Jel i ti imas neke insajderske informacije?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dosta
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
joe_cole
#9651 Re: BHTelecom All About
-
nastavnikhe
#9652 Re: BHTelecom All About
Hm,pomalo čudno!? Brzine 25 i 50 na bakrenim linijama?? Može li neko pojašnjenje?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dosta
- Ajatolah_
#9653 Re: BHTelecom All About
Stoji li ti ona poruka na HD kanalima? Je l' čuješ zvuk koji zapinje? Ja prijavio 7.joe_cole wrote:Jel i ti imas neke insajderske informacije?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dostaKoliko ste cekali vi koji ste se prijavili za HD paket da vam prikljuce, ja prosli petak podnio zahtjev a evo i nakon 7 dana nista :/
-
nastavnikhe
#9654 Re: BHTelecom All About
Mene interesuje da li će biti nekih promjena cijena u Moja TV paketima jer sad imamo nelogičnosti npr.povoljnija je kombinacija paket phone +net flet 4 od paketa full? Znači ako sad dignu brzine ADSL sa 4 na 10,a Moja TV na 5 opet su korisnici Moja TV zakinuti! Zar ne!?
- ala7
#9655 Re: BHTelecom All About
Uvodi se VDSL najvjerovatnije na te pakete 25mbps i vise.. VDSL2 ide cak i do 200Mbit/s downstream i 100Mbit/s upstream u optimalnim uslovima a to su, odlicna parica, kratka udaljenost od "ostrva" i oprema ispravna.. Prosle godine je bio tender o nabavci VDSL modema koliko sam mogao procitati na njihovoj stranici.. Vrijeme je da BH Telecom i to ponudi korisnicima.. Logosoft je davno ponudio VDSL korisnicima..nastavnikhe wrote:Hm,pomalo čudno!? Brzine 25 i 50 na bakrenim linijama?? Može li neko pojašnjenje?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dosta
Vise infa na:
http://en.wikipedia.org/wiki/Very_high_ ... ber_line_2
Zakinut ce korisnike mojaTV paketa ako samo bude promjena brzina..
-
IlijaLadin
#9656 Re: BHTelecom All About
SNR; D - 17,3 U - 16iceman2010 wrote:
Mozes li vidjeti attenuation koliki je i SNR margin? Moguce da ces preci na "manji" paket od 10 Mbps za 25+PDV ako ne bude tehnicke mogucnosti za vise. Ova informacija je jos nesluzbena tako da ako sada lazem da ce biti 10 mbps za 25 KM+PDV nemoj mi zamjeriti, mada meni kazu da to ide 100%.
Att: D - 30 U - 25
sad mi ucitava att rate na oko 9 Mbs... loshe
-
joe_cole
#9657 Re: BHTelecom All About
Stoji poruka jos uvjek, vjerovatno ne trebam nista ocekivati do ponedjeljka posto sam skoro pa uvjeren da nece nista raditi preko vikenda :/EdoI wrote:Stoji li ti ona poruka na HD kanalima? Je l' čuješ zvuk koji zapinje? Ja prijavio 7.joe_cole wrote:Jel i ti imas neke insajderske informacije?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dostaKoliko ste cekali vi koji ste se prijavili za HD paket da vam prikljuce, ja prosli petak podnio zahtjev a evo i nakon 7 dana nista :/
- bachje
#9658 Re: BHTelecom All About
kod mene uveli optiku moze i 100 samo nek povecavajunastavnikhe wrote:Hm,pomalo čudno!? Brzine 25 i 50 na bakrenim linijama?? Može li neko pojašnjenje?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dosta
-
EdinBosnaSMRKD
#9659 Re: BHTelecom All About
Breka, dobrinja 3 i 5 i jos par mjesta u centrubachje wrote:kod mene uveli optiku moze i 100 samo nek povecavajunastavnikhe wrote:Hm,pomalo čudno!? Brzine 25 i 50 na bakrenim linijama?? Može li neko pojašnjenje?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dosta
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#9660 Re: BHTelecom All About
taman je jedno godinu brez problema sve fesceralo...sad kad SDA struĆnjaci zajme
nahebali smo mi korisnici 
- Frtalj_Duše
#9661 Re: BHTelecom All About
Ima da surfamo netom "zlatnim kablovima" kao što i jedemo našim zlatnim kašikama!JoseMujica wrote:taman je jedno godinu brez problema sve fesceralo...sad kad SDA struĆnjaci zajmenahebali smo mi korisnici
-
iceman2010
#9662 Re: BHTelecom All About
25 i 50 Mbps moze po bakru bez problema, ali preko vdsl. Preko adsl2+ ne moze. Ja sam cuo da ce biti povecanje brzina ali za ove vece nisam. Vdsl je spreman,pa je moguce da ce dati i tu ponudu za one koji imaju tehnicku mogucnost.nastavnikhe wrote:Hm,pomalo čudno!? Brzine 25 i 50 na bakrenim linijama?? Može li neko pojašnjenje?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dosta
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#9663 Re: BHTelecom All About
Valjda zato što HD MojaTV "vuče" npr. 18Mb pa je ostalo još max. 5Mb za ADSL.nastavnikhe wrote:Mene interesuje da li će biti nekih promjena cijena u Moja TV paketima jer sad imamo nelogičnosti npr.povoljnija je kombinacija paket phone +net flet 4 od paketa full? Znači ako sad dignu brzine ADSL sa 4 na 10,a Moja TV na 5 opet su korisnici Moja TV zakinuti! Zar ne!?
