Referendum(i) u RS-u

Locked
tlr

#9676 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

A Dodika nema na vijestima već 24h.
Izbori su za sedam dana! Do petka se po tri puta javljao sa otvaranja klinaca-palaca po RS-u i komentarima koječega.

Taj je ili na sedativima zbog pretrpljenog straha od izvjesnog sunovrata ili je razgulio tamo daleko.
arzuhal

#9677 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

moa wrote:Ocekujem reakcije sipe poslije izbora jer je jos uvijek vruc krompir. Ako ne bude realcija iza izbora onda smo ga najebali a us okacit macku o rep.
Slažem se. Dakle moguće je dopustiti vlastima RS-a i nadležnim institucijama da - usprkos jasnim i pravosnažnim odlukama Ustavnog suda BiH o usklađivanju Zakona o praznicima i odluci kojom se provedba referenduma smatra neustavnim činom, te zahtjevima OHR-a, PIC-a, pa i neslaganjem Srbije - se ogluše o sve to i stvarno i provedu referendum, jer tek tada se i može vidjeti koliko imamo pravne, odnosno koliko uopće imamo države.

Ukoliko izostane reakcija, i države BiH (Tužilaštvo BiH, SIPA) i MZ, onda svi možemo raditi sve. Nije samo Dejton mrtav, možeš uradit štahoš...
BHCluster

#9678 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

Venecijanska komisija uznemirena je činjenicom da, uprkos odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine od 17. septrembra 2016. godine kojom je obustavljen referendum u Republici Srpskoj, Vlasti RS-a ipak namjeravaju organizirati referendum, saznaje BHRT u ovoj Komisiji.

Iz Venecijanske komisije poručuju da je “Ustavni sud utvrdio da je Dan Republike Srpske neustavan kao diskriminirajući nad nesrpskim stanovnicima entiteta, a svrha referenduma je da se dovedu u pitanje ovlaštenja tog suda, što nije prihvatljivo”.

– U državi gdje je na snazi vladavina prava presude Ustavnog suda se provode i nisu nikakve teme za glasanje, bilo u parlamentima bilo u narodu – stav je Venecijanske komisije.

Iz Venecijanske komisije je poručeno da je nakon odluke Ustavnog suda jedina moguća legitimna reakcija vlasti u RS-u, u državi koja je članica Vijeća Evrope, odustajanje od referenduma.

Venecijanska komisija je savjetodavno tijelo Vijeća Evrope, međunarodne asocijacije koje čini ukupno 47 evropskih i susjednih zemalja. To tijelo bavi se ustavnim pitanjima, izbornim pitanjima i općenito djelovanjem demokratskih ustanova.
:lol:
tlr

#9679 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Slobodan Vasković o referendumu, Zapadu, Putinu, Vučiću i Dodiku

1.
Susretom Vladimira Putina sa Miloradom Dodikom ozvaničena je pozicija potonjeg kao Globalnog problema, a, nažalost, i Republike Srpske sa njim.

2.
Dodik je i zvanično dostigao vrhunac, jer biti Globalni problem nije mala stvar. Istorija mu ne gine, kao ni brzi slom.

BiH i RS su zona odgovornosti Zapada i Rusija nema tu šta da traži.

Na dan Referenduma, vježbe na Manjači, kraj Banjaluke, imaće NATO, a ne Ruska vojska. Isto će se i na istom mjestu ponoviti, u masovnijem obimu, u prvoj polovini oktobra.

3.
Dodikova politička sudbina je zapečaćena, dok je samo pečaćenje tek stvar tehnike i vremena.

4.
Rusija ga ne može zaštiti i duže zadržati na vlasti u RS, jer nema ni interesa ni snage. Toga su svjesni čak i u Beogradu.

Kao što su svjesni da Putin nije Dodika zvao u Moskvu zbog viška slobodnog vemena, koje koristi za primanje Potrošenih političara, već da bi zabio Nož u Leđa Aleksandru Vučiću, koji je još uvijek u SAD-u, gdje je, indirektno, podržao Hilari Klinton.

5.
Dodik je od Putina dobio uputstva za još nekoliko udaraca.

6.
Zauzvrat, Dodiku je Putin garantovao azil u Rusiji, gdje je Dodik već prebacio novac.

Garantovao mu je i da će ga ruske službe na vrijeme obavijestiti o svakom pokušaju hapšenja, privođenja, bilo čega sličnog.

