Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
miop

#9676 Re: Jusuf Nurkić

Post by miop »

kakavdanakneiskustvu wrote: 30/11/2020 15:48
miop wrote: 30/11/2020 15:46
kakavdanakneiskustvu wrote: 30/11/2020 15:42

zar je konaković sa 46 godina zivota košarkaš?
Image
aha,de mi njegovu statistiku iz prošle sezone,hvala
Pitaj @Franjo Kluz, on prati Rumunjsku ligu citiram: " Najbrži diplomirani sportaš u povijesti rumunjske košarke."
Nebozemlja

#9677 Re: Jusuf Nurkić

Post by Nebozemlja »

miop wrote: 30/11/2020 15:50
Nebozemlja wrote: 30/11/2020 15:46
Beno wrote: 30/11/2020 15:44

Ako citas ocima simpatizera Dine Konakovica inace poznatog po postenju, sve po zakonu a la Brankovic onda vidis.
Da ti pomognem:

"dužan sam reći da sam prije više od mjesec dana ljude KSBIH obavjestio da ja želim igrati i da od strane mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno."
Jusuf Nurkić i Džanan Musa htjeli su igrati za bh. reprezentaciju u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali to nije bilo moguće. Isto se desilo i Slovencu Luki Dončiću.
- Nakon što je Luka Dončić izrazio želju da se pridruži reprezentaciji u ovom ciklusu od novembra, pokrenuli smo sve moguće kotače da to ostvarimo, ali nažalost naišli smo na institucionalni problem, jer FIBA i NBA nisu potpisali sporazum za takvu mogućnost. Morali smo se pomiriti s onim što Luka Dončić nije prihvatio. Svom snagom i poznanstvima uključio se u stvar, pokušao dobiti dozvolu kluba, ali nažalost FIBA i NBA nisu odustale, rekao je Matej Erjavec, predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije.
Pošteno.
Beno

#9678 Re: Jusuf Nurkić

Post by Beno »

Osim_13 wrote: 30/11/2020 15:51 Fulate poentu, niko njemu ne spori što nije igrao već je priča krenula u pravcu tom iz razoga što na sav glas ide i priča kako će igrati, kako Portland neće praviti probleme...stani jednom u životu na loptu, polako.
Nije lik napisao da ce igrati, napisao je da zeli igrati sto je i dokazao dolaskom na dan utakmice da podrzi igrace. Mogao je drkati onu stvar po Americi ali je dosao makar da digne moral jer nekima sigurno znaci to sto dodje. Ovdje se od covjeka pravi drzavni neprijatelj broj jedan. Pise se kako je rekao da ce sto posto igrati sto nije tacno jer nigdje nije ni napisao da ce igrati nego da zeli igrati. To sto su svi portali prenijeli igra Nurkic, on to nikad nije napisao.
kakavdanakneiskustvu

#9679 Re: Jusuf Nurkić

Post by kakavdanakneiskustvu »

Osim_13 wrote: 30/11/2020 15:51 Fulate poentu, niko njemu ne spori što nije igrao već je priča krenula u pravcu tom iz razoga što na sav glas ide i priča kako će igrati, kako Portland neće praviti probleme...stani jednom u životu na loptu, polako.
:thumbup:

ja nisam pročitao da je bjelica ,da je zubac,da je gobert,da je schroder,da su theis,kleber,marjanović,oba bogdanovića.šarić na sva zvona se raspisali da žele igrati,da im klubovi neće praviti probleme,nisu jer valjda ni sami nisu znali kad će sezona početi,shodno tome nisu znali ni kad će pripremni kampovi početi,shodno tome nisu znali ni kad moraju biti u americi a ne sa reprezentacijama
kakavdanakneiskustvu

