Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq
Moderator

#96676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: 28/01/2020 10:08 ja bi se rado na risiver vratio, eto koliko je je box dobar...

sve probleme koje imam od početka, imam i danas, doduše u nešto manjem obimu nakon nekoliko update-a, Sve aplikacije koje imam su preinstalirane na boxu. Box se često resetuje sam od sebe, počne sam da mi prebaciva kanale ili da brzo prebaciva kanale kao da držim tipku za prebacivanje. Najluđa stvar koja se dešava jeste da se ugasi u po frke sam od sebe..tako se zna gasiti non stop, samo kad zareda. Prebacivanje kanala je koma, čekaš po nekoliko sekundi naročito ako nisi dugo daljinski dirao...bilo kakvo čačkanje po boxu rezultira njegovim resetovanjem i tako...zato niti šta diram niti mi se se da zajebavati s boxom, smeće u pravom smislu te riječi...
Jesi li probao sa drugih boxom? Kao sto gore napisah, imam 2 boxa i nijedan se ne resetuje, ne gasi, ne prebacuje kanale sam, ukratko, rade sasvim normalno. Pokusaj sa vracanjem boxa na fabricko stanje, pa ga ponovo aktiviraj, a ako ni to ne pomogne, onda bi najbolje bilo da ti donesu drugi box i testiraju.

Kako ti se box ponasa izvan EON aplikacije? Ima li problema u Meniju, youtube?
aditon

#96677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Benq wrote: 28/01/2020 10:15
aditon wrote: 28/01/2020 10:08 ja bi se rado na risiver vratio, eto koliko je je box dobar...

sve probleme koje imam od početka, imam i danas, doduše u nešto manjem obimu nakon nekoliko update-a, Sve aplikacije koje imam su preinstalirane na boxu. Box se često resetuje sam od sebe, počne sam da mi prebaciva kanale ili da brzo prebaciva kanale kao da držim tipku za prebacivanje. Najluđa stvar koja se dešava jeste da se ugasi u po frke sam od sebe..tako se zna gasiti non stop, samo kad zareda. Prebacivanje kanala je koma, čekaš po nekoliko sekundi naročito ako nisi dugo daljinski dirao...bilo kakvo čačkanje po boxu rezultira njegovim resetovanjem i tako...zato niti šta diram niti mi se se da zajebavati s boxom, smeće u pravom smislu te riječi...
Jesi li probao sa drugih boxom? Kao sto gore napisah, imam 2 boxa i nijedan se ne resetuje, ne gasi, ne prebacuje kanale sam, ukratko, rade sasvim normalno. Pokusaj sa vracanjem boxa na fabricko stanje, pa ga ponovo aktiviraj, a ako ni to ne pomogne, onda bi najbolje bilo da ti donesu drugi box i testiraju.

Kako ti se box ponasa izvan EON aplikacije? Ima li problema u Meniju, youtube?
nisam probao drugi box, svaka moja prijava za ove stvari rezultirala je pozivom od strane telemacha i to je to..update koje ste svi dobili i ja sam dobio. U početku se činolo kao da su problemi rješeni ali ustvari nisu, samo nisu učestali kao ranije. Također sam i neki update daljinskog dobio međutim sve je po starom..opet kažem, samo rjeđe se dešavaju ovi problemi. Fluidnost je od prvog dana očajna, nekad bukvalno 3-4 sekunde čekam da prebaci kanal ili ako sam ukucao npr broj kanala na daljinskom, isto tako čeka se nekoliko sekundi. Sinoć mi je opet sam od sebe počeo šaltati kanale.
To je u EON aplikaciji, a kad sam van nje, kad se čačka po ostalim aplikacijma, to je onda još i najgore. Tada u pravilu se box resetuje, ugasi se, ili samo zaledi.

Ma ja sam se pomirio da je to tako...neću da ga vraćam na fabričke postavke pa da onda moram ovdje moljakati za update..nemam kad se s tim zezati.
Benq
Moderator

#96678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: 28/01/2020 10:24 Ma ja sam se pomirio da je to tako...neću da ga vraćam na fabričke postavke pa da onda moram ovdje moljakati za update..nemam kad se s tim zezati.
Nemoj to sebi raditi, nego zovi neka zamijene box ili probaju opet iz centrale rijesiti sa updatom. Ako zelis, snimim ti video svojih boxova da vidis da nista ne izmisljam jer nemam nikakvog razloga za to, da ja sad nesto pumpam kako je box ok... Samo iznosim svoju situaciju kao i ti.
Telemach

#96679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@aditon,
Izvinjavamo se zbog navedenih poteškoća. Primjedba je proslijeđena kolegama. Provjere će biti izvršene uskoro.
rida1976

