Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#9676 Re: AW: Liverpool FC

Post by missko »

groove wrote:
PrtiBeeGee wrote:
Unitedforever wrote:Liverpool nikada neće biti prvak Engleske.
Image

:thumbup:
zasto i 6. ide u el?
ja mislio samo 5. i ovi iz kupova
6i ide u kvalifikacije EPL

Gesendet von meinem SM-N9005
groove

#9677 Re: Liverpool FC

Post by groove »

ovu sezonu uveli?
prosle sezone everton bio 6. i nista el (nego swansea i wigan)
missko

#9678 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Ne znam ko je sve osvojio kupove mozda tu ima neka fora

Towelie

#9679 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

missko wrote:Ne znam ko je sve osvojio kupove mozda tu ima neka fora

Ima fora. Da je Karling kup osvojio neki tim koji je nize na tabeli od 6. mesta, samo bi 5. mesto donosilo ucesce u Evropi. Ove sezone je City uzeo taj trofej a oni ce igrati LS svakako. Onda se to mesto pobednika Karling kupa daje ekipi koja je 6. na tabeli. Moze se desiti i da 7. na tabeli ide u Evropu, ali se mora poklopiti da finale FA kupa igraju ekipe plasirane na mesta 1-4.
groove

#9680 Re: Liverpool FC

Post by groove »

zar se nisu finalisti fa (hull) i league cupa (sunderland) plasirali za el? jer protivnici arsenal i city se nalaze u prvih 5 na tabeli.
todd_smith

#9681 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Eto bice rasprodaja u Barci.

Tello, Mascherano, Song, Alexis igraci koji bi ne samo povecali konkurenciju nego i izbacili trenutne na tim pozicijama u Liverpulu.
BHF_Manijak

#9682 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Vratiti Mascherana, iako se blizi 30-tim :-) , pokusati dovesti Tella i(li) Pedra. To su moje zelje iz Katalonije. Deulofeu? Je l' on na prodaju? :mrgreen:
todd_smith

#9683 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Masch bi vam legao k`o niko. Em u odbrani em kao zadnji vezni.

Koliko se pricalo i u medijama vuklo za Deulofeua ostaje u Evertonu jos jednu sezonu na posudbi.

Mada mislim da je ova prica oko prodaje u Barci suplja. Nisu u finansijskoj krizi k`o Roma prije nekoliko sezona da prodaju lijevo i desno. Tello moguce kao Deulofeu u Everton, jer se duze vrijeme on spominjao u kontekstu Liverpoola.
almir1977

#9684 Re: Liverpool FC

Post by almir1977 »

N.N. wrote:Prioritet je vezna linija.
Bez jake vezne linije mozes ga samo pusiti, pa kakva god bila odbrana i golman.

Trenutno ni jedan od veznjaka ne zasluzuje igrati u L`poolu, osim Gerrarda ( i on je vec za tempiranja utakmica, malo klupa, malo u prvu, nesto kao sto rade sa Lampardom ).
Kakvi ba Aleni, Hendersoni, Lukasi i picke materine. Tu trebas imati jedan mozak i dva krampuza kao Matic i Luiz, pa ces vidjeti sigurnosti i ludila.
Pogotovo sto L`pool igra sa trojicom ofanzivnih, pa onda ostane propuh nazad i sve na stoperima :)
Meni je smiješno kad liverpoolovi navijači po forumima i engleskim medijima počnu pisati proljevuše o ogromnim zaslugama Gerrarda u ovoj sezoni. Haha, lik igra defanzivnog veznog, poziciju koja je zaštita obrani, Liverpool primi 50 golova u sezoni i u većini njih protivnički napadi prođu kroz liverpoolovu sredinu kao nož kroz vruć maslac i eto Gerrard najzaslužniji, lol..

Suarez i Sturridge, pa onda kasnije Sterling, to su igrači zbog kojih je Liverpool tu gdje jeste ove sezone. Kakav crni Gerrard..
MyTao

#9685 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

almir1977 wrote:
N.N. wrote:Prioritet je vezna linija.
Bez jake vezne linije mozes ga samo pusiti, pa kakva god bila odbrana i golman.

Trenutno ni jedan od veznjaka ne zasluzuje igrati u L`poolu, osim Gerrarda ( i on je vec za tempiranja utakmica, malo klupa, malo u prvu, nesto kao sto rade sa Lampardom ).
Kakvi ba Aleni, Hendersoni, Lukasi i picke materine. Tu trebas imati jedan mozak i dva krampuza kao Matic i Luiz, pa ces vidjeti sigurnosti i ludila.
Pogotovo sto L`pool igra sa trojicom ofanzivnih, pa onda ostane propuh nazad i sve na stoperima :)
Meni je smiješno kad liverpoolovi navijači po forumima i engleskim medijima počnu pisati proljevuše o ogromnim zaslugama Gerrarda u ovoj sezoni. Haha, lik igra defanzivnog veznog, poziciju koja je zaštita obrani, Liverpool primi 50 golova u sezoni i u većini njih protivnički napadi prođu kroz liverpoolovu sredinu kao nož kroz vruć maslac i eto Gerrard najzaslužniji, lol..

Suarez i Sturridge, pa onda kasnije Sterling, to su igrači zbog kojih je Liverpool tu gdje jeste ove sezone. Kakav crni Gerrard..
Ko je prvi asistent lige?

