Dešavanja u Srbiji

Post Reply
StLouis

#9651 Re: Desavanja u Srbiji

Post by StLouis »

Krst i na mostu

Objavljeno: Petak, 13. august 2010. 14:07 | Permanentni link | Štampaj | Pregleda: 216 | Komentara: 2

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su odluku o dodatnoj pozajmici od Evropske investicione banke za gradnju krsta koji će biti postavljen na mostu na Savi.

Na tu ideju došao je sam gradonačelnik Đilas, koga je prilikom prošlonedeljne inspekcije radova na mostu postojeći noseći stub podsetio na konturu krsta.

- Pola posla je već praktično završeno. Sve što treba da uradimo jeste da dodamo poprečni stub i Beograd će onda moći da se pohvali najvećim krstom u Evropi. Krst će biti veći čak i od onog koji je planiran u Nišu, a ulaganja su neuporedivo manja, jer se praktično o istom trošku već gradi most, - rekao je gradonačelnik Beograda.

Đilasova prvobitna ideja bila je da se u potpunosti obustavi gradnja mosta i da se preostala sredstva dobijena od Evropske investicione banke preusmere na završetak krsta. Veto na ovaj predlog stavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, koji je iz ministarstva zapretio potpunom blokadom bilo kakvih daljih radova, ukoliko se prekine izgradnja mosta. Kompromis je postignut tako što je dogovoreno da se završe oba projekta, i most i krst, a zbog toga je bilo neophodno pozajmiti od Evropske investicione banke dodatnih 70 miliona evra, koje će grad Beograd vraćati narednih 25 godina.

Bez obzira na oštre reakcije opozicije koja je kritikovala ovu odluku, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić naglasio je da o izgradnji mosta sa krstom ne bi trebalo raspravljati.

- Nema nikakve sumnje da je gradu potreban most, ali i krst. Ovo je veoma povoljan kredit Evropske investicione banke. Taj novac će se brzo vratiti kroz zaradu od religijskog turizma, koji je poslednjih godina rastući svetski trend - naveo je Antić.

On je naglasio da Beograd nije prezadužen grad i dodao da će kredit biti dovoljan i za most i krst.

Odbornici opozicionih Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije ocenili su da nije potrebno graditi jedan skup krst, već da je bolje izgraditi dva jeftinija i funkcionalnija. Oni su insistirali na tome da nadležni kažu koliko će koštati izgradnja celog krsta, ko je dobio tender za njegovu izgradnju i da li će u tu cenu biti uključen i rotirajući restoran na vrhu. Predsednik Gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović rekao je da odbornicima opozicionih stranaka niko neće da kaže da li je projekat već urađen i da li su obezbeđene sve svetovne dozvole za gradnju.

- Odluka da se na vrhu krsta izgradi restoran potpuno je pogrešna i ne vidim kako to može biti u skladu sa pravoslavnim hrišćanskim običajima, - rekao je Mladenović.

Gradonačelnik Đilas je ovog visokog funkcionera DSS-a razuverio da krst na mostu neće imati nikakve veze s hedonizmom, koji je nespojiv s pravoslavljem, i rekao da će jela u restoranu na krstu sredom i petkom biti posna, kao i da će restoran biti osveštan pre otvaranja.

I tu se završava čitanje naizgled pravog novinskog teksta, objavljenog na društvenoj mreži Fejsbuk, na stranicama „Njuza - vesti u ogledalu”. Najstrašnije u vezi sa ovom, u prvi mah klasičnom, agencijskom vešću je činjenica da u to može stvarno da se poveruje. Sa izuzetkom restorana, sve deluje realno i svakidašnje tako da čitalac može da poveruje u istinitost informacije, što predstavlja objektivni razlog za brigu. Kakva je, onda, naša stvarnost i koliko smo mi duboko u problemu, kada nam je vest o krstu na mostu, sve dok se u priču ne uvede rotirajući restoran, toliko ubedljiva i istinita.

