Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#9676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

palermo wrote:
tvsabina wrote:
Komšić postaje nevjerovatno dosadan........toliko pokušava da nam "dokaže" da je "čovjek iz naroda" , prvoborac , Zlatni ljiljan , zabrinuti građanin , kritičar SDP-a.....on je ama baš sve , samo nije nekadašnji načelnik , ambasador , član predsjedništva...on nije "klasičan" političar , nije kriv ni za šta....potvrdiće i da je dosadan ali političar nije.

Demokratska Fronta je manje dosadna. Ona je jednim dijelom skup nezadovoljnika , "otpadnika" , "neraspoređenih" , interešdžija raznih političkih partija u Bosni i Hercegovini , ljudi koji jedva čekaju da sa Komšićem na čelu zgrabe vlast i namire se....onako domaćinski u stilu zelenih i crvenih za 100 % BiH.
Dijelom su članovi Demokratske Fronte čestiti ljudi koji odistinski žele promjene , koji ne žele da se namire , koji žele zemlju dostojnu njihove čestitosti....NAŽALOST Komšića vide na čelu te kolone.
No , ovi drugi su mnogo bitniji , mnogo važniji i nebitan je politički izraz , bitna je politička namjera.
Stoga je Demokratska Fronta sa takvim ljudima apsolutno ok.

Nemam riječi da se izrazim o Utemeljitelju. Ne želim jer mrzim biti vulgarna , a smatram da se prezir najkvalitetnije izrazi ćutanjem. Uglavnom , Utemeljitelj je tajfun , Tamara , Cunami....Utemeljitelj je odavno spreman za domovine.

Kombinacija Komšić - Utemeljitelj...pfffffffff.
Ipak.
Nakon izbora u Parlamentu Kantona Sarajevo raspored snaga između stranaka može biti slijedeći :
SDA 10 mjesta
DF 9 mjesta
SBB 6 mjesta
SDP 5 mjesta
NS 5 mjesta

U ovom slučaju možemo dobiti vladu bez SDA i SDP. Tačno je da će utemeljitelj biti u kombinaciji. Možda će Komšić postaviti nekog idiota da mu vodi taj dio a možda će to biti neka sjajna osoba ali važno je da tokove novca prestaju kontrolisati zeleni i crveni. Ukoliko pretpostavimo da bi takva vlada bila zbilja nezavisna , nestaju poluge održavanja tokova novca za crvene i zelene. Kanton Sarajevo je jedan od najbogatijih kantona a sigurno je najprestižniji za vladanje. Ovim potezom bi se konačno MOGAO zadati udarac zelenim i crvenim da postanu marginalne političke opcije....prilika je velika , zbog toga je DF dobra a Utemeljitelj , prihvatljiv...nažalost prihvatljiv iako zbog toga što ga prihvatamo , treba da se zakopamo u crnu zemlju najmanje dva metra dubine.....

Pozdrav
:D ništa, samo mi smiješno
palermo wrote: Tražiti pozitivnu promjenu zajedno sa Fahrom je degutantno, udar na ljudsku pamet. By the way, nije tema ove emisije,ali sve sam skloniji mišljenju da mi moramo tražiti promjenu na drugačije načine nego preko političkih elita. Al o tome,rekoh, u nekoj drugoj emisiji.
:sad: :sad: :sad: :thumbup:

Kakva ironija zar ne ?
Šta je uništilo DS u Srbiji i dovelo Vučića ? "Historijsko pomirenje sa SPS".

Dajte DF-u i NS-u dovoljan broj glasova , zapravo 51 % i nema Utemeljitelja...gotovo.
Da li će DF i NS dobiti 51 % makar u Kantonu Sarajevo ? Neće , sistem ne dozvoljava i nikad neće dozvoliti.
A sistem treba mijenjati. Hitno.
Pozdrav.
jon_jovi

#9677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jon_jovi »

Željko i Bakir zajedno imaju kooficijent inteligencije 50, čak
The BEN10

#9678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

tvsabina wrote:Nakon izbora u Parlamentu Kantona Sarajevo raspored snaga između stranaka može biti slijedeći :
SDA 10 mjesta
DF 9 mjesta
SBB 6 mjesta

SDP 5 mjesta
NS 5 mjesta
Mokri snovi kolegice.
Živi bili pa vidjeli...
Prpa.ba

#9679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

U zadnjim mjesecima znacajan pad popularnosti i podrske DF-u. Postaju potrosena prica i prije prvih izbora. Po svim relevantnim projekcijama sada jedva prelaze 105.000 glasova sto ih stavlja ispred SBB-a, a iza HDZ-a i SDP-a. SDA ne moramo ni spominjati. Mozemo konstatovati da NDI ergela prolazi kroz teska vremena, HDZ90 u raspadu a DF krenuo sa padom.
webby-x

