Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
cenecimoveocino

#9651 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Eborg wrote:Meni fakat nije jasno kako vi upratite sve te likove. Ja osim familije, prijatelja, poznanika i par javnih ličnosti haman pa nikoga ne znam u svom rodnom gradu ako je sudeći po vama.

A vi sve doktore, političare, policajce, narkomane, radodajke, kriminalce i face znate. :-)

Čitav život me "plaše" kako se treba čuvati nekakvih Tabaka, Lepina, Rifki, Nasera, petih-desetih, zna se ko je koga izb'o nožem i ko je koga ocinkao a ja ne znam ni kako izgledaju ti likovi. Ili ja živim preležerno ili se ljudi opterećuju nebitnim stvarima.
Kreneš izlazit u Verdi :mrgreen: :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9652 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Cek malo jel husi valjala ekipa tamo ili nije?
Kakve to veze ima?

Pomocnici nacelnika su rukovodeci drzavni sluzbenici. Njihov radni angazman ne zavisi od nacelnika (to je ovo sto sad zele promijeniti novim zakonom o drzavnoj sluzbi FBiH). Tako da taman da Mirad dodje za nacelnika, on nece moci smijeniti Jugu, Berku, Semiru, Hazba, a ni Softica, ni onog iz Boracke, a ni onog lafinasa iz finansija :D
Eborg

#9653 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Nije poenta u gradonačelniku već činjenici da su ti ljudi fakat anonimusi a svi o njima imaju mišljenje. Pola čaršije za ili protiv tog nekog iz Nemile, ne znam gdje saznaše za lika uopće i od čijih je kuća.

Glede reprograma duga i novog statuta - nova Skupština je farsa. Novi predsjednik Bojić je već rekao da "Robijaši" ne predstavljaju "prave" navijače kao legitimni predstavnici već da je većina "pravih navijača" tu na drugoj strani sa klubom. Po njima nema novog statuta, oni hoće da idu kao FK Sarajevo kao onaj onaj mamlaz Pašalić iako to i NGG statut omogućava. Uglavnom, ne žele "1 član - 1 glas", klub mora ostati stranački.
kamen spoticanja

#9654 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Cek malo jel husi valjala ekipa tamo ili nije?
Kakve to veze ima?

Pomocnici nacelnika su rukovodeci drzavni sluzbenici. Njihov radni angazman ne zavisi od nacelnika (to je ovo sto sad zele promijeniti novim zakonom o drzavnoj sluzbi FBiH). Tako da taman da Mirad dodje za nacelnika, on nece moci smijeniti Jugu, Berku, Semiru, Hazba, a ni Softica, ni onog iz Boracke, a ni onog lafinasa iz finansija :D
Semir Efendic se ne slaze :wink:
pa sad opet pitam,jel valjala ili nije ova pomenuta ekipa?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9655 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Semir Efendic se ne slaze :wink:
Nema se sta Semir Efendic slagati ili ne slagati. Zakon kaze kako kaze, a sva ta pompezna smjenjivanja i "uvodjenje reda" kao epilog imaju sudske presude i odstete ;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9656 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:Nije poenta u gradonačelniku već činjenici da su ti ljudi fakat anonimusi a svi o njima imaju mišljenje. Pola čaršije za ili protiv tog nekog iz Nemile, ne znam gdje saznaše za lika uopće i od čijih je kuća.

Glede reprograma duga i novog statuta - nova Skupština je farsa. Novi predsjednik Bojić je već rekao da "Robijaši" ne predstavljaju "prave" navijače kao legitimni predstavnici već da je većina "pravih navijača" tu na drugoj strani sa klubom. Po njima nema novog statuta, oni hoće da idu kao FK Sarajevo kao onaj onaj mamlaz Pašalić iako to i NGG statut omogućava. Uglavnom, ne žele "1 član - 1 glas", klub mora ostati stranački.
Dragi Eborg, pa ljudi koji pisu na ovoj temi i zive u Zenici, zna se tamo sve. Zna se i ovamo.

Nisu svi izrodi kao ti i ja, a ti si jos brat bratu duplo duze ovamo nego ja :)

Nema te to sta cuditi. A Kamen bi bio dobar udbas sto jest jest :D Sve frajko zna :izet:
kamen spoticanja

#9657 Re: Zeničani

Eborg wrote:Nije poenta u gradonačelniku već činjenici da su ti ljudi fakat anonimusi a svi o njima imaju mišljenje. Pola čaršije za ili protiv tog nekog iz Nemile, ne znam gdje saznaše za lika uopće i od čijih je kuća.

