu sigurna lova :D
-----------------------
pa i jeste bilo ofirno zaustaviti crveni ferari,a može se bogami i po p...i dobiti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote:
fidoremilienko wrote:Ako si vozio golf cadvi, znaju oni da je tu sigurna lova :D
-----------------------
pa i jeste bilo ofirno zaustaviti crveni ferari,a može se bogami i po p...i dobiti.
al' gle što ti je život: dobio je onaj što ga je vozo. :-)

glede drumske korupcije & mita, da se krene voditi računa o tome, i tu provoditi pravna država, prvi bi vozači zakukali. jer je jednak onaj koji daje, kao i onaj koji prima mito.

jako bih volio čitati komentare tada.
fidoremilienko

#9683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fidoremilienko »

zonbirile wrote:
-----------------------
A štaš... :D Mene drotovi sve više potsjećaju na revizore :D Zna se kome smiju, a kome ne :oops: :lol: :lol: :lol:
Creasy

#9684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

GOLFER wrote:
Creasy wrote:

znaci, imaju pravo rizikovat svoj i moj zivot, i zivot ostalih ucesnika saobracaju, samo da bi me tu zaustavili i napisali mi cestitku za brzu voznju, koju su vjerovatno mogli poslati i postom... Ali eto nemaju, ili ne mogu zaustavljati motoriste, koji jurcaju gradom, provlace se izmedju automobila, bijaju bukom itd...
Da su kojim slucajem ugrozavali svoj i tvoj zivot kao sto ti tvrdis, ne bi te sigurno ni zaustavljali. Tebi je ocito krivo sto si morao stati i samim tim dobiti prekrsajni nalog... Kad si ucio voziti, pretpostavljham da si naucio drzati odstojanje tako da nema govora da je neciji zivot bio ugrozen. Uostalom, ako smatras da si ugrozio svoj ili neciji zivot time sto si se zaustavio, nisi trebao ni stati... :roll:
zonbirile

#9685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Chmoljo wrote:
zonbirile wrote:
-----------------------
al' gle što ti je život: dobio je onaj što ga je vozo. :-)

glede drumske korupcije & mita, da se krene voditi računa o tome, i tu provoditi pravna država, prvi bi vozači zakukali. jer je jednak onaj koji daje, kao i onaj koji prima mito.

jako bih volio čitati komentare tada.
----------------------------------------
pa to i jeste negativ filma koji gledamo,gaši je pao,ali u saobraćaju nikad-kako je samo ferari derao Titovom :lol: :lol:
GOLFER

#9686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GOLFER »

Creasy wrote:
GOLFER wrote:
Da su kojim slucajem ugrozavali svoj i tvoj zivot kao sto ti tvrdis, ne bi te sigurno ni zaustavljali. Tebi je ocito krivo sto si morao stati i samim tim dobiti prekrsajni nalog... Kad si ucio voziti, pretpostavljham da si naucio drzati odstojanje tako da nema govora da je neciji zivot bio ugrozen. Uostalom, ako smatras da si ugrozio svoj ili neciji zivot time sto si se zaustavio, nisi trebao ni stati... :roll:
:-) :-) :-) :-)
Da da da odmah napad na mene... Sta ja imam pricat meni krivo sto su me zaustavili...

Jeste ugrozio je sigurnost svih ucesnika u saobracaju koji su bili tu... ako se ikada vozis od prema gradu, znas kolika je frekfentnost saobracaja oko 15 sati... Dakle guzva je na putu i vozi se izmedju 60 i 80 km/h... Drot je istrcao preko krajne desne trake ispred autmobila, i postavio se u srednj traku, gdje je automobil prosao 20 cm pored njega i sa jedne i sa druge strane i meni stop... ja stanem i na svu srecu frajer iza mene se nije zapucao u mene... Moze rizikovat i zivot da zaustavlja raju, ali zato ne mogu stati u kraj vim razbojnicima na motorima...
daxon

#9687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by daxon »

Trebao si uključiti desni pokazivač pravca, bezbjedno se prestrojiti u krajnju desnu traku i zaustaviti se na prvom slobodnom proširenju, sačekati policajca, nisi mu se morao zaustaviti na način koji si opisao niti te on trebao na taj način zaustavljati, mogao je krenuti vozilom za tobom i rotacijom te skrenuti na prvo proširenje.
poznanik

#9688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

daxon wrote:Trebao si uključiti desni pokazivač pravca, bezbjedno se prestrojiti u krajnju desnu traku i zaustaviti se na prvom slobodnom proširenju, sačekati policajca, nisi mu se morao zaustaviti na način koji si opisao niti te on trebao na taj način zaustavljati, mogao je krenuti vozilom za tobom i rotacijom te skrenuti na prvo proširenje.
Misliš da je znao da je tako morao postupiti :-) "Strah gaće trese" :D
madner

#9689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madner »

Kao prvo bi trebalo utvrditi ispravnost iskaza. Objektivnost nam i nije neka vrlina :D
novi.dan.nova.nafaka

#9690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

madner wrote:Kao prvo bi trebalo utvrditi ispravnost iskaza. Objektivnost nam i nije neka vrlina :D
:thumbup:
Magarece_godine

#9691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Magarece_godine »

Tipično "naški" ... To što sam ja furao 83 km/h ne ugrožava živote, ali to što me drot zaustavio to je opasno. Taj drot, ne samo da je tebe propisno zaustavio, nego je mogao zaustaviti sve tri trake i izdvojiti one koje je htio kontrolisat ...
karanana

