(Klik na sliku za veću rezoluciju)

Moderator: anex
Do izbora bi mogli jedino vidjeti Svilaj - Odžak, ostalo nema šanse. Jer Zenička obilaznica ima tri poddionice i dok se sve tri ne završe ne može se nijedna pustiti u promet. Počitelj još nije ni započet, a ne zna se ni kada će.johntra wrote:Ovo i ako do izbora bude gotovo, dobro je...
Po meni ne vidim svhu pravljenja do Pocitelja prije spajanja sa Mostar Jug jer sto bi neko iz Mostara preko M17 isao lijevo kod Capljine pa se ukljucivao na petlju pocitelj, umjesto da ide kod Capljine desno i ukljuci se na petlju Medjugorje, jer prema Pocitelju ce biti samo kruzenje, a prema Medjugorju istim pravcem ce se ici.So What! wrote:Do izbora bi mogli jedino vidjeti Svilaj - Odžak, ostalo nema šanse. Jer Zenička obilaznica ima tri poddionice i dok se sve tri ne završe ne može se nijedna pustiti u promet. Počitelj još nije ni započet, a ne zna se ni kada će.johntra wrote:Ovo i ako do izbora bude gotovo, dobro je...
Ali to je i dobra stvar, federalna vlast će dokazati svoju nesposobnost, započela je, ali nije na vrijeme završila autoputeve i neće imati šta otvarati pred izbore, dok će u RS-u savršeno tempirano, otvoriti dionicu Prnjavor - Banja Luka čime će biti kompletiran autoput između Doboja i Banja LukE.
Sa SSC od StipeSshake69 wrote:Radi li se sta na Svilaju, mislim na most?
^^
Upravo tako, jedina dionica koja ce biti gotova jeste Svilaj - Odzak.So What! wrote:Do izbora bi mogli jedino vidjeti Svilaj - Odžak, ostalo nema šanse. Jer Zenička obilaznica ima tri poddionice i dok se sve tri ne završe ne može se nijedna pustiti u promet. Počitelj još nije ni započet, a ne zna se ni kada će.johntra wrote:Ovo i ako do izbora bude gotovo, dobro je...
Ali to je i dobra stvar, federalna vlast će dokazati svoju nesposobnost, započela je, ali nije na vrijeme završila autoputeve i neće imati šta otvarati pred izbore, dok će u RS-u savršeno tempirano, otvoriti dionicu Prnjavor - Banja Luka čime će biti kompletiran autoput između Doboja i Banja LukE.
Klix
U Općini Kakanj stanje na klizištu rudničke jalovine na Površinskom kopu Vrtlište je stabilno. Vodostaj jezera nastalog uslijed klizišta jalovine je u opadanju.
Aktuelni su radovi na čišćenju kolovoza na dionici autoputa A1 Kakanj - Zenica Jug, u mjestu Donji Tičići. Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija sporije, u oba smjera jednom trakom, stoji u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.
Također, u izvještaju je navedeno Profesionalna vatrogasna jedinice Kantona Sarajevo imala je veću intervenciju na gašenju požara u kojem je gorjela šuma, u reonu Zlatišta. Na gašenju požara učesvovala su tri vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran noćas u 00.26 sati.
Od Policijske stanice Bihać pristigla je službena zabilješka o pronalasku NUS-a, u mjestu Baljevac. Još nije utvrđeno o kojoj vrsti NUS-a se radi.
Vec vidim kampanju SDP-a za sljedece izbore...drugi profil wrote:Šta, sad je vjest i kad očiste 100 metara autoputa, a kamo li kad šta izgrade....

Nema nikakve veze sa ACFBiH, oni su čak vješto i brzo reagovali, pa nismo izgubili taj dio puta. Danas upravo prolazio, stanje normalno.drugi profil wrote:Šta, sad je vjest i kad očiste 100 metara autoputa, a kamo li kad šta izgrade....
Gdje je ovo, je li u produzetku neki novi most?So What! wrote:
Ja mislim da će tu ići vijadukt Babina rijeka, ovamo lijevo na slici.shake69 wrote:Gdje je ovo, je li u produzetku neki novi most?So What! wrote:
I ja jučer pozujao. Nije stanje bilo normalno. Suženje na jednu traku.So What! wrote:Nema nikakve veze sa ACFBiH, oni su čak vješto i brzo reagovali, pa nismo izgubili taj dio puta. Danas upravo prolazio, stanje normalno.drugi profil wrote:Šta, sad je vjest i kad očiste 100 metara autoputa, a kamo li kad šta izgrade....
Direktor rudnika je u saopštenju za javnost priznao grešku i izvinuo se za uzorkovanje ovog problema.
Zanimljivo kada se objave vijesti, slike, snimci sa gradilišta na ovoj temi se uglavnom šuti, a čim izbije problem, primjetno je kako otprilike jedni te isti dođu da laju.
Ali to je nažalost tako na ovom forumu ...
shake69 wrote:Gdje je ovo, je li u produzetku neki novi most?

Suženje jeste, ali primjetio si i onu vodu koja i dalje huči s brda.drugi profil wrote:I ja jučer pozujao. Nije stanje bilo normalno. Suženje na jednu traku.So What! wrote:Nema nikakve veze sa ACFBiH, oni su čak vješto i brzo reagovali, pa nismo izgubili taj dio puta. Danas upravo prolazio, stanje normalno.drugi profil wrote:Šta, sad je vjest i kad očiste 100 metara autoputa, a kamo li kad šta izgrade....
Direktor rudnika je u saopštenju za javnost priznao grešku i izvinuo se za uzorkovanje ovog problema.
Zanimljivo kada se objave vijesti, slike, snimci sa gradilišta na ovoj temi se uglavnom šuti, a čim izbije problem, primjetno je kako otprilike jedni te isti dođu da laju.
Ali to je nažalost tako na ovom forumu ...
Slažem se da su JPAC u svim dosadašnjim situacijama reagovale izvrsno i brzo. Nemam primjedbe ni jedne na njih.
Primjedbe su na račun vlasti.
Nadam se da nisi mislio na mene pod ovim koji laju?

Sve dok se sda bude miješao biti će tako tender je bio jako jednostavan najpovoljnija opcija je bila jasna bez ikakvih sakrivenih cijena. Ali neko je gurao stranački odobrenu varijantu bez validnih razloga i sada ce jp autoceste i fbih to skupo koštati.doktor78 wrote:Poništen tender za dionicu Počitelj-Zvirovići. Nova odgađanja i usporenja ionako sporog tempa gradnje...