Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Priprema se teren za Bayraktara i Avijaciju
Kad pobiju opet sve na tom otoku sta onda?
Sad nece moci opet dovesti onaj kran brod iz predproslog stoljeca.
Mogu samo donositi novo topovsko meso za klanje.
A Ukri nece ni probati staviti cizmu na otok oni zadovoljni da nema Rusa
lajkujMe wrote: ↑29/06/2022 07:58
Jel to spomenu neko onog kvazi vojno politickog strucnjaka Lazanskog?
On je kao onaj Rus Solo seronja, puno laje malo haje.
Znam vec 24 feb prica bi bila Ukrajina je Rusija narod voli Ruse, korumpirana vlast pada poslije 12 sati.
Rusi imaju Kinzaal i Armatu
Su35 i SU57 aaa aaa svrsavanje na Rusku vojsku koja je daleko nadmocnija od Americke...
7 dana kasnije
Ovo je borba protiv NATOa vojske koja je obukla Ukrajinske uniforme prava Ukrajinska vojska je pobjegla i ne zeli da se bori
Jedina steta sto je on umro (jel ono korona?) Sto smo ostali bez materijala za smjeh i komicara.
corei3 wrote: ↑29/06/2022 08:24
Možel mi neko pojasniti zašto se opet masovno spominju nuklearke? Jel to opet neko zaprijetio ili je tema skrenuta u tom pravcu bez nekog povoda?
Pominjemo ih jer Rusi više nemaju šta konvencionalno ponuditi osim praznih prijetnji.
Oni bi da ratuju, a nit znaju, nit imaju s čime.
Inace kad smo vec kod Nuklearki...
Iznenadjem sam reakcijom ili bolje receno bez reakcije svijeta da ce Rusi naoruzati Bjeloruse s atomskim raketama....
Niko ni rijec a znamo koliko je to pitanje osjetljivo.
Cak ni ja nisam nesto razmisljao o tome tek prekjucer kontam wtf lol niko nista
Evo llulla brata da nam pokaze kako Ukrajinci ginu, jer ga brine cinjenica da nismo objektivni na temi. Primjetno je zaista, da kad vidimo smrt Ukrajinca koji brani svoju drzavu i svoju porodicu od neupitno agresorske vojske, da nam se poveca objektivnost. Ne objavljuje on to jer licno uziva u tome, nego radi objektivnost. Sigurno.
Ja fkt razumijem potrebu da nam neko kaze da ocima ne vidimo stvari realnim, pa nam to pokusa promijeniti, ali da nam pokazuje klipove u kojima ljudi koji brane svoju kucu ginu, e to ne shvatam. Nisam neki tulipan kojem je to problem vidjeti, ali prijatelju imas problem akote to razveseljava.
Inace kad smo vec kod Nuklearki...
Iznenadjem sam reakcijom ili bolje receno bez reakcije svijeta da ce Rusi naoruzati Bjeloruse s atomskim raketama....
Niko ni rijec a znamo koliko je to pitanje osjetljivo.
Cak ni ja nisam nesto razmisljao o tome tek prekjucer kontam wtf lol niko nista
treba i rusima neki proxi koji će prvi dobiti po njušCi ako se šta zakuha naveliko
Dalje, koliko znam ni USA ni Rusija nisu od Hladnog rata napravile nijednu novu nuklearku vec samo odrzavaju postojece. A vidjeli smo kakvi su Rusi sa odrzavanjem i kradjom budzeta. Budzet za odrzavanje nuklearnih oruzja je idealna meta za kradju - niti se testiraju (zabranjeno medjunarodnim ugovorima), niti iko ozbiljno vjeruje da ce se nekad stvarno koristiti.
Ako neko pita sta se tu ima odrzavati, odgovor je svasta nesto. Radijacija s vremenom degradira vanjske dijelove bombe, sto moze dovesti do toga da ona jednostavno ne eksplodira. Sam nuklearni materijal unutar bombe takodjer degradira s vremenom.
I izuzetno je skupo dovoljna je cinjenica da od 700mlrd dolara budzeta Americkih oruzana snaga od toga ide 80mlrd za odrzavanje nuklearnih kapaciteta godisnje
Znaci odrzavanje nuklearnih glava, odrzavanje balistickih raketa i kompleksa i jos mnostvo toga.
To je vise nego cijeli vojni budzet Rusije....
S obzirom na odnos budzeta od 1 vs 10 a sad znamo da Rusi nisu mađionicari koji s 10 puta manje para imaju isti nivo odrzavanja dolazimo do logicnog zakljucka.
Nuklearni arsenal Rusije je 10 puta manji od Americkog u upitnom stanju
Ne bih isao na tu kartu.
Rusi ce glave staviti na kindzale, iskandere, Tupoljeve. Oni ce poletjeti.
520 lansiranja uzrokovace isti ili dupli broj odgovora iz USA, UK, FR...
A njihove su sigurno odrzavanije.
Pa je sasvim svejedno hoce li od 520 Ruskih stici da negdje 5 ili 10 eksplodira, kad ce na Rusiju pasti 300 onih koje ce sigurno da eksplodiraju.
I tu se onda osvrnemo na one prijetnje koje ne prestaju 4 mjeseca. Ovo ce, ono ce.
Hoce qurac. Mogu samo jos N potegnuti, a tu se zna sta slijedi. Zapad ne blefira.
Ako prvi pritisnu dugme, ide na njih 100x toliko. No u tom slucaju je game over za covjecanstvo.
Vjerovatno i za sav multicelularni zivot. Prezivjece neki virusi i bakterije... Big reset.
Prezivjece mozda i ljudi na pacifiku, i na pogodnim mjestima na juznoj hemisferi.
Cestice ce popadati uglavnom na sjeveru, nuklearna zima nije dugotrajna itd.
Sve to ukazuje na besmisao tog napada. Svakako da bi Kina tu bila kolateralna zrtva jer ce i njih zakaciti sve sto i ostatak hemisfere.
Tako da ima mnogo razumnih i logicnih razloga zasto se to ne bi trebalo ni moglo desiti, ali je uvijek pitanje koliko je ludaka u tom lancu odlucivanja i izvrsenja.
3 od Norveske, 3 od Svaba, 3 od Britanaca plus jos 4 Himars od Amera uz postojeca 4 koja su vec u Ukrajini
Dolazimo do cifre od 17 MLRS sistema za Ukrajinu.
Koja ce vjerovatno do kraja Jula svi biti in action.