SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
fluidni
#9651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Čiji je ovo Porše sa banderom kao dodatnom opremom? http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110808025
- cappy_tempo
#9652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
more biti vlasnik nekog od kafica kod buybook-a. ovaj porse,audi tt,a jedno vrijeme i audi r8 su stajali parkirani naravno u traci prema bbi pa ih raja zaobilazila i nikad pauka nisu vidjeli
- dzeno123
#9653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mislim od vlasnika Nivea kafica. Nisam bas siguran.fluidni wrote:Čiji je ovo Porše sa banderom kao dodatnom opremom? http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110808025
- poznanik
#9654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Postoji i Zakon o zaštiti od buke Kantona Sarajevo. Odredbe ovog zakona obavezuju policiju Kantona Sarajevo da vrši nadzor nad njegovom primjenom u periodu 22-06 sati, i prekomjernu emisiju buke tretira kao narušavanje javnog reda i mira. Izvan tog vremena, nadzor nad prekomjernom emisjom buke pripada nadležnoj inspekciji KS.Creasy wrote:A zasto bi ih policija uopste zaustavljala? Treba da rizikuju svoj i njihov zivot, a zato uopste nema potrebe, jer ih kamere snimaju svakodnevno i kazne im uredno stizu... E sad, druga je stvar sto im se motocikli vrlo rijetko oduzimaju, ali to je vec stvar suda, a ne policije...Spejs wrote:Nije to njima nikakav problem. Nego znaju oni koja sorta vozi ove motore po gradu pa ne smiju stisnuti da ih zaustavljaju. Evo baš dok tipkam papak na motoru stoji na semaforu i pritišće gas. To grmi!
Što je najgore čovjeku ni prozor ne daju otvoriti po ovoj vrućini...
Jedna od mjera zaštite od prekomjerne upotrebe buke je i zabrana rada izvora buke, uporedo uz novčanu kaznu, raspona 100-500 KM za fizičko lice - počinioca.
- cappy_tempo
#9655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
znam da su grizelja dok je vozao tricu karavan haman redovno zaustavljali i pisali kazne zbog glasne muzike,a frajer stavi cepice i lagano se voza 
- mrtva kokoš
#9656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kako je bandera sto je nastradala kod bbi-a 
- poznanik
#9657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Splinter wrote:kako je bandera sto je nastradala kod bbi-a
I ko će platiti nastalu štetu?
- plejka2
#9658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
antonio banderas
valjda ovaj sto je povrijedio
valjda ovaj sto je povrijedio
-
fluidni
#9659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Snažna je bandera, mislim da će preživjeti...malo Nivee i boja će da se obnovi, Nivea je dobra za površinuSplinter wrote:kako je bandera sto je nastradala kod bbi-a
-
zonbirile
#9660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
samo Chuk N. može ubiti banderu
- zli_hordas
#9661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
R.I.P Edis Šebo bio si dobar drug.
- Creasy
#9662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
fluidni wrote:Čiji je ovo Porše sa banderom kao dodatnom opremom? http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110808025
Znam ga ja, nije kakav co'jek.
- Creasy
#9663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
poznanik wrote:Postoji i Zakon o zaštiti od buke Kantona Sarajevo. Odredbe ovog zakona obavezuju policiju Kantona Sarajevo da vrši nadzor nad njegovom primjenom u periodu 22-06 sati, i prekomjernu emisiju buke tretira kao narušavanje javnog reda i mira. Izvan tog vremena, nadzor nad prekomjernom emisjom buke pripada nadležnoj inspekciji KS.Creasy wrote:A zasto bi ih policija uopste zaustavljala? Treba da rizikuju svoj i njihov zivot, a zato uopste nema potrebe, jer ih kamere snimaju svakodnevno i kazne im uredno stizu... E sad, druga je stvar sto im se motocikli vrlo rijetko oduzimaju, ali to je vec stvar suda, a ne policije...Spejs wrote:Nije to njima nikakav problem. Nego znaju oni koja sorta vozi ove motore po gradu pa ne smiju stisnuti da ih zaustavljaju. Evo baš dok tipkam papak na motoru stoji na semaforu i pritišće gas. To grmi!
Što je najgore čovjeku ni prozor ne daju otvoriti po ovoj vrućini...
Jedna od mjera zaštite od prekomjerne upotrebe buke je i zabrana rada izvora buke, uporedo uz novčanu kaznu, raspona 100-500 KM za fizičko lice - počinioca.
Znaci da im mogu oduzeti motocikle, a zasto to ne rade, ja zaista ne znam...
- karanana
#9664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne rade jer im je mrsko. lako je prasinaru stati iza zhbuna i iskociti nekome kome nisu upaljena svjetla ili ko vozi 5-6 km iznad dozvoljenog limita. ali kad mu neko na motoru prozuji iduci 150 na sat, ma ko ce se sa tim zajebavati i pozivati druge patrole niz cestu da uprate i zaustave zujalicu.
