Republika Turska

Post Reply
insomnia78

#9676 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

General War wrote:
insomnia78 wrote:
General War wrote: Pa sta da rade sa ljudima koji su optuzeni za veleizdaju?
Kako ameri postupaju sa onim malim cvikom?

S moje sokoćalo
Sa onim malim cvikom se bavi VOJNI SUD u skladu sa zakonom pobogu.
Da al kako je vojnik Manning tretiran u zatvoru i koju kaznu rizikuje?
I sa ovima ce se baviti sud. Jbt slike su neposredno poslije hapsenja. Sta mislis kako su se prema njemu ponasali odmah nakon hapsenja i tokom istrage?

S moje sokoćalo
mario001

#9677 Re: Republika Turska

Post by mario001 »

seln wrote:
mario001 wrote:
OK, da skratimo pricu: smatras li ti ovakav postupak ispravnim, bez obzira o kome se radilo?
Mores li nam ti objasniti koja je adekvatna procedura za hapsenje i smjestaj stotine naoruzanih vojnika (neprijatelja) u vandrednim okolnostima zvanim drzavni udar.
Ne moRem, gdje cu ja razgovarati s takiJem kapacitetom.

Prije deset minuta kmeci jer ga je neko osudio da je nesto sto nije, a sada na osnovu tipfelera radi isto...koji ocaj
Danguba

#9678 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

insomnia78 wrote: Smatram
Niko ih ne tuce, niti maltretira
Skinute su im uniforme i ruke su im svezane. Ne vidim kako bi drugacije postupio sa ovolikim brojem zatvorenika. Uzmi u obzir da je ovo jutro poslije puča, znaci maltene neposredno nakon hapsenja
Siguran sam da su do sada obuceni, odvezani i poslani po zatvorima gdje cekaju na istragu

S moje sokoćalo
I ja se sa ovim slazem.
Sta bi OVI tek uradili da nisu u tome sprijeceni? O tome niko ne zeli da razmislja nego ih gleda kao civili pokupljeni sa ulice.
Janjicar

#9679 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

@insomnia ljudi ti govore da nije uredu to u Turskoj ti postavljas kako Amerikanac zlostavlja Iracanina :-)

Jedan zlocin nikada ne opravdava drugi zlocin. To ti je isto kao kad opravdavas ovo sto se desilo u Nici govoreci pa i Francuzi su to radili u Alziru, ubijali...

Na ovim slikama ni ja ne vidim nista lose, pohapsili ih i zdravo. Steta je sto ti ljudi nisu krivi, jer su neki vec rekli da su mislili da je vojna vjezba.
Uhapsiti odgovorne i one vojnike koji su pucali i to je to.
Zgoljo

#9680 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Kolega francuzica,polahko.Mislim da mijenjate teze,upravo ste vi kvalificirali forumase i to pojedinacno,ukljucujuci i mene,sto se moze vidjeti uvidom u dokumentaciju je li.Cak ste ih i locirali,u smislu pisu li iz domovine ili iz dijaspore :mrgreen:

Ja sam se referirao na one koji mrze islam i muslimane a kojih na ovome forumu ima,s cime ce se vjerujem mnogi sloziti,dakle opcenito,ne spominjuci konkretno nikoga i pustajuci da se svako prepozna.
Meni je zao sto ste se vi automatski prepoznali.

I mala ispravka,bolje reci savjet,islamofob ne znaci nevjernik :?

Zivjeli i ugodna rasprava.
Last edited by Zgoljo on 18/07/2016 00:13, edited 1 time in total.
insomnia78

#9681 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Janjicar wrote:@insomnia ljudi ti govore da nije uredu to u Turskoj ti postavljas kako Amerikanac zlostavlja Iracanina :-)

Jedan zlocin nikada ne opravdava drugi zlocin. To ti je isto kao kad opravdavas ovo sto se desilo u Nici govoreci pa i Francuzi su to radili u Alziru, ubijali...