#9680 Re: Jusuf Nurkić

miop wrote: 30/11/2020 15:54
kakavdanakneiskustvu wrote: 30/11/2020 15:48
miop wrote: 30/11/2020 15:46
Image
aha,de mi njegovu statistiku iz prošle sezone,hvala
Pitaj @Franjo Kluz, on prati Rumunjsku ligu citiram: " Najbrži diplomirani sportaš u povijesti rumunjske košarke."
ja te ozbiljno pitam,ti tvrdis da konakovic je kosarkas,daj njegovu statistiku ako je tako kako tvrdis da jeste
LSD

#9681 Re: Jusuf Nurkić

Post by LSD »

Neugodno je pratiti kako se Kifla iživljava nad mladim i nedoraslim Jusufom :sad: ne znam što mu je ovo trebalo...zaletio se i dobio po ušima.
Ovo 9 nastupa a 27 godina je bilo brutalno... mae geri u glavu od kojeg se više ne ustaje.

Bolje mu je da se prihvati košarke i priprema za sljedeću sezonu. Mani se rasprave sa politicarima, Juka nije to za tebe, ispadaš smiješan.
spree

#9682 Re: Jusuf Nurkić

Post by spree »

kako se nakoti na temi ovih politicara, a blage veze sa ovim sportom nemaju. isto onaj tamo sto kudi hotel i govori da smo jadni jer se ne igra u dvorani. nurkic je za reprezentaciju igrao uvijek kad je mogao. jedina mrlja je kada je otisao i nije dao nasim doktorima da ga pregledaju. dakle jedna greska, jedno okupljanje, jedno moze se reci izbjegavanje iako su "njegovi" doktori tvrdili da je fakat povrijedjen. kod fudbalera toga ima doasta vise, ali niko ne kenja na njih. igrao je za mladu ono na ilidzi pred sami draft ili je mozda cak bio izabran vec, dakle rizikovao je. znate li da je fiba kita jedna obicna? znate li da u ovim kvalifikacijama ne igraju nba igraci? znate li da ne mogu? bio je cak price da euroligaski igraci ne mogu igrati. uzas kako se vodi ovaj sport. ne zna se nista a po nurkicu se moze kenjati kao da je on to tako napravio. isto tako nesto sumnjam da laze ovo za konakovica. mozda konakovic nije zvanicno bio tu, ali se pitao sigurno. zaboravljate sta je taj covjek uradio bosni. sad odjednom veliki spasilac jer je protiv sda i sve mu se zaboravlja. ne bi po prvu put bilo da neko iz bosne odbije talentovanog igraca iz ko zna kojeg razloga. meni prvi na pamet pada mirsad (jahovic) turkcan. dakle nurkic sve laze,a dino je posten? jel uopste bio u bosni na probi?

Upravo sam procitao post nurkica na fb i dozivio transfer blama. Cisti dokaz da je neobrazovano dijete sa sela. Apsolutno mu ovo nije trebalo. Mogao je normalno reci i poslati slike, a ne kreveljiti se. Valjda je jace od njega.
kakavdanakneiskustvu

#9683 Re: Jusuf Nurkić

ne znam da su osobe od 26 godina djeca,koje dijete,to je odrasla osoba,mozda se tako uvijek ne ponasa,to je sad druga priča
Edin H.

#9684 Re: Jusuf Nurkić

Post by Edin H. »

