FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#9651 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

LSD buraz, rekoh li ti ja, ubleha je ono od ekipe. Ne do Bog da imas 18-20 "Leverkusena" u ligi, morali bi ljudima na tribini antidepresive dijelit! :roll:
LSD

#9652 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:LSD buraz, rekoh li ti ja, ubleha je ono od ekipe. Ne do Bog da imas 18-20 "Leverkusena" u ligi, morali bi ljudima na tribini antidepresive dijelit! :roll:
U pravu si, zaista :thumbup: ...iskreno, Leverkusen me je razocaro veceras...mislio sam da imaju malo više kvalitete ili karaktera, ako ništa drugo...pa jbt Osasuna je daleko više pokazala neki dan (zapravo pobjedila Barcu)...švabe su veceras igrali ko kakve žene :shock: i to na svom terenu kad treba praviti rezultat za revanša.
Barca je dosta ranjiva nazad....odbrana joj je u lošoj formi i opet domacini nisu znali ili smijeli napasti konkretnije.
Ne znam kako Bayer završi ispred Valencije u grupi :roll:
missko

#9653 Re: FC Barcelona

Post by missko »

veljaca wrote:Pobjeda je bitna ....
Barcelona mora i moze puno bolje ....
Sancez :thumbup: i Messi :thumbup: ponajbolji .... Busqets takodje borben, kao i Puyol ....
Abidal veoma los, kao da je ograjisao ..... :-) Kod gola Bayera umjesto da blokira centarsut i izbaci loptu u korner i nista ne bude - on preskace loptu ..... :(
U zadnjim utakmicama uz njega i Pique je dosta los ....
Nadam se da ce njih dvojica podici formu kada bude najpotrebnije i uz Xavia i Iniestu i uvijek dobrog MESSI-ja :thumbup: opet ce Barcelona da bude onaj tim prije nekoliko mjeseci .....
Cini mi se da se Barci desava u odbrani ( Puyol , Abidal) ono sto se Unitedu desilo sa sredinom, ostali su bez dobrih igraca ili su isti ostarili.
BHF_Manijak

#9654 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:LSD buraz, rekoh li ti ja, ