Sebija All about

Post Reply
smijesni_ste

#9676 Re: Sebija All about

Post by smijesni_ste »

Otprilike isto što i vaša 'spika' da su djeca iz ovakvih 'zajednica' mahom poremećena, nestabilna, nesretna, šta god.. :roll: :roll:
The 51st State

#9677 Re: Sebija All about

Post by The 51st State »

HomeSweetHome wrote: 20/11/2020 20:25 I sta sad to dokazuje?
Da su sva djeca lgbt roditelj manekeni i fudbaler,ke i uzorni clanovi drustva, sta ce drugo. A ova sto kazu da je to lifetime trauma lazu
Last edited by The 51st State on 20/11/2020 20:28, edited 1 time in total.
Mate_Miso_Kovac

#9678 Re: Sebija All about

Post by Mate_Miso_Kovac »

Svaki put kad se spomene usvajanje djece od strane homoseksualnih parova, zapitam se, kako to da su pored svih silnih ljudi koji su protivnici toga "zbog dobrobiti djece", s raznoraznim konzervastim backgroundima, sirotišta opet puna nesretne, napuštene i nevoljene djece. Rekao bi čovjek da će se tražiti siroče više, da se udomi, pored sve te brige, kad ono ćuna... :roll:
The 51st State

#9679 Re: Sebija All about

Post by The 51st State »

Mate_Miso_Kovac wrote: 20/11/2020 20:28 Svaki put kad se spomene usvajanje djece od strane homoseksualnih parova, zapitam se, kako to da pored svih silnih ljudi koji su protivnici toga "zbog dobrobiti djece", s raznoraznim konzervastim backgroundima, sirotišta opet puna nesretne, napuštene i nevoljene djece. Rekao bi čovjek da će se tražiti siroče više, da se udomi, pored sve te brige, kad ono ćuna... :roll:

Jos jedan ignorsant, kod nas je tako zajeban zakon oko usvajanja djece da parovi cekaju godinama na usvajanje, nije dijete igracka.
HomeSweetHome

#9680 Re: Sebija All about

Post by HomeSweetHome »

Nije to moja spika. Drugo, nisam nigdje rekla da su mahom takva, nego da imaju vecu sansu da budu takvi ako su odgajani u istospolnoj zajednici, braku, stagod.
Ako zelite da diskutujemo, mozemo, ali otvorite prvo linkove koje sam stavila.

@Mate_Miso_Kovac nasao si skroz pogresnu osobu kojoj ces to reci. Ja sam roditelj dvoje usvojene djece i sretna sam zbog toga. Samo usvojenje i ono sto mu prethodi (odbacivanje) je samo po sebi uzasno tesko za dijete i dug je put do zarastanja tih rana, mnogoooo vode protekne dok to samo pocne zarastati, dok dijete pocne da dobiva na samopouzdanju, nauci da voli sebe, da nije krivo sto je tako, dok prihvati svoju "drugacijost". Je li mislite da to treba otezavati s dvije mame, dvojicom oceva? Sa svime sto takva okolnost nosi u drustvu, u sredini, za dijete koje to nije odabralo?

Otisli smo u tacku s ovim, svi cemo tamo gdje sunce usjalo daleke 1958.
smijesni_ste

#9681 Re: Sebija All about

Post by smijesni_ste »

Pišem generalno, nisam se tebi direktno obratio :o
zubi

#9682 Re: Sebija All about

Post by zubi »

GandalfSivi wrote: 20/11/2020 19:49 Svakakvih gluposti ovdje procitati...
Vala bas... a da ne govorim sto je tema zastranila samo tako...
HomeSweetHome

#9683 Re: Sebija All about

Post by HomeSweetHome »

Generalno, kod nas proces usvojenja traje prosjecno 5 godina.
Ovdje i ne pricamo o meni. Pricamo o uticaju takve porodice na dijete (prosireno na naucni pristup homoseksualnosti). Ja sam samo navela da iz prve ruke znam sta djeteu donosi usvojenje i kolika je to borba, i njihova unutrasnja a i roditeljska, i da tako jednu tesku i traumaticnu zivotnu okolnost nikako ne treba dodatno opteretiti sa jos vise otezavajucih okolnosti. Je li znas sta usvojena djeca prolaze u drustvu, u skoli, u svojoj glavi? Ja znam. Pakao. Eh, sad to pomnozi sa jedno 1000 i to ti je usvojenje djeteta od strane dvije mame ili dva oca.

Pa ja recimo mislim da je glupost uporediti pravo glasa zenama i istospolne zajednice. Ali cu zadrzati to misljenje za sebe.