spree wrote: 30/11/2020 15:59 kako se nakoti na temi ovih politicara, a blage veze sa ovim sportom nemaju. isto onaj tamo sto kudi hotel i govori da smo jadni jer se ne igra u dvorani. nurkic je za reprezentaciju igrao uvijek kad je mogao. jedina mrlja je kada je otisao i nije dao nasim doktorima da ga pregledaju. dakle jedna greska, jedno okupljanje, jedno moze se reci izbjegavanje iako su "njegovi" doktori tvrdili da je fakat povrijedjen. kod fudbalera toga ima doasta vise, ali niko ne kenja na njih. igrao je za mladu ono na ilidzi pred sami draft ili je mozda cak bio izabran vec, dakle rizikovao je. znate li da je fiba kita jedna obicna? znate li da u ovim kvalifikacijama ne igraju nba igraci? znate li da ne mogu? bio je cak price da euroligaski igraci ne mogu igrati. uzas kako se vodi ovaj sport. ne zna se nista a po nurkicu se moze kenjati kao da je on to tako napravio. isto tako nesto sumnjam da laze ovo za konakovica. mozda konakovic nije zvanicno bio tu, ali se pitao sigurno. zaboravljate sta je taj covjek uradio bosni. sad odjednom veliki spasilac jer je protiv sda i sve mu se zaboravlja. ne bi po prvu put bilo da neko iz bosne odbije talentovanog igraca iz ko zna kojeg razloga. meni prvi na pamet pada mirsad (jahovic) turkcan. dakle nurkic sve laze,a dino je posten? jel uopste bio u bosni na probi?

Upravo sam procitao post nurkica na fb i dozivio transfer blama. Cisti dokaz da je neobrazovano dijete sa sela. Apsolutno mu ovo nije trebalo. Mogao je normalno reci i poslati slike, a ne kreveljiti se. Valjda je jace od njega.
Vrijeme je da neko stane u gard i otvoreno kaze i nogometasima kod kojih je ovo izbjegavanje igranja za reprezentaciju cesca pojava.
Kada postoji opravdan razlog kao ove kvalifikacije za Evropsko prvenstvo to je druga stvar, treba da naglase, ali u Jukinom slucaju odigrati devet seniorskih utakmica je bas tragikomicno.
Zato svaka cast Edinu Dzeki koji je vrhunski sportista, ali je zaista rijetko eskivirao cak i prijateljske utakmice.
Osim_13

#9685 Re: Jusuf Nurkić

Post by Osim_13 »

Pretjeruje se malo sa apostrofiranjem tih 9. nastupa, ne ide to baš tako u košarci.
Beno

#9686 Re: Jusuf Nurkić

Post by Beno »

Koliko je BiH odigrala u tom periodu i koje su to utakmice bile kad se vec spominje 9 utakmica. Nemojte pricati o stvarima koje ste negdje procitali a veze s vezom nemaju a ni vi ocito ne znate puno o tome.
LSD

#9687 Re: Jusuf Nurkić

Post by LSD »

Mada, razmišljam nešto, ako si nekad htio narodnim parama nabaviti helikopter za “kantonalne potrebe”, možda sad, ako se vratiš na vlast, možeš dodati još malo love pa nabaviti “Space Shuttle” i obavijestiti NBA ligu da njim u sekundi možeš prebaciti naše igrače od Amerike do Evrope da igraju za reprezentaciju i brzo ih vratiti u klubove. Da naša košarka ima neke koristi od tebe, kad već nema obični narod.

Toliko od mene uz jednu prigodnu pjesmicu za bivšeg predsjednika:

“Dinokio, Dino svi moji uspjesi su posljedica teške borbe i muke, za razliku od tvoje karijere, sportske i političke, koja je lake ruke. Budžeti od 600K, pa helikopteri i razne finte dokaz su tvog djela, teško pored takvih da BiH bude ponosna i cijela.”
:lol: :lol: momcina nije sav svoj, ocito.

Igra u NBA, svjetska karijera na najvecem mogucem nivou, zarađuje milione u Portlandu, u najboljim godinama i on se po društvenim mrežama svađa na najniži mogući način sa namazanim BH političarima.

Madre mia :facepalm:
House

#9688 Re: Jusuf Nurkić

Post by House »

konaković aktivirao armiju botova :-) :-) fuj
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#9689 Re: Jusuf Nurkić

Post by Entropio »

LSD wrote: 30/11/2020 16:19 :lol: :lol: momcina nije sav svoj, ocito.

