Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
ljubijankic

#9676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

tramvajtrojka wrote: 05/10/2023 22:21
sime_cipol wrote: 05/10/2023 22:05

Zato nam je do sada bio hajr i nafaka sucur Allahu.
Image

i to prenosi objave najveceg sda bota na Twitteru :lol: :lol:
Znaci Sefer čuča, nista mu nije za vjerovati :bih:
JohnnyS

#9677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

Svako dobro Bosno i Hercegovino, je li stigla depeša iz centrale, je li noćas itko od ustaša lijepio plakate s podijeljenom Bosnom i Hercegovinom?
dr_Evil

#9678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Skijaš wrote: 06/10/2023 06:15

Tacnije bi bilo reci radi odredjenih krugova u Sarajevu ali se slazemo, fali dosljednosti, Ili sto bi pokojni Boris Divkovic rekao, nema bolan osnovne iskrenosti. Kako god, nista od kuknjave i treba stremiti boljem. Jeste lose, ali je puno bolje nego prije sto godina, a tad je bilo bolje nego prije dvjesto godina. Znam da to zvuci kao zajebancija iz Alan Forda, ali se radi o cinjenici koja ohrabruje.
A sta bi ti Skijas napisao na Vijecnici?
dr_Evil

#9679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 05/10/2023 19:45
izvrsni direktor wrote: 05/10/2023 19:35

Evo izbrisali debili vijest. Skontali kolko su se osramotili :lol: al kako je to skontalo da je o podjeli izmedju hrv i srbije rijeci :-)
Al fakat je narod unisten ovim pricama o ratu, podjelama, otcjepljenju i pizdama materinama. A zivot ljudima prolazi u ovome
Najgori u svakom drustvu proizvode mrznju i strahove a onda nude zastitu od onih sa kojima vladaju 20 + godina. Moze li neko zamisliti sda snsd hdz df, da pricaju o bilo cemu drugom osim o mrznji podjelama proizvodnji strahova itd
Ja kad sam prvi put vidio kartu rekoh ovo je Vc. U naslovu Cvetkovic Macek, eto sudbinom znam dosta o toj podijeli i kako je izgledala ta karta pa reko vidi budala sta pisu, a i koja bi budala odvojila Banja Luku od RS-a.

Ono sta me cudi je da su svi prenijeli vijest bez razmisljanja, jesmo li dosli do toga da vise nema hrabrih novinara da se protive mainstreamu, ili vise nema pametnih novinara nego samo onih sta prenose vijesti.
sajber87

#9680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 06/10/2023 09:31
Najgori u svakom drustvu proizvode mrznju i strahove a onda nude zastitu od onih sa kojima vladaju 20 + godina. Moze li neko zamisliti sda snsd hdz df, da pricaju o bilo cemu drugom osim o mrznji podjelama proizvodnji strahova itd
Ja kad sam prvi put vidio kartu rekoh ovo je Vc. U naslovu Cvetkovic Macek, eto sudbinom znam dosta o toj podijeli i kako je izgledala ta karta pa reko vidi budala sta pisu, a i koja bi budala odvojila Banja Luku od RS-a.

Ono sta me cudi je da su svi prenijeli vijest bez razmisljanja, jesmo li dosli do toga da vise nema hrabrih novinara da se protive mainstreamu, ili vise nema pametnih novinara nego samo onih sta prenose vijesti.
Malo je nezavisnih novinara, puno kupljenih podlaca koji rade po nalogu, dosta neznalica koji misle da znaju sve itd, mediji kupljeni prljavim novcem koji pisu ono sto im kaze finansijer. Zalosno je sto se klix pretvorio u sda medij ali ne otvoreno da ne bi bilo ofirno nego uvijeno preko naslova koji sakrivaju sustinu ostatka teksta, velicanja sda satelita kao sto su df sbih i nes, konstantne kritike stranaka trojke(sdp nip ns) za bilo koju odluku, itd itd. Perfidno guranje sda i satelita. Ne bi iskljucio ni finanairanje iz srbije jer srbija zeli da poklopi medije u regionu i ne zali novac za to(dokaz bh telekom arene sport i hayat gdje je srbija uletila sa novcem). Ono sto srbija zeli od medija koji imaju uticaj na bosnjake je ne da velica vucica jer bi to bilo ofirno nego bas suprotno da bosnjake pravi ekstremima, antizapadnjacima, narodu koji zivi na mrznji prema svima okolo, da ih frustrira okrece od zapada itd a to najbolje moze uraditi hinjskim velicanjem sda df sbih nes i ostalih srpskih igraca na politickoj sceni.
sumirprimus