- Halcyon
#9664 Re: BHTelecom All About
VDSL2?nastavnikhe wrote:Hm,pomalo čudno!? Brzine 25 i 50 na bakrenim linijama?? Može li neko pojašnjenje?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dosta
- Halcyon
#9665 Re: BHTelecom All About
Sereš, po običaju. Prvo što od vas koji se redovno hvatate zlatnih kašika nikad niko nije iznio nikakav valjan dokaz da je rahmetli Predsjednik tu rečenicu rekao (standardno blebetanje i ponavljanje jedne te iste laži zasigurno nije nikakav dokaz), a drugo što ovo tvoje bulažnjenje nema ama baš nikakve veze s ovom temom.Frtalj_Duše wrote:Ima da surfamo netom "zlatnim kablovima" kao što i jedemo našim zlatnim kašikama!JoseMujica wrote:taman je jedno godinu brez problema sve fesceralo...sad kad SDA struĆnjaci zajmenahebali smo mi korisnici
-
sencobih
#9666 Re: BHTelecom All About
Ako su meni slagali I ja sam vama:-) kome podrzava linija tome ce I pustiti, a kome ne omda cd mu pustiti maksimalnu mogucujoe_cole wrote:Jel i ti imas neke insajderske informacije?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dostaKoliko ste cekali vi koji ste se prijavili za HD paket da vam prikljuce, ja prosli petak podnio zahtjev a evo i nakon 7 dana nista :/
-
iceman2010
#9667 Re: BHTelecom All About
Ma ja sam posao da odgovorim na taj komentar pa odustao. Ode tema u klinac ako odemo u tom pravcu. Da sam ja odgovorio istom mjerom i spomenu Telemach, strance, Srbiju, opsadu Sarajeva i agresiju, pa onda izmedju svega toga nasao vezu, pa navijajuci za svog "konja" to sve bas onako momacki napuhao, neko bi odgovorio, zakuhalo bi se, dosao bi moderator, zakljucao temu, a nas nekoliko poslao u Banovice. Pusti ba! Na ovakve komentare bolje i ne odgovarati. Mislim da je autorima takvih komentare to najgore. Ovako hranis trola.Halcyon wrote:Sereš, po običaju. Prvo što od vas koji se redovno hvatate zlatnih kašika nikad niko nije iznio nikakav valjan dokaz da je rahmetli Predsjednik tu rečenicu rekao (standardno blebetanje i ponavljanje jedne te iste laži zasigurno nije nikakav dokaz), a drugo što ovo tvoje bulažnjenje nema ama baš nikakve veze s ovom temom.Frtalj_Duše wrote:Ima da surfamo netom "zlatnim kablovima" kao što i jedemo našim zlatnim kašikama!JoseMujica wrote:taman je jedno godinu brez problema sve fesceralo...sad kad SDA struĆnjaci zajmenahebali smo mi korisnici
-
iceman2010
#9668 Re: BHTelecom All About
Sa slabljenjem od 30 dB u downstream-u bi trebalo biti moguce postici vise od 15 Mbps. SNR ti je jako dobar. Je li ti modem sinhronizovan na ADSL2+ ili ADSL2? Tih 9 Mbps i ovi gore parametri se bas nekako podudaraju za tu varijantu sa ADSL2 umjesto ADSL2+. U svakom slucaju mislim da se nekim prepravkama moze dobiti 15 Mbps na tvojoj liniji. Ako je ovo sto sam prtpostavio onda se to jednostavno rjesava. Ako ne prepravkama postavki modema, onda njegovom zamjenom, a mozda i samo resetom modema i eventualno porta na DSLAM-u. Ako ti je modem sinhronizovan na ADSL2+ onda je problem malo kompleksniji i zahtjeva da se uposleni u BHT-u malo potrude, ali je rjesiv. Ako ti nije mrsko provjeri samo koji je ADSL standard na koji ti se modem sinhronizovao. Imas negdje u istim ovim postavkama.IlijaLadin wrote:SNR; D - 17,3 U - 16iceman2010 wrote:
