Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Raigor Stonehoof

#96676 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

25 godina, nije bas da je mlad za prodaje
rocco_siffredi

#96677 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Nek ima dvije dobre sezone sa 15+ golova, sto u ekipi poput nase nije nerealno, u 27 u najboljim godinama mozemo ga hladno prodati za milion €.
Mersu ne možemo taman davao 30+ golova svake sezone.
GandalfSivi

#96678 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Sretan vam prvi dan poslije 30. juna :)
todd_smith

#96679 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Mislim da je i Adilovic u svojoj najboljoj sezoni imao 15/17 golova.

Ahmetovic prosle 14

Ako Guzina i 10 zabije, ja cu biti zadovoljan njegovim ucinkom
Tomahawk11
Globalni moderator

#96680 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

emigrazione

#96681 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Jel ovaj okacio kopacke o klin?
Tomahawk11
Globalni moderator

#96682 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

rocco_siffredi wrote:Iskreno, slab prelazni za sada.
Mi smo trebali vec imati rijesenu igracku krizaljku, ako smo mislili nesto ozbiljno u evropi.
Za PL jos nije kasno.
Milanović sasvim dobro odigrao.
Oremus mi za sada nit smrdi nit mirise.
Gavric budi Bog s nama.
Lijevog beka nemamo nikako :-)
Zamjene za Mujakica približne kvalitete ni na vidiku.
Iskreno, ja bih Guzinu rado gurnuo u napad, pa cak i mala prednost nad Mersom. Mlad, možda bi mogli sta i cvaknuti na njemu.
Koliko je igrao, 20 minuta...baš se moglo procijeniti :mrgreen:

Tek tako zamijeniti prvog napadača prinovom...nek se dokazuje, nek grize, pa ako bude dobar, Ahmet je svakako u godinama, super.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96683 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

emigrazione wrote:
Ovo ko na onom hattricku što je bilo, samo još fali poruka - njegova karijera je stvar prošlosti, posljednji put viđen u nekom parku na klupi sa flašom :oops: :D
Nadzorna_ploca

#96684 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Bez ulaganja nema prolaska do grupa ili bar priblizavanja istim. Zvezda je proslogodisnji najbolji primjer. Duzni i Bogu i narodu ali ulozili isplatilo im se i ulazu i ove godine.
Nasi vlasnici nisu spremni toliko ocigledno.
Meni je osvajanje titule opet legitiman cilj ali realno to nam nece donijeti taj iskorak u euro takmicenjima koji mi zarko zelimo. A u Europi su pare, utakmice, tv prava, ulaznice, igraci su u izlogu, reputacija raste. Ne znam kako to niko ovdje od ljudi u klubovima i ulagacima ne vidi. Nama trebaju 2-3 extra igraca na ovakvu ekipu i tad bi se moglo reci 'hajmo probati dali smo sve od sebe.' U ovoj ligi nema ni blizu dobrih igraca kao nekada ali pojacavaju se i slabiji i jeftiniji timovi od nas pa uskacu u grupne faze. Jedna smo od rijetkih drzava koja nikad nije dala ekipu u grupnim fazama. Ovakvim razmisljanjima necemo jos dugo ni dati.
Raigor Stonehoof

#96685 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

ja bih prije nedima hadzica vratio i dao mu pravu sansu nego ovog guznog havera
Nadzorna_ploca

#96686 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Raigor Stonehoof wrote:ja bih prije nedima hadzica vratio i dao mu pravu sansu nego ovog guznog havera
Samo ga najesti dobro. :D
emigrazione

#96687 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Nadzorna_ploca wrote:Bez ulaganja nema prolaska do grupa ili bar priblizavanja istim. Zvezda je proslogodisnji najbolji primjer. Duzni i Bogu i narodu ali ulozili isplatilo im se i ulazu i ove godine.
Nasi vlasnici nisu spremni toliko ocigledno.
Meni je osvajanje titule opet legitiman cilj ali realno to nam nece donijeti taj iskorak u euro takmicenjima koji mi zarko zelimo. A u Europi su pare, utakmice, tv prava, ulaznice, igraci su u izlogu, reputacija raste. Ne znam kako to niko ovdje od ljudi u klubovima i ulagacima ne vidi. Nama trebaju 2-3 extra igraca na ovakvu ekipu i tad bi se moglo reci 'hajmo probati dali smo sve od sebe.' U ovoj ligi nema ni blizu dobrih igraca kao nekada ali pojacavaju se i slabiji i jeftiniji timovi od nas pa uskacu u grupne faze. Jedna smo od rijetkih drzava koja nikad nije dala ekipu u grupnim fazama. Ovakvim razmisljanjima necemo jos dugo ni dati.
Zvezda je drzavni projekat, to zaboravi ovdje...duzni su desetine miliona eura i boli ih kurac, zato sto znaju da su duzni drzavi, tj. sami sebi fakticki
Tomahawk11
Globalni moderator