Običnog čoveka više ništa ne može da iznenadi u svetu, u kojem i kršenje pravnih normi prolazi nekažnjeno, a kršenje moralnih ne nailazi ni na kakvu javnu osudu. Tako je, na primer, gradska vlast u stanju da na ulazu u Kragujevac podigne betonski krst visine 18 metara, bez potrebnih dozvola, na mestu koje nije predviđeno generalnim urbanističkim planom, na sred autoputa. Zašto ne bi bilo moguće postaviti krst i na most?

Jasno, Beograd ne bi sebi nikad dozvolio jedan takav eksces poput krsta na autoputu ili mostu. Priča o Đurđevdanskom krstu za njih je sada samo poligon za političke kalkulacije i povod za medijsku sprdnju.

Autor / izvor: V. Radojević

http://www.sumadijapress.com/index-p62-ni7322-c62.html

:D :D ojhaaaaa samo neka se gradi pa taman i krst bio :lol: ko yebe penzije, nezaposlene, studente...krts bre, krst :lol:
and

#9652 Re: Desavanja u Srbiji

Post by and »

Đilasova prvobitna ideja bila je da se u potpunosti obustavi gradnja mosta i da se preostala sredstva dobijena od Evropske investicione banke preusmere na završetak krsta. Veto na ovaj predlog stavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, koji je iz ministarstva zapretio potpunom blokadom bilo kakvih daljih radova, ukoliko se prekine izgradnja mosta. Kompromis je postignut tako što je dogovoreno da se završe oba projekta, i most i krst, a zbog toga je bilo neophodno pozajmiti od Evropske investicione banke dodatnih 70 miliona evra, koje će grad Beograd vraćati narednih 25 godina.
:lol:

trebali su za svaki slučaj sačekati da uđu u nato ili da se nato raspadne.ovako,rizično ulaganje :-)
vivaldi

#9653 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

and wrote:
:lol:

trebali su za svaki slučaj sačekati da uđu u nato ili da se nato raspadne.ovako,rizično ulaganje :-)
Tekst je zajebancija. Ustvari to uopste nije ni vazno..
Bosnolog

#9654 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

Nekada su ove novine bile gebelsova masinerija raspirivanja velikosrbizma u regionou lazuci srpskom narodu u Srbiji i van Srbije o ratu u Bosni o cemu mozemo pratiti feljton velikosrpske bolesti kontrolisane Miloseviceve i SANU gebelsove RTS i stampe zvana "POLITIKLA" cije originalne pisane clanske o lazima rata u BiH mozete pratiti ovdje http://www.e-novine.com/feljton/index.1.html danas te iste gebelsove novine pisu clanke o propasti zemlje Srbije,iste one koja je zeljela unistiti sve druge u okruzenju Hrvatsku i hrvatki narod pobunom Marticevaca na 33% okupirane Hrvatske, Bosnu i Hercegovinu, bosnjacki i hrvatski narod kao i kosovske Albance.

Medutim sada ubiru ono sto su posijali,kako bi rekla narodna mudra poslovica"Drugom zlo ciniti,ne mozes se dobru nadati, What Go Around Come Around ;-)
Једна смо од четири најсиромашније земље Европе. Од 200 земаља света налазимо се на 163. месту по степену запослености (у друштву Габона, Сенегала и Џибутија). Чак 164 земље на свету имају мању инфлацију од Србије. Куповна моћ грађана за две године пала је за 50 одсто. Раст цена у образовању је 14 пута већи од раста цена алкохола и дувана. Имамо 150.000 новоодбеглих младих стручњака. Парадајз је скупљи од меса, а влада која се у Уједињеним нацијама бори за Косово, не може да се избори са пар млекаџија и несташицом млека, са поскупљењем хране и лекова
http://www.politika.rs/rubrike/Pogledi- ... ba.sr.html
kiky

#9655 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

nisam znao da je izboden, na vijestima b92 rekoše pretučen ...
al, svejedno, nije mi drago al je logično ...
šta drugo čovjek da očekuje u begišu i srbiji ...[/quote]