PS Gerrard je u drugom dijelu sezone poceo igrati poziciju "holding mid"
5 0 5

#9686 Re: Liverpool FC

Post by 5 0 5 »

gerrard je napravio 5 odbrambenih gresaka ove sezone, od koji je samo jedan rezultirao golom. onaj od chelsea.
Herr Flick

#9687 Re: Liverpool FC

Post by Herr Flick »

groove wrote:zar se nisu finalisti fa (hull) i league cupa (sunderland) plasirali za el? jer protivnici arsenal i city se nalaze u prvih 5 na tabeli.
Pa Hull se plasirao u EL a Sunderland nije zato sto nije osvojio Liga Kup.Imas sve ovde http://www.premierleague.com/en-gb/fans ... in-europe/

EDIT:Ovo pitanje si trebao postavita na temi Engleska liga a ne ovde,a mozda si i pogrijesio :D
fosil

#9688 Re: Liverpool FC

Post by fosil »

Gerrard je ikona kluba i zao mi ga je. Zasluzio je titulu prvaka. Ali Rogers mi je brate ko sa panjine kule oni sto su se radovali 14-ki do Podhrastova. Idi u 3 pm.
Mustang1

#9689 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Dzeko nocas zabija sam sebi 8-)
PrtiBeeGee

#9690 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Osnov za svetlu budućnost: Rodžers ostaje kormilar Liverpulovog broda!

Na Enfildu su više nego zadovoljni radom 41-godišnjim trenereom, pa je potpisivanje novog ugovora samo formalnost. Šef struke će dobiti 60 miliona funti za pojačanja, a prioritet je poslednja linija

Poraz od Čelsija i remi sa Kristal Palasom gotovo sigurno će produžiti Liverpulov post od šampionske titule, ali posle dugo godina optimizam ponovo provejava Enfildom. Taj neki novi vetar došao je sa Brendanom Rodžersom, koji je upravu kluba ubedio da je pravi čovek da nastavi sa poslom i povede tim do uspeha.
Rodžersu, koji trenutno zarađuje 2,5 miliona funti godišnje, ugovor sa Liverpulom ističe na kraju sledeće sezone, ali je potpisivanje drugog izgleda samo formalnost. Značajno veća primanja, koja će stratega iz Severne Irske svrstati u krug najplaćenijih u Premijer ligi, i saradnja na četiri godine.
Ali, ne samo to.
Rodžers bi trebalo da dobije potpunu slobodu u sastavljanju ekipe, a prvi zadatak je čuvanje kostura tima iz ove sezone, pa engleski mediji spekulišu da su već dogovoreni novi ugovori i sa kapitenom Stivenom Džerardom, Luisom Suarezom, Rahimom Sterlingom, Džonom Flanaganom...
Jasno je, naravno, da su potrebna i pojačanja, pre svega u propustljivoj poslednjoj liniji, pa će, kako se veruje, dobar deo od 60 miliona funti koliko će Rodžers dobiti za nove igrača otići na defanzivce.
Spekuliše se da su najozbiljniji kandidati Kirijakos Papadopulos iz Šalkea i Kardifov Stiven Kolker, sa kojim je Rodžers sarađivao kao trener Svonsija.
missko

#9691 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Glupi ti ovi srbijanski izvori samo naglabaju. Eki novi ugovor Suarezu a potpisan prije po godine

PrtiBeeGee

#9692 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

missko wrote:Glupi ti ovi srbijanski izvori samo naglabaju. Eki novi ugovor Suarezu a potpisan prije po godine

Pa vjerovatno ce dobiti novi i bolji ugovor sa vecom odstetom i platom :)
missko

#9693 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Bolje im je pozabavit se kupovinom Javi Martineza iz Bayerna, treba im ko hljeb mlad dobar jak a nije prva opcija u svom klubu a Uli u zatvoru tako da bi sve trebalo ici lakse.
Mustang1

#9694 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Ako budu dovodili nekoga na tu poziciju to ce biti M'Vila
MyTao

#9695 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Mustang1 wrote:Ako budu dovodili nekoga na tu poziciju to ce biti M'Vila
Jesam li ja jedini koji misli da je taj M'Vila propao i da ga nebi volio vidjeti u Liverpoolu... Beze igrac.
Mustang1

#9696 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Treba ga vidjeti na svjetskom .. Ali siguran sam da na tu poziciju nece nikoga dovoditi .. Moliti samo Boga da dovedu stopere i bekove a ne samo sredinu i krila
todd_smith

#9697 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

Nema sanse da ce Pep pustiti Javija.
missko

#9698 Re: AW: Liverpool FC

Post by missko »

todd_smith wrote:Nema sanse da ce Pep pustiti Javija.
Ko kaze ili zasto nema sanse? Bitan mu igrac za klupe. Samo sto ce Barca bit prva u redu
http://www.abendzeitung-muenchen.de/inh ... edec2.html

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9699 Re: Liverpool FC

Post by JoseMujica »

šteta...velika šteta za ekipu koja je ove sezone igrala najljepši fudbal u Engleskoj :(

nažalost sMorinjo i njegova odvratna parkthebus emulacija žabarskog kantanaća su presudili borbu za titulu
todd_smith

#9700 Re: Liverpool FC

Post by todd_smith »

JoseMujica wrote:šteta...velika šteta za ekipu koja je ove sezone igrala najljepši fudbal u Engleskoj :(

nažalost sMorinjo i njegova odvratna parkthebus emulacija žabarskog kantanaća su presudili borbu za titulu
Nije nego Gerrard.Ovi nisu ni imali namjeru da zabiju dok im se nije dala lopta na otvorenom putu ka golu
Post Reply