Pitam iz razloga sto ovaj pomenuti zeleni kadar iz Nemile stoji na ideji da se ispostuje zelja navijaca i.da se ide u pravcu novog statuta uz striktniju kontrolu trosenja opstinske love
Btw dvije trecine nove skupstine su mrtve.komunjare i clanovi sdp-a
a bruno je profesionalni rvat s misijom uzimanja balijskih para
ExNihilo

#9658 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Biće da sve lokalne guzonje popravljaju zube kod kamena.
kakavdanakneiskustvu

#9659 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

@kamen,jesi ti stvarno zubar?
kamen spoticanja

#9660 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Semir Efendic se ne slaze :wink:
Nema se sta Semir Efendic slagati ili ne slagati. Zakon kaze kako kaze, a sva ta pompezna smjenjivanja i "uvodjenje reda" kao epilog imaju sudske presude i odstete ;-)
Promjena sistematizacije ne nosi sudske troskove :wink:
Hazbo moze raditi i nesto drugo u opstini...tacnije ne raditi
dakle upravo ono sto je mali efendic uradio
samo treba malo muda
kamen spoticanja

#9661 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:Biće da sve lokalne guzonje popravljaju zube kod kamena.
Pa i nije bas...al nije kamen tema
kamen spoticanja

#9662 Re: Zeničani

kakavdanakneiskustvu wrote:@kamen,jesi ti stvarno zubar?
Kaze se stomatolog :wink:
cenecimoveocino

#9663 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

kamen spoticanja wrote:
masnik? :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#9664 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:

ok,da preformulišem pitanje,@kamen spoticanja,jesi li ti stvarno stomatolog?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9665 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Promjena sistematizacije ne nosi sudske troskove :wink:
samo treba malo muda
Joj je li ti stvarno pusis te fore sa Efendicem :D

Evo Doma Zdravlja Kumrovec, mjesecima stoje gradjevinski radovi. Ti kao zdravstveni radnik znas sta znaci Dom Zdravlja, a dodaj u kombinaciju da pricamo o najmnogoljudnijoj opstini u BiH.

Kad se Efendic pita za to, onda to "nije u njegovoj nadleznosti". Kad se treba slikat kraj vijadukta ili mosta kojeg su izgradile JP Ceste FBiH, odjendom jeste njegova nadleznost :D

U administraciji opstine kojoj je on na celu najveca revolucija je sto im je blokirao klix i youtube. Sve ostalo je prica za malu djecu. I naivne. I one koji plasirajuci tu pricu imaju neki licni motiv.
kamen spoticanja

#9666 Re: Zeničani

kakavdanakneiskustvu wrote:
kamen spoticanja wrote:

Ireverzibilne pulpitise lijecimo endodotskim tretmanima
a kanale punimo gutaperkom uz neko filling sredstvo,najcesce epoksi smolom
vjerujes mi sad?
kamen spoticanja

#9667 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Promjena sistematizacije ne nosi sudske troskove :wink:
samo treba malo muda
Joj je li ti stvarno pusis te fore sa Efendicem :D

Evo Doma Zdravlja Kumrovec, mjesecima stoje gradjevinski radovi. Ti kao zdravstveni radnik znas sta znaci Dom Zdravlja, a dodaj u kombinaciju da pricamo o najmnogoljudnijoj opstini u BiH.

Kad se Efendic pita za to, onda to "nije u njegovoj nadleznosti". Kad se treba slikat kraj vijadukta ili mosta kojeg su izgradile JP Ceste FBiH, odjendom jeste njegova nadleznost :D

U administraciji opstine kojoj je on na celu najveca revolucija je sto im je blokirao klix i youtube. Sve ostalo je prica za malu djecu. I naivne. I one koji plasirajuci tu pricu imaju neki licni motiv.
ovo cu ti postat i 3.oktobra :wink:
kakavdanakneiskustvu

#9668 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Ireverzibilne pulpitise lijecimo endodotskim tretmanima
a kanale punimo gutaperkom uz neko filling sredstvo,najcesce epoksi smolom
vjerujes mi sad?[/quote]

pitao sam te zbog toga sto sam mislio nekom stomatologu odvesti dijete a vidim neko gore spomenu tebe kao zubara,ne znam otkud ti to da ti ne vjerujem?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9669 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: ovo cu ti postat i 3.oktobra :wink:
Znam i ja da ce pobjediti, ne moras. U zemlji slijepaca, jednooki je vizionar :wink:
kamen spoticanja

#9670 Re: Zeničani

Nadji za djete nekog mladjeg stomatologa s nepotrosenim zivcima
ja sam svoje skrhao na batu i ekipu
kakavdanakneiskustvu

#9671 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:Nadji za djete nekog mladjeg stomatologa s nepotrosenim zivcima
:thumbup:

p.s. koliko je to tebi godina ako nije tajna
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 30/05/2016 22:19, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#9672 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: ovo cu ti postat i 3.oktobra :wink:
Znam i ja da ce pobjediti, ne moras. U zemlji slijepaca, jednooki je vizionar :wink:
Vidis da diplimo isto
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9673 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:Nadji za djete nekog mladjeg stomatologa s nepotrosenim zivcima
Radis li protetiku (ne salim se)? Trebam raditi jedan mostitj.
Eborg

#9674 Re: Zeničani

Post by Eborg »

_BataZiv_0809 wrote:Dragi Eborg, pa ljudi koji pisu na ovoj temi i zive u Zenici, zna se tamo sve. Zna se i ovamo.