#96680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

@Telemach

Nikad me niko nije kontaktirao iz podrške u vezi ovog EON boksa. Jednom su zvali ali na fiksni, nisam bio kući. Na mobitele nikad niko a kvar prijavljen ima 10 dana. Dakle, da ponovim da prenesete naprednoj ili kome već. Boks sam od sebe upadne u boot loop, pomaže samo čupanje iz struje i onda sam miran dan ili dva i opet tako. Jel ovo jedina solucija za rješavanje ovog problema ili možete ponuditi nešto smisleno?
Mehemed
Vozim: automobil

#96681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

aditon wrote: 28/01/2020 09:02taj mecool android box jede ovaj telemachov za doručak...daleko fluidnije radi nego ovaj moj..
EON box je veoma slabih performansi, pa kud ćeš dalje kada nema ni integrisani WiFi, toliko se štedilo na njemu, a naplate ga 80KM plus 5KM mjesečno za slabije pakete :lol: :lol: :lol: i opet nije tvoj već je njihov, moraš ga vratiti nakon isteka ugovora(nakon raskida ugovora, na to sam mislio), a ovako kupim sebi android box i moj je doživotno.
Last edited by Mehemed on 28/01/2020 12:37, edited 1 time in total.
r_faruk

#96682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

rida1976 wrote: 28/01/2020 12:24 @Telemach

Nikad me niko nije kontaktirao iz podrške u vezi ovog EON boksa. Jednom su zvali ali na fiksni, nisam bio kući. Na mobitele nikad niko a kvar prijavljen ima 10 dana. Dakle, da ponovim da prenesete naprednoj ili kome već. Boks sam od sebe upadne u boot loop, pomaže samo čupanje iz struje i onda sam miran dan ili dva i opet tako. Jel ovo jedina solucija za rješavanje ovog problema ili možete ponuditi nešto smisleno?
dok ga ne ukljucis ponovo u struju :D
hipija

#96683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ja što više čitam ove reklamacije za eon box sve sam ubjeđeniji da je D3 još i dobar i da ga ne treba mijenjati.
crnivrag

#96684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hipija wrote: 28/01/2020 12:44 Ja što više čitam ove reklamacije za eon box sve sam ubjeđeniji da je D3 još i dobar i da ga ne treba mijenjati.
Negativni komentari koje čitaš o EON box-u nisu nimalo objektivni.

Imam dva EON box-a stabilna k'o beton, nijedan se ne ruši, ne resetuje, ne prebacuje sam od sebe niti bilo šta slično.
Decorator

#96685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decorator »

Da li eon box sam vuče update ili ? Jedini problem koji ja imam je taj da se nekada restarta kada ulazim u Kodi ili izlazim iz njega.
hipija

#96686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

crnivrag wrote: 28/01/2020 12:46
hipija wrote: 28/01/2020 12:44 Ja što više čitam ove reklamacije za eon box sve sam ubjeđeniji da je D3 još i dobar i da ga ne treba mijenjati.

Imam dva EON box-a stabilna k'o beton, nijedan se ne ruši, ne resetuje, ne prebacuje sam od sebe niti bilo šta slično.
Pa ne znam vraže. Ispade da se onda ljudi neosnovano žale. :) Naravno, ne sumnjam da je kod tebe sve ok. :)
Sarabon96

#96687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

D3 je dobar i tu nema dileme, ali daleko od toga da je eon box loš. Imam jedan eon box i jedan PDS 2. U početku sam imao problem sa boxom, a taj problem je bio rušenje youtube aplikacije. Sad nema nikakvih problema, a to može biti i do primjerka boxa, kako koga zapadne, a tu je opet podrška.
Brzina1921

#96688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Brzina1921 »

Imam problem sa D3 mini boxom, sam se od sebe restartuje, cim se uspije upaliti i baci sliku preko HDMI-a, odma se sam restartuje i tako u krug, znaci loop restartovanja. Uspio sam rijesiti problem par puta iskljucivanjem napojnog kabla ali sad vise ni na taj nacin se ne moze popraviti.

Kako sam odbio prelazak na EON box i njihove nove pakete, problem se poceo desavati :roll:, imam osjecaj da je ovo uradjeno sa nekim ciljem ukoliko bih morao zamijeniti D3 box za novi box, morao bih ponovo potpisati ugovor sa Telemachom.
Benq
Moderator

#96689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Brzina1921 wrote: 28/01/2020 12:53 Imam problem sa D3 mini boxom, sam se od sebe restartuje, cim se uspije upaliti i baci sliku preko HDMI-a, odma se sam restartuje i tako u krug, znaci loop restartovanja. Uspio sam rijesiti problem par puta iskljucivanjem napojnog kabla ali sad vise ni na taj nacin se ne moze popraviti.