Isto sto moze da ocekuje i u BiH i u Sarajevu.[/quote]

tješi se ...
sofist

#9656 Re: Desavanja u Srbiji

Post by sofist »

kiky wrote:nisam znao da je izboden, na vijestima b92 rekoše pretučen ...
šta drugo čovjek da očekuje u begišu i srbiji ...
Isto sto moze da ocekuje i u BiH i u Sarajevu.[/quote]

tješi se ...[/quote]

Tjesi se ti. 90% vijesti u drzavi ti je crna hronika dok svršavaš na neki incident u Beogradu u kojem dnevno boravi hiljade i hiljade stranih turista.
kiky

#9657 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

sofist wrote:
Isto sto moze da ocekuje i u BiH i u Sarajevu.
tješi se ...[/quote]

Tjesi se ti. 90% vijesti u drzavi ti je crna hronika dok svršavaš na neki incident u Beogradu u kojem dnevno boravi hiljade i hiljade stranih turista.[/quote]

kud če crnje neg iz srbije ...
i ovakva kakva je, bosna je za srbiju raj na zemlji ...
a usput ...
autobus iz niša kamenovan kod novog pazara ...
uživajte ...
:D
sofist

#9658 Re: Desavanja u Srbiji

Post by sofist »

kiky wrote:
sofist wrote:
tješi se ...
Tjesi se ti. 90% vijesti u drzavi ti je crna hronika dok svršavaš na neki incident u Beogradu u kojem dnevno boravi hiljade i hiljade stranih turista.[/quote]

a usput ...
uživajte ...
:D[/quote]

Sto bih uzivao i radovao se necijoj nesreci? To moze samo bolestan um.
BiH-x

#9659 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

sofist wrote:Isto sto moze da ocekuje i u BiH i u Sarajevu.
I u Sarajevu boravi hiljade stranih turista (bar za vrijeme SFF), ali nesto nisam cuo da je iko od njih bio izboden, a kamoli ubijen kao Brice Taton...

Ili mozda ti znas nesto sto mi ne znamo? :)
sofist

#9660 Re: Desavanja u Srbiji

Post by sofist »

BiH-x wrote:
I u Sarajevu boravi hiljade stranih turista (bar za vrijeme SFF), ali nesto nisam cuo da je iko od njih bio izboden, a kamoli ubijen kao Brice Taton...

Znam da je Pravoslavna crkva na Pofalicima obijena vise od 20 puta u posljednjih par mjeseci a da provalnik nikad nije uhvacen. Znam da je u Sarajevu jedna Slovenka silovana u autu. Znam da je neki nakupac hladno iz pistolja ubio tri osobe medju kojima i jednu zenu jer im je dugovao pare. Znam da brat brata nozem zbode namrtvo. Znam da su pucnjave, ubistva, ranjavanja, kradje svakodnevnica. I ne pada mi na pamet da likujem nad tim i da se radujem nesreci tog naroda koji dole zivi.
BiH-x

#9661 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

sofist wrote:
BiH-x wrote:

Znam da je Pravoslavna crkva na Pofalicima obijena vise od 20 puta u posljednjih par mjeseci a da provalnik nikad nije uhvacen. Znam da je u Sarajevu jedna Slovenka silovana u autu. Znam da je neki nakupac hladno iz pistolja ubio tri osobe medju kojima i jednu zenu jer im je dugovao pare. Znam da brat brata nozem zbode namrtvo. Znam da su pucnjave, ubistva, ranjavanja, kradje svakodnevnica. I ne pada mi na pamet da likujem nad tim i da se radujem nesreci tog naroda koji dole zivi.
:-) Znam i ja da je Bajrakli dzamija u Beogradu zapaljena (sto se nikada nije dogodilo sa pravoslavnom crkvama u Sarajevu), znam za masu primjera silovanja i ubijanja i pucnjava i stajaznam u Beogradu, no to nije tema.

Rekao si da turista u Sarajevu moze da ocekuje isto u Sarajevu i u Beogradu. Cista statistika kaze da ne moze.
kiky

#9662 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

kralj si ...
sofist

#9663 Re: Desavanja u Srbiji

Post by sofist »

BiH-x wrote: :-) Znam i ja da je Bajrakli dzamija u Beogradu zapaljena (sto se nikada nije dogodilo sa pravoslavnom crkvama u Sarajevu), znam za masu primjera silovanja i ubijanja i pucnjava i stajaznam u Beogradu, no to nije tema.