Mozes li vidjeti attenuation koliki je i SNR margin? Moguce da ces preci na "manji" paket od 10 Mbps za 25+PDV ako ne bude tehnicke mogucnosti za vise. Ova informacija je jos nesluzbena tako da ako sada lazem da ce biti 10 mbps za 25 KM+PDV nemoj mi zamjeriti, mada meni kazu da to ide 100%.
Att: D - 30 U - 25
sad mi ucitava att rate na oko 9 Mbs... loshe
-
EdinBosnaSMRKD
#9669 Re: BHTelecom All About
Ma pobjegulja i obicni doslo i sad pametuje po forumu o antinacionalistickim sranjima i nekim kablovima. Samo ga ignoreHalcyon wrote:Sereš, po običaju. Prvo što od vas koji se redovno hvatate zlatnih kašika nikad niko nije iznio nikakav valjan dokaz da je rahmetli Predsjednik tu rečenicu rekao (standardno blebetanje i ponavljanje jedne te iste laži zasigurno nije nikakav dokaz), a drugo što ovo tvoje bulažnjenje nema ama baš nikakve veze s ovom temom.Frtalj_Duše wrote:Ima da surfamo netom "zlatnim kablovima" kao što i jedemo našim zlatnim kašikama!JoseMujica wrote:taman je jedno godinu brez problema sve fesceralo...sad kad SDA struĆnjaci zajmenahebali smo mi korisnici
-
IlijaLadin
#9670 Re: BHTelecom All About
@iceman - adsl2+.
valjda ce biti sposobni to urediti kad dodje vrijeme. ja sam mislio da se pripremim za promjenu brzina i tranziciju. haman da je to malo teze ocekivati
valjda ce biti sposobni to urediti kad dodje vrijeme. ja sam mislio da se pripremim za promjenu brzina i tranziciju. haman da je to malo teze ocekivati
-
iceman2010
#9671 Re: BHTelecom All About
Kako sam ja cuo nesto ce se mjenjati automatski, a nesto rucno. Vjerovatno ce biti prvih mjesec dana jako turbulentno i frustrirajuce za neke korisnike pogotovo tamo gdje se brzine budu mjenjale automatski. Ako budu i brzine na mojaTV mjenjane automatski tek tu ce nastati problemi. Na netflat paketima ipak manje nego na ovim mojaTV paketima. Vjerovatno ce Novi Grad i Novo Sarajevo proci bez vecih problema (govorim za Sarajevo). Najvise problema bi moglo biti u Starom Gradu i nekim djelovima Centra. Ova prigradska mjesta bi trebala proci puno bolje od Bascarsije recimo. Tamo je mreza nova, DSLAM blizu, tako da ce Hadzici, Ilijas, mjesta po Bjelasnici proci puno bolje nego Bascarsija. I kao sto rekoh nije toliki problem sa netflat paketima. Ako nista, na onim losijim paricama moze korisnik umjesto dosadasnjih 4 Mbps koje je placao 25 KM + PDV imati 5 Mbps za 17 KM+PDV. Skoro da nema parice koja to ne moze. Za mojaTV moras imati oko 10 Mbps. Do sada je bilo 7 Mbps. Ali, ako je nekom vec data tehnicka mogucnost na mojaTV pod ovim uslovima vjerovatno ce 90% parica podnjeti i 10 Mbps bez vecih problema. Na mojaTV phone paketima se nista ne mijenja, tako da oni koji imaju phone paket, a nemaju Internet ostaju na istom. Uostalom, sacekajmo da se to zakotrlja pa cemo pratiti situacijuIlijaLadin wrote:@iceman - adsl2+.