#9680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Prpa.ba wrote:U zadnjim mjesecima znacajan pad popularnosti i podrske DF-u. Postaju potrosena prica i prije prvih izbora. Po svim relevantnim projekcijama sada jedva prelaze 105.000 glasova sto ih stavlja ispred SBB-a, a iza HDZ-a i SDP-a. SDA ne moramo ni spominjati. Mozemo konstatovati da NDI ergela prolazi kroz teska vremena, HDZ90 u raspadu a DF krenuo sa padom.
DF neće osvojiti preko 60.000 glasova u FBiH.
Naravno, i ti glasovi će biti u Sarajevu i Tuzli, dok će
u drugim područjima domovine biti nezamjetni.
U Mostaru neće dobiti ni 2000 glasova.
drug_profi

#9681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ma ja, vid' im glOve...
burger_pasa

#9682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by burger_pasa »

Kakve mi ljude biramo i oko kakvih glava se mi glodjemo, onda i nezasluzujemo bolje od ovog sto imamo.
Narod bi od stranaka morao i trebao traziti 3 osnovne tacke:
1. da tecno govore barem 2 svjetska jezika
2. da imaju vjestine upravljanja informatickim tehnologijama
3. da vole drzavu Bosnu i Hercegovinu
almir90

#9683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by almir90 »

The BEN10 wrote:
tvsabina wrote:Nakon izbora u Parlamentu Kantona Sarajevo raspored snaga između stranaka može biti slijedeći :
SDA 10 mjesta
DF 9 mjesta
SBB 6 mjesta

SDP 5 mjesta
NS 5 mjesta
Mokri snovi kolegice.
Živi bili pa vidjeli...
Je li se ovo već znaju rezultati izbora? Da ne idemo čaba na glasanje. Isto, kad je na 60 minuta Bakir izjavio da će postati član predsjedništva, i bi tako. Izgleda, da će i ovi izbori biti samo jedna varka u nizu. :lol:
jon_jovi

#9684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jon_jovi »

burger_pasa wrote:Kakve mi ljude biramo i oko kakvih glava se mi glodjemo, onda i nezasluzujemo bolje od ovog sto imamo.
Narod bi od stranaka morao i trebao traziti 3 osnovne tacke:
1. da tecno govore barem 2 svjetska jezika
2. da imaju vjestine upravljanja informatickim tehnologijama
3. da vole drzavu Bosnu i Hercegovinu
Jok. Pitaj oba člana predsjedništva koji je glavi grad Brazila. Postoji 70% šanse da neće znati odgovoriti. Previše tražiš
dustaban

#9685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Sve ti zavisi od toga sto ti je POCETNA POSTAVA na terenu. Krivi sastav u startu sjebe projekt, nista ga kasnije ne popravi.
Cini mi se da DF najbolje fercera u Zenici i u ZEDO kantonu.
Hafis

#9686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Pametni :thumbup:
Znaju gdje se treba rasporediti.
dulekrele

#9687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

Prpa.ba wrote:U zadnjim mjesecima znacajan pad popularnosti i podrske DF-u. Postaju potrosena prica i prije prvih izbora. Po svim relevantnim projekcijama sada jedva prelaze 105.000 glasova sto ih stavlja ispred SBB-a, a iza HDZ-a i SDP-a. SDA ne moramo ni spominjati. Mozemo konstatovati da NDI ergela prolazi kroz teska vremena, HDZ90 u raspadu a DF krenuo sa padom.
daj te ankete da vidimo
oakville

#9688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

NDI je inače kodno američko ime za SDA - koga god NDI podrži SDA izadje kao pobjednik :D
jazzer

#9689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jazzer »

Ako sam dobro upratio a ne mora biti nikakvo mjerilo, u zadnje vrijeme se na forumu jedino
o DF konstantno, danima razgovara. Sporadicno SDP, SDA ali DF redovno, svakog dana.

I to najmanje od ljudi koji promovisu DF.