To je nagrada za zabijanje Noža u Leđa Vučiću i Srbiji.

Dodik će postati Mira Marković.

Što se tiče RS i Srba iz nje, oni ni Putinu ni Dodiku nisu bitni, sem kao Oštrica Noža. Koja je već dobrano potrošena, ali može poslužiti za još par udaraca.

Srbija im je važna zbog Leđa. U koja Nož treba udariti.

7.
Svjestan je toga Vučić, ali je do svijesti došao, po običaju, prekasno.

8.
Nema on kud: ako optuži Dodika za izdaju, sam će postati Izdajnik u Srbiji, što je teritorija na kojoj Dodik uživa status “Svete Krave”; Ponajviše zahvaljujući Vučiću.

9.
Ako otvoreno krene da ga ruši, slijedi mu isto.

Zato Vučić žari ratne vihorove, pa “napušta” SAD-e kada neki marginalac priprijeti ratom protiv RS! To je pritisak na Dodika, indirektno optuživanje za izazivanje ratnih sukoba, jer je on, zvanično, izazvao krizu Referendumom.

(Polu)Zvanično mu je Vučić dao zeleno svjetlo za referendum, loše procijenio, pa se sada vadi. Nema lakog vađenja Ruskog Noža iz Leđa, kao ni lakog opravdanja pred Zapadom.

10.
Nije Dodik naivac, zna šta Vučić čini svojim “spasiteljskim” izjavama i gašenjem lažnog ratnog plamena, zna da ga razapinje, pa ga ignoriše, tako što nipodaštavajuće odbacuje svaku prijetnju ratom.

I odlazi kod Putina po proste matematičke zadatke: Koliko još udaraca nožem da zada u ovoj maloj jednačini. Koja završava velikim minusom za Srbe.

11.
Kad smo kod rata - neće ga biti; Sve je blasfemična igra; Nema ko da ratuje; Već deceniju mladići ne služe vojsku, nema obučenih vojnim vještinama, za rukovanje oruđima i ostalim ubilačkim alatima.

Policijske snage koje postoje u BiH sasvim su dovoljne da se ovlada eventualnim manjim incidentima.

12.
Vratimo se Dodiku i Vučiću i Rusiji.

Srbija je ulog!

Putin ne da Srbiji na Zapad; Zapad želi Srbiju kod sebe; Vučić se dvoumi, jer nema ideje šta i kako sa politikom, Srbijom, Narodom, sa samim sobom; Izgubljen Glumata čas Nikolu Pašića čas Zorana Đinđića, premda nije dorastao nijednom; Vučić pokušava da sjedi na Stubu (SAD) i stubiću (Rusija), ali tu je samo neravnoteža, nikakva neutralna ravnoteža. Pad je neminovan.

Vučić je morao povesti Srbiju na Zapad! To bi učinio Državnik.

Međutim, Vučić nije Državnik, on je, nažalost, Opsjena. Vrlo loša i nekredibilna.

13.
Loša Opsjena se igrala Državnika - gurnula Dodika u Referendum, kako bi sakrila probleme u Srbiji i sopstvenu nesigurnost i dezorijentisanost!

Nadao se Vučić ako ne baš teritorijalnom plijenu (što jeste bila jedna od opcija), a ono bar kupovini vremena i odlaganja teme “Odluči se”, ali ispostavilo se da je Referendum loše osmišljen igrokaz, šupljiji od švajcarskog sira.

Lako su u njega prodrli Strani Elementi i iskoristili ga kao Batinu protiv Inicijatora.

Vučić je ustuknuo, htio žrtvovati Dodika; Dodik jeste svakakav, ali je i preživio svašta, iskusan je to i premazan Politički Alibaba: Shvatio je da ga Vučić prodaje, shvatio da nema kud i ponudio se Rusiji za Noža!

14.
Rusija je to prihvatila, jer kopa oči Zapadu u BiH i lomi Srbiju na njenom puževom koraku ka Zapadu, rušeći i taj superspori puteljak.

U lošoj i defanzivnoj situaciji u kojoj se Rusija spram Zapada nalazi u Drugom Hladnom ratu, nije to mali dobitak. Nije ni veliki, ali jeste dobitak.