#96688 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Da je do države, mi bi davno propali. Država, grad, kanton....ništa to. Pa Sloboda puno više dobija od upravljačkog aparata nego mi :-)
emigrazione

#96689 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Tomahawk11 wrote:
emigrazione wrote:
Ovo ko na onom hattricku što je bilo, samo još fali poruka - njegova karijera je stvar prošlosti, posljednji put viđen u nekom parku na klupi sa flašom :oops: :D
Što roditelji mogu rođeno dijete sjebati to ne može niko, sad bi mu bila mjera da napravi dobar transfer iz BiH, a gledaj crnog kukavca godinu i pol ga na mapi nema u najvaznijim godinama :(
last mohicans

#96690 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Fakat vas ne kontam. Očekujete da cete nesto vidjeti u minutama koje su odigrali u tri pripremne utakmice, gdje samo Husref zna sta je htio vidjeti i uigrati. Isto se kenjalo za Tatara i jos neke, pa se momak pokaza pojačanje samo tako. Po meni je najveci problem sto jos nemamo stopera koji se mora sto prije uigrati i to je najprije trebalo traziti kao i lijevog beka. I za PL treba vremena da se to poslozi, mozda se ne poslozi do zimske pauze. Nismo puno igrača izgubili, a da su bili bitan dio rostera,Mujakic,Stanojevica zbog povrede, pa eto i Crepulja koji je opet bio zamjenljiv. Ali ce biti problem ako Husref sve nove igrače misli ubaciti u prvi tim, tad smo ga popušili. Okosnica treba ostati ista. Novi stoper i novi bek trebaju uskočiti.
Nadzorna_ploca

#96691 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Boli me kita ciji su projekat. Ja govorim o ulaganju.
Niko ne brani nasem vecinskom vlasniku da ulozi pare. Vratilo bi mu se sigurno kroz par godina.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96692 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Stoper je Dupovac uz Lazića. To je ono što imamo. Treba tražiti nekog da se to pojača. Za Celtic teško, dakle moramo tak krenuti.
I zadnji vezni će biti improvizacija.
emigrazione

#96693 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Nadzorna_ploca wrote:Boli me kita ciji su projekat. Ja govorim o ulaganju.
Niko ne brani nasem vecinskom vlasniku da ulozi pare. Vratilo bi mu se sigurno kroz par godina.
Pa sta treba da prvu godinu ulozi 20 milona eura u seniorsku beha ekipu, pa nije bolestan covjek
Tomahawk11
Globalni moderator

#96694 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Ljudi, ne može ništa preko noći.
Mi smo tek preboljeli neke dječje bolesti i sad je test da li ćemo pući kao balon od sapunice ili će se to održati.
Ovo o čemu vi pričate je naredna faza ako se potvrdi da smo položili ovaj test.
Nadzorna_ploca

#96695 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

emigrazione wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Boli me kita ciji su projekat. Ja govorim o ulaganju.
Pa sta treba da prvu godinu ulozi 20 milona eura u seniorsku beha ekipu, pa nije bolestan covjek
Ja ba.
Analiticarr

#96696 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

hus je toliko zabrljao sa ovim izmisljanjem pozicija svojim ljubimcima i zanemarivanjem akademaca da 99% navijaca naseg najveceg kluba prizeljkuje poraz ispod 0-8. ''Minimalan'' poraz od 0-3 je postao nas san. Dotakli smo dno!
Raigor Stonehoof

#96697 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Analiticar toliko naprdjuje da zabazdi cim udje na temu.

99% prizeljkuje sta?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Analiticarr

#96698 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Raigor Stonehoof wrote:Analiticar toliko naprdjuje da zabazdi cim udje na temu.

99% prizeljkuje sta?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Analiticar samo navija i voli nas klub. Uz to ima oci i usi koje koristi i ne pravi se slijep. Izadji u grad ili dodji u klub i porazgovaraj sa navijacima ili uposlenicima i vidjeces kakvo misljenje i atmosfera vlada. Toliko smo se srozali da bi slavili poraz od 2-3 gola razlike.
Tomahawk11
Globalni moderator

#96699 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Analiticarr wrote:hus je toliko zabrljao sa ovim izmisljanjem pozicija svojim ljubimcima i zanemarivanjem akademaca da 99% navijaca naseg najveceg kluba prizeljkuje poraz ispod 0-8. ''Minimalan'' poraz od 0-3 je postao nas san. Dotakli smo dno!
Ne iznosi neistine, nemoj svoje mišljenje pripisivati većini navijača.
Logovan

#96700 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Stoper je Dupovac uz Lazića. To je ono što imamo. Treba tražiti nekog da se to pojača. Za Celtic teško, dakle moramo tak krenuti.
I zadnji vezni će biti improvizacija.
Pa ako se dovede pojačanje (nešto kao Lazić) prije Celtica, onda neka on igra, a ne Dupovac. Meni je rizičnije Dupovca stavljati, nego nekog novog.
Locked