FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baudelaire

#9676 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Ovaj gif ništa ne pokazuje. Sudeći prema njemu, spucao je i Busquets njega laktom.
BHF_Manijak

#9677 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Izvinite ali ja ili sam corav ili ovaj snimak ne valja. Ja ovdje samo vidim kako Busquets njemu ulijece i saplice ga, to sto je Castro stabilniji pa ostao na nogama a ovaj se slozio ko p..., to je druga stvar, no ne vidim ovdje zaista zuti karton nikakav! :shock:
Neko kaze, povuko ga rukom, pa sta je trebo, pustit da ga ovaj majmun saplete na beton? Ja sam tu vidio sam da Castro zbog incerije saplice Busquetsa...
Richard Wagner

#9678 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

ma nezaslužen žuti
Bušman

#9679 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Richard Wagner wrote:ma nezaslužen žuti
Povukao ga za ruku. Prema pravilima UEFE to je zuti karton bez razmisljanja. Ne valja ovaj GIF, ranije ga je poceo povlaciti i zato je Busquets izgubio ravnotezu i polomio i Castra.
Richard Wagner

#9680 Re: FC Barcelona

Post by Richard Wagner »

Bušman wrote:
Povukao ga za ruku. Prema pravilima UEFE to je zuti karton bez razmisljanja. Ne valja ovaj GIF, ranije ga je poceo povlaciti i zato je Busquets izgubio ravnotezu i polomio i
ma ima li gdje bolji snimak da vidimo to povlačenje?

meni je svakako nejasan žuti bio
LSD

#9681 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Castro je dobio žuti karton radi prigovora sudiji, a ne radi ovog guranja.
Bušman

#9682 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Richard Wagner wrote:
Bušman wrote:
Povukao ga za ruku. Prema pravilima UEFE to je zuti karton bez razmisljanja. Ne valja ovaj GIF, ranije ga je poceo povlaciti i zato je Busquets izgubio ravnotezu i polomio i
ma ima li gdje bolji snimak da vidimo to povlačenje?

meni je svakako nejasan žuti bio
[youtube]http://www.youtube.com/watch?&v=lf_7ZJwkuGg[/youtube]

Odmah na pocetku ga je povukao za ruku. Uglavnom, ovo ti je razlika izmedju levata i kvalitetnog igraca - zna se postaviti kako treba u duelu. Zato Busquetsa najvise i fauliraju. U svakom slucaju, Gonzalo Castro je uradio sta je mogao i sudija uradio sta je morao :D
Nije da Busquets nije malo i zaronio, ali opravdan zuti u svakom slucaju.
Baudelaire

#9683 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Hvala za link. Žuti opravdan, ali trebao je i Busquets dobiti jedan za udaranje laktom Castra, lijepo se vidi na tom snimku.
skenderija04

#9684 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Keita se vratio, spreman za Valenciju
BadBoy

#9685 Re: FC Barcelona

Post by BadBoy »

Korisnicko ime wrote:Ne znam je li bilo...ako jeste, brisite. Odlicna analiza stila igre Barce...

http://www.youtube.com/watch?v=I6A_K8oW ... e=youtu.be
Odličan klip. Baš na fin način prikazuje taktičke "cake" koje je Guardiola uveo i rafinirao.
LSD

#9686 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Klip o tim famoznim "padavicarima" o kojima svi bruje ;-) ....pošto slabiji timovi od njih izaberu mesarsku taktiku lomljenja kostiju protiv njih ,Barca je skontala kontra-igru : Padni valjaj se, cvili a ostalih 10 prifuraju sudiji i traže kartone...ne vracaju istom mjerom mesarima tipa Pepe,Carvalho, Coentrao,Lass, Ramos, Alonso,Khedira , vec fino kulturno traže od sudije da se majmun sankcioniše crvendaćem.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#9687 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Keita se vratio, spreman za Valenciju
Konačno... Falio je.
Charuga
Globalni moderator

#9688 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

LSD wrote:

Klip o tim famoznim "padavicarima" o kojima svi bruje ;-) ....pošto slabiji timovi od njih izaberu mesarsku taktiku lomljenja kostiju protiv njih ,Barca je skontala kontra-igru : Padni valjaj se, cvili a ostalih 10 prifuraju sudiji i traže kartone...ne vracaju istom mjerom mesarima tipa Pepe,Carvalho, Coentrao,Lass, Ramos, Alonso,Khedira , vec fino kulturno traže od sudije da se majmun sankcioniše crvendaćem.
Meni ovo smrdi na montazu ... 8-)
ascari

#9689 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Laureano Ruiz – the man behind Barça’s playing philosophy

Image

http://www.totalbarca.com/2012/history/ ... s-playing-
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#9690 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Top 3 assist providers for Messi at Barcelona in all competitions this season: Dani Alves 26 - Xavi 17 - Iniesta 16

Zanimljivo.
ascari

#9691 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

=59 Ovo mi nesto nije na mjestu...
Obuca9

#9692 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

LSD wrote:

Jah eto, niko nikog u 150 godina postojanja fudbala nije udarao, dok se nisu pojavili sveci i nebeski igrači iz Barcelone, onda su se odjednom protivnici sjetili da se u fudbalu može udarati po nogama.

