Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#96701 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:
Tomahawk11 wrote:Stoper je Dupovac uz Lazića. To je ono što imamo. Treba tražiti nekog da se to pojača. Za Celtic teško, dakle moramo tak krenuti.
I zadnji vezni će biti improvizacija.
Pa ako se dovede pojačanje (nešto kao Lazić) prije Celtica, onda neka on igra, a ne Dupovac. Meni je rizičnije Dupovca stavljati, nego nekog novog.
Ne rastu Lazići na grani.
A Dupovac je koliko-toliko uigran i pored svojih mana, a neko novi rulet.
rocco_siffredi

#96702 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Nadzorna_ploca wrote:Boli me kita ciji su projekat. Ja govorim o ulaganju.
Niko ne brani nasem vecinskom vlasniku da ulozi pare. Vratilo bi mu se sigurno kroz par godina.
Negdje sam pročitao da je u Zvezdu prosle godine uslo, pazi sad, 60 miliona €. A na guzove upali u LP.
Vlasnicima su klubovi igračke, a ne da zarade pare. Mislis da je kupio Sarajevo da bi zaradio? Ja mislim da ne.
Prema tom finansijskom izvještaju, dug FK Crvena zvezda, zaključno sa 31. decembrom 2018. godine bio je 34,3 miliona evra.

Tačnije, navedeno je da je ukupan dug 45,5 miliona evra, ali je dodato da je tu i neraspoređeni dobitak od 11,1 milion evra, pa kad se to odbije od duga, dobije se suma od 34,3 miliona evra, prenio je portal Telegraf.rs

Revizor Milovan Popović, koji je potpisao finansijski izveštaj stavio je i upozorenje klubu, izražavajući zabrinutost da će klub moći da posluje kao do sada.

Ovakvo stanje, gdje klub posluje sa velikim nedostatkom trajnog kapitala i obrtnih sredstava, kao i to što su kratkoročne obaveze kluba veće od obrtne imovine, navodi Popović, izaziva sumnju u sposobnost kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja pravnog lica.

Zahvaljujući ulasku u grupnu fazu Lige šampiona prihodi Zvezde su bili veliki, mnogo veći nego prethodnih sezona. U klub je "ušlo" oko 60 miliona evra, a rashodi su bili oko 51 milion evra, prema Finansijskom izveštaju
Njima ide katanac cim Vucko ode sa vlasti.
A boldirano bi trebalo nas zabrinuti jer slicno radimo.

Nego da se vratimo malo na utakmicu sa Celticom, iz nekih izvora cuo sam da bi utakmica mogla ici na Moja TV
Company85

#96703 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Logovan wrote:
todd_smith wrote:Taj Letic je postao kao sarena laza

svi ga spominju, niko ga vidio nije

:lol:
Izasao je na spisku igraca koji idu u Sloveniju pa ga izbrisali nakon par minuta. :D Ovo mi govori da je sa ekipom, samo jos da sarne. :D
Letic je otisao sa ekipom u Sloveniju ali se povrijedio drugi dan i zato se ne cuje nikako za njega. Danas se vracaju nasi i ocukujem danas ili sutra objavu za njega
Logovan

#96704 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Company85 wrote: Letic je otisao sa ekipom u Sloveniju ali se povrijedio drugi dan i zato se ne cuje nikako za njega. Danas se vracaju nasi i ocukujem danas ili sutra objavu za njega
Pa gdje se povrijedi, u autobusu? :-)

Izmjene u Bordo članstvu!

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/iz ... nstvu/5295
todd_smith

#96705 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Logovan wrote:
Company85 wrote: Letic je otisao sa ekipom u Sloveniju ali se povrijedio drugi dan i zato se ne cuje nikako za njega. Danas se vracaju nasi i ocukujem danas ili sutra objavu za njega

isto kao Cruz. Lik se na odmoru povrijedio wtf
Awakened

#96706 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Awakened »

Tomahawk11 wrote:A mi nismo zadržali?
Od standardnih, otišao Mujakić za kojeg smo znali i zimus da će ići.
Tu nam je rupa. I na zadnjem veznom gdje se povrijedio Stanojević.
Milanović nije loš igrač. Možda se nije još uklopio, ali zasad se vidi da je dobra odluka dovesti ga.
Za Oremuša ćemo vidjeti, nisam gledao jučer, ali eto pozitivni su prvi utisci.
Onaj šareni je zasad najgori. Guzina, za njeg ne znam šta bih rekao. Nemam još utisaka. Klupa svakako.
Ako dođe bar taj bek, onda ok.
Za zadnjeg veznog...teško je naći igrača kao što je Stanojević, pogotovo u ovako kratkom roku.
Ja se stvarno nadam da se nesto iza brda valja, ali ne vjerujem da je ovo sto trenutno imamo dovoljno za odbranu titule. Pa kad ces dovoditi dobre igrace nego pred Evropu, dok su jos motivisani radi eventualne prodaje? Zelju spominjem cisto u kontekstu da su ipak zadrzali tim s obzirom u kakvom su rasulu kao klub. Ovo sto dosad vidim je dovoljno za ekspresni pozdrav od Evrope i cackanje sa Zeljom, Sirokim, Velezom oko Evrope za sljedecu godinu.
Company85