Na ovim slikama ni ja ne vidim nista lose, pohapsili ih i zdravo. Steta je sto ti ljudi nisu krivi, jer su neki vec rekli da su mislili da je vojna vjezba.
Uhapsiti odgovorne i one vojnike koji su pucali i to je to.
Ne nego on, neopravdano poredi hapsenje pucista sa postupanjem teroristicke bande po Iraku i Siriji
Slike su samo dokaz da se i najboljima ponekad omakne
commendatore

#9682 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

mario001 wrote:Ne kontam sta se cudite ovim fotografijama, gdje bi vi sa stotinama uhapsenih vojnika, vodili ih u stanicu ili sta??
Ne ocekujte da ce biti bas pazljivi sa njima, pokusali su poskama promjeniti ono sto vecina tog naroda zeli godinama, ko god to bio oni ga zele.
E sad mako vi zelite to promjeniti registrujte se i glasajte u Turskoj, ostavite se suplje :D
:oops: :thumbup:
General War

#9683 Re: Republika Turska

Post by General War »

insomnia78 wrote: Nesto ovako?
Image
Image
Image
Jbt fakat pretjerujete
Pohapsili na hiljade likova, od kojih su neki pucali po narodu, jutro poslije puca ih strpali po nekakvim salama, svezali ih, skinuli uniforme i sad to problem
I cuj smjesteni u logore. Pa dje bi ti smjestio na hiljade ljudi optuzenih za veleizdaju?
Podsjecam vas da i u mnogo ozbiljnijim drzavama od Turske za to djelo sleduje metak

S moje sokoćalo
Nevjerovatno :-) koja paralela
mario001

#9684 Re: Republika Turska

Post by mario001 »

Znaci tebe kad policija zaustavi, oni te ugrozavaju ako ti Izetbegovic ne kaze drugacije...jbg je li ko ovdje bio ikad u vojsci ili zna definiciju autoriteta osim Hodza ? Koji ces kurac na tenku i ispred njega kad ti je naredjeno da se ne priblizavas? Kalkulisat ce drugi put, nije ni civil sto je nekad bio,
Sve go anarhista :D
Na koji nacin tebi objasniti da ovo nije islo komandim lancem o kojem ti pricas, kad to shvatis sve ce ti se samo kazati.
Gdje se to naredjenja izdaju preko WhatsApp-a ????
seln

#9685 Re: Republika Turska

Post by seln »

Zgoljo wrote:
Moze li islamofob biti vjernik tj. musliman?
insomnia78

#9686 Republika Turska

Post by insomnia78 »

General War wrote:
insomnia78 wrote: Nesto ovako?
Image
Image
Image
Jbt fakat pretjerujete
Pohapsili na hiljade likova, od kojih su neki pucali po narodu, jutro poslije puca ih strpali po nekakvim salama, svezali ih, skinuli uniforme i sad to problem
I cuj smjesteni u logore. Pa dje bi ti smjestio na hiljade ljudi optuzenih za veleizdaju?
Podsjecam vas da i u mnogo ozbiljnijim drzavama od Turske za to djelo sleduje metak

S moje sokoćalo
Nevjerovatno :-) koja paralela
Savrsena. Nije bas da samo kozojebi i/ili islamisti maltretiraju civile u barsinin dresovima
Eto, u cemu je razlika u postupcima turaka i amera?

S moje sokoćalo
Zgoljo

#9687 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

seln wrote:
Zgoljo wrote:
Moze li islamofob biti vjernik tj. musliman?
Ne moze ali islamofob ne znaci nevjernik.
breuer

#9688 Re: Republika Turska

Post by breuer »

seln wrote:Da, sad je napravila kvantni skok... doduse, unazad.
Nema potrebe za karikiranjem, Ataturk je proizvod mnogo burnijeg perioda u ljudskoj historiji, ali i historiji samog turskog naroda, ali pored njega i njegove veličine i značaja za modernu i slobodno se može reći, mladu tursku naciju, ne vjerujem da se do sada pojavio značajniji politički predstavnik u Turskoj, gledao na njega pozitivno ili ne. Dodatno, nije mi jasno kako se može kritikovati islamista Erdoan, kada mu se alternativa traži, ili se citira, klerikalni vođa Gulen?!
General War