Rekao si da turista u Sarajevu moze da ocekuje isto u Sarajevu i u Beogradu. Cista statistika kaze da ne moze.
Nisam rekao turista nego sam rekao da isto sto se desava u BG mozes da ocekujes i u SA kada je neka frka u pitanju. Neki dan su Zeljini navijaci nozevim zaganjali igrace u Fojnici. Da su nekog sustigli mislis da se ne bi desila tragedija? Ili kad su Lazara Popovica zaganjali pa je s djevojkom pobjegao u Plavi zamak da bi se spasio od linca. Hocu da kazem da budala i ekstremista ima svuda. A tvoja teorija je otprilike slijedeca ubijamo se medjusobno ali mi nismo kao BG jer kod nas jos nijedan turista nije izboden ili ubijen. :roll: :-)
BiH-x

#9664 Re: Desavanja u Srbiji

Post by BiH-x »

sofist wrote:Nisam rekao turista nego sam rekao da isto sto se desava u BG mozes da ocekujes i u SA kada je neka frka u pitanju. Neki dan su Zeljini navijaci nozevim zaganjali igrace u Fojnici. Da su nekog sustigli mislis da se ne bi desila tragedija? Ili kad su Lazara Popovica zaganjali pa je s djevojkom pobjegao u Plavi zamak da bi se spasio od linca. Hocu da kazem da budala i ekstremista ima svuda. A tvoja teorija je otprilike slijedeca ubijamo se medjusobno ali mi nismo kao BG jer kod nas jos nijedan turista nije izboden ili ubijen
Ne, moja teorija je da je Sarajevo, stastiticki dokazano, sigurniji grad za turiste nego Beograd. To je bila moja tvrdnja cijelo vrijeme, jer je rijec u ovoj prici bila o turistima. Zato sam i ulazio u diskusiju.
No, izgleda da se ipak slazemo; ekstremista i budala ima svuda, i u SA i u BG se ubijaju medjusobno, ali u Beograd ti ekstremisti ubijaju i turiste, a ovdje ne.

:)
vee-jay

#9665 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vee-jay »

o cemu vi to? oba grada, obije drzave abso*fuckin*lutely fucked up...
zemomak

#9666 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zemomak »

Nevjerovatno, ali istinito: Srbiju napale muhe mutanti! :lol: :run:
16. 08. 2010. • 23:25 M. Bh.

*** SPAM *** - Svaki treći mještanin sela Crvena Reka u općini Bela Palanka, u blizini Niša, imao je zdravstvenih problema poslije ujeda sitnih mušica krvopija.

U niškom zavodu za hitnu medicinsku pomoć svakodnevno se zbrine po nekoliko osoba sa velikim oteklinama po tijelu, a pojedini pacijenti dolaze i sa velikim gnojnim ranama na mjestima ujeda, piše srbijanski list „Press“.

Ljekari niškog zavoda preporučuju da se poslije ujeda piju antibiotici, ali i savjetuju da se nikako ne diraju otečena mjesta kako se rane ne bi inficirale. Kod mnogih pacijenata, međutim, pomogla je tek terapija injekcijama, pa su meštani s pravom uplašeni, a ove sitne bube već su proglasili mušicama mutantima.

Penzionerka Magdalena Nikolić kaže za Press da poslije ujeda ovih insekata četiri dana nije mogla hodati pa čak ni ustati iz kreveta.

- Mušice koje su manje od bilo kojeg drugog insekta izujedale su me prije nekoliko dana dok sam sjedila ispred kuće i sa komšijama razgovarala i pila kafu. Ništa čudno nisam odmah primjetila, otišla sam na spavanje, a kada sam se ujutru probudila nisam mogla da ustanem iz kreveta od bolova. Noga mi je bila strahovito natečena. Četiri dana nisam mogla da mrdnem iz kreveta. Petog dana komšije su došle i sa suprugom me odvele kod ljekara u ambulantu u Crvenoj Reci - opisuje svoje muke Magdalena.