#9681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

ne znam sta je tacno uvijeno kod klixa oni su otvoreni portal sdfa. pogotv ona dvojica nisu ni novinari, mozda su i forumasi :D
Last edited by sumirprimus on 06/10/2023 10:24, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

alijine procjene o vjerovanju

Image

to je alija
iz pogrešne procjene u pogrešnu procjenu
plus do podne gradnjanska od podne negradjanska
sajber87

#9683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

https://n1info.ba/regija/ako-se-prosiri ... ova-prava/
O ovome sam govorio, dobar clanak da pokaze pozadinsku igru srbije prema balkanu preko medija, sad je svima jasno zasto je bh telekom pod sda uzeo arene sport pa hayat prodao prava telekomu srbije pa perfidna pisanja raznih domacih portala u korist sda df sbih nes itd. Prljav novac za unistenje bosne bosnjaka i svakog bosanskog patriote
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

mi smo srbijanska kolonija

95% mojih knjiga je iz srbije
mi smo medijska kolonija srbije
dugo godina nisi mogao hrt pratiti... a utakmice da ne spominjem

mi smo i kulturna kolonija srbije
i kič kolonija srbije
tramvajtrojka

#9685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 06/10/2023 10:07 ne znam sta je tacno uvijeno kod klixa oni su otvoreni portal sdfa. pogotv ona dvojica nisu ni novinari, mozda su i forumasi :D
senja jeste forumas tj. napravio je profil namjenski na forumu ovdje kad smo ga prozivali za njegove kvazi analize :mrgreen: :mrgreen:
Bodkin

#9686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bodkin »

izvrsni direktor wrote: 05/10/2023 19:35

Evo izbrisali debili vijest. Skontali kolko su se osramotili :lol: al kako je to skontalo da je o podjeli izmedju hrv i srbije rijeci :-)
Al fakat je narod unisten ovim pricama o ratu, podjelama, otcjepljenju i pizdama materinama. A zivot ljudima prolazi u ovome
O cemu ce ziv bio dusanka majkic pricati? Jebo mater uzeo bih japansku katanu i isjekao se onog momenta kad bi mi bilo ok da me ona predstavlja u bilo cemu
axe22

#9687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

Caterpilar wrote: 05/10/2023 21:50

konaković drži lekciju hrvatskim uhljupima na HRTu
Konakovic ovakav treba biti prema svima koji rade protiv drzave, i svaka cast mu na tom govoru.
Samo sto nije staobiza svoji rijeci.
sajber87

#9688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Bodkin wrote: 06/10/2023 10:45
O cemu ce ziv bio dusanka majkic pricati? Jebo mater uzeo bih japansku katanu i isjekao se onog momenta kad bi mi bilo ok da me ona predstavlja u bilo cemu
Dusanka majkic je snsdov Z ahiragic, begic i mesalic su dfovi stevandici itd ubaci ovdje i neke hdz lesinare i dobijes bratiju koja zivi na proizvodnji mrznje zla sukoba gdje zive kao bubrezi u loju nezeleci nista da mijenjaju, neprijatelj im je svako ko bi spustio madjunacionalne tenzije okrenuo se ekonomskim problemima, rijesio nesto za obicnog covjeka pokrenuo stvari sa mrtve tacke, dok je raja koja glasa za njih frustrirana puna mrznje prema drugom i drugacijem sludjena a ogroman broj bjezi da ih ne gleda jer im uzimaju buducnost. Kleronacionalisti i desnicari nikad nijedan problem nigdje nisu rijesili jer najbolje funkcionisu u haosu punom mrznje.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#9689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laserShow »