#9689 Re: Republika Turska

Post by General War »

insomnia78 wrote: Da al kako je vojnik Manning tretiran u zatvoru i koju kaznu rizikuje?
I sa ovima ce se baviti sud. Jbt slike su neposredno poslije hapsenja. Sta mislis kako su se prema njemu ponasali odmah nakon hapsenja i tokom istrage?

S moje sokoćalo
Pa imas li sliku kako su ga tretirali? Halo svako uhapsen mora imati i advokata (pa i vojnik).
Rizikuje on kaznu ali poslije postenog i fer sudjenja...OVI mi vec izgledaju osudjeni...sto podvaljujes i koristis slike ratne zone, postavljas slike bez objasnjenja, Jedno je ROE (rules of engagement) a drugo je postupanje prema SVOJIM gradjanima u uniformi.
Zgoljo

#9690 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

On top.podrzavam najrigoroznije sankcije za organizatore puča.Djecu pustiti kucama ali ne smeta malo prepadanja. Za primjer buducim izdajnicima kao i njihovim mentorima.

Sve za dobrobit turskog naroda i turske drzave.
Last edited by Zgoljo on 18/07/2016 00:20, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#9691 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image

brat od Şaban Dişli ja AKPovog parlamentarca i savjetnika predsjednika AKP-a, general Mehmet Dişli uhapsen, vodio operaciju zauzima nja generalstaba u "pucu"
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9692 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

seln wrote:
zrakomlat wrote:
breuer wrote:Najsmješnije od svega je što kad se oponira Erdoanu, koristi se Kemal, ili kemalistička tradicija Turske, a ne mogu biti sličniji jedan drugome, samo što sa suprotnih ideoloških pozicija grade, ili su gradili svoju totalitarnu silu
:thumbup:
Ataturk je uspio da od jedne razorene i nazadne carevine stvori modernu drzavu. Naravno da je bio autokrat, ali je ipak za vrijeme njegove vladavine Turska napravila kvatni skok, napredak koji se ne moze porediti s ovim danas.
slažem se
sada je vrijeme za novi skok
slom duboke države i uništenje paralelnih struktura koji su kočili napredak turske države i društva, oduzimanje moći pojedincima koji su zloubotrebljavali pozicije, izmjena ustava i i stavljanje vojske pod civilnu kontrolu, uvođenje predsjedničkog sistema

jednistvo naroda i svih političkih opcija, podrška vladi u borbi protiv pučista, jeste pokazatelj da su turci prepoznali i brane vrijednosti demokratije i civilnog društva
standardi demokratije u turskoj nakon ovih događanja - LEVEL UP
insomnia78

#9693 Republika Turska

Post by insomnia78 »

General War wrote:
insomnia78 wrote: Da al kako je vojnik Manning tretiran u zatvoru i koju kaznu rizikuje?

S moje sokoćalo
Pa imas li sliku kako su ga tretirali? Halo svako uhapsen mora imati i advokata (pa i vojnik).
Rizikuje on kaznu ali poslije postenog i fer sudjenja...OVI mi vec izgledaju osudjeni...sto podvaljujes i koristis slike ratne zone, postavljas slike bez objasnjenja, Jedno je ROE (rules of engagement) a drugo je postupanje prema SVOJIM gradjanima u uniformi.
Pa i ovi uhapseni NJIHOVI "gradjani u uniformama" (mislio sam da se to zove vojnik i da daje neku zakletvu, koju su ovi tvoji gradjani u uniformama ovim činom poprilicno prekrsili) su uhapseni tokom borbenih dejstava po SVOJIM civilima i protiv SVOJE drzave.

A kako to postupaju prema njima i sa kojom se optuzbom suocavaju ti gradjani?

