Sirija

Locked
Avetinho

#9651 Re: AW: Sirija

Post by Avetinho »

hape_hapica wrote:Ja se samo pitam da li ste vi uopce svjesni koliko ste smijesni kad koristite rijec "pas" kao uvredu. Ja koliko se sjecam to u Bosni nikad nije bila fraza da uvrijedis nekoga. U arapskim zemljama to je uvreda, ali kod nas nije. Sto stalno pravite Arape od nas kad mi to nismo.
Onda neka se pasce Asad smatra pocastvovanim.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9652 Re: Sirija

Post by Truba »

sarajevoxxxx wrote:Dok traje izraelsko bombardovanje Bešarove Sirije, Erdogan, onako mahalski Assadu poručuje:

''Žestoko, žestoko ćeš platiti - mesaru jedan ''

:thumbup:

- I ovog Erdogana, jes' poludio !

Ha Ćeli, čekamo tvoj komentar ko ozebo cunce.
bolje mu je da se brinuo za svoje mornare :roll: :roll: :roll:
area51

#9653 Re: Sirija

Post by area51 »

Bogomoljac wrote:
area51 wrote:Zheban Izrael,sa njima nema šale :roll:
Vrati se u 2006. i njihov pohod na Libanon a u cilju unistenja Hezbolaha ;)
Ne kažem,popiju i oni ponekad ali boga mi ga svi ostali više flautaju nego li Izrael .Pa jbmti sunce par miliona Jevreja jbe milijardu muslimana :roll:
Herr Flick

#9654 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Samo hrabro :) :)
area51

#9655 Re: Sirija

Post by area51 »

Malo si se pogrijesio u racunu. Tih par miliona jevreja jbe i milijardu i kusur krscana, samo ovi to neznaju ili ne smiju da kazu. A sto se tice muslimana, to je tacno da ih tih par miliona jevreja jbe. Ali znas ko je u tome itekako zasluzan? Arapski rezimi i vehabijska ideologija.[/quote]
Ma znam ja to,nisam se ja zajebo nego nije tema. :wink:
Co0l

#9656 Re: Sirija

Post by Co0l »

Bogomoljac wrote:
Co0l wrote:Egipat i Arapska liga osudili Izrael
Kada se islamski svijet bude cistio od cionistickih podanika, ovi iz AL-a trebaju prvi da plate za svoju peksinu politiku !
Gledaju svi svoj interes.Nije arapski svijet jedinstven,krve se medjusobno vijekovima.Jedni drugima su bili najveci neprijatelji i mnogo prije pojave i Amerike i Izraela.Ne znam sto to danas nekog iznenadjuje kad se udruze sa bilo kim protiv nekog koga smatraju svojim neprijateljem kad to oduvijek svi rade na svim krajevima svijeta.Te se stvari rade od pamtivijeka,nit su ih Arapi izmislili nit ce umrijet sa njima.U kojekakve ideologije samo glupani vjeruju.
crnoplavo

#9657 Re: Sirija

Post by crnoplavo »

muhafuca

#9658 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Bio bi i ti zaheban u raji da ti je Tajson buraz

al prodje i Tajsonovo a onda sve sto si kurcio ....
area51

#9659 Re: Sirija

Post by area51 »

muhafuca wrote:
Bio bi i ti zaheban u raji da ti je Tajson buraz

al prodje i Tajsonovo a onda sve sto si kurcio ....
Jasno,tako ti je sve u životu.Što više "sereš" više ćeš "lizati"
Samo,valja isčekati kada će proći tajsonovo... :roll:
RahatHurmašica

#9660 Re: Sirija

Post by RahatHurmašica »

e pa nisam baš siguran. Oni upravo i rade na tome da zatupe cijeli arapski svijet, i rade to vrlo uspjesno. Tako da pitanj je hoće li im tajson uopće biti potreban.
area51

#9661 Re: Sirija

Post by area51 »

RahatHurmašica wrote:e pa nisam baš siguran. Oni upravo i rade na tome da zatupe cijeli arapski svijet, i rade to vrlo uspjesno. Tako da pitanj je hoće li im tajson uopće biti potreban.
Hoće,premalo ih je u odnosu na okruženje a na guzicu navlače poodavno
Klavikula

#9662 Re: Sirija

Post by Klavikula »

cionisti postavili dvije baterije Iron Dome na sjeveru, oko gradova Haifa i Safed i zatvorili zracni prostor za civilne avione (na sjeveru). s druge strane, SAA okrenula balisticke projektile prema cionistima.

http://rt.com/news/israel-syria-iron-dome-844/

da li se zna cime je oboren IAF-ov avion.
muhafuca

#9663 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Klavikula wrote:cionisti postavili dvije baterije Iron Dome na sjeveru, oko gradova Haifa i Safed i zatvorili zracni prostor za civilne avione (na sjeveru). s druge strane, SAA okrenula balisticke projektile prema cionistima.

