SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
studiorum_tuzlaensis

#9676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by studiorum_tuzlaensis »

jalijas74 wrote:kimosi od 30 kg svasta i jos za zelju navijaju :) :) :)

a rade za ovu bracu moje komsije :) 100 puta su ih pretresali i hapsili a oni su rasparcali plastove mare i kamione eksera i niko im nista ne moze biznisi pici li pici evo vec 10 godina i vise
Pa u Vogošći je samo falio neki supermarket BobaMart ili Mc'Weed, ono da bude sve regulara, mjesto za uzet drogu.

Dovoljno je zaći malo po čaršiji i pitati nekog gdje imam boba i dande, i dobiješ lijepo adresu, kuću, još ti kaže koja vrata su ti za dagaru, a koja za bobe. Neka me grom ubije iz ovih stopa ako lažem i ako policija (MUP KS) sve ove godine ne zna ko dila u Vogošći. Očigledno da su imali neku zaštitu i krtice u kantonalnom MUP-u čim ih niko za silne godine nije htio uhapsiti pa je morao da interveniše F MUP. To je žalosno.
JThomas

#9677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

e čuj kriminalci i policija u talu. ja mislim da bi administracija morala sankcionisati iznošenje takvih gnusnih optužbi i kleveta :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#9678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

studiorum_tuzlaensis wrote:
jalijas74 wrote:kimosi od 30 kg svasta i jos za zelju navijaju :) :) :)

a rade za ovu bracu moje komsije :) 100 puta su ih pretresali i hapsili a oni su rasparcali plastove mare i kamione eksera i niko im nista ne moze biznisi pici li pici evo vec 10 godina i vise
Pa u Vogošći je samo falio neki supermarket BobaMart ili Mc'Weed, ono da bude sve regulara, mjesto za uzet drogu.

Dovoljno je zaći malo po čaršiji i pitati nekog gdje imam boba i dande, i dobiješ lijepo adresu, kuću, još ti kaže koja vrata su ti za dagaru, a koja za bobe. Neka me grom ubije iz ovih stopa ako lažem i ako policija (MUP KS) sve ove godine ne zna ko dila u Vogošći. Očigledno da su imali neku zaštitu i krtice u kantonalnom MUP-u čim ih niko za silne godine nije htio uhapsiti pa je morao da interveniše F MUP. To je žalosno.
Vratio se Ćosić pa uvodi red :oops:
tarikBA

#9679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tarikBA »

oko 20h blokirane 2/3 trake na energoinsvestu, tranzist parkiran i gledaju svako auto policajci/specijalci , sumnjive su zaustavljali na pretres :izet: :izet: :izet:
O'zone
Globalni moderator

#9681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

....baci bombu goni bandu izvan Sarajeva.....
Logovan

#9682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

U kući im padale svakodnevno, jesu bolesni više.
vješalica

#9683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

upalili se, prolazi pa onda navikli frknut kad imaju posla da sviđaju
jalijas74

#9684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jalijas74 »

studiorum_tuzlaensis wrote:Pa u Vogošći je samo falio neki supermarket BobaMart ili Mc'Weed, ono da bude sve regulara, mjesto za uzet drogu.

Prvo je zastita bila neki lokalni visokopozicionirani drot je bio ratni drug jednog od ove brace pa ga kao nisu dirali jedno vrijeme. Kasnije su ih kao nadgledali po principu sjedi drot parkiran u autu i nadgleda ulaz u zgradu (imali dojavu da ce doci krupna riba odnosno glavni snadbjevac) i cijela nasa ulica iznad njihove zgrade ga provali i segaci se sa istim :P Akcija je normalno propala jer stan im je u prizemlju i mogu uci u stan preko balkona (imaju vrata) dakle pridjes zgradi okolo i u udjes u stan a ovaj te ne moze vidjeti.
Bilo je tu svega u njihovom ulazu zivi jedan RVI covjeku dopizdilo prjetio je da ce im baciti bombu sa balkona - epilog dosla hitna i izgrokala RVI-a inekcijama da smiri situaciju :)
Znali su ima kao upasti u pretres sve specijalci sa par auta ostanu nekih 2 sata i normala nista ne pronadju i odu za 15 minuta vidis pali se svjetlo u podrumu :) rega sakriju DRUGS kod nekoga drugog u podrum i cim ovi odu nastavi se dilovanje, tj ovi mrsavci od 30 kg se spuste do njih u stan i preuzmu paketice :)
Onda su im znali kao pripremiti hapsenje i spremi se akcija blokiraju ulaz uz zgradu i nadgledaju i ulaz kroz balkon a oni im kroz prozor pobjegnu iza zgrade i dalje u Radica potok zivi cirkus nase policije.
Jedno jutro je doslo doslovce sve ovo pune 2 marice ove nove Ford sta je vec, 3 dzipa i 3 policijska auta epilog oduzeta su im dva auta neki Audi A4 i jos neki krs ali ne zbog droge nego zbog neplacenih kazni imaju valjda bruku toga, kasnije je taj Audi stajao pred policijom Vogosca.
Bezbroj provala u aute i stanove okolo svi su znali za njih a niko nije nista poduzeo i ovo ce biti kratkog daha.
Serem se ja na policiju u Vogosci koja je sve ove godine znala za njih :evil:
haris0032

#9685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by haris0032 »

Zaustavljen od specijalne, prekontrolisan i ja i vozilo. Moram reci vrlo korektno i izuzetno profesionalno.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Mah, policija da hoće očistila bi grad od dilera za dva dana.
made_in_sarajevo

#9687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Na grbavici kod dzamije jel gori drvo ili stan? Vidim sa prozora velik plamen

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
BadBoy

#9688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

haris0032 wrote:Zaustavljen od specijalne, prekontrolisan i ja i vozilo. Moram reci vrlo korektno i izuzetno profesionalno.