Nisu svi izrodi kao ti i ja, a ti si jos brat bratu duplo duze ovamo nego ja :)

Nema te to sta cuditi. A Kamen bi bio dobar udbas sto jest jest :D Sve frajko zna :izet:
Ma ne znam ni u Sarajevu, ni Zenici te lokalne priče. Jednostavno nemam tu žicu za mahalu, pojma nemam ko je ko, uključujući i svoju zgradu. Eto, do prije par dana nisam znao da jedna politička glavešina živi u ulazu do mene. Spomenuh to - kad samozadovolj(e)na reakcija: "Eee, pa znamo mi to svi odavno." :-)

Pa do 19. godine života sam živio u Zenici i opet su i tad svi znali ko je ko, ko s kim, ko šta vozi, čiji je koji kafić. A ja samo ovako: :? . Ne kontam otkud ljudima vrijeme i snaga da se bave takvim stvarima, nije Zenica baš Vareš da se sve zna, a i da jeste - čemu potreba?

Doduše, ja ne pijem kahvu pa nemam te "priče uprazno". Kada ulazim u ugostiteljske objekte onda ili papam ili me pridržavaju pri izlasku jer sam se malo naherio od osvježavajućih napitaka. :lol:
kamen spoticanja wrote:Pitam iz razloga sto ovaj pomenuti zeleni kadar iz Nemile stoji na ideji da se ispostuje zelja navijaca i.da se ide u pravcu novog statuta uz striktniju kontrolu trosenja opstinske love
Btw dvije trecine nove skupstine su mrtve.komunjare i clanovi sdp-a
a bruno je profesionalni rvat s misijom uzimanja balijskih para
I ovi će kao reformisati ali reformisati na način da to njima odgovara. Bit će kao nekih promjena što je dobro, ali opet sve ostaje u rukama onih koji su i napravili to sranje. Otprilike kao na TV-u one super skupe torte koje koštaju na hiljade dolara. Super izgledaju - a kad razrežeš unutra ona najofirnija spužva i ona bezukusna šećerna masa.

Izbori će biti interesantni i ono što je dobro je što će ovo biti i pitanje u predizbornoj kampanji. Skupština je puna i jednih i drugih i trećih ali vidi se opet ko vodi glavnu riječ, a to je SDA koja je i najodgovornija za to svo stanje/sranje.

Jer imaj nešto u vidu - novi statut bez reprograma duga nema smisla. Od Grada se ne traži nijedna dodatna marka, samo preusmjeravanje sredstava. Sve što se davalo klubu - preusmjerite ka Poreskoj upravi FBiH. I zato im ne odgovara, ko će se utalit'?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9675 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:
Ma ne znam ni u Sarajevu, ni Zenici te lokalne priče. Jednostavno nemam tu žicu za mahalu, pojma nemam ko je ko, uključujući i svoju zgradu. Eto, do prije par dana nisam znao da jedna politička glavešina živi u ulazu do mene. Spomenuh to - kad samozadovolj(e)na reakcija: "Eee, pa znamo mi to svi odavno." :-)

Pa do 19. godine života sam živio u Zenici i opet su i tad svi znali ko je ko, ko s kim, ko šta vozi, čiji je koji kafić. A ja samo ovako: :? . Ne kontam otkud ljudima vrijeme i snaga da se bave takvim stvarima, nije Zenica baš Vareš da se sve zna, a i da jeste - čemu potreba?

Doduše, ja ne pijem kahvu pa nemam te "priče uprazno". Kada ulazim u ugostiteljske objekte onda ili papam ili me pridržavaju pri izlasku jer sam se malo naherio od osvježavajućih napitaka. :lol:
Dobro dosta smo slicni po tom pitanju, ali eto za razliku od tebe ja sam radio u Zenici, a kroz posao upoznas dosta ljudi, narocito one "koji se pitaju". A prije toga sam bio tabula raza, znao sam samo ko drzi Ten :D

A i ovamo se sve zna, uleti na politicke teme i vidjeces kako vjeciti, cyprus, zoze mujica, sabina i ostala kompanija, sve znaju u Sarajevu :wink:

A da je mahalanje olimpijska disciplina, mi bismo bili vjeciti favoriti, govoreci u globalu :D
Post Reply