Slomise se pojedinci da nas ubjede da je to vec sada propao projekt, navode se ''vidi mu glave''
argumenti i sl. Ja to tumacim kao strah ovih sto 4 godine ne zele izaci iz vlasti, onih sto im
za 4 godine vlasti ne valjaju ni SDA, ni SBB a ni sami ne znaju s kim bi...Kontaju, kad smo mi vec ovako jadni,
bez rezultata, umijesani u hiljadu afera..zasto takvim ne bi predstavili i DF. Idu izbori, valjace nam ta prica.
forel

#9690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

jazzer wrote:
Ako sam dobro upratio a ne mora biti nikakvo mjerilo, u zadnje vrijeme se na forumu jedino
o DF konstantno, danima razgovara. Sporadicno SDP, SDA ali DF redovno, svakog dana.

I to najmanje od ljudi koji promovisu DF.

Slomise se pojedinci da nas ubjede da je to vec sada propao projekt, navode se ''vidi mu glave''
argumenti i sl. Ja to tumacim kao strah ovih sto 4 godine ne zele izaci iz vlasti, onih sto im
za 4 godine vlasti ne valjaju ni SDA, ni SBB a ni sami ne znaju s kim bi...Kontaju, kad smo mi vec ovako jadni,
bez rezultata, umijesani u hiljadu afera..zasto takvim ne bi predstavili i DF. Idu izbori, valjace nam ta prica.
Prvo te ignoriraju, onda ti se smiju, onda se bore protiv tebe, onda pobjediš - Gandhi :wink:

Neobicno od pocetka i nastanka ove stranke svi su protiv, jedni prozivaju da smo antibosnjacki, da je Komsic demagog, ali jedna bitna stvar je da niko ne govori kako su u DF lopovi, kako su u DF kriminalci, kako su pokrali ovo ili ono...izgleda nas narod ce ti sve oprostit i kradju i kriminal, samo moras biti iz nekog korpusa.
Dr. Kuca

#9691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

On ko on ima sanse mada mnogo manje nego na proslim izborima, al stranka nema neke sanse, a i nemaju ni snage, pali bi brze nego sdp.
jon_jovi

#9692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jon_jovi »

Ovo su isto ko oni reformisti Ante Markovića
Orange Revolution

#9693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

Image

Koliko god vi,crveni,zeleni,plavi ili bilo koji drugi pokušavali da omalovažavate,umanjujete vrijednost ili bolje rečeno strahujete,postojimo MI.

Apsolutna podrška Predsjednika Komšića!
dustaban

#9694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Orange Revolution wrote:Image
Koliko god vi,crveni,zeleni,plavi ili bilo koji drugi pokušavali da omalovažavate,umanjujete vrijednost ili bolje rečeno strahujete,postojimo MI.
Apsolutna podrška Predsjednika Komšića!
Kao neko ko prema DF projektu nema niti ushicen niti negativan stav, vec na to gledam kao "trenutno najmanje losu opciju, medju realno ostvarim"... zelim vam toplo preporuciti da taj DF deporsanilizirate, tj. da ga ucinite onim sto mu ime znaci, dakle frontom, a ne d.j.l. - om sto su vecina drugih stranaka.

Ima Komsic, slazem se, taj nekakav imidz drugacijeg politicara (u pozitivnom smislu), to mu cak nadjacava cestopominjani politicki amaterizam, ali ja jos uvijek ne mogu da smetnem s uma ciji je on "izvrsni organ" bio u sramnom projektu asimetricnog udara na Predsjednistvo BiH.
Kad bi se javno ispricao za taj slucaj DF bi vjerovatno dobio jednog kapitalca, tj. mene!

:mrgreen:
rajvosa1

#9695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Kao neko ko je bio u pocetku zagrijan za ideju da Zeljko pokrene nesto novo, drugacije, bolje, posebno nakon silnog razocaranja u Slucajnog Socijaldemokratu, moram sada reci da necu glasati sigurno za DF iz vise razloga. Prvo, bio sam zatecen sramotnom kolicinom uvreda za svakoga ko je imao dobronamjerne kritike i savjete, ukljucujuci ovaj blog, od strane DF jurisnika. Izgleda da je dio Slucajnog podmlatka presao u DF, ali je zadrzao stare boljsevicke navike. Ako niste spremni na dijalog, dobronamjernu kritiku... izbrisite ovo `Demokratska`. Drugo, sramno koaliranje u KS-u sa Esom Radeljasom, Cardzicem i ostalom (autocenzura), praceno pravljenjem budala svih dobronamjernih ljudi komentarima da DF i Hanka nisu u koaliciij u KS-u, praceno sramnom Hankinom trgovinom koja je pokazala da ce DF biti isti, ako ne i gori od Stranke Slucajnog Socijaldemokrate i SDA... Komentari tipa da je Hanka jedna a da SDP i SDA imaju stotinu Hanki, ne stoje, jer je jedan od razloga za formiranje DF-a Zeljko naveo borbu protiv korupcije, a onda ocigledno do zla Boga kompromitiranu osobu stavio kao prvu do sebe
guruman