Šta su ti kontrolisali? Samo pregled ili full pretres?
Edin H.

#9689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

haris0032 wrote:Zaustavljen od specijalne, prekontrolisan i ja i vozilo. Moram reci vrlo korektno i izuzetno profesionalno.

Jesi li ih pitao zasto te zaustavljaju i odakle im pravo ukoliko nisi napravio neki prekrsaj ili ti je neregistrovano auto? :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Sarajmen wrote:
Velkoski wrote:Mah, policija da hoće očistila bi grad od dilera za dva dana.
Nikad za dva dana, toliko treba da drugi zauzmu mjesto uhapšenih. Kanali i krupni igrači su zaštićeni.
Daj da počistimo ove što svi znaju ko su, pa ćemo brinuti o novim :D
julisiz es grant

#9691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Možda je OT, al šta bi s temom o Dini Merlinu i Novoj godini :? :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

julisiz es grant wrote:Možda je OT, al šta bi s temom o Dini Merlinu i Novoj godini :? :D
zvao redakciju garant da pobrisu :D
Image
studiorum_tuzlaensis

#9693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Edin H. wrote:

Jesi li ih pitao zasto te zaustavljaju i odakle im pravo ukoliko nisi napravio neki prekrsaj ili ti je neregistrovano auto? :oops:
Nažalost ovo nije Amerika. Smiju te pretresti i pretraživati (uključujući i pokretnu imovinu) i bez naloga, kao i bez osnova sumnje.

Ako se kreneš kofrčit, ne gine ti šamar i hlađenje u stanici do jutra.

Pravdu možeš ganjati, ali se ne isplati.
mirzet87sa

#9694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Samare lupaju klosarima, sad ko ima iskustva s tim..
hzsa22

#9695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hzsa22 »

I meni se sinoc u gluha doba isto desi.

Bas profesionalci. :thumbup:
vješalica

#9696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Edin H. wrote:

Nažalost ovo nije Amerika. Smiju te pretresti i pretraživati (uključujući i pokretnu imovinu) i bez naloga, kao i bez osnova sumnje.

kofrčarima i treba pljuskat obraze
Tercius

#9697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Edin H. wrote:

Hendrix

#9698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hendrix »

Pa nije ga niko izvukao iz auta i razbio...pregledali auto i caos, kakvo trazenje pravde, ne kontam?

Nisu me jednom zaustavili ako kasno u noci vozim, pozdrave se, mozemo pogledat gepek...moze, hvala lijepa i sretan put...i eto, ne znam zasto ljudi polude oko ovoga.

Par drugova uvijek imaju price o incidentima kad ih zaustave, neka vjecna borba protiv necega, nepravde...na kraju uvijek ispadne nisu imali opremu, ili su bili pjani i ljudi im kaznu spucaju. Pa kupi jednom u zivotu jebenu kesu sa opremom i ostavi je u gepeku i vozdra, i nemoj vozit pijan. Neka ACAB furka, mrze policiju a nikad problema sa zakonom u zivotu nisu imali, ta furka je normalna u srednjoj skoli ali odrasli ljudi sa familijama i dalje furaju neku mrznju protiv policije iako s njom u 99.9% vremena nemaju ni dodira.
studiorum_tuzlaensis

#9699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Pogrešno ste me shvatili svi odreda zbog ove riječi 'nažalost' i pokušavate bacit neku kontru u folu 'ma pretresaj sve redom, ko je pošten nema šta kriti'. To nije poenta. Evo da kažem i svoj stav da mi je drago što je policija na ulicama jer je stanje u gradu katastrofalno.

Po mom mišljenju, moj automobil kao i moje tijelo predstavlja privatnu imovinu te se bez naloga suda kao i bez ozbiljnog osnova sumnje te još par iznimnih situacija, ljudi ne bi smjeli pretresati tek tako i pretresati 'u folu preventive'.

Tako se izvršna vlast postepeno vremenom transformiše i u sudsku i zakonodavnu i miješa u njen rad. Naravno, govorim o demokratskim uređenim sistemima u republikama. Policija je tu da provodi zakon na osnovu dostupnih informacija, a ne selektivno. Zamislite da sutra krenu lagano pretresi po stanovima preventive radi. Idemo svake hefte po jedan ulaz, malo da se pretresu kuće i stanovi, jbg. traži se droga, oružje i slično. :wink:

Čitava stvar će eksalirati kada shvatite na vašoj koži da vas bilo gdje mogu zaustaviti i po vlastitom ćejfu držati 24 sata bez ikakvog osnova sumnje za počinjeno djelo i prekršaj, samo zato što se vaš STAV prema vlasti nije svidio dežurnom drotu, pa će prosipati malo samovolje jer mu se može. To je već policijska država.

Zato pustite te priče, čuj korektno i profesionalno obavili pregled privatne imovine bez ikakve osnove, već po principu zaustavljamo sve redom poslije 02:00 možda naleti neki nervozan lik da ga malo isprebijamo. :)

Ali pošto mi nismo demokratsko već etnokratsko društvo, pošto naša država nije republika već etnitet, onda je ovo gore sve besmisleno. Što bi rekli na mnogim temama "idi u Ameriku i tamo se vozaj". :D
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 19/12/2016 09:00, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Treba li nalog i kad te zaustavi saobracajna patrola na celu sa inspektorom?
Ono, provjeravaju broj sasije, dokumente, opremu i to?!
Post Reply