Ona navodi da je primila koktel injekcija i antibiotike i da je tek poslije toga otok malo splasnuo.

- Mislila sam da će mi biti bolje, ali se u međuvremenu na mjestu ujeda otvorila velika rana, koja još ne zarasta. Imala sam jake bolove, temperaturu i još ne mogu da hodam - objašnjava Magdalena, koja sa suprugom Božidarom živi u Beogradu.

- Ni najstariji mještani ne pamte ovakvu najezdu buba za koje niko do sada nije znao da postoje. One su male i kao da se zalijepe za tebe, a kada ih rukom skloniš, na mjestu gdje te ujedu ostaje samo krv. Svaki treći mještanin Crvene Reke je izujedan - potvrđuje za Press Božidar.

Jedan od mještana Crvene Reke Vitomir Stanisavljević kaže da su muhe toliko sitne da čovjek nikako ne može odbraniti od njih.

- Mene su izujedale nedaleko od vinograda gdje sam išao da berem divlje jagode za unuka. Lijevom rukom sam držao koficu, a desnom brao. Ništa nisam primjetio dok nisam bacio pogled na desnu ruku. Prepao sam se kada sam vidio da je roj mušica na njoj. Odmah sam ih sklonio i vidio da mi je cijela ruka krvava od njihovih ujeda. Ta ruka mi je potpuno bila natečena nekoliko dana, ali se na svu sreću na tome završilo - kaže Stanisavljević za Press.

Kako su za Press naveli ljekari niškog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ujedi ovih mušica mogu da izazovu ozbiljne reakcije.

Najbitnije je da se ujedeno mesto na koži ne dira, jer u suprotnom dolazi do stvaranja rane i njenog gnojenja.

- Sve ovo se ne podudara potpuno sa klasičnim alergijskim reakcijama, pa zato i ne pomaže uzimanje samo antialergenata, već se moraju piti antibiotici.

Ukoliko osoba ima slabiji imunitet, od samo jednog ujeda na nozi može se dogodi da cijela noga otekne.

- Kod djece se ta zapaljenja najviše šire po tijelu, zato što se češu i tako stvaraju rane, ali i prenose infekciju dodirom na druge dijelove tijela. Najčešće im se otoci prenesu na nozdrve i predio oko ušiju i u tom slučaju moraju da se primaju injekcije. Jedno dijete koje sam primio imalo je otoke na dvadesetak mjesta po tijelu - priča dr Zoran Milanović i objašnjava da, pošto je u pitanju bakterija, ova infekcija može da se prenese i sa jedne osobe na drugu direktnim kontaktom.

Kod djece se obavezno prepisuju cefalosporini, a u težim slučajevima i polusintetski penicilini, dok se odraslima daju jači antibiotici.

(24sata.info)
Shoshana

#9667 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Shoshana »

Black fly??

Toga ovdje kod nas, na sjeveru, ima u junu, nemozes ziv ostat. Kazu, ljudi su krvavi iz sume izlazili :-)
gisna2

#9668 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gisna2 »

Upoznaj komšiju, da bi se bolje branio.
Prilozi za istraživanje lika i djela istočnog komšije.

Evo, ko nam se petlja u BiH. U 21. vijeku, još se nisu riješili šuge! Imaju oko 4000 zaraženih.
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/1942 ... ih-bolesti

17. 06. 2010. 00:02h | S. Todorović| foto: Beta
Infektivna oboljenja u porastu
Šuga i dalje među top 10 zaraznih bolesti

Tokom prošle godine u Srbiji registrovano je 431.666 obolelih od zaraznih bolesti, što je za 18 odsto više nego prethodne 2008. godine. To je ujedno i najveći broj obolelih u odnosu na prethodnih pet godina. Umrlo je 245 osoba, i to najviše od gripa, tuberkuloze, sepse, side i zapaljenja pluća.