- Creasy
#9665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
karanana wrote:ne rade jer im je mrsko. lako je prasinaru stati iza zhbuna i iskociti nekome kome nisu upaljena svjetla ili ko vozi 5-6 km iznad dozvoljenog limita. ali kad mu neko na motoru prozuji iduci 150 na sat, ma ko ce se sa tim zajebavati i pozivati druge patrole niz cestu da uprate i zaustave zujalicu.
O cemu ti? Da li ti uopste znas ciji je posao oduzimanje tih motocikala? Najvise me iritira kad narod pojma nema kako sta ide i sve mu je kriva policija...
- karanana
#9666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ciji je posao oduzimanje, reci mi pliz.Creasy wrote:karanana wrote:ne rade jer im je mrsko. lako je prasinaru stati iza zhbuna i iskociti nekome kome nisu upaljena svjetla ili ko vozi 5-6 km iznad dozvoljenog limita. ali kad mu neko na motoru prozuji iduci 150 na sat, ma ko ce se sa tim zajebavati i pozivati druge patrole niz cestu da uprate i zaustave zujalicu.
![]()
O cemu ti? Da li ti uopste znas ciji je posao oduzimanje tih motocikala? Najvise me iritira kad narod pojma nema kako sta ide i sve mu je kriva policija...
prosvijetli me i reci mi ciji je to posao da napise prijavu zbog buke.
da nije moj kao gradanske policije?
da nece sudija stajati na ulici, pisati kazne, suditi a nakon toga i doci na adresu da pechati i plijeni?
- Creasy
#9667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nemam vremena da ti crtam i ponavljam kako sta ide, vec sam pisao o tome... ukratko, policija ne mora zaustavljati motoriste da bi im slala prekrsajne naloge, a privremeno oduzimanje imovine je nadleznost suda. Eto, nadam se da sam te bar malo prosvijetlio...karanana wrote:ciji je posao oduzimanje, reci mi pliz.Creasy wrote:karanana wrote:ne rade jer im je mrsko. lako je prasinaru stati iza zhbuna i iskociti nekome kome nisu upaljena svjetla ili ko vozi 5-6 km iznad dozvoljenog limita. ali kad mu neko na motoru prozuji iduci 150 na sat, ma ko ce se sa tim zajebavati i pozivati druge patrole niz cestu da uprate i zaustave zujalicu.
![]()
prosvijetli me i reci mi ciji je to posao da napise prijavu zbog buke.
da nije moj kao gradanske policije?
da nece sudija stajati na ulici, pisati kazne, suditi a nakon toga i doci na adresu da pechati i plijeni?
-
MAN-lion's coach
#9668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Policija je dužna sankcionisati vozača kada mu utvrdi fonometrom da prekomjerno galami vozilicom. 
- karanana
#9669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
e da bi to doslo do suda, policija mora odraditi svoj dio posla i napisati prijavu. a to sa motorima ne rade. na sred titove, na semaforu pored vjecne vatre prisustvovao sam vise puta kurchenju sa bukom i pravljenjem osmica dok je crveno, ali nikad nisam vidio da je policija ista uradila po tom pitanju.
i naravno da nece iz grma iskakati da zaustavi zujalice, ali ce javiti nekom niz cestu da ga prati, zapisat ce tablicu.... patrole su na svakom koraku u 2-3 ujutro. i zujalica ce negdje morati malo ohanuti. nije sarajevo njujork. iz njega postoje samo 4 rupe za izaci i daa se svako upratiti gdje ide. a u pitanju je max. 10-15 istih motora svake godine.
i naravno da nece iz grma iskakati da zaustavi zujalice, ali ce javiti nekom niz cestu da ga prati, zapisat ce tablicu.... patrole su na svakom koraku u 2-3 ujutro. i zujalica ce negdje morati malo ohanuti. nije sarajevo njujork. iz njega postoje samo 4 rupe za izaci i daa se svako upratiti gdje ide. a u pitanju je max. 10-15 istih motora svake godine.
-
MAN-lion's coach
#9670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Imaju oni načina da zaustave motoriste,ali znamo da neće.karanana wrote:e da bi to doslo do suda, policija mora odraditi svoj dio posla i napisati prijavu. a to sa motorima ne rade. na sred titove, na semaforu pored vjecne vatre prisustvovao sam vise puta kurchenju sa bukom i pravljenjem osmica dok je crveno, ali nikad nisam vidio da je policija ista uradila po tom pitanju.
i naravno da nece iz grma iskakati da zaustavi zujalice, ali ce javiti nekom niz cestu da ga prati, zapisat ce tablicu.... patrole su na svakom koraku u 2-3 ujutro. i zujalica ce negdje morati malo ohanuti. nije sarajevo njujork. iz njega postoje samo 4 rupe za izaci i da se svako upratiti gdje ide. a u pitanju je max. 10-15 istih motora svake godine.