-
nastavnikhe
#9672 Re: BHTelecom All About
Nisam znao da je za HD TV potrebna tako velika propusnost!? Kada sam spomenuo razlike u cijenama mislio sam da će Telecom korigirati i cijene Moja TV paketa.Hame_ wrote:Valjda zato što HD MojaTV "vuče" npr. 18Mb pa je ostalo još max. 5Mb za ADSL.nastavnikhe wrote:Mene interesuje da li će biti nekih promjena cijena u Moja TV paketima jer sad imamo nelogičnosti npr.povoljnija je kombinacija paket phone +net flet 4 od paketa full? Znači ako sad dignu brzine ADSL sa 4 na 10,a Moja TV na 5 opet su korisnici Moja TV zakinuti! Zar ne!?
-
nastavnikhe
#9673 Re: BHTelecom All About
Ja trenutno imam Moja TV Phone i netFlat 4. Planiram uzeti HD paket. Da li postoji mogućnost da imam pomenutu kombinaciju Moja TV Phone+HD+netFlat 10 ?iceman2010 wrote:25 i 50 Mbps moze po bakru bez problema, ali preko vdsl. Preko adsl2+ ne moze. Ja sam cuo da ce biti povecanje brzina ali za ove vece nisam. Vdsl je spreman,pa je moguce da ce dati i tu ponudu za one koji imaju tehnicku mogucnost.nastavnikhe wrote:Hm,pomalo čudno!? Brzine 25 i 50 na bakrenim linijama?? Može li neko pojašnjenje?sencobih wrote:Od 1.marta idu brzine 5,10,15,25 I 50, a na moja tv 5, meni dosta
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Trenutno modem očitava ovakve podatke (brzina je korigirana na DSLAM-u prilikom uvođenja usluge i sada sve funkcioniše besprijekorno):
Download Upload
SNR Margin : 14.6 5.9 db
Line Attenuation : 16.0 11.9 db
Data Rate : 9520 899 kbps
-
EdinBosnaSMRKD
#9674 Re: BHTelecom All About
Za to sto si naveo ( Moja TV Phone+HD+netFlat 10) Data Rate bi ti trebao biti min 22 Mb/s sto je nemoguce jer je 24 Mb teoreska brzina, 20Mb/s u idealnim uslovima a 18Mb/s realna. Dok ne uvedu VDSL ovo nece ici.nastavnikhe wrote:
Ja trenutno imam Moja TV Phone i netFlat 4. Planiram uzeti HD paket. Da li postoji mogućnost da imam pomenutu kombinaciju Moja TV Phone+HD+netFlat 10 ?
Trenutno modem očitava ovakve podatke (brzina je korigirana na DSLAM-u prilikom uvođenja usluge i sada sve funkcioniše besprijekorno):
Download Upload
SNR Margin : 14.6 5.9 db
Line Attenuation : 16.0 11.9 db
Data Rate : 9520 899 kbps
-
iceman2010
#9675 Re: BHTelecom All About
Ne treba za HD toliko. Trenutno je stream manji od 7 Mbps, mada je predvidjen 8 Mbps za svaki slucaj. Dakle, moze se racunati 8 Mbps iako je stream ispod 7 Mbps.nastavnikhe wrote:Nisam znao da je za HD TV potrebna tako velika propusnost!? Kada sam spomenuo razlike u cijenama mislio sam da će Telecom korigirati i cijene Moja TV paketa.Hame_ wrote:Valjda zato što HD MojaTV "vuče" npr. 18Mb pa je ostalo još max. 5Mb za ADSL.nastavnikhe wrote:Mene interesuje da li će biti nekih promjena cijena u Moja TV paketima jer sad imamo nelogičnosti npr.povoljnija je kombinacija paket phone +net flet 4 od paketa full? Znači ako sad dignu brzine ADSL sa 4 na 10,a Moja TV na 5 opet su korisnici Moja TV zakinuti! Zar ne!?