koliko krezavih mentola i mentolkih kojima su puna usta Bosne na drustvenim mrezama komentarise sa toliko zlobe i s toliko elementarnog neznanja.. Stoka obicna kratkog vijeka, koja ne zna sta im se desava u vlastitoj kuci, a ne u drzavi.

Vidim botine su i na ovoj temi, naostrile svoje botovske zvalje i jedva cekaju da zakrve svoje oci i kazu "to su nam oni namijenili". Ne botine, to smo mi sami sebi namijenili sa ovih trijes godina mantre nek se ne puca, znas li ti ko sam ja, ili sta sam ja u ratu....

Sada berite plodove, kupajte se u ucmaloj lojavoj realnosti koju ste (smo) sami kreirali.
Dupli_skalp

#9690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dupli_skalp »

laserShow wrote: 06/10/2023 11:22
Vidim botine su i na ovoj temi, naostrile svoje botovske zvalje i jedva cekaju da zakrve svoje oci i kazu "to su nam oni namijenili". Ne botine, to smo mi sami sebi namijenili sa ovih trijes godina mantre nek se ne puca, znas li ti ko sam ja, ili sta sam ja u ratu....

Sada berite plodove, kupajte se u ucmaloj lojavoj realnosti koju ste (smo) sami kreirali.
:D
kakotakonikako

#9691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Federalni zastupnik u Domu naroda i skupštinski zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić govorio je o vladajućoj koaliciji, ali i o eventualnoj rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo.
Govoreći o blokadama na državnom nivou od strane parlamentaraca SNSD-a u Parlamentu BiH, Čengić kazao da je to bilo za očekivati.

Ono što sam očekivao od ovakve koalicije, to se i dešava- kaže Čengić i dodaje da izlaza nema, već je ovo situacija kakva će se zadržati i naredne tri godine.
Vezano za rekonstrukciju Vlade Kantona Sarajevo i ostavku premijera Nihada Uka, Čengić odgovara da će podržati rekonstrukciju isključivo jer je izgubljena skupštinska većina, a ne jer je vlada radila loše.

Nije tačno da ima nesuglasica u klubu SDP-a. Stav SDP-a je vrlo jasan, nećemo podržati rekonstrukciju vlade jer smo izgubili većinu, ostajemo bez skupštine većine smatram da iz tih razloga treba doći do izmjena. Dakle, ne zbog lošeg rada vlade, već zbog skupštinske većine- odgovara Čengić, prenosi Slobodna Bosna.

:bih:
Skijaš

#9692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

dr_Evil wrote: 06/10/2023 09:28
Skijaš wrote: 06/10/2023 06:15

Tacnije bi bilo reci radi odredjenih krugova u Sarajevu ali se slazemo, fali dosljednosti, Ili sto bi pokojni Boris Divkovic rekao, nema bolan osnovne iskrenosti. Kako god, nista od kuknjave i treba stremiti boljem. Jeste lose, ali je puno bolje nego prije sto godina, a tad je bilo bolje nego prije dvjesto godina. Znam da to zvuci kao zajebancija iz Alan Forda, ali se radi o cinjenici koja ohrabruje.
Ja bih samo da se izmjeni sintagmu "srpski zlocinci" sa "velikosrpski zlocinci", jer se u trenutnom obliku radi o sovinizmu.
dr_Evil

#9693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Skijaš wrote: 06/10/2023 13:20
dr_Evil wrote: 06/10/2023 09:28

Ja bih samo da se izmjeni sintagmu "srpski zlocinci" sa "velikosrpski zlocinci", jer se u trenutnom obliku radi o sovinizmu.
Iskreno, ne vidim neku veliku razliku, niti jedan od ta dva izraza se ne moze tumaciti kao da optuzujes jedan citav narod, jasno je naglaseno sa "zlocinci".