15.
Da bi Nož bio efikasan, mora se održati Referendum. Ne zbog dana Republike, već je Referendum svrha sam sebi; Cilj svih ciljeva je sam taj čin.

16.
Dodik jeste obesmislio priču o Danu RS, jer mu i ne znači ništa; Prvo je bilo da se odbacuje odluka Ustavnog suda, nakon toga da se sprovodi; Zaokret od 180 stepeni, tipično makijavelistički, nije neočekivan, jer je to sredstvo do stvarnog cilja - Referenduma zbog Referenduma!

17.
Nakon što se održi onaj 25., uslijediće novi - o radu Suda i Tužilaštva BiH, njihovom poništenju na teritoriji RS. Odluka je već donesena, čeka se samo objava datuma.

Nakon toga RS postaje samostalna unutar BiH. Balkanska Južna Osetija, Nagorno Karabah, Pridnjestrovlje, Abhazija, Sjeverni Kipar…! Država, ali Nepriznata.

18.
Zapad će tada, da bi zaštitio Dejton, morati da krene i na RS i na Narod. Srbija će to morati da gleda, to konačno mljevenje, a neće moći ništa. Njen put na Zapad biće odložen zauvijek.

Srbija je nemoćna već sada; Tada će biti još nemoćnija.

19.
Naravno, konačno mljevenje može uslijediti i nakon ovog Referenduma, ali opet smo na istom, opet će Srbija morati to da gleda. Nemoćna.

Njen put na Zapad biće usporen do besmisla.

I u 17. i u 18. tački - varijantama raspleta Ruski NožDodik radi u leđima Srbije i na kasapljenju RS.

I Srbija to ne može spriječiti, jer je to inicirala.

Ranija podrška Dodiku je suicidni Vučićev potez, duboko antinacionalni i anticivilizacijski.

20.
Sadašnja Putinova upotreba Dodika je pragmatični način artikulisanja ruskih nacionalnih interesa, čija su kolateralna šteta Srbi, RS i Srbija.

Rusima se nema šta zamjeriti; Bore se za interese svoje zemlje i bore se protiv Zapada.

Zapadu, koji će žestoko odgovoriti na Ruske igre, takođe, se nema šta zamjeriti; I oni se bore za svoje interese i bore se protiv Rusije.

21.
Ni Dodiku se nema šta previše zamjeriti; Bori se za svoje lične interese i očuvanje otetog; Do RS, Srbije i Naroda mu je oduvijek bilo stalo koliko do zadnje rupe na svirali. Nije to nikada previše ni krio.

22.
Vučić je isključivi krivac za propast u kojoj se nalaze RS, Srbija i Srbi; Dobio je mandat Naroda/plebiscitarnu podršku da konačno riješi Srpsko Nacionalno Pitanje; Umjesto da to učini, sve je prokockao, doveo u pitanje opstanak RS, Srba u BiH i same Srbije.

Vučić je postao Novi Dodik!

Šešeljev Epigon je baš daleko dogurao.

Пошаљи ово имејлом
BlogThis!
Дели на Twitter-у
Дели на Facebook-у
Дели на Pinterest
bh.tornjak

#9680 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

TLR wrote:Ako bude iko nagrabusio od povratnika, slobodno se može računati da je za to kriv Sefer Halilović.

Trebalo bi da je jasno da se Vučić nije prestrašio niti Riđobradog, niti Halilovića - nego nečega trećeg.
Siguran sam da se to treće zove NATO.
Ruku dajem u vatru da su i Vučiću i Dodiku upućene vrlo jasne prijetnje od strane zvaničnika NATO i USA, a koje uključuju vojne i ekonomske protumjere.

Zato je Vučić na kraju povukao ručnu i izjavio da je protiv referenduma, a ne zato jer se prestrašio Bošnjaka, Sefera ili Sina nacije i turskog mu Očuha.

Inzko je sinoć na FaceTV vrlo neuvijeno najavio da očekuje pokretanje tužilaštva BiH, te da će iskoristiti ekonomske i druge sankcije prema onim koji ne budu poštovali odluku US i da bi to mogao učiniti ... početkom novembra.

ma ja ba.....Sefer kriv.....a sto vec dva-tri mjeseca iz Srbije stizu svakodnevne prijetece poruke,pa onda...mi necemo ratovat....mi cemo se braniti.....mi imamo pravo/obavezu ovo...ono....
pa malo se okome na Hrvatsku.....pa na CG....pa opet na nisanu BiH....
i sve tako ukrug....
i sve se to cuje iz usta visokopozicioniranih srbijanskih politicara....?
al....Sefer je kriv......njega treba razapet....

jbt....na ovom forumu ima ljudi koji bi se doslovno nagu*zili cetaljima samo da se ovi ne naljute....
BHCluster

#9681 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

bh.tornjak wrote:
TLR wrote:Ako bude iko nagrabusio od povratnika, slobodno se može računati da je za to kriv Sefer Halilović.

