Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Sarabon96

#96726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

Forumerrer wrote: 29/01/2020 09:40 Koristim ga, ali ne kod sebe jer nemam Eon box. I svaki put kad otvorim aplikaciju ili kad hocu cast sa mobitela prvo ode u restart. Znaci nije mi se desilo jednom/dvaput vec 50 puta na 2 boxa.
U tom slučaju javiš se telemahu i ljudi ti riješe problem za 10 minuta. Ja sam sličan problem imao ali na samom početku, nije se resetovao box ali mi je izbacivao youtube. Nakon njihove intervencije, valjda neki update poslali, nikad više nije bilo takvih problema.
AdrianMole

#96727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AdrianMole »

Forumerrer wrote: 29/01/2020 09:40
Sarabon96 wrote: 29/01/2020 09:39
Radar71 wrote: 29/01/2020 09:30 Redovno koristim YouTube i hbogo na eon boxu i ne pamtim kad se restartovao.
Ista stvar i kod mene, a najjači su ovi što ne koriste box ali zato pišu da je smeće :lol:
Koristim ga, ali ne kod sebe jer nemam Eon box. I svaki put kad otvorim aplikaciju ili kad hocu cast sa mobitela prvo ode u restart. Znaci nije mi se desilo jednom/dvaput vec 50 puta na 2 boxa.
Pribroji još jednoga u tu kvotu. Bilo koju aplikaciju ako hoću da pokrenem prvo ide restart,pa tek onda mogu ponovo kliknuti.Mislim kako je to softverska ili sistemska greška u cijeloj jednoj liniji boxova.
Telemach

#96728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Radar71 wrote: 29/01/2020 09:07 Ništa ne radi ni TV ni net :lol:
Halo @Telemach gdje zapelo?
@Radar71,
Ukoliko i dalje imate poteškoće, zamolit ćemo samo da dostavite broj telefona u pp kako bismo izvršili provjere.
aditon

#96729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

@Telemach

upravo izvršena zamjena boxa, i ono što mogu na prvu reći jeste da je razlika između prethodnog boxa i ovog sada - "nebo i zemlja"
Zbog manjka vremena, jer moram na posao, ne mogu detaljnije testirati ali ulazio sam u druge aplikacije, VoD, generalno "čačkanje" po boxu i sve radi kako bi trebalo. Također imam i fluidnost kod šaltanja kanala. Ali za koji dan ću se javiti sa pravim povratnim informacijama dok sve istestiram. Za sada sam zadovoljan viđenim. Još samo da mi brzina bude predviđena duo premium paketom...
delina

#96730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by delina »

crnivrag wrote: 28/01/2020 23:22
delina wrote: 28/01/2020 23:16 jes tako je genije...
mi to pišemo jer smo zlobni i ljubomorni, toga u stvarnosti nema, samo nam je dosadno pa piskaramo ovdje...
Skoro 13 godina si član foruma i prva 3 posta koja pišeš na Telemach temi su žalbe za EON box...

Inače ako imate problema sa EON box uređajima javite se fino korisniku @Telemach na P.P. i oni će vam zamijeniti uređaj za novi ili vam poslati novi firmware koji će otkloniti probleme.

Dakle rješenje za sve postoji, ako se zna i želi pitati, a ne odmah proklinjati uređaj i kompaniju, a da niste ni zatražili pomoć.
jah, pošto ne izgiravam guzznu mušicu za telemach ovdje kao ti, odmah ne trebam ni pisati ništa, jer mi ti tako određuješ...
inače, probleme sam već puno puta prijavljivao, a od hanifa sam dobivao upute na razini upali-ugasi, restartuj, promjeni hdmi ulaz i slično ...
i ponavljam, korisničko sučelje im je nešto najgore i najneintuitivnije što postoji, ergonomija nula bodova, vazda mi je daljinski u ruci, i još nikad da se naviknem koliko mi klikova i šaltanja treba za info o filmu, pravo mozak odmorim kad odem u sobu gdje mi je d3
turbofolk

#96731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by turbofolk »