Edit: znas i sam dobro odakle je ona prva slika. I da nema veze sa ratnom zonom a bgm ni advokatom

S moje sokoćalo
Kikibombona

#9694 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
Zato ja, naprimjer, samtram da je za Tursku najuputnije da radi na što boljim odnosima s Rusijom, s Iranom, s arapskim svijetom - ma šta o tome mislili USA i Evropa - za sebe, za svoju poziciju u regionu i svijetu, za svoju sigurnost, ekonomiju, itd. Ako je Turskoj najveći problem PKK onda ništa logičnije nema od toga da ima što bolje odnose sa Rusijom, Sirijom, Irakom i Iranom, nema ništa logičnije i potrebnije jer je ideja PKK nacionalističko-slobina ideja: svi Kurdi u jednoj državi. Ako ima takve ekonomske odnose s Rusijom (od izvoza poljoprivrednih proizvoda do turizma, od gasa do krimskih Tatara), ništa nasušnije nema od što bolje saradnje s Rusijom. I tako dalje.

Ko god je spreman raditi tako zarad svoje zemlje i svog naroda, nema tu ništa od "laganja, dvostrukih aršina, meljanja", tu se radi o vođstvu.
PKK - svi Kurdi u jednoj drzavi!?? :lol: :lol:

Ako nisi znao, PKK je na udaru nacionalista JER SE NE ZALAZU za nezavisni Kurdistan. Oni smatraju da je vrijeme nacionalnih drzava proslost. Oni su protiv kurdske nezavisnosti u Siriji i Iraku. Smatraju da se Kurdi u sva cetiri dijela Kurdistana trebaju boriti za autonomiju i da kao autonomne zajednice trebaju saradjivati jedni sa drugima.

Za nezavisnost se zalazu iracki Kurdi koji su dobri sa Erdoganom. Oni crtaju granice Velikog Kurdistana i sl.

Gigantska mapa granica Kurdistana obojena u kurdsku zastavu iznad grada Sleamani! :D

Image

To da PKK zeli sve Kurde u jednoj drzavi si lupio. Cak ni ovi koji crtaju mape Velikog Kurdistana, ova kurdska ekipa iz Iraka, ne zeli Mosul kao dio Kurdistana, iako se nalazi na par kilometara od kurdske granice, iako u njemu zivi veliki broj Kurda, iako Kurdi u tom gradu imaju dugacku historiju, iako ce na kraj taj grad uskoro osloboditi od ISILa. Ne zeli ni Bagdad, ni Alep, ni Damask, ni Siraz...

Ne znam cemu ovakvo grubo falsikovanje cinjenica!??
Zgoljo

#9695 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Janjicar wrote:
seln wrote: Ma cudi se koliko hoces.. odakle ti slinava drskost da ti proglasavas islamofobe?
Sta ti znas o meni?
Na stranu grijeh proglasavanja nekoga islamofobom (dakle, nevjernikom), s kojim to informacijama raspolazes, pa grupu forumasa proglasavas islamofobima?
Je li tebi Erdogan islam?
Ne vrijedi objasnjavat nemoj dzabe :D

Taj je neki SDA-ovac i njemu Islam seže od Alije do Erdogana :D To je onaj tip Bosnje kad popije dvije tri čašice rakije najpametniji i sve zna o poslaniku, kad krene u svatove nosi Tursku zastavu....
Evo.
Ovo ne bi smio biti prihvatljiv nacin rasprave.Ovaj kolega unaprijed sebi priskrbljuje neku imaginarnu superiornost u odnosu na drugog diskutanta,psiholoski mu postavljajuci dijagnozu,pri tome omalovazavajuci i degradirajuci njega licno kao i vrijedjajuci mnoge druge ljude i njihova uvjerenja.
Stvarno mi nije jasno odakle nekima takva bahatost.