ma ovo Izraelsko preseravanje treba samo ignorisati - urgirati preko par zemalja da se vrsi pritisak na Izarel kolko tolko
da ne bi bili cesti

- jer u ovoj situaciji Siriji je najbinije d a pocisti svoju kucu a ne da bude uvucena u sukob sa Izraelom sto bi bio izgovor da Izrael djeluje kao zracne snage terorista i pomogne im na terenu (karta koju USA i zapad traze od pocetka civilnog rata)

- Ako sad zapucaju po izraelu e onda su bas glupi
Co0l

#9664 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:cionisti postavili dvije baterije Iron Dome na sjeveru, oko gradova Haifa i Safed i zatvorili zracni prostor za civilne avione (na sjeveru). s druge strane, SAA okrenula balisticke projektile prema cionistima.

Da li se sa sigurnoscu zna da je uopste oboren?
hAZNADAR

#9665 Re: Sirija

Post by hAZNADAR »

Izrael je u jednoj stvari uvijek bio uspjesan.

Da u sjeni jedne drame - hinjski radi neprimjetno nesto drugo.
Ama svaki put kada je bio neki oruzani sukob sa susjedom i sva amedijska pozornost na to - u pozadini toga je neprimjetno uvaljivao zidovska naselja gdje je htio, izguravao palestinska i provodio etnicko ciscenje po proncipu zrno po zrno, kamen po kamen.
Ama svaki put kada je bio neki teroristicki napad u svijetu - izveo je svoje tenkove gdje je htio i to neoprimjetno.
Sve sto je Izrael ikada uradio lose u "mirnodopskim uslovima" je ipak naslo kritiku Evrope i nerjetko i Amerike - posebno po pitanju naselja.

Ovako u sjeni pokojeg sukoba, lokalnog rata,... kada svi fokusiraju samo to - neprimjetno u sjeni jedne drame radi nesmetano nesto drugo.

Tako se i ovaj put kladim da nemaju ama nikakvog interesa u ovim napadima na sirijski rezim - osim da skrenu malo pozornost sa neceg drugog.
prometheus

#9666 Re: Sirija

Post by prometheus »

Mozemo doci do neke razumne osude prema autoritarnim rezimima. Ali kako to rijesiti? Na cionisticki metod? Koji paradoks, upravo od onih koji su kroz citavu historiju protjerivani i maltretirani, danas bahato iznad boga i zakona rushe sve sto im stane na put.

U ostalom, prije ikakvih paralelnih sudova mozda bi valjalo krenuti prvo kod kuce, pocevsi od finansijskih terorista (bankarskih dinastija), vojno industrijskih profitera (koji su vecinom ministri odbrane), Bush dinastije koji su vise krvi prolili nego Assad, Saddam i Gadafi zajedno.

Usput i kolege saude i emire, kolekcionare Rolls Royce automobila, gdje glede CNN, BBC, Reuters AP, AlLazira i druge cionisticke medijske korporacije izgleda imamo zavidnu demokratiju, ili se ne diskutuje uopste o partnerima?
Klavikula

#9667 Re: Sirija

Post by Klavikula »

muhafuca wrote:

ma ovo Izraelsko preseravanje treba samo ignorisati - urgirati preko par zemalja da se vrsi pritisak na Izarel kolko tolko
da ne bi bili cesti

- jer u ovoj situaciji Siriji je najbinije d a pocisti svoju kucu a ne da bude uvucena u sukob sa Izraelom sto bi bio izgovor da Izrael djeluje kao zracne snage terorista i pomogne im na terenu (karta koju USA i zapad traze od pocetka civilnog rata)

slazem se, trebali bi po svaku cijenu izbjeci rat sa Izraelom. IDF nije zajebancija. doduse, tu bi se otvorile i neke nove opcije, kao sto je Iranska vojska ali, "mir je bolji od rata".
Co0l wrote:

novinari libanonskog Al Manara tvrde da je oboren. bili su danas na licu mjesta.
matematicar_teski

#9668 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Klavikula wrote:
muhafuca wrote:

da ne bi bili cesti

slazem se, trebali bi po svaku cijenu izbjeci rat sa Izraelom. IDF nije zajebancija. doduse, tu bi se otvorile i neke nove opcije, kao sto je Iranska vojska ali, "mir je bolji od rata".
Co0l wrote:

novinari libanonskog Al Manara tvrde da je oboren. bili su danas na licu mjesta.
saobracajcu list na nivou riste djogaaaaaaaa
matematicar_teski

#9669 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

u napadu izraela stradalo oko 100 ljudi mahom civila. E moj asadu na sta si spao, gnjido bolesna, vlastiti narod ubijas svojim oruzjem pa ti malo,sad pcoeo da molis i tudjince da ubijaju za tebe
Co0l