Postavio pitanje tamo na temi "HBO GO telemach" (elektronski i štampani mediji) pa me forumaš @bunk uputio na ovu temu. Dakle:

Imam EON light TV paket (D3 mini receiver) i instaliranu EON aplikaciju na smart TV-u. Račun je 24,50 Km, ali sam još uvijek u onom 9,90 KM periodu.
- Važi li još uvijek ponuda: e-račun = 3 mjeseca gratis HBO premium (HBO kanali + HBO OD) i šta je e- račun, je li to isti onaj račun koji dobijem poštom (takav uvijek mogu preuzeti na "moj telemach" portalu) ili je račun za online plaćanje?
- Je li još uvijek moguće unutar ovog EON light TV paketa za dodatnih 12 KM kupiti paket HBO premium, pa da račun bude 36,50 KM. Tamo na "moj telemach" portalu kaže mi: trenutni paket ne sadrži ovu ponudu, pređi na premium paket.

Možda džaba pitam, jer su ljudi sve rekli na svojoj stranici. Zato sam i postavio pitanje na onoj drugoj temi, gdje je slično pitanje postavljeno prije nekih 10 mjeseci.

Dakle, korisnik sam samo telemachove televizije, internet je bh-telecomov
Telemach

#96732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

wrote: 29/01/2020 12:15 Postavio pitanje tamo na temi "HBO GO telemach" (elektronski i štampani mediji) pa me forumaš @bunk uputio na ovu temu. Dakle:

Imam EON light TV paket (D3 mini receiver) i instaliranu EON aplikaciju na smart TV-u. Račun je 24,50 Km, ali sam još uvijek u onom 9,90 KM periodu.
- Važi li još uvijek ponuda: e-račun = 3 mjeseca gratis HBO premium (HBO kanali + HBO OD) i šta je e- račun, je li to isti onaj račun koji dobijem poštom (takav uvijek mogu preuzeti na "moj telemach" portalu) ili je račun za online plaćanje?
- Je li još uvijek moguće unutar ovog EON light TV paketa za dodatnih 12 KM kupiti paket HBO premium, pa da račun bude 36,50 KM. Tamo na "moj telemach" portalu kaže mi: trenutni paket ne sadrži ovu ponudu, pređi na premium paket.

Možda džaba pitam, jer su ljudi sve rekli na svojoj stranici. Zato sam i postavio pitanje na onoj drugoj temi, gdje je slično pitanje postavljeno prije nekih 10 mjeseci.

Dakle, korisnik sam samo telemachove televizije, internet je bh-telecomov
@turbofolk,
Trenutno nemamo akcijsku pogodnost za aktivaciju e-računa. Novosti možete pratiti na stranici ili na facebook stranici. U okviru Eon Light TV paketa se možete pretplatiti na HBO Premium paket.
Benq
Moderator

#96733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

delina wrote: 29/01/2020 12:08 korisničko sučelje im je nešto najgore i najneintuitivnije što postoji, ergonomija nula bodova, vazda mi je daljinski u ruci, i još nikad da se naviknem koliko mi klikova i šaltanja treba za info o filmu, pravo mozak odmorim kad odem u sobu gdje mi je d3
Ne znam sta ti ima biti komplikovano :). Info o filmu dobijes na dva jednostavna nacina, i to ako prebacis na neki film i zelis da vidis o cemu se radi, dovoljno je samo pritisnuti tipku za desno i dobijes sve informacije o filmu koji se trenutno prikazuje, a ako zelis da vidis info o filmu koji si propustio, pritisnes tipku "OK", kliknes jednom udesno da izaberes datum prikazivanja, pa opet desno da izaberes film i onda opet desno da ti se otvori info o filmu. Znaci bukvalno 1 do 3 klika.
turbofolk

#96734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by turbofolk »