Da, tema je zastranila, okanimo se.
Dozer

#9684 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

ultima_palabra wrote: 20/11/2020 16:09
Dozer wrote: 20/11/2020 15:23 Vidimo da uredno pratis te portale :D

S druge strane, ja licno, recimo, nemam nista protiv LGBT populacije. Sta me briga, neka taslaci i voli ko koga hoce, svaciji licni izbor.
Medjutim, usvajanje djece - ne. Pogotovo ne L paru. Imate reproduktivne organe, a postoji i vjestacka oplodnja, pa rodite sebi dijete jer mozete.
G populaciji usvajanje djeteta ne bih dozvolio nikako.
Naprosto jer je neprirodno. I ne, nema ovo nikakve veze s vjerom. Ja sam svakako kjafir.
Nisi daleko odmakao od "ENV matrice".
Nema to veze s ENV matricom, nego iskljucivo sa zdravim razumom i logikom.
Daj mi samo 1 racionalan razlog zasto L par sebi ne bi rodio dijete, ili zasto bi G par trebao imati tudje dijete.
Dozer

#9685 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

ultima_palabra wrote: 20/11/2020 16:52
HomeSweetHome wrote: 20/11/2020 16:28 Ocima je gledati ne mogu, ali izvini, nije nista ni slagala, homoseksualnost i jeste "nekidan" skinuta sa liste bolesti. Mozemo se mi praviti budale, ali svi znamo da je gej lobi izdejstvovao to skidanje s liste. Kao sto gej lobi putem tv-a, kinematografije, literature, mode i drugih segmenata drustva pokusava (i uspijeva) nametnuti normalnost homoseksualizma. I to rade vrlo agresivno.
Budi sta god hoces - bas me briga. Ali djeca - NE. Ne znam da li ce dijete iz homoseksualne zajednice biti homoseksualac, ali znam da je velika vjerovatnoca da ce biti emotivno osteceno, zlostavljano, maltretirano, ponozeno milijardu puta. Ko ima pravo da to radi djetetu? Ko ima pravo da dijetetu stvori porodicu koja nije opstedrustveno prihvacena, pita li neko dijete da li to zeli? Sto se mene tice - NE.

Izvinjavam se na OT
“Nedavno” su i crnci prestali biti roblje, zene dobile pravo glasa... jesu li i to izganjali crnacki i zenski lobiji? Ili je to jednostavno progres civilizacije?
To su izganjali crnci i zene. Gdje ti zivis ba....
Bloo
Globalna šefica

#9686 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

HomeSweetHome wrote: 20/11/2020 16:28 Ocima je gledati ne mogu, ali izvini, nije nista ni slagala, homoseksualnost i jeste "nekidan" skinuta sa liste bolesti. Mozemo se mi praviti budale, ali svi znamo da je gej lobi izdejstvovao to skidanje s liste. Kao sto gej lobi putem tv-a, kinematografije, literature, mode i drugih segmenata drustva pokusava (i uspijeva) nametnuti normalnost homoseksualizma. I to rade vrlo agresivno.
Budi sta god hoces - bas me briga. Ali djeca - NE. Ne znam da li ce dijete iz homoseksualne zajednice biti homoseksualac, ali znam da je velika vjerovatnoca da ce biti emotivno osteceno, zlostavljano, maltretirano, ponozeno milijardu puta. Ko ima pravo da to radi djetetu? Ko ima pravo da djetetu stvori porodicu koja nije opstedrustveno prihvacena, pita li neko dijete da li to zeli? Sto se mene tice - NE.

Izvinjavam se na OT
Ali rasizam, homofobija, mizoginija, neobrazovanost, šovinizam, diskriminacija, zatucanost i tako te ljepote, neće nikad biti skinute sa liste neprihvatljivih obrazaca ponašanja.

Srećom pa se takvi i takve kao ti sve manje pitaju.
ultima_palabra

#9687 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Dozer wrote: 20/11/2020 22:48
ultima_palabra wrote: 20/11/2020 16:09
Dozer wrote: 20/11/2020 15:23 Vidimo da uredno pratis te portale :D

S druge strane, ja licno, recimo, nemam nista protiv LGBT populacije. Sta me briga, neka taslaci i voli ko koga hoce, svaciji licni izbor.
Medjutim, usvajanje djece - ne. Pogotovo ne L paru. Imate reproduktivne organe, a postoji i vjestacka oplodnja, pa rodite sebi dijete jer mozete.
G populaciji usvajanje djeteta ne bih dozvolio nikako.
Naprosto jer je neprirodno. I ne, nema ovo nikakve veze s vjerom. Ja sam svakako kjafir.
Nisi daleko odmakao od "ENV matrice".
Nema to veze s ENV matricom, nego iskljucivo sa zdravim razumom i logikom.
Daj mi samo 1 racionalan razlog zasto L par sebi ne bi rodio dijete, ili zasto bi G par trebao imati tudje dijete.
Zato sto su potencijalno dobri roditelji koji ne mogu imati djecu zajedno (L par mozda ne moze/nece da nadje odgovarajuceg muskarca).
ultima_palabra

#9688 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Dozer wrote: 20/11/2020 22:50
ultima_palabra wrote: 20/11/2020 16:52
Budi sta god hoces - bas me briga. Ali djeca - NE. Ne znam da li ce dijete iz homoseksualne zajednice biti homoseksualac, ali znam da je velika vjerovatnoca da ce biti emotivno osteceno, zlostavljano, maltretirano, ponozeno milijardu puta. Ko ima pravo da to radi djetetu? Ko ima pravo da dijetetu stvori porodicu koja nije opstedrustveno prihvacena, pita li neko dijete da li to zeli? Sto se mene tice - NE.