Kako sam odbio prelazak na EON box i njihove nove pakete, problem se poceo desavati :roll:, imam osjecaj da je ovo uradjeno sa nekim ciljem ukoliko bih morao zamijeniti D3 box za novi box, morao bih ponovo potpisati ugovor sa Telemachom.
Nema to veze sa prelaskom na eon. D3 Mini je takav otkad se pojavio, nekome radi dobro, nekome pravi probleme pa se mora zamijeniti.
Telemach

#96690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rida1976 wrote: 28/01/2020 12:24 @Telemach

@rida1976,
Kolege ste obavijestili da ćete nas kontaktirati kada budete na adresi. Ukoliko ste trenutno u blizini uređaja, pozvat ćemo Vas.
crnivrag

#96691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

CineStar TV će se izgleda preimenovati u CineStar TV1, a CineStar TV2 HD u ponudi će imati samo Total TV i Telemach za BiH i nijedan drugi operater u BiH i HR:

Image

https://cinestartvchannels.hr/operatori/
Dzontra_Volta

#96692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

Ma iskreno, istina je negdje u sredini.
Meni se EON box resetuje često kad pokušavam pokrenuti neku drugu aplikaciju, tipa kodi ili youtube. Sam od sebe se ne resetuje nikako.
U drugoj sobi imam D3 (onaj veći) i iskreno, kao da sam u srednjem vijeku kad njega koristim, nakon EON boxa. Nekako mi totalno zastarila tehnologija. Istina, kod njega nema nikakvih nepredviđenih iznenadnih problema.

U svakom slučaju, ako bih trebao birati između ova dva, EON box bih prije izabrao.
messilla

#96693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

crnivrag wrote: 28/01/2020 13:13 CineStar TV će se izgleda preimenovati u CineStar TV1, a CineStar TV2 HD u ponudi će imati samo Total TV i Telemach za BiH i nijedan drugi operater u BiH i HR:
Spoiler
Show
Image
https://cinestartvchannels.hr/operatori/
Bolje da su prebacili ova dva u HD rezoluciju i poradili na VOD katalogu.

Spominjao se i kanal isključivo za serije još nekad prošle godine, ali očito još ništa od toga.
crnivrag

#96694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

messilla wrote: 28/01/2020 14:09 Bolje da su prebacili ova dva u HD rezoluciju i poradili na VOD katalogu.

Spominjao se i kanal isključivo za serije još nekad prošle godine, ali očito još ništa od toga.
Odgovor na ta dva pitanja u nastavku:

Image
Image
aditon

#96695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

crnivrag wrote: 28/01/2020 12:46

pa hajde da se zamjenimo za box pa onda budi "objektivan" :wink:
Brzina1921

#96696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Brzina1921 »

Benq wrote: 28/01/2020 12:57
Brzina1921 wrote: 28/01/2020 12:53 Imam problem sa D3 mini boxom, sam se od sebe restartuje, cim se uspije upaliti i baci sliku preko HDMI-a, odma se sam restartuje i tako u krug, znaci loop restartovanja. Uspio sam rijesiti problem par puta iskljucivanjem napojnog kabla ali sad vise ni na taj nacin se ne moze popraviti.

Nema to veze sa prelaskom na eon. D3 Mini je takav otkad se pojavio, nekome radi dobro, nekome pravi probleme pa se mora zamijeniti.
Koristim D3 mini otkad je izasao u upotrebu, nikad nisam imao problem sa njim niti sam ga kad morao zamijeniti. Ocigledno im je ovo neki fazon da prebace sve korisnike na EON pakete, nije slucajnost da se ovo bas sad desi.
Benq
Moderator

#96697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Brzina1921 wrote: 28/01/2020 15:02 Koristim D3 mini otkad je izasao u upotrebu, nikad nisam imao problem sa njim niti sam ga kad morao zamijeniti. Ocigledno im je ovo neki fazon da prebace sve korisnike na EON pakete, nije slucajnost da se ovo bas sad desi.
Posalji Telemach-u PP sa opisom problema i brojem ugovora i rijesice se.
aditon

#96698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

izvršit će zamjenu boxa, sad su me zvali
Benq
Moderator

#96699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: 28/01/2020 15:10 izvršit će zamjenu boxa, sad su me zvali
Javi utiske nakon zamjene :)
aditon

#96700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Benq wrote: 28/01/2020 15:11
aditon wrote: 28/01/2020 15:10 izvršit će zamjenu boxa, sad su me zvali
Javi utiske nakon zamjene :)
hoću svakako. zaista se nadam da će biti kao što je i tebi tj da će raditi kako treba
Locked