Telemach wrote: 29/01/2020 12:28 @turbofolk,
Trenutno nemamo akcijsku pogodnost za aktivaciju e-računa. Novosti možete pratiti na stranici ili na facebook stranici. U okviru Eon Light TV paketa se možete pretplatiti na HBO Premium paket.
U redu. Hvala na informaciji. Ako bi me još nešto zanimalo javit ću se u pp. Samo Vas molim za jedno pojašnjenje. Još uvijek plaćam 9,90 KM za EON light TV paket, jer sam ga aktivirao nekad polovicom novembra. Ako bih se sad odlučio za kupnju HBO premium paketa, da li bi mi sadašnji račun od 9,90 KM bio veći za tih 12,00 KM (ili koliko već košta HBO Premium) dok sam još u onom početnom periodu od 6 mjeseci EON-a, dakle 9,90 + 12,00 KM ili bi račun odmah skočio na 24,50 + 12,00 KM. I da.. Na koliki period se mora potpisati ugovor za HBO premium.

Hvala
DON_eARL

#96735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Benq wrote: 29/01/2020 12:32
delina wrote: 29/01/2020 12:08 korisničko sučelje im je nešto najgore i najneintuitivnije što postoji, ergonomija nula bodova, vazda mi je daljinski u ruci, i još nikad da se naviknem koliko mi klikova i šaltanja treba za info o filmu, pravo mozak odmorim kad odem u sobu gdje mi je d3
Ne znam sta ti ima biti komplikovano :). Info o filmu dobijes na dva jednostavna nacina, i to ako prebacis na neki film i zelis da vidis o cemu se radi, dovoljno je samo pritisnuti tipku za desno i dobijes sve informacije o filmu koji se trenutno prikazuje, a ako zelis da vidis info o filmu koji si propustio, pritisnes tipku "OK", kliknes jednom udesno da izaberes datum prikazivanja, pa opet desno da izaberes film i onda opet desno da ti se otvori info o filmu. Znaci bukvalno 1 do 3 klika.
U podešavanjima sam vidio da ima i interaktivno uputstvo za EON Box, objašnjeno sve na najprostiji način. :D
Padx24

#96736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Padx24 »

EON box nakon zadnjeg updejta radi bez problema kod mene
Da se razumijemo i onaj veliki D3 je radio ok ali ovaj je bolji definitivno.
Cast radi wrlo dobro a i KODI :-D
Telemach

#96737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

turbofolk wrote: 29/01/2020 13:00
Telemach wrote: 29/01/2020 12:28 @turbofolk,
U redu. Hvala na informaciji. Ako bi me još nešto zanimalo javit ću se u pp. Samo Vas molim za jedno pojašnjenje. Još uvijek plaćam 9,90 KM za EON light TV paket, jer sam ga aktivirao nekad polovicom novembra. Ako bih se sad odlučio za kupnju HBO premium paketa, da li bi mi sadašnji račun od 9,90 KM bio veći za tih 12,00 KM (ili koliko već košta HBO Premium) dok sam još u onom početnom periodu od 6 mjeseci EON-a, dakle 9,90 + 12,00 KM ili bi račun odmah skočio na 24,50 + 12,00 KM. I da.. Na koliki period se mora potpisati ugovor za HBO premium.

Hvala
@turbofolk,
Račun bi bio veći za 12,00 KM sve dok Vam ne istekne akcijska pogodnost. Ugovor se ne potpisuje. Paket možete aktivirati na mjesečnom nivou.
turbofolk

#96738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by turbofolk »

Ne bih htio da privatizujem temu, ali opet moram pitati:

Znači, ne postoji opcija na "moj telemach" portalu da se paket aktivira. Postoji mogućnost aktivacije cinemax-a, cinestar premiere-a, pickboxa itd, ali nigdje nema link sa cijenom aktivacije HBO ni HBO premium paketa. Zato sam i postavio pitanje na temi: mogu li ja, kao korisnik EON Light TV-a, ali na drugom internet operateru, koristiti HBO premium za 12 KM mjesečno.
Ako ne mogu aktivirati putem portala, je li to znači da trebam otići do najbliže (u mom slučaju jedine) poslovnice u gradu. Nije mi daleko, mogu otići svaki dan, samo da znam da to mogu ostvariti, da se tamo ne provaljujem :D
Telemach