Izvinjavam se na OT
“Nedavno” su i crnci prestali biti roblje, zene dobile pravo glasa... jesu li i to izganjali crnacki i zenski lobiji? Ili je to jednostavno progres civilizacije?
To su izganjali crnci i zene. Gdje ti zivis ba....
Jeste, delegacija uticajnih crnih robova izganjala to kod Lincolna...
madner

#9689 Re: Sebija All about

Post by madner »

Dakle ne treba se sekirati, bijeli muskarci su historijski gledano siroke ruke. Svaki eksperiment su spremni podrzati.
HomeSweetHome

#9690 Re: Sebija All about

Post by HomeSweetHome »

Bloo wrote: 20/11/2020 22:55
Budi sta god hoces - bas me briga. Ali djeca - NE. Ne znam da li ce dijete iz homoseksualne zajednice biti homoseksualac, ali znam da je velika vjerovatnoca da ce biti emotivno osteceno, zlostavljano, maltretirano, ponozeno milijardu puta. Ko ima pravo da to radi djetetu? Ko ima pravo da djetetu stvori porodicu koja nije opstedrustveno prihvacena, pita li neko dijete da li to zeli? Sto se mene tice - NE.

Izvinjavam se na OT
Ali rasizam, homofobija, mizoginija, neobrazovanost, šovinizam, diskriminacija, zatucanost i tako te ljepote, neće nikad biti skinute sa liste neprihvatljivih obrazaca ponašanja.

Srećom pa se takvi i takve kao ti sve manje pitaju.
Tacno, ne pitam se, ali to me nikada nece sprijeciti da iznesem svoje misljenje.
hamza_sa

#9691 Re: Sebija All about

Post by hamza_sa »

De ba ljudi, smije nam se Sebija!

Kakve mi hiperskokove znamo napraviti, to je cudo.

Od Sebije dodjosmo do LGBT popoulacije, crnaca.... i njihovih prava.

P.S.
Video je tu da se malo po bosanski nasmijemo.
Bloo
Globalna šefica

#9692 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

Dozer

#9693 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Sta kaze..."potencijalno dobri roditelji"...... Cool...

Ovo Bicakcic nagovara Baketa da se razvede? Ne konta Bicke da bi Baketa iz kuce odvukli na UKC, tacnije sigurno u Vojnu, kada bi samo pisnuo nesto zeni u kuci :D
HomeSweetHome

#9694 Re: Sebija All about

Post by HomeSweetHome »

Ne bi bilo prvi put 😁 Naucio je, slunto sluntavi
Cherry-Cherry

#9695 Re: Sebija All about

Post by Cherry-Cherry »

Kada ne sluša, nosi sunčane naočale. :skoljka: :mrgreen:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#9696 Re: Sebija All about

Post by Faruk »

Joj tragedije
Nebitni Edo savjetuje Baketa, da išćera Sebiju
hamos

#9697 Re: Sebija All about

Post by hamos »

Ne znam svi su protiv nje, oko njega niko nju ne moze,dok mu je otac bio ziv za nju se nije znalo.Ali Bakir se drzi Sebije pa drzi. nije valjda toliko bila dobra treba :D
HomeSweetHome

#9698 Re: Sebija All about

Post by HomeSweetHome »

Babo ju je drzao tamo gdje joj je mjesto, docekala svoj vakat.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#9699 Re: Sebija All about

Post by Faruk »

HomeSweetHome wrote: 22/11/2020 21:49 Babo ju je drzao tamo gdje joj je mjesto, docekala svoj vakat.
Alija je umro ima 15-20 godina
Uvijek je ona bila ista
hamos

#9700 Re: Sebija All about

Post by hamos »

Faruk wrote: 23/11/2020 08:07
HomeSweetHome wrote: 22/11/2020 21:49 Babo ju je drzao tamo gdje joj je mjesto, docekala svoj vakat.
Alija je umro ima 15-20 godina
Uvijek je ona bila ista
Bila je uvijek ista al nije imala jakog Bakira da je pogura ko sad,zapravo je Rahm Alija i sina smatrao losim za politiku vjerovatno Jer je znao koliki mu je sin papucar a kolika mu je snaha sejtanka :evil:
Post Reply