#9670 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:
Co0l wrote:

Zato i pitam zna li se sa sigurnoscu...
Co0l

#9671 Re: Sirija

Post by Co0l »

matematicar_teski wrote:u napadu izraela stradalo oko 100 ljudi mahom civila. E moj asadu na sta si spao, gnjido bolesna, vlastiti narod ubijas svojim oruzjem pa ti malo,sad pcoeo da molis i tudjince da ubijaju za tebe
Ja maloprije procitao na RT da ocevici kazu da je poginulo oko 300 vojnika koji su bili smjesteni u tom bombardovanom centru al necemo valjda ko Klavikula vjerovat svemu sto procitamo :D
zigs7

#9672 Re: Sirija

Post by zigs7 »

Sta reci,kuha se kuha ,kako na forumu tako i bliskom istoku a prof-analiticari ispaljuju analize bolje nego advance nema sta.Eh da pesin al asad zna za njih.Ici ce ovo izgleda daleko daleko,ko zna dokle sve,al gibitnici bi mogli biti haman svi jr bit ce sirija jos a opet mi znamo samo povrsno.Uglavnom svijet se podijelio na dva dijela,kako ovaj nas islamski pa tako i globalno a svak odnas ima pravo izabrat,samo odabir izgleda mnogima nije lahk jer je smutnja na sve strane.Vele treba sa oba oka gledat il vise sa onim desnim a nikako sa lijevim.
muhafuca

#9673 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Klavikula wrote: slazem se, trebali bi po svaku cijenu izbjeci rat sa Izraelom. IDF nije zajebancija. doduse, tu bi se otvorile i neke nove opcije, kao sto je Iranska vojska ali, "mir je bolji od rata".
ma nidje veze mislis da bi amerika to ukljucivanje Irana sjedeci posmatrala

samo nastaviti derati ove teroriste po Siriji i diplomatski djelovati da se kolko tolko zaustave putem UN-a napadi Izraela

i ignoristi provokacije - ovi samo to i cekaju jer im je to zadnja karta

- Ameri nemogu preko UN-a uletiti jer ih koci Rusija a ovu pricu o hemijskom naoruzanju niko vise i ne pusi
- Turci izgleda nisu raspolozeni za bilo koje akcije jer domace stanovnistvo je ostro protiv uplitanja

Samo su jos izraelci ostali kao zadnja opcija pomoci teroristima - zato treba pametno izbjegavati davanje povoda
popokatepetl_com

#9674 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Ovo je sve taktika ne bi li Sirija krenula na Izrael i tako ih uvukla u sukob pa da imaju izgovor da otvoreno pomognu militantima unutra i onda ako bi Iran uletio tu jos bolje onda bi i Amerikanci uletili. Treba Sirija da se fokusira na pobjedu nad teroristima.
hocu ja da dijelim

#9675 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Bogomoljac wrote:
Co0l wrote:
Cyrax wrote: Haman ti ne kontas najbolje o cemu je rijec...Jasno mi je koji je povod posjete ali ako si zaista iskren saveznik Siriji onda se takvo sta demonstrativno otkaze i navede se razlog zasto se posjeta otkazuje-zbog agresije zemlje domacina na tvog saveznika.
Naravno,ako si iskren saveznik Siriji.Sto Rusija svakako nije.I svoje odnose sa Izraelom ne bi remetili zbog Sirije taman da ovi ne znam ti sta rade po Siriji.Rusi,kao i svi imperijalisti,su pragmatici i u svemu gledaju prije svega svoj interes u sto su se mnogi koji su ih smatrali saveznicima na svojoj kozi uvjerili.O tome je rijec.
Ma kakvi Rusi ...
Iran je jedini saveznik Sirije...
...da,Sirije i Palestine. Dok im sunitska muslimanska braca urusavaju tunele koji su im jedina veza sa spoljasnjim svijetom, Iran im uspijeva doturiti rakete koje su u napadu cionista ispaljivali na Tel Aviv.

Što ne mogu šuplje šiitske propagande. Iran doturi Hamasu raketice, pogine 1800 Palestinaca i 8 Izraelaca i Iran proglasi pobjedu :-) ?!

A zašto Iran sam ne ispali svoje rakete na Izrael pa onda ne proglasi pobjedu ?! E, to već ne bi bila pobjeda ako bi poginulo 1800 Iranaca ali, kada pogine 1800 Palestinaca, to je za Iran apsolutna pobjeda ?!

Čovjek mora biti 100% blesav pa ne primjetiti da Iran rado ratuje sa Izraelom ali preko sunitskih kabura i za Iran ni 1800 batina po tuđuj (sunitskoj) guzici nije puno!

Fuj, licemjerna šiitska politika koja nema petlju da odgovori Izraelu vojno nego šalje dalekometne fetve na Izrael ali istovremeno i ubija po 1000-2000 sunita dnevno!
Locked