Trebalo bi da je jasno da se Vučić nije prestrašio niti Riđobradog, niti Halilovića - nego nečega trećeg.
Ruku dajem u vatru da su i Vučiću i Dodiku upućene vrlo jasne prijetnje od strane zvaničnika NATO i USA, a koje uključuju vojne i ekonomske protumjere.

Zato je Vučić na kraju povukao ručnu i izjavio da je protiv referenduma, a ne zato jer se prestrašio Bošnjaka, Sefera ili Sina nacije i turskog mu Očuha.

Inzko je sinoć na FaceTV vrlo neuvijeno najavio da očekuje pokretanje tužilaštva BiH, te da će iskoristiti ekonomske i druge sankcije prema onim koji ne budu poštovali odluku US i da bi to mogao učiniti ... početkom novembra.

ma ja ba.....Sefer kriv.....a sto vec dva-tri mjeseca iz Srbije stizu svakodnevne prijetece poruke,pa onda...mi necemo ratovat....mi cemo se braniti.....mi imamo pravo/obavezu ovo...ono....
i sve tako ukrug....

jbt....na ovom forumu ima ljudi koji bi se doslovno nagu*zili cetaljima samo da se ovi ne naljute....
Sta ce kad drugi misle njihovom glOvom.
tlr

#9682 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

bh.tornjak wrote:

i sve tako ukrug....

To ti možeš meni pričati i ja se slažem su realno Seferove riječi bile pucanj u prazno - kada je u pitanju vrh srpske politike, ali su tog Sefera kroz mega-pojačala nekih opskurnih medija iz Srbije čuli četnici u sve i jednom povratničkom mjestu.

Bojim se da ti četalji nemaju niti volje niti kapaciteta da razaberu šta je realno, a šta ne.

Lako je tuđim q gloginje mlatiti, neka ode sada Sefer u Srebrenicu i sutra zanoći - ako je junak.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#9683 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Ja ne gotivim Sefera i naskodio je tajmingom izjave, ali treba biti dobar, ne salonac, nego CETNICINA pa prizivati napade na povratnike i zato unaprijed okrivljavati Sefera.
BHCluster

#9684 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

TLR wrote: To ti možeš meni pričati i ja se slažem su realno Seferove riječi bile pucanj u prazno - kada je u pitanju vrh srpske politike, ali su tog Sefera kroz mega-pojačala nekih opskurnih medija iz Srbije čuli četnici u sve i jednom povratničkom mjestu.

Bojim se da ti četalji nemaju niti volje niti kapaciteta da razaberu šta je realno, a šta ne.

Lako je tuđim q gloginje mlatiti, neka ode sada Sefer u Srebrenicu i sutra zanoći - ako je junak.
Sta je rekao Sefer?
BHCluster

#9685 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BHCluster »

KatarinaKosaca wrote:Ja ne gotivim Sefera i naskodio je tajmingom izjave, ali treba biti dobar, ne salonac, nego CETNICINA pa prizivati napade na povratnike i zato unaprijed okrivljavati Sefera.
:thumbup:
tlr

#9686 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

KatarinaKosaca wrote:Ja ne gotivim Sefera i naskodio je tajmingom izjave, ali treba biti dobar, ne salonac, nego CETNICINA pa prizivati napade na povratnike i zato unaprijed okrivljavati Sefera.
KK, ti to meni nešto imputiraš? :D
bh.tornjak

#9687 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

BHCluster wrote:
TLR wrote: To ti možeš meni pričati i ja se slažem su realno Seferove riječi bile pucanj u prazno - kada je u pitanju vrh srpske politike, ali su tog Sefera kroz mega-pojačala nekih opskurnih medija iz Srbije čuli četnici u sve i jednom povratničkom mjestu.