Ja bih vise napisao "Nasljednici genocidne politike Karadjordja Petrovica, te Draze Mihajlovica i Petra II Karadjordjevica".

A onda sve nesto kontam, sta god da napises nije bitno, sansa da se pojave novi partizani i posalju ove na smetljiste historije su ravne nuli.
Skijaš

#9694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

dr_Evil wrote: 06/10/2023 13:32
Skijaš wrote: 06/10/2023 13:20

Iskreno, ne vidim neku veliku razliku....
Odlicno. Zasto je onda toliki problem da se plocu zamjeni zbog onih kojima u ovakvom obliku smeta? Vjerujes li da medju Bosnjacima postoje odredjeni krugovi koji se hrane medjuetnickim podjelama?
SmokingMan

#9695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Što se mene tiče, još jednu ploču za one koji su osuđeni za uništenje civilizacijskih tekovina.
Imenom i prezimenom.
dr_Evil

#9696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Skijaš wrote: 06/10/2023 13:44
dr_Evil wrote: 06/10/2023 13:32

Iskreno, ne vidim neku veliku razliku....
Odlicno. Zasto je onda toliki problem da se plocu zamjeni zbog onih kojima u ovakvom obliku smeta? Vjerujes li da medju Bosnjacima postoje odredjeni krugovi koji se hrane medjuetnickim podjelama?
Pa sto se mene tice mjenjajte, srpski zlocinci ili velikosrpski zlocinci, ja ne vidim razliku. Zlocini su pocinjeni u ime etnicki ciste velike Srbije.

Ako sam ja nesto propustio halalite, objasnite mi.
dr_Evil

#9697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

SmokingMan wrote: 06/10/2023 13:46 Što se mene tiče, još jednu ploču za one koji su osuđeni za uništenje civilizacijskih tekovina.
Imenom i prezimenom.
Nema nista od imena i prezimena. Ime i prezime ako si ubio u svoje ime, ako si ubio i ime neke ideje, pokreta ili drzave, onda to treba da stoji.

Eno ko onaj sta ubi Nizamu i one ljude, on je to uradio u svoje ime. Onaj sta puca na onoj snimci Srebrenice to nije uradio u svoje ime, kako se on zove zanima me samo iz razloga jer ga treba ohladit, ali Milosevica i Veliku Srbiju osudit.
Skijaš

#9698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

dr_Evil wrote: 06/10/2023 13:47
Skijaš wrote: 06/10/2023 13:44

Pa sto se mene tice mjenjajte
Ali ne daju. Kazu otvoreno da se plocu nece mijenjati. Znaci nije isto, nekom je bas stalo da se spomene citav narod i da se ne izbjegava negativnu generalizaciju.
Piaty

#9699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Piaty »

Skijaš, eno priča neka raja da ploča ostaje za vjeke vjekova ista. Čak će je u slučaju nuklearne katastrofe zapakovati u nekakvo čudo, pa iako svi najebu, ploča ostaje u originalnom stanju da bi sutra eventualno vanzemaljci mogli pročitati šta se dešavalo 1992-1995 u Sarajevu.

Jbg jarane, moraš give up-ati.
Skijaš

#9700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

Piaty wrote: 06/10/2023 13:58 Skijaš, eno priča neka raja da ploča ostaje za vjeke vjekova ista. Čak će je u slučaju nuklearne katastrofe zapakovati u nekakvo čudo, pa iako svi najebu, ploča ostaje u originalnom stanju da bi sutra eventualno vanzemaljci mogli pročitati šta se dešavalo 1992-1995 u Sarajevu.
Zasto bi vanzemaljci bili neinformisani ako pise "velikosrpski" umjesto "srpski"?
Locked