dadoka84 wrote:sizifinho wrote:kako vi nabijate kondiciju i skidate salo s bajkom? Koje rute radite, koliko vremena?
Morel 30-45 min dnevno?
Nije ti bas bajk za skidanje kila. Bolje je trckaranje
U kuhinji se kile skidaju, a ovo je samo plus. Napravi nutricionisticki plan a vjerujem da ih ima i gotovih na netu. Pet obroka dnevno, pravilno rasporedjenih uz izbacivanje slatkisa, sem jednom sedmicno te dosta svjezeg povrca, ribe i nemasne piletine će ti sigurno dati rezultate. Preporučuju se i bademi. Uz fin plan i redovnu voznju bajka mozes bez problema 4kg mjesecno skinuti.
Tura 1: Grad - vraca - brus
Tura 2: Grad - nahorevo - skakavac
Tura 3: Vrelo bosne - kozija cuprija (ko voli grad i asfalt

)
znam ja dosta o nutricionizmu, u tim sam hajmo reći medicinskim branšama, nije stvar u tome... stvar je što želim napraviti deficit fizičkom vježbom, nemam vremena za teretanu, nije mi zanimljivo trčanje, a 30 minuta bicikla pri nekih 15-20 km/h brzine troši isto kalorija koliko i trčanje u istom vremenskom periodu a plus je što je bajk zabavniji i dolazi sezona kad želim biti u formi da mogu ići na mjesta.
A to što si ti napisao za hranu sve stoji, no takav način uzrokuje gubitak i mišićne mase, a ja moram jesti kako je ne bih izgubio. Nažalost, danas je zdravo hraniti se luksuz, sve je jeftinije od normalne, zdrave hrane
i ne slažem se da bajk nije za skidanje sala, prije dvije godine sam imao 75 kile i 21 posto bf-a i za 3 i po mjeseca sam smanjio na 14 %, uz porast u masi na 80 kg (4 dana teretana, 2 lagano pedalanje za vrijeme teretane i 2 dana uz intenzivno pedalanje na dane odmora) . Ali sad me stisnuo faks, obaveze, pa sam ostao na 80 kg uz opet 21% bf-a.(dodajmo da se tu mora uračunati činjenica da imam stanje poremećenog metabolizma)
Tako da iz ličnog iskustva, bar na moj organizam, bajk djeluje. Samo me zanimalo imate li kakve rute, nekakve režime itd