Najviše smrtnih slučajeva od gripa, tuberkuloze, sepse, side i zapaljenja pluća

Tuberkuloza (TBC) je još vodeći uzrok smrtnosti među zaraznim bolestima. Oslabljen imunitet, loši uslovi života, kasno obraćanje lekaru za pomoć, sve su to razlozi zbog kojih je ova bolest bila fatalna za 51 pacijenata. Lekari kažu da broj obolelih i umrlih u našoj zemlji nije alarmantan i da je u okviru evropskog proseka.
Bakterijsko trovanje krvi ili sepsa registrovana je prošle godine kod 658 osoba, od kojih je čak 47 umrlo. Ona se javlja kao komplikacija osnovne bolesti kod osoba koje imaju narušen imunitet, gde dolazi do prodora mikroba u krv i njihovog razmnožavanja. Ovaj podatak je posebno zabrinjavajući s obzirom na to da je tokom 2008. godine sepsu dobilo 158 ljudi manje. Nažalost, od nje je te godine umrlo 50 osoba.

- Najveći broj obolelih zabeležen je kod dece do godinu dana starosti, zatim kod mališana do šest godina. Najmanje su od sepse obolevali stariji od 50 godina - kaže dr Jelena Obrenović, epidemiolog u Centru za prevenciju zaraznih bolesti Instituta za javno zdravlje „Batut”.

Zanimljivo je da među prvih 10 zaraznih bolesti, od kojih naše stanovništvo najviše oboleva, jeste šuga! Tokom prošle godine bilo je registrovano 3.954 slučajeva ove bolesti.

- To što se šuga još javlja kod nas jeste pokazatelj da ne vodimo dovoljno računa o higijeni. Međutim, broj obolelih je za devet odsto manji je nego 2008. godine, s tim što se broj obolelih svake godine smanjuje za pet odsto - objašnjava dr Obrenović.

U 2009. godini povećan je broj obolelih od lajmske bolesti. Podaci pokazuju da je ovu zaraznu bolest, koja se dobija od inficiranih krpelja, imalo 925 ljudi, što je za 6,6 odsto više nego prethodne godine.

- Samo u periodu juni, juli, kada je i sezona, zaraženo je 470 osoba. Zbog toga je sada pravo vreme za pojačanu opreznost. Nakon boravka u prirodu treba pregledati telo i ukoliko se uoči krpelj, odmah se treba javiti lekaru. Ne bi trebalo ljudi sami da ih vade - savetuje dr Obradović.

Tokom prošle godine registrovano je 246 epidemija zaraznih bolesti.
- Dominirale su manje porodične epidemije, a infekcija se najčešće prenosila putem hrane. Uzročnik je bila salmonela - ističe dr Obrenović.

U grupi crevnih zaraznih bolesti, zabeležen je pad prijavljenih. Registrovan je jedan slučaj trbušnog tifusa kod osobe koja je boravila na turističkom putovanju.
Broj bolesti koje se prenose polnim putem je za 11 odsto manji u odnosu na prethodnu godinu. Registrovan je manji broj obolelih od AIDS-a. U ovoj grupi oboljenja postoji problem podregistracije, odnosno neprijavljivanja svih dijagnostikovanih slučajeva, naročito kada je u pitanju privatni zdravstveni sektor.

Najčešće zarazne bolesti u Srbiji
- streptokokni faringitis i tonzilitis (gornji disajni trakt)
- grip
- varičela (ovčje boginje)
- zapaljenja pluća
- zarazni prolivi
- bakterijske infekcije creva
- šuga
- šarlah
- bakterijska trovanja hranom
- salmoneloze

Antraks u Ulcinju
U opštini Ulcinj potvrđen je slučaj obolevanja govečeta od opasne bolesti antraks. Domaćin iz mesta Sveti Đorđe, koje se nalazi blizu granice sa Albanijom, 5. juna prijavio je uginuće govečeta. Reč je o bolesti koja se može preneti i na čoveka.
Na području na kojem se bolest pojavila zabranjeno je kretanje životinja, ispaša, prodaja, kao i klanje bolesnih grla. Čovek se antibioticima uspešno leči od antraksa.