#96707 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

todd_smith wrote:
Logovan wrote:

isto kao Cruz. Lik se na odmoru povrijedio wtf
Drugi dan na treningu, valjda iskrenuo nogu ili tako nesto. Za koki dan nastavlja sa treninzima ali sad je peoen za Celtic
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#96708 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Sliver wrote: Ja bih da mi to banujemo kume...
:lol: :lol: :lol:
Analiticarr

#96709 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Awakened wrote:
Tomahawk11 wrote:A mi nismo zadržali?
Od standardnih, otišao Mujakić za kojeg smo znali i zimus da će ići.
Tu nam je rupa. I na zadnjem veznom gdje se povrijedio Stanojević.
Milanović nije loš igrač. Možda se nije još uklopio, ali zasad se vidi da je dobra odluka dovesti ga.
Za Oremuša ćemo vidjeti, nisam gledao jučer, ali eto pozitivni su prvi utisci.
Onaj šareni je zasad najgori. Guzina, za njeg ne znam šta bih rekao. Nemam još utisaka. Klupa svakako.
Ako dođe bar taj bek, onda ok.
Za zadnjeg veznog...teško je naći igrača kao što je Stanojević, pogotovo u ovako kratkom roku.
Ja se stvarno nadam da se nesto iza brda valja, ali ne vjerujem da je ovo sto trenutno imamo dovoljno za odbranu titule. Pa kad ces dovoditi dobre igrace nego pred Evropu, dok su jos motivisani radi eventualne prodaje? Zelju spominjem cisto u kontekstu da su ipak zadrzali tim s obzirom u kakvom su rasulu kao klub. Ovo sto dosad vidim je dovoljno za ekspresni pozdrav od Evrope i cackanje sa Zeljom, Sirokim, Velezom oko Evrope za sljedecu godinu.
Adukor, Mujakic, Crepulja, Kapic, Halilovic, Bekic, plus povrijedjeni Stanojevic i Pidro. To je 8, i vjerovatno ce biti jos odlazaka. :-)
I sto je najgore ostavili smo trenera koji je pogubio sve konce, izmislja pozicije za svoje havere, namjerno ne daje sansu mladima, u ratu je sa najboljim igracima, itd.
Tatar i Rahmanovic traze da idu, hvala Allahu pa mu je Ahmetovic oprostio i ne trazi papire.
Znaci ako odu njih dvojica, to je 10 nasih ponajboljih igraca. I kako smo onda mi nesto zadrzali? :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#96710 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Analiticarr wrote: Adukor, Mujakic, Crepulja, Kapic, Halilovic, Bekic, plus povrijedjeni Stanojevic i Pidro. To je 8, i vjerovatno ce biti jos odlazaka. :-)
I sto je najgore ostavili smo trenera koji je pogubio sve konce, izmislja pozicije za svoje havere, namjerno ne daje sansu mladima, u ratu je sa najboljim igracima, itd.
Tatar i Rahmanovic traze da idu, hvala Allahu pa mu je Ahmetovic oprostio i ne trazi papire.
Znaci ako odu njih dvojica, to je 10 nasih ponajboljih igraca. I kako smo onda mi nesto zadrzali? :lol:
Podsjetio bih te, Adukor nije bio dio tima aktivno poslije zimske pauze.
Mujakić je polusezonu odigrao kao posuđen igrač, kao i Kapić.
Crepulja je dobio priliku kad su krenule povrede. Halilović krpio rupe. Bekić? Nešto nisam siguran da smo tu nešto izgubili.
Povrijeđeni, pogotovo Stanojević puno fali i tu smo najviše deficitarni.
Ostavili smo trenera koji je uzeo duplu krunu. Tu sva priča završava ;-)
Za Tatara, ako ode, imaš već zamjenu. Ako je istina ono što se spominjalo, kao ima dobru ponudu, onda što da ne? Moramo biti svjesni da je svaki igrač na prodaju ako dođe adekvatna ponuda.
To nije 10 naših ponajboljih igrača, udrobio si ti svašta ovdje. Osim toga, Tatar i Rahmanović su još uvijek dio ekipe, odrađuju pripreme i sigurno će igrati kvalifikacije LP. Ova dvojica što su povrijeđeni će se vratiti abd.
Da te podsjetim, iz šampionske ekipe tu su još uvijek: Kovačević, Šabanović, Lazić, Dupovac, Hebibović, Rahmanović, Ahmetović, Velkoski, Tatar, Kurdić, Mustafić. Uz nove igrače Milanovića, Oremuša, Guzinu i Gavrića. Biće vjerovatno još par novih igrača, prije svega neki koji bi bili adekvatna zamjena za ove deficitarne pozicije.
Dakle, rekli bismo da su ovi tvoji navodi neke poluistine. Dobro, nisi imenovao trenera, pa da mu napišeš ime i prezime malim slovima.
Dr. Kuca