Sta je rekao Sefer?
ono sto bi reko svako kome je iole stalo do ove zemlje i ovog naroda....ni vise ni manje
arzuhal

#9688 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Srpski narod u RS-u sutra ima jedinstvenu historijsku priliku da poruči svim drugim narodima u RS-u, u BiH, regionu, Evropi i svijetu, da mogu i da hoće da žive s ostalim narodima, ravnopravno, bez nametanja svoje volje, uvažavajući sve druge koji su manjina u njihovom okruženju, imajući sluha za prava drugih, mogu pokazati čojstvo, snagu, vrlinu, čast, mogu dati smisao nečemu besmislenom, napraviti nevjerovatnu stvar, nešto neviđeno na Balkanu.

I glasati: NE.

Ili proćerdati tu povijesnu priliku i, na suvišnom referendumu, glasati bespotrebno DA, bez obzira što se njihovo glasanje u tom slučaju neće pravno ni pikati i što će samo biti iskorišteni u svrhu predizborne kampanje Milorada Dodika i SNSD-a.

Et'...
Budjav_lebac

#9689 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

arzuhal wrote:Srpski narod u RS-u sutra ima jedinstvenu historijsku priliku da poruči svim drugim narodima u RS-u, u BiH, regionu, Evropi i svijetu, da mogu i da hoće da žive s ostalim narodima, ravnopravno, bez nametanja svoje volje, uvažavajući sve druge koji su manjina u njihovom okruženju, imajući sluha za prava drugih, mogu pokazati čojstvo, snagu, vrlinu, čast, mogu dati smisao nečemu besmislenom, napraviti nevjerovatnu stvar, nešto neviđeno na Balkanu.

Ili proćerdati tu povijesnu priliku i, na suvišnom referendumu, glasati bespotrebno DA, bez obzira što se njihovo glasanje u tom slučaju neće pravno ni pikati i što će samo biti iskorišteni u svrhu predizborne kampanje Milorada Dodika i SNSD-a.

Et'...
U kakvom svijetu ti zivis ? :lol:
Last edited by Budjav_lebac on 24/09/2016 17:36, edited 1 time in total.
tlr

#9690 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Treba znati kada i šta reći.

Evo malo i argumentacije toga što sam ja pod punom krivičnom i moralnom odgovornosti napisao
1. nisam ja počeo pisati o mogućim problemima kojima bi mogli biti izloženi povratnici, nego Ramiz Salkić - SDA kadrovik sa fiktivnim boravištem u RS-u i stvarnim boravištem u Sarajevu.
2. nisam ja pisao stvari koje je Sefer izrekao. Da sam to ja učinio, bio bih spreman svoje riječi ispuniti. Sefer neće!
3. oni koji misle da Sefer takvom izjavom nije učinio medvjeđu uslugu ljudima na neprijateljskoj teritoriji, preporučujem da se koliko danas zapute i provedu barem 2-3 noći sa povratnicima
4. Prošle sedmice sam imao čast čuti Ćamila Durakovića na Radio BIR-u, kada je govorio o Srebrenici i problemima sa kojima žive. Pričao je i o ovakvim bezmudim patriJotima, sposobnim samo da se preseravaju iz daljine i kotrljaju 'bombe', dok povratnici strahuju hoće li osvanuti.

Treba li i 5?
Last edited by tlr on 24/09/2016 17:48, edited 1 time in total.
arzuhal

#9691 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Budjav_lebac wrote:
arzuhal wrote:Srpski narod u RS-u sutra ima jedinstvenu historijsku priliku da poruči svim drugim narodima u RS-u, u BiH, regionu, Evropi i svijetu, da mogu i da hoće da žive s ostalim narodima, ravnopravno, bez nametanja svoje volje, uvažavajući sve druge koji su manjina u njihovom okruženju, imajući sluha za prava drugih, mogu pokazati čojstvo, snagu, vrlinu, čast, mogu dati smisao nečemu besmislenom, napraviti nevjerovatnu stvar, nešto neviđeno na Balkanu.

Et'...
Štae? :oops:
Grean

#9692 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Grean »

Sad sam siguran da si proCetalj ili nemas veze sa zivotom, nema trece.