#9696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by guruman »

Vrlo brzo će se utvrditi koje je pravo stanje za sada amorfne DF.Takvi će biti i rezultati.U životu nije dovoljno samo pričati.Treba raditi i to kvalitetno.A toga nema.Raditi na način kako to rade oligarhiske stranke na vlasti,je samo nova iluzija i smetnja običnom insanu.Ne vidi se nikakva diferencijacija u članstvu od lokalnih internih izbora pa nadalje.Svi žele neke promjene,ali skim.U ovoj radnji je slab izbor i demode.Nema pazarivanja.Da ne bude ključ u bravu.
fosna2014

#9697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

DF mora raditi na tome da privuce apsolvente svih studija iz inozemstva da se vrate kuci i da tako prenesu svoje steceno znanje ljudima u BiH. Znam da je to dosta iluzorno, ali je to jedina mogucnost da se ispravi isparavanje ionako malog broja strucnih kadrova. To bi bila moja zelja. I ne samo moja nego i mnogih. LP

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#9698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

almir90 wrote:
The BEN10 wrote:
SDA 10 mjesta
DF 9 mjesta
SBB 6 mjesta

SDP 5 mjesta
NS 5 mjesta
Mokri snovi kolegice.
Živi bili pa vidjeli...
Je li se ovo već znaju rezultati izbora? Da ne idemo čaba na glasanje. Isto, kad je na 60 minuta Bakir izjavio da će postati član predsjedništva, i bi tako. Izgleda, da će i ovi izbori biti samo jedna varka u nizu. :lol:

Jao kako je ovo nezgodno....SDA ima većinu a nema vlast......SDP nema ni većinu ni vlast.
Jelde ?
Maystor

#9699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

dervo basic wrote:
webby-x wrote:
DF neće osvojiti preko 60.000 glasova u FBiH.
kakvih 2000 glasova pa pogledaj ih majke ti ko ce njima glasove dati??samo im moze uza familija glas dati.enver micijevic to polako ali sigurno razvaljuje,vidi ih bogu plakat sve nesposobnjakovic i ulizica i takvima glas dati.

Image
Vrli moji "analitičari", podsjetiću vas na nekoliko činjenica.
U Mostaru nikad niko (poslije rata) nije uspio ni pera odbiti nacional-šovinističkoj koaliciji SDA-HDZ. Haris Silajdžić na vrhuncu svoje moći nije mogao ništa napraviti u Mostaru, SDP takođe, ostale da ne spominjem (sjetih se, nedavno je neko na forumu Peđi Kojoviću prigovorio zašto NS nije zaživjela u Mostaru!).
Iluzorno je očekivati da će Željko pobijediti u Mostaru, i to nema nikakve veze sa Željkom, već sa prilikama u samom Mostaru.
Smislite nešto pametnije, umjesto što se ofirate po forumu.
fosna2014

#9700 Re: AW: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Maystor wrote:
dervo basic wrote:
webby-x wrote: DF neće osvojiti preko 60.000 glasova u FBiH.
kakvih 2000 glasova pa pogledaj ih majke ti ko ce njima glasove dati??samo im moze uza familija glas dati.enver micijevic to polako ali sigurno razvaljuje,vidi ih bogu plakat sve nesposobnjakovic i ulizica i takvima glas dati.

Image
Vrli moji "analitičari", podsjetiću vas na nekoliko činjenica.
U Mostaru nikad niko (poslije rata) nije uspio ni pera odbiti nacional-šovinističkoj koaliciji SDA-HDZ. Haris Silajdžić na vrhuncu svoje moći nije mogao ništa napraviti u Mostaru, SDP takođe, ostale da ne spominjem (sjetih se, nedavno je neko na forumu Peđi Kojoviću prigovorio zašto NS nije zaživjela u Mostaru!).
Iluzorno je očekivati da će Željko pobijediti u Mostaru, i to nema nikakve veze sa Željkom, već sa prilikama u samom Mostaru.
Smislite nešto pametnije, umjesto što se ofirate po forumu.
U Mostaru bi mogla pobijediti samo Hercegovacka stranka. Sa naglskom na "mogla". Ukoliko bi se i uspostavila. Zeljko tu ne moze nista. Ti ljudi su zatrovani dole i procice dosta vremena i vode Neretvanske da se nesto pomjeri po tom pitanju.

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
Post Reply