#96711 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

Neki igraci se brze prilagode nekima treba vremena. Pa sjetite se stanojevica, pa tatar itd. Dok se priviknu na ekipu, trenera.
strong69

#96712 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Analiticarr wrote: Adukor, Mujakic, Crepulja, Kapic, Halilovic, Bekic, plus povrijedjeni Stanojevic i Pidro. To je 8, i vjerovatno ce biti jos odlazaka. :-)
Ti ili si zloban covjek ili pises po necijem nalogu ili si se licno zamjerio s nekim od ljudi iz kluba. Odavno sam vezan za FK Sarajevo, vezan sam i poslovno jer im je nasa firma bila sponzor godinama i zadrzao sam kontakte i redovno se vidjam sa ljudima iz Kluba. Nesuglasica i problema na raznim relacijama je bilo od 1946. pa do danas i bice ih.

Fudbal je sugava i lijepa rabota u isto vrijeme. Svako ima nesto da kaze i svako nesto zna a intelekt fudbalera i njihova sfera zanimanja je takva da su oni u konfliktu sa samim sobom i sa zeljom da odu u inostranstvo jer ovdje ne mogu zaraditi novac za zivot. Zbog toga je svaki igrac Sarajeva kandidat za odlazak u inostranstvo. To se narocito odnosi na mlade igrace koje roditelji prodaju menadzeru i on ih ubjedjuje da su za Juventus i da je Sarajevo njihova tamnica za karijeru. I sta se desi? Primjera je u Sarajevu previse. Od Skore, Mahmutovica, Radovca, Hadzica, Velagica...

Sto se trenera tice, nisam ljubitelj Musemica. Ali naravno da bih glasao za to da on bude trener Sarajeva poslije osvajanja duple krune. I iz sportskih i iz politickih i iz ljudskih razloga.

Pisi sta hoces, forum sluzi za to ali ti je prica negativna do bola, manipulises informacijama i izvrces ih, imas lose izvore u klubu i zbog toga, sto se mene tices, ides na foe listu.
Nadzorna_ploca

#96713 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Nepotrebno je stvarno da ovom liku dajete publicitet i paznju. :thumbup:
Jos 7 dana je do tekme, mislim da je igracka konstrukcija za Celtic prilicno jasna. Steta bar za Stanoju sa njim bi bili dosta jaci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96714 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ništa još za karte...
Stranica je neuredna haos.
Igrači koji su otišli još uvijek u timu, a ovih novih nema zavedenih.
Ne znam ko je održava, ali radi samo ono što mora i to nekako nije uredno i redovno.
Logovan

#96715 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Ništa još za karte...
Ne znam ko je održava, ali radi samo ono što mora i to nekako nije uredno i redovno.
Nema ni prijateljskih koje smo odigrali, nema ni rasporeda za novu sezonu. :shock: Nije bilo ni najave na početnoj stranici o "sljedećoj utakmici" na ovim pripremama. :shock: A da ne pričam koliko se ne radi o privlačenju raje protiv Celtica i za novu sezonu. Izbaciše onaj video i "šta trebamo znati o Celticu" i to je to. Nema čak ni plakata po gradu.

Bruka i sramota.
Logovan

#96716 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Idu godišnje, konačno. :-) :-)

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#96717 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:Idu godišnje, konačno. :-) :-)

Image
Ima li šta za ulaznice CeltiK? :?
Logovan

#96718 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Nema, polako bolan, preforsirat će se.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96719 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Najbolje 2 sata pred utakmicu, gore pred onaj kontejner :twisted:
todd_smith

#96720 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Logovan wrote:
Nema ni prijateljskih koje smo odigrali, nema ni rasporeda za novu sezonu. :shock: Nije bilo ni najave na početnoj stranici o "sljedećoj utakmici" na ovim pripremama. :shock: A da ne pričam koliko se ne radi o privlačenju raje protiv Celtica i za novu sezonu. Izbaciše onaj video i "šta trebamo znati o Celticu" i to je to. Nema čak ni plakata po gradu.

Bruka i sramota.
znate samo pljuvati i negativnost siriti :oops:
rocco_siffredi

#96721 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

todd_smith wrote:
Logovan wrote:

Bruka i sramota.
znate samo pljuvati i negativnost siriti :oops:
Hoce oni Poturi da daju otkaz, eto im sad :oops:
todd_smith

#96722 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Anela se na moru guzi, i dalje je na istoj funkciji, dzaba prica o otkazu :oops:
rocco_siffredi

#96723 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Znaci ona se jebe, a vi navijaci se kupajte. :lol:
al-em

#96724 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Logovan wrote:Idu godišnje, konačno. :-) :-)

Image
Ili polugodisnje?
Tomahawk11
Globalni moderator

#96725 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

To je za članstvo do NG.
A godišnje će vjerovatno biti.
Locked