I da,jos na kraju za sebe tvrdi da ne mrzi nikoga,da je kosmopolit,da voli sve ljude i da je...nekako širok u picku materinu :-)
Last edited by Zgoljo on 18/07/2016 00:33, edited 1 time in total.
breuer

#9696 Re: Republika Turska

Post by breuer »

Zgoljo wrote:
Janjicar wrote:
seln wrote: Ma cudi se koliko hoces.. odakle ti slinava drskost da ti proglasavas islamofobe?
Sta ti znas o meni?
Na stranu grijeh proglasavanja nekoga islamofobom (dakle, nevjernikom), s kojim to informacijama raspolazes, pa grupu forumasa proglasavas islamofobima?
Je li tebi Erdogan islam?
Ne vrijedi objasnjavat nemoj dzabe :D

Taj je neki SDA-ovac i njemu Islam seže od Alije do Erdogana :D To je onaj tip Bosnje kad popije dvije tri čašice rakije najpametniji i sve zna o poslaniku, kad krene u svatove nosi Tursku zastavu....
Evo.
Ovo ne bi smio biti prihvatljiv nacin rasprave.Ovaj kolega unaprijed sebi priskrbljuje neku imaginarnu superiornost u odnosu na drugog diskutanta,psiholoski mu postavljajuci dijagnozu,pri tome omalovazavajuci i degradirajuci njega licno kao i vrijedjajuci mnoge druge ljude i njihova uvjerenja.
Stvarno mi nije jasno odakle nekima takva bahatost.
:lol:
General War

#9697 Re: Republika Turska

Post by General War »

insomnia78 wrote: Savrsena. Nije bas da samo kozojebi i/ili islamisti maltretiraju civile u barsinin dresovima

S moje sokoćalo
Razlikuj ROE od Code of uniform conduct...pa neces pitati.
Jel ja trebam sad postavljati francuske vojnike i njihove metode zarobljavanja da bih nesto dokazivao po francuskoj?
It_is_a_Leclerc

#9698 Re: Republika Turska

Post by It_is_a_Leclerc »

mario001 wrote:
Jasta, kladim se ta tvoja njuska nije vidjela Turske kao ni te islamizacije o kojoj kmecis danima.
Zivo mi se jebe za njega, ali sam prosao Tursku po svim meridijanima vise puta, od antakije do Izmira i nigdje nisam vidio to o cemu ti kmecis.
Pa cak ni njegovi najveci politicki protivnici kojih je najvise u Izmiru to nikada ne spominju kao razlog borbe protiv njega, ali ono iz neke vukojebine zna o tome sve, ne samo o tome nego zna SVE

I uz sve to - vrhunski neodgojen.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9699 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

strašno, prestrašno ... natjerali ih da gledaju sliku sultanovu
ne vjerujem, nije istina, tako okrutnih ljudi nema na ovoj planeti
insomnia78

#9700 Republika Turska

Post by insomnia78 »

General War wrote:
insomnia78 wrote: Savrsena. Nije bas da samo kozojebi i/ili islamisti maltretiraju civile u barsinin dresovima

S moje sokoćalo
Razlikuj ROE od Code of uniform conduct...pa neces pitati.
Jel ja trebam sad postavljati francuske vojnike i njihove metode zarobljavanja da bih nesto dokazivao po francuskoj?
Pa ne trebas. Upravo to ti i govorim
Evo da probam ovako
Da vidimo kako policija po svijetu postupa sa uhapsenima u situacijama u kojima se radi o dosta uhapsenih
Image
Image
Image
Jebe mi se ba za Tursku a pgtv za Erdogana i njegove islamiste ali pravite od muhe medjeda. Pokusavate na sve nacine ne znam ni ja sta
I zadnji put da ponovim
Vecina ovih slika je nastala u prvim satima poslije hapsenja i stvarno ne vidim nista cudno da su ljudi koji su optuzeni za jedno tako ozbiljno djelo, i od kojih su neki pucali po civilima, svezani, skinutih uniformi i povaljani po podu

S moje sokoćalo
Post Reply