Igra u NBA, svjetska karijera na najvecem mogucem nivou, zarađuje milione u Portlandu, u najboljim godinama i on se po društvenim mrežama svađa na najniži mogući način sa namazanim BH političarima.

Slazem se. Ne treba mu to, ne treba.

Ja da sam na njegovom mjestu, za reprezentaciju svakako ne bih igrao. Igras tamo gdje zaradjujes milione i gledas da nicim ne ugrozis to. A ne ici po nekim raspalim dvoranama i igrati protiv nekih debila po Balkanu i Evropi. Ko ih jebe. Igrao, ne igrao, ne valjas.
Aida_Beba

#9690 Re: Jusuf Nurkić

Post by Aida_Beba »

Nađem na facebooku i ako ne pratim sve to sa velikim žarom moram podijeliti

Jasno da iza svega stoji SDA samo oni Dinu nazivaju Dinokijem i glavni izgovor za rusenje Fortine vlade je bila priča oko tobože helikoptera i 600.000 KM

Mali Nurkić je sebe unazadio sa ovim jer je usao u verbalni javni rat sa trenutno najpopularnijim politicarem u BIH koji ima enormnu podrsku sto su i zadnji izbori pokazali

Samo jos da se SDA oglasi i stanu u odbranu Nurkica

Kakva faca takva i stranka

Image
LSD

#9691 Re: Jusuf Nurkić

Post by LSD »

Entropio wrote: 30/11/2020 16:31
LSD wrote: 30/11/2020 16:19 :lol: :lol: momcina nije sav svoj, ocito.

Slazem se. Ne treba mu to, ne treba.

Ja da sam na njegovom mjestu, za reprezentaciju svakako ne bih igrao. Igras tamo gdje zaradjujes milione i gledas da nicim ne ugrozis to. A ne ici po nekim raspalim dvoranama i igrati protiv nekih debila po Balkanu i Evropi. Ko ih jebe. Igrao, ne igrao, ne valjas.
Pa i ne igra :mrgreen: evo ovi momci ostvariše plasam na EP bez njega.
Onaj argument Kifle "27 godina, a 9 nastupa za selekciju" je bio touchdown, poklopio ga je i bolje mu je da se više ne javlja na tu temu :skoljka:
spinel_

#9692 Re: Jusuf Nurkić

Post by spinel_ »

Aida_Beba wrote: 30/11/2020 16:34 Nađem na facebooku i ako ne pratim sve to sa velikim žarom moram podijeliti

Jasno da iza svega stoji SDA samo oni Dinu nazivaju Dinokijem i glavni izgovor za rusenje Fortine vlade je bila priča oko tobože helikoptera i 600.000 KM

Mali Nurkić je sebe unazadio sa ovim jer je usao u verbalni javni rat sa trenutno najpopularnijim politicarem u BIH koji ima enormnu podrsku sto su i zadnji izbori pokazali

Samo jos da se SDA oglasi i stanu u odbranu Nurkica

Kakva faca takva i stranka

Image

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#9693 Re: Jusuf Nurkić

konaković kao neko u vec ozbiljnim godinama bi ako već to ne zna ,trebao provjeriti i viditi da nurrkic nema 27 nego 26 godina
House

#9694 Re: Jusuf Nurkić

Post by House »

"mali nurkić" i " trenutno najpopularnijim politicarem u BIH" :lol: :lol: :lol: :roll:

taj "mali nurkić" je isus, muhamed, buda... za konakovića
LSD

#9695 Re: Jusuf Nurkić

Post by LSD »

House wrote: 30/11/2020 16:40 "mali nurkić" i " trenutno najpopularnijim politicarem u BIH" :lol: :lol: :lol: :roll:

Od svih košarkaša reprezentativaca, samo taj "isus, muhamed, buda" se svađa javno sa političarima, sa Konakovićem,sa Mahmutovićem, sa Stojanovićem, proziva sve redom. Došao je do helikoptera i space shuttleova.
I to mu nije prvi put. Ovaj njegov sveti rat sa košarkaškim Savezom traje vec godinama u prepiskama i prepucavanjima po društvenim mrežama...a u međuvremnu je sakupio ogromnih 9 nastupa za selekciju.

