Jedno pitanje za tebe :Da li znaš ijedan privatizovan klub u kome trener nema profi licencu?,i zar stvarno misliš da će on ikad biti trener??? Nama je poteban pravo zajeban čova( u skladu sa financijama) koje možemo da odvojimo za njega.Druga je stvar ako misliš da F.K.Sarajevo može da vodi neko koji ima platu od par hiljada maraka.Koliko para-toliko muzike.Nek ide brate pa nek svira i pjeva u nekoj drugoj kafani,jer smatram da za ovu nema dovoljno sluha.I kog vraga ste tolkio zapeli za premijer ligu BiH koja NIJE NIKAKVO MJERILO i podsjeća na sex u javnojdon vito wrote:Nema razloga za previse nezadovoljstva. Poraz jeste bolan, ali i odraz realnosti koliko i spleta nesretnih okolnosti. Mogli smo izbjeci "sedmicu" na mnogo nacina. Da smo casno ispali od Norvezana ili od Grka. Ili da smo izbjegli Borussiju koja je u ovoj fazi bila najtezi moguci protivnik uz Tottenham i Inter. Ali, onda ne bi bilo dva miliona maraka zarade od ovogodisnje evropske avanture sto je najvecim dijelom osigurala atraktivnost protivnika u play-offu. Da smo ranije ispali ne bilo ni (ipak) lijepog ugodjaja dvomeca sa bundesligasem – oba puta rasprodati stadioni, vrhunski prenosi na "Kabel 1", lijepa navijacka gostovanja Nijemaca u Sarajevu i obratno. Sarajevo je samo od domace utakmice sa Borussijom zaradilo godisnji budzet nekih bh. premijerligasa.
Nema razloga da se napada ijedan igrac (Dejo je bio na pravoj streljani) a pogotovo Dzeno Uscuplic. Od onoga sto ima napravio je solidan tim, prvi bh. tim koji je ravnopravno igrao sa timom iz jake lige "petice", makar to bilo samo 70 minuta na Kosevu i 20 minuta u Gladbachu. Za nesto vise treba pojacanja, iskustvo, rad na kondiciji, unapredjenju igre u odbrani koja je rak-rana tima. Dzeni skidam mu kapu na hrabrosti, napadackoj igri. Ne znam kakav treba biti mazohist i tjerati Dzenu kad prvi put neki bh. tim u sredini i napadu ima glavu i rep umjesto bunarenja i nabijanja lopti u stilu ekipa Agima Nikolica, Amara Osima, Roberta Jarnija. Sada Dzenu napadaju sto nismo igrali zatvoreno, ali da je zavrseno 0:0 bilo bi kritika sto nismo napadali. Razmazio je raju sa dvije evropske pobjede u gostima da su mnogi i veceras ocekivali cudo. Ne tako davno, poslije domacih poraza od Dinama Kijev i Bazela, bilo nam je jasno da u revansu nemamo ni promil sansi, dok smo veceras zivjeli do Duljevicevog promasaja.
Najveca korist od poraza treba biti povratak u realnost jer boga mi u ovih mjesec dana vidio i cuo sam takvih nebuloza da je grupna faza Lige prvaka realnost vec u narednoj sezoni. Dzeni dati odrijesene ruke da nastavi posao koji je zapoceo prije 4-5 mjeseci. Od ekipe koja nije mogla stvoriti cistu sansu u 90 minuta sada imamo po 8-9 zicera u svakoj domacoj utakmici, izbacimo 4.tim grckog prvenstva, 70 minuta smo ravnopravni sa bundesligasem. Klub treba stajati iza trenera i igraca i dodatno pokrenuti inicijativu za smanjenjem lige. Rodjaku iz Njemacke koji me veceras pita "sta je ovo sa Sarajevom" ja posaljem link sa izvjestajem utakmice protiv Mladosti i objasnim mu da 4 dana dijele ove dvije utakmice i covjeku je sve bilo jasno.
http://www.youtube.com/watch?v=Br-hwQ5E0G0&hd=1