#9692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

Magarece_godine wrote:Tipično "naški" ... To što sam ja furao 83 km/h ne ugrožava živote, ali to što me drot zaustavio to je opasno. Taj drot, ne samo da je tebe propisno zaustavio, nego je mogao zaustaviti sve tri trake i izdvojiti one koje je htio kontrolisat ...
mislim da njegova poenta nije bila dokazivanje njegove nevinosti jer je isao "samo" 83.
poenta je kako to da drot moze iskociti na sred ceste i zaustaviti njega a ne moze uciniti isto sa motorima koji idu 150-200 na sat.

da li je poruka ovoga da ako ides brze - sanse za zaustavljanje i kaznu su manje?
alcho

#9693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alcho »

GOLFER wrote:
Creasy wrote:
GOLFER wrote:
:-) :-) :-) :-)
Da da da odmah napad na mene... Sta ja imam pricat meni krivo sto su me zaustavili...

Jeste ugrozio je sigurnost svih ucesnika u saobracaju koji su bili tu... ako se ikada vozis od prema gradu, znas kolika je frekfentnost saobracaja oko 15 sati... Dakle guzva je na putu i vozi se izmedju 60 i 80 km/h... Drot je istrcao preko krajne desne trake ispred autmobila, i postavio se u srednj traku, gdje je automobil prosao 20 cm pored njega i sa jedne i sa druge strane i meni stop... ja stanem i na svu srecu frajer iza mene se nije zapucao u mene... Moze rizikovat i zivot da zaustavlja raju, ali zato ne mogu stati u kraj vim razbojnicima na motorima...
Meni se cini da ti pretjerano dramatizujes i pravis akcioni film od toga. Kao sto Creasy rece, nije ti bas pravo sto su te zaustavili pa sad karikiras i pretjerujes. Ja eto, bas bi drot istrcavao pred jurece automobile samo da tebe zaustavi. Kako si krenuo komotno si mogao dodati da umalo nisi izgubio kontrolu nad autom i zabio se u tramvaj koji je prolazio i bio pun putnika...i odakle drotu pravo da ugrozi zivot 100 putnika u tramvaju da tebe zaustavi :-)
madner

#9694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madner »

Ili da si razmisljao o formuli koja ce izljeciti SIDU. Kad ono kao grom iz vedra neba izleti i ti zaboravio. Milione zivota si mogao spasiti :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote: ----------------------------------------
pa to i jeste negativ filma koji gledamo,gaši je pao,ali u saobraćaju nikad-kako je samo ferari derao Titovom :lol: :lol:
uozbilji se života ti :roll: čitaš li šta pišeš? ispade veći problem njegovo glupiranje gradom od toga da je između ostalog, diler, reketaš i sl. :-)

no, s obzirom da nam kompleksi i ispoljavanje džiberskih manira kotira više od recimo hljeba kojeg jedemo ili nivoa obrazovanja kojima raspolažemo, ništa me i ne čudi...
zonbirile

#9696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Chmoljo wrote:
zonbirile wrote: ----------------------------------------
uozbilji se života ti :roll: čitaš li šta pišeš? ispade veći problem njegovo glupiranje gradom od toga da je između ostalog, diler, reketaš i sl. :-)

no, s obzirom da nam kompleksi i ispoljavanje džiberskih manira kotira više od recimo hljeba kojeg jedemo ili nivoa obrazovanja kojima raspolažemo, ništa me i ne čudi...
----------------------------------------------------------
priča je o saobraćaju,ne o kriminalu uopšte.Vrati se i pogledaj tok diskusije.
ssmmiilleeyy

#9697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

madner wrote:Ili da si razmisljao o formuli koja ce izljeciti SIDU. Kad ono kao grom iz vedra neba izleti i ti zaboravio. Milione zivota si mogao spasiti :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DaysleepeR

#9698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

Creasy wrote:
karanana wrote:e da bi to doslo do suda, policija mora odraditi svoj dio posla i napisati prijavu. a to sa motorima ne rade. na sred titove, na semaforu pored vjecne vatre prisustvovao sam vise puta kurchenju sa bukom i pravljenjem osmica dok je crveno, ali nikad nisam vidio da je policija ista uradila po tom pitanju.
i naravno da nece iz grma iskakati da zaustavi zujalice, ali ce javiti nekom niz cestu da ga prati, zapisat ce tablicu.... patrole su na svakom koraku u 2-3 ujutro. i zujalica ce negdje morati malo ohanuti. nije sarajevo njujork. iz njega postoje samo 4 rupe za izaci i daa se svako upratiti gdje ide. a u pitanju je max. 10-15 istih motora svake godine.
:roll:

Postoje kamere na mnogim raskrsnicama u gradu (osim onih koje slikaju)... Uostalom, pitaj svakog motoristu koliko je dobio prekrsajnih naloga. Po tvom, policajac bi trebao skociti na motoristu u trenutku kad ovaj pravi "osmice" na semaforu. :lol:

ja nemam nijedan prekršajni nalog

a ti Creasy, malo smanji power trip. ti si službenik u službi građana. istim se obraćaj sa poštovanjem i ne pametuj jer ti to nije u opisu posla.
Magarece_godine

#9699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Magarece_godine »

Pa nije co'ek na poslu, nego na forumu ...
DaysleepeR

#9700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

Magarece_godine wrote:Pa nije co'ek na poslu, nego na forumu ...
pa nek onda razgovara kao civil a ne kao policajac...
Locked