#96739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

turbofolk wrote: 29/01/2020 15:43 Ne bih htio da privatizujem temu, ali opet moram pitati:

Znači, ne postoji opcija na "moj telemach" portalu da se paket aktivira. Postoji mogućnost aktivacije cinemax-a, cinestar premiere-a, pickboxa itd, ali nigdje nema link sa cijenom aktivacije HBO ni HBO premium paketa. Zato sam i postavio pitanje na temi: mogu li ja, kao korisnik EON Light TV-a, ali na drugom internet operateru, koristiti HBO premium za 12 KM mjesečno.
Ako ne mogu aktivirati putem portala, je li to znači da trebam otići do najbliže (u mom slučaju jedine) poslovnice u gradu. Nije mi daleko, mogu otići svaki dan, samo da znam da to mogu ostvariti, da se tamo ne provaljujem :D
@turbofolk,
Dostavite nam kontakt telefon u pp. POzvat će Vas kolege u najkraćem roku.
delina

#96740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by delina »

DON_eARL wrote: 29/01/2020 13:48
Benq wrote: 29/01/2020 12:32
U podešavanjima sam vidio da ima i interaktivno uputstvo za EON Box, objašnjeno sve na najprostiji način. :D
pa kad sjednem navečer, hoću pogledat film - nekad na d3 odem na epg i imam odmah 6-7 kanala i 7-8 sati na jednom ekranu, i samo šaltam gore-dole i gledam info u dnu ekrana kako se prebacujem između kanala i emisija. Za istu aktivnost na eonu moram kliknuti jedno 400 puta da pregledam info za isti broj kanala i emisija.
eto jedan primjer... pa bogte upalio mi se karpal od klikanja i šaltanja
crnivrag

#96741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

delina wrote: 29/01/2020 15:59 pa kad sjednem navečer, hoću pogledat film - nekad na d3 odem na epg i imam odmah 6-7 kanala i 7-8 sati na jednom ekranu, i samo šaltam gore-dole i gledam info u dnu ekrana kako se prebacujem između kanala i emisija. Za istu aktivnost na eonu moram kliknuti jedno 400 puta da pregledam info za isti broj kanala i emisija.
Klikneš back - izađeš u meni sa kanalima i onda možeš za cijeli dan vidjeti EPG na određenom kanalu i odabrati emisiju koju želiš vratiti, ali eto lakše je ovdje pljuvati nego tražiti pomoć i instrukcije kako šta lako i jednostavno koristiti.
delina

#96742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by delina »

crnivrag wrote: 29/01/2020 16:02
delina wrote: 29/01/2020 15:59 pa kad sjednem navečer, hoću pogledat film - nekad na d3 odem na epg i imam odmah 6-7 kanala i 7-8 sati na jednom ekranu, i samo šaltam gore-dole i gledam info u dnu ekrana kako se prebacujem između kanala i emisija. Za istu aktivnost na eonu moram kliknuti jedno 400 puta da pregledam info za isti broj kanala i emisija.
Klikneš back - izađeš u meni sa kanalima i onda možeš za cijeli dan vidjeti EPG na određenom kanalu i odabrati emisiju koju želiš vratiti, ali eto lakše je ovdje pljuvati nego tražiti pomoć i instrukcije kako šta lako i jednostavno koristiti.
uh, ovo je već tupljene na veliko, ali evo da ti odgovorim; pa i dalje svaki put moraš ulaziti u pojedinačnu emisiju na jednom kanalu, pa dodatni klik na info, pa back da se vratiš do emisija, pa back da se vratiš na kanale, i tako za svaki kanal i emisiju koju hoćeš provjeriti, a na d3 epg samo lijevo desno i info je uvijek u dnu ekrana, sve u svemu bar 6 puta više klikova za istu količinu informacija - to mi je definicija neintuitivnosti...
a sad mi bože vrati zadnje 2 minute gubljenja vremena sa telemah uvlakačem...
tap3ah75