Svi ostali reprezentativci glupi i pichke, samo on pametan i hrabar :thumbup:
Aida_Beba

#9696 Re: Jusuf Nurkić

Post by Aida_Beba »

House wrote: 30/11/2020 16:40 "mali nurkić" i " trenutno najpopularnijim politicarem u BIH" :lol: :lol: :lol: :roll:

Tokom rata je igrao u Košarkaškom klubu „Bosna“ iz Sarajeva, a košarkašku karijeru je poslije nastavio u Sloveniji, Mađarskoj i Rumuniji. Igračku karijeru završava 2001, a naredne godine postaje direktor Košarkaške reprezentacije BiH. Za reprezentaciju BIH je upisao 10 nastupa
Konakovic jedan nastup vise ima za reprezentaciju :roll:
House

#9697 Re: Jusuf Nurkić

Post by House »

daj izvucite statistiku konakovića :D
Beno

#9698 Re: Jusuf Nurkić

Post by Beno »

Ma neobrazovana seljacina iz Svojata koja je sve postigla radom, trudom i zeljom. Mi volimo ove nase gradjane koji su stekli bogatstvo preko nasih ledja u nadi da cemo i mi dobiti dio kolaca ili mozda cak doci u situaciju pa da i mi direktno hapamo i postanemo ugledni clanovi drustva. Znam ja nas, :izet: ti nas.
Aida_Beba

#9700 Re: Jusuf Nurkić

Post by Aida_Beba »

Sa svih strana urnisanje po rumenku :mrgreen:
Dakle.
Juka je rekao da ga je dino odje.bao iz bosne 2008.
Dino u Bosni nije bio 2008.
To dino i kaze, zbog toga mu je i odgovorio.
Uz to dino napomene da je bio spreman otici sa mjesta direktora samo da se juka vrati u repku a ovaj to odbio.

Juka onda pominje neke helikoptere, 600k i slicno.
Ne bih previse da ulazim u neke sustinske stvari, ali moram.
Kao prvo dvije revizije su radjene u KK Bosna gdje jasno stoji slovima i brojevima da u vrijeme kada je Dino Konakovic bio predajednik kluba dugovi nisu nastali. Tacka.
U isto vrijeme klub je igrao sjajno, igrali dolicni igraci i Bosna nikad nije bolja bila poslkje rata.
I dan danas bivsi igraci zavrsno sa Nenom Markovicem koji mi je najsportista od svih koji su oblacili drees BOsne i Hercegovine javno prica da nikad bolje nije bilo do za vrijeme Dine u Bosni.

Kada je dino otisao pocelo je osipanje.
Zar je kriv sto je otidao mozda? Nestvarno.

Dakle, sada kada smo ustanovili da bajka o KK bosni i kao dino je unistio ima temelje od morakog pijeska, mozemo nastaviti dalje.

Jusuf nurkic nije doaao na okupljanje repke vec je po navodjenju enesa isao u zagreb i tamo kao obavio pregled. Inace je tesko napisati u nalazu bilo sta akk imas koju milju u dzepu viska. Bas tesko.
On je imao obavezu da dodje na pregled kod reprezentativnog doktora ali kao sto sam kaze nije mu se dalo a imao je namjeru.

Na kraju, ovo sto je sebe svjesno uvukao u politiku i prestrojio se na stranu zelenih koji su u rasulu na svim nivoima ito bas od str@ne dine koji je namjerno splmenut u negativnom kontesktu da je juku otpilio 2008. Sto ponavljam nije tacno, je jako lose po njega. Bolje mu je da se sprema i da abd opet obuce dres nase repke i da igra jer to zna mnogo bolje od ovog sramocenja na fb
Post Reply