Koliko god bili smiješni oni klipovi o glumcima, tako su smiješni i ovi klipovi. ISto kao što svi glume, tako isto i sviju udaraju. Nekog manje, nekog više. To što igrače Barcelone više udaraju, to je očekivano, jer svaki od njih dugo loptu drži u nogama, a otkad postoji lopta, uvijek je bilo pravilo da oni koji najviše driblaju, da ti igrači najviše i dobiju batina. Fudbal je, jebo ga tito, nije balet.
Vertig0

#9693 FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Upravo tako, ali mojne onda price kako su glumci jer isto tako 99% fudbalera pada i na najmanji kontakt.
Charuga
Globalni moderator

#9694 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Obuca9 wrote:Koliko god bili smiješni oni klipovi o glumcima, tako su smiješni i ovi klipovi. ISto kao što svi glume, tako isto i sviju udaraju. Nekog manje, nekog više. To što igrače Barcelone više udaraju, to je očekivano, jer svaki od njih dugo loptu drži u nogama, a otkad postoji lopta, uvijek je bilo pravilo da oni koji najviše driblaju, da ti igrači najviše i dobiju batina. Fudbal je, jebo ga tito, nije balet.
Ovo mnogi nece da shvate ili nece da priznaju a to je poenta svega.

P.S. Igraci Barse ne udaraju ni blizu kao ovi gore. Jedno je udaranje a drugo mesarsko udaranje ...
sumirprimus

#9695 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

skenderija04 wrote:Evo opet malo o dresovima. Izgleda da je definitivan dizajn za sljedecu sezonu. Slika je sa jedne Nikeove ekspozicije i ocigledno je snimljena na kvarno. Uz Barcin dres tu su Manchesterov i Arsenalov dres

Image
sta je ovo kod arsenala na rukavu crno bijlo crveno ko mufc???
a za barcine,konacno malo ove"pripijene" :D
Bušman

#9696 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Obuca9 wrote: a otkad postoji lopta, uvijek je bilo pravilo da oni koji najviše driblaju
Najvise faula od Barceloninih igraca trpi Busquets. To pravilo ne stoji niti ima smisla pogotovo kad skontas da najboljih timova igra presing na zadnju liniju. U tom slucaju najvise gine DM (holding midfielder) tipa Toure, Pirlo, Busquets, Xabi Alonso i sl.
Obuca9 wrote:Fudbal je, jebo ga tito, nije balet.
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 074634.htm

Zasto svi misle da je balet bezazlen? :D
ultima_palabra

#9697 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

http://www.sarajevo-x.com/showtime/show ... /120217034
Vazda mi je nastran izgledao... valjda zbog onog spuštanja hlača na aerodromu :-D
sumirprimus

#9698 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:http://www.sarajevo-x.com/showtime/show ... /120217034
Vazda mi je nastran izgledao... valjda zbog onog spuštanja hlača na aerodromu :-D
oduvijek sam ga cijenio i ko druga i ko komunistu... :D
Obuca9

#9699 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Bušman wrote:
Obuca9 wrote: a otkad postoji lopta, uvijek je bilo pravilo da oni koji najviše driblaju
Najvise faula od Barceloninih igraca trpi Busquets. To pravilo ne stoji niti ima smisla pogotovo kad skontas da najboljih timova igra presing na zadnju liniju. U tom slucaju najvise gine DM (holding midfielder) tipa Toure, Pirlo, Busquets, Xabi Alonso i sl.
Obuca9 wrote:Fudbal je, jebo ga tito, nije balet.
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 074634.htm

Zasto svi misle da je balet bezazlen? :D
Ako se ne varam, ljetos je objavljen statistički podatak da je Busquets igrač sa najvećim posjedom lopte u Primeri, u sezoni 2010/11.

Dakle, to direktno potvrđuje upravo moju tezu. Igrači koji dugo drže loptu, najviše i dobijaju batina.
LSD

#9700 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Obuca9 wrote:
LSD wrote:

Jah eto, niko nikog u 150 godina postojanja fudbala nije udarao, dok se nisu pojavili sveci i nebeski igrači iz Barcelone, onda su se odjednom protivnici sjetili da se u fudbalu može udarati po nogama.

Koliko god bili smiješni oni klipovi o glumcima, tako su smiješni i ovi klipovi. ISto kao što svi glume, tako isto i sviju udaraju. Nekog manje, nekog više. To što igrače Barcelone više udaraju, to je očekivano, jer svaki od njih dugo loptu drži u nogama, a otkad postoji lopta, uvijek je bilo pravilo da oni koji najviše driblaju, da ti igrači najviše i dobiju batina. Fudbal je, jebo ga tito, nije balet.
Pa jest fudbal, ali nije kick box...pogledaj malo na klipu kako Pepe i ostala kompanija posjeduju zavidne kick boxerske vještine.
I onda se prica kako su Barcini igraci glumci, padavicari bla bla.
Ovaj klip pokazuje mesarske nastranosti Realovih igraca protiv Barce....a ti meni nađi neki drugi gdje Barcini igraci ovako udaraju druge igrace....ako uopšte i postoji takav klip.
Post Reply