condy wrote:Toliko dilema, trilema! I kritika na tuđi račun!
Znači, u aprilu kad budete stavljali ljetni set, pregledate gume sa vulkanizerom servisom, ako su stare ili potrošene, zamijeniš ih odmah sa novim gumama, a tako radiš i kad stavljaš zimski set. Kupiš dobar kvalitetniji set guma, sigurnost je to. Najjednostavnije je tako, što se toliko opterećavati sitnicama bili ili ne bi, dvije ili četri gume, ove ili one, premium i miran...platiš istreseš keš i odeš sretan i siguran sa svojim autom

Ma da. Nek si nam rekao.
Inace:
Kod nas se u auta sipaju samo premium ulja.
Auta se odrzavaju samo u ovlastenim servisima gdje se naplcuje radni sat 50km.
Kod sviju je lampica za rezervu misaona imenica.
Niko na pumpi pumpadziji ni ne govori koliko da naspe, Zna se, pun do cepa.
Veliki servisi se obavljaju na 35-40 hiljada a mali na 5 hiljada.
Klima se cisti i servisira na mjesecnoj osnovi.
Disk plocice i pakne svaka tri mjeseca bez obzira na potrosenost.
Sve tecnosti se mjenjaju svako 6 mjeseci, i tada se kompletni sistemi isperu.
Metlice za brisace idu iskljucivo bosch premiim kvalitete.
Dizne i grijaci na dizelima se mjenjaju kada i promjena guma.
ITD....
HALOOOOOO BA, GDJE ZIVIS TI. OSVRNI SE MALO.
NE KENJAJ.
Vecina ljudi jedva godisnje skocka za registraciju. Mozda se ne bi vozali da imaju dobar javni prevoz. Ja recimo ne bih nikad sjeo u auto do posla da imam prevoz javni iole rijesen. Istim mi treba preko sat do posla, a udaljeno je ravno 10 km od kuce.
Pravo puno ljudi jedva skucka djetetu za uzinu u skoli, nove cipele, jaknu, ekskurziju....
O mjesecnim racunima da ne pricamo.
I da rezimiramo, velikom broju vozaca auto je daleeeko od luksuza nego je prijeka potreba.
I ti se nasao da pametan da kazes kako treba. Da Bog da imao duplo od onoga sto imas sada ali nemoj kenjati nekome drugom sta treba i kako da otvara novcanik.
Ja hvala dragom Bogu radim i imam platu redovnu i mogu koliko toliko da kvalitetno odrzavam auto imjenjam gume i obavljam servise i sl.
Ali veeelikom broju ljudi je zamjena ulja trosak o kojem se zadveraju.
Stoga ......"don't, just don't"