#96743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Zar nije bilo kad pređeš na neki "bolji" paket da dobiješ mjesec dana otključano kanala (osim HBO).
To sam uvijek dobivao kad sam potpisivao za nešto "bolje" nego šta imam.
Sad prešao sa grande na eon duo i ništa.
dembele

#96744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

tap3ah75 wrote: 29/01/2020 16:18 Zar nije bilo kad pređeš na neki "bolji" paket da dobiješ mjesec dana otključano kanala (osim HBO).
Pa jesi li šta pregovarao sa njima oko dodatnih benefita, osim onoga što je po njima već uključeno u taj paket?
probook

#96745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Radar71 wrote: 29/01/2020 09:07 Ništa ne radi ni TV ni net :lol:
Halo @Telemach gdje zapelo?
Jutros je u Mostaru sve palo, evo sada opet ko ce im znati.

Edit: Proradilo opet sve
Benq
Moderator

#96746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

tap3ah75 wrote: 29/01/2020 16:18 Zar nije bilo kad pređeš na neki "bolji" paket da dobiješ mjesec dana otključano kanala (osim HBO).
To se davalo prije i to novim korisnicima, otkljucali bi im sve kanale promotivno prvih mjesec dana.
Ne znam sa kojeg grande paketa si presao, ali ako si u tom paketu imao Osnovni/Prosireni paket kanala, isti si sada dobio kao benefit na eon duo.
*Postojeći korisnici DUO i TRIO Grande paketa
prelaskom na neki od EON i EON DUO paketa, u
periodu prva 24 mjeseca korištenja nekog od EON I
EON DUO paketa, zadržavaju ponudu TV paketa
(Osnovni ili Prošireni paket) koji su bili uključeni u
paket kojeg je pretplatnik koristio do prelaska na
nove EON i EON DUO pakete.
https://telemach.ba/Binary/10645/USLOVI ... ATNIKE.pdf
shape of despair

#96747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Prelaskom na elektronski račun da li dobivam neke pogodnosti, prije je bio HBO mjesec-dva
Benq
Moderator

#96748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

shape of despair wrote: 29/01/2020 18:41 Prelaskom na elektronski račun da li dobivam neke pogodnosti, prije je bio HBO mjesec-dva
Istekla je ta akcija, isti upit je postavio korisnik na prethodnoj stranici:
telemach-all-about-4-t103412s96800.html#p16234526
shape of despair

#96749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Benq wrote: 29/01/2020 18:42
shape of despair wrote: 29/01/2020 18:41 Prelaskom na elektronski račun da li dobivam neke pogodnosti, prije je bio HBO mjesec-dva
Istekla je ta akcija, isti upit je postavio korisnik na prethodnoj stranici:
telemach-all-about-4-t103412s96800.html#p16234526
Akcija?
Pa ako su to već nudili trebali su zadržati konstantno tu ponudu, kao malo smo ekoloski osvjesteni malo nismo,. Gdje je dokup HBO paketa na portalu kad se ulogujem?
Kad se dokupe dodatni kanali koji je min. period koristenja
Benq
Moderator

#96750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

shape of despair wrote: 29/01/2020 18:44 Akcija?
Pa ako su to već nudili trebali su zadržati konstantno tu ponudu, kao malo smo ekoloski osvjesteni malo nismo,. Gdje je dokup HBO paketa na portalu kad se ulogujem?
Kad se dokupe dodatni kanali koji je min. period koristenja
Ne znam, to bi ipak trebao s njima vidjet, mozda da im posaljes PP..
Za HBO Premium je takodje bio upit, i tom korisniku su rekli da se javi na PP i da ce ga kolege pozvati, pa se to vjerovatno odnosi i na tebe, s obzirom da na mojtelemach portalu nema HBO Premium paketa za dokup (telemach-all-about-4-t103412s96800.html#p16235223)
Kazu da se aktivacija/deaktivacija moze vrsiti na mjesecnom nivou: (telemach-all-about-4-t103412s96800.html#p16235124)
Locked