Sefer Halilovic bezmudi patriota :roll: onom ko je Bosnjak ili ko je prozivio prosli rat ne treba objasnjavati ko je Sefer i koliko je ucinio za odbranu BiH.
Budjav_lebac

#9693 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

arzuhal wrote:
Budjav_lebac wrote:

Et'...
Štae? :oops:
Spominjati Srbe i civilizovanost u istom kontekstu... :lol:
Budjav_lebac

#9694 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Grean wrote:Sad sam siguran da si proCetalj ili nemas veze sa zivotom, nema trece.

Sefer Halilovic bezmudi patriota :roll: onom ko je Bosnjak ili ko je prozivio prosli rat ne treba objasnjavati ko je Sefer i koliko je ucinio za odbranu BiH.
Sta je ucinio ? Jednom Dudakovicu, Alagicu ili Mahmuljinu ne moze ni prljavstinu izmedju noznih prstiju cistiti, a mrzi ih sve i jednog iz razloga sto su bili bolji od njega. Najneuspjesniji i najnarciosiodniji general sto ga je Armija imala.
arzuhal

#9695 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Mog'o bih do sutra nabrajat imena Srba koja sam volio, ili koji su me nadahnuli, čija sam djela zavolio, poštovao, cijenio, a koji su doprinjeli razvoju kulture i civilizacije, od pjesnika, glumaca, znanstvenika, pisaca, sportista...eeee...
Grean

#9696 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Grean »

Budjav_lebac wrote:
Grean wrote:Sad sam siguran da si proCetalj ili nemas veze sa zivotom, nema trece.

Sta je ucinio ? Jednom Dudakovicu, Alagicu ili Mahmuljinu ne moze ni prljavstinu izmedju noznih prstiju cistiti, a mrzi ih sve i jednog iz razloga sto su bili bolji od njega. Najneuspjesniji i najnarciosiodniji general sto ga je Armija imala.
Pricas gluposti, vjerovatno si balav. Pofalicka bitka, najzasluzniji za slom HVO-a sto je dovelo do potpisivanja Vasingtonskog sporazuma.

Dok je Sefer vodio Armiju BiH to je bila Armija, dok nisu dosli kancelarijski misevi tipa Delic i KOS-ovci tipa Fikret Muslimovic.

Ali to nije tema.
Budjav_lebac

#9697 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

arzuhal wrote:Mog'o bih do sutra nabrajat imena Srba koja sam volio, ili koji su me nadahnuli, čija sam djela zavolio, poštovao, cijenio, a koji su doprinjeli razvoju kulture i civilizacije, od pjesnika, glumaca, znanstvenika, pisaca, sportista...eeee...
Neka ti samo bude na umu da su Dobrica Cosic i Njegos u onom rezimu smatranim intelektualcima i osobama koje doprinose razvoju ljudske misle. Izvucavani su i poredjeni sa mnogim svjetskim knjizevnim velicinama.
tlr

#9698 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Oboje. Raskrinkao si me.

Image

Hoš' se pomarisat'?

:lol:
Last edited by tlr on 24/09/2016 17:54, edited 1 time in total.
muha_sa

#9699 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by muha_sa »

arzuhal wrote:Mog'o bih do sutra nabrajat imena Srba koja sam volio, ili koji su me nadahnuli, čija sam djela zavolio, poštovao, cijenio, a koji su doprinjeli razvoju kulture i civilizacije, od pjesnika, glumaca, znanstvenika, pisaca, sportista...eeee...
al ih je veoma malo koji se stide zlodjela koji su ucinjeni u njihovo ime---rijetki su koji se stide genocidne tvorevine u cijim su temeljima preko 400 masovnih grobnica dojucerašnjih komšija...............................................................
da ne nabrajam više--sjebat cu tastaturu :-)
Budjav_lebac

#9700 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Budjav_lebac »

Grean wrote:
Budjav_lebac wrote:

Pricas gluposti, vjerovatno si balav. Pofalicka bitka, najzasluzniji za slom HVO-a sto je dovelo do potpisivanja Vasingtonskog sporazuma.

Dok je Sefer vodio Armiju BiH to je bila Armija, dok nisu dosli kancelarijski misevi tipa Delic i KOS-ovci tipa Fikret Muslimovic.

Ali to nije tema.
Sta sam slagao ? Ne mozes biti i za Sefera i Dudaka kad se njih dvojica ne mogu. Kad bih izabrao izmedju djela (Dudak) i suplje price (Sefer) izabrao bih djela. Njegovim odlaskom je ARBiH i krenulo.
Locked