2010 © - blic.rs
drug bevc

#9669 Re: Desavanja u Srbiji

Post by drug bevc »

kiky wrote:
sofist wrote:
tješi se ...

a usput ...
uživajte ...

a usput
bus nije kamenovan, već klinci zafuntali između sebe(jbg bosnjaci nema srbova) ,gađali se kamenjem i jedan
slučajno pogodio bus.

usput
radi se o klincima od 13-15 god.nema niđe veze sa nacionalizmom.jbg klinci ko klinci moraju se nekad i pošorat
između sebe.

usput
kada si zadnji put bio u srbiji, vojvodini ili n pazaru. pa nam tako palamudis kao fol "veliki" poznavalac situacije u
komsiluku.

usput
odakle tolika opterecenost srbijom i srbima? jel tebi kada ustanes prvo na pameti budu srbi i srbija.

usput
ja sam srbin al boli me za desavanjima u srbiji (jedina stvar koja me veze sa srbijom je pasoš jer sa ovim nasim ne
mogu niđe a volim da putujem). ja zivim u ovoj nakaradnoj BiH a kako je krenulo valja mi u njoj i ostati.suplja je
prica da je "tamo daleko" sve nakaradno a kod nas u BiH sve ok.dođi ba u bl ili mostar i pokusaj javno tu pricu
prosipati ili da ja dođem u zenicu i da pokusam da malo srbujem.biće dobro ako popijemo samo mare, mogli bi i neku
klebu u škembe primiti.

usput
ovo je je..ni balkan i mentalitet jednog srbina i bosnje je isti.zivimo mi dugo jedni pokraj drugih.razlikujemo se
samo po imenima i praktikovanju vjere al ista smo mi bagra.

usput
svako jutra prije doručka marni jednu veselicu (srpski apaurin ili naš bosnaurin ili kako se već zove) i mozda nestane tih tvojih frustracija i opterećenosti srbijom.
kiky

#9670 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

ja dobro ...
kako ti ...
kiky

#9671 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

usput ...
ta dječurlija spalila zastavu srbije na školi ...
drug bevc

#9672 Re: Desavanja u Srbiji

Post by drug bevc »

kiky wrote:usput ...

usput
klinci u rs i zapadnoj hercegovini redovno to isto čine
:D :D :D :D :D
usput
jel to tebi normalno ? sve je to ista bagra koju treba kolektivno poslati na radne akcije, naravno džabanesku!
mozda tada napravimo autoput
usput
odo gledat partizan je..š palamuđenje
1gorstak

#9673 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

http://www.kurir-info.rs/vesti/politika ... -45721.php

Jadno. A ovo je jedan od komentara citalaca ;

"Jas sum golem vernik, od pravoslavna veroispovest. Mojata crkva se vika Makedonska Pravoslavna Crkva. Vo Makedonija ima Pravoslavni crkvi i Manastiri gradeni od izmaceniot Makedonski narod. Koj ste Vie da priznavate nekogo ili ne. Koj Vi dava za pravo da se pravite pogolem Bog od Boga. Koj Vas da Vi prosti za site grevovi sto gi imate napraveno. Mozete Vie da zboruvate sto sakate, samo eden e Bog, a nie pred Bog sme cisti. Zaprasajte se dali vasite vladici se cisti pred Boga. Licemeri, nas ne ni treba Vaseto priznavanje."
kiky

#9674 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

drug bevc wrote:

usput
usput
jel to tebi normalno ? sve je to ista bagra koju treba kolektivno poslati na radne akcije, naravno džabanesku!
usput
ej, ba, šta se rajcaš ...
ovo je tema: "dešavanja u srbiji", tako da postavljamo postove sa tom tematikom ...
jedino ako to uzimaš suviše lično, onda ti nema pomoći ...
osim one rakijice u večim količinama ...
i đaba gledaš partizan ...
ode anderleht dalje ...
:lol: :lol: :lol:
kiky

#9675 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

drug bevc wrote:

usput
usput
usput
a i nisam čuo da djeca u rs pale srbijanske zastave ...
Post Reply