-
GOLFER
#9671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Na putu iz Ilidze prema carsiji na Stupu, malo prije mosta, vozio sam srednjom trakom i bila je poprilicna guzva, vozila oko mene su se kretala brzinom od 60 do 80 km/h ja sam u jednom trenutku vozio 83 km/h i odjednom drot istrca pred sve te automobile (bukvalno svoj zivot ugrozava) da bi mene zaustavio, ja sam morao potpuno da se zaustavim na sred ceste, rizikujuci da ce se neko iza u mene zabiti, i da se nekako prebacim na desni dio puta gdje je bila njihova ceka...
Da li drotovi imaju pravo ovako zaustavljati vozila... jer vrlo je lahko moglo doci do nesrece o kojoj bi se onda na ovoj temi pisalo...
Da li drotovi imaju pravo ovako zaustavljati vozila... jer vrlo je lahko moglo doci do nesrece o kojoj bi se onda na ovoj temi pisalo...
-
otsam
#9672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
off topicDaysleepeR wrote:no_crnjak wrote:buraz...nije fol vozat motor po pisti...nema tamo trebica da te gledaju,nema raje da blehnu,aplaudiraju i sl...fol je da svi znaju da si to ti...znaci jos malo pa ce providne kacige,da se zna ko vozi tu makinu...i da gasas po spici... xDsimpozijum delirijum wrote:evo ideja nekakva da se ovakve tragedije sa motorima sprijece i ne samo motorima
sjecam se davno bile su auto-trke na Sarajevskome aerodromu , ima jedan dio kod kraja piste koji lici na trkacu stazu ( nemam pojma kako je danas i sta je NATO tu izmjestao i mijenjao ) koji je izgradila jos JNA ( i ravna cesta koja vodi od bivsega sportskoga aerodroma Butmir , gdje su bili kaponiri ( bunkeri za avione ) ali sada je tu EUROFOR baza
mislim da je to jedina lokacija u Sarajevu gdje se moze napraviti pristojna trkaca staza sa malo ulaganja pa neka omladina jurca koliko im je ceif uz strucni nadzor i sa zastitnom opremom
ima bivsi aerodrom Zeljava kod Bihaca , jedna od pista je u dobrom stanju ( 3 i po kilometra duga i oko 45 metara siroka !) i tu se moze npraviti trkaca staza po mjerama sigurnosti pa neka se Ku..rce tamo , nece ubiti sebe i ostale i plus moze se razviti moto -sport u Bih jer ocigledno talenata ima , koji se nazalost samoubijaju na cesti
nema tu ba lijeka, evo NYC, imaju ljudi sve uslove i staze, i prezajebanu policiju sve pa opet ovako po gradu
http://www.youtube.com/watch?v=3cPDz7uX ... re=related
shvatite da to nije nikakvo lokalno seljačko junačenje, to je globalna furka bez ikakvog inteligentnog smisla, nešto kao i ljudi koji slušaju DJ-eve. Kad skontaš to niko inteligentan ne bi radio, pa je opet svugdje popularno među određenim ljudima...
kakva glupost, pa ljudi zele da se zabave, boli ih k za inteligenciju, daj da se zabavimo i da nam bude lijepo... svakako smo dosegli vrh nase inteligencije, eto imamo i wifi... i win7, i sa x , i sad ono kao treba imat furku sa velikim inteligentnim smislom...
a znam ih par inteligentnih i uzivaju u motorima a vole ga i stisnut..
-
zonbirile
#9673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-----------------------Creasy wrote:karanana wrote:ne rade jer im je mrsko. lako je prasinaru stati iza zhbuna i iskociti nekome kome nisu upaljena svjetla ili ko vozi 5-6 km iznad dozvoljenog limita. ali kad mu neko na motoru prozuji iduci 150 na sat, ma ko ce se sa tim zajebavati i pozivati druge patrole niz cestu da uprate i zaustave zujalicu.
![]()
NAROD ZNA,kada ste zaustavili Ziketa,Čelu,Gašija.Svojim očima sam gledao kada prašinar sjeda uČelin Dođ na Dobrinji i priča sa vozačem dok Čelo uzima pazar u kockarnici,svita ode,a onda kakvog levata opale po ušima na istom mjestu.Raja im zviždala,koliko je ogavno bilo.
-
delightful
#9674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
creasy, malo pristojnosti u ophodjenju. hvala.
- Creasy
#9675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
karanana wrote:e da bi to doslo do suda, policija mora odraditi svoj dio posla i napisati prijavu. a to sa motorima ne rade. na sred titove, na semaforu pored vjecne vatre prisustvovao sam vise puta kurchenju sa bukom i pravljenjem osmica dok je crveno, ali nikad nisam vidio da je policija ista uradila po tom pitanju.
Postoje kamere na mnogim raskrsnicama u gradu (osim onih koje slikaju)... Uostalom, pitaj svakog motoristu koliko je dobio prekrsajnih naloga. Po tvom, policajac bi trebao skociti na motoristu u trenutku kad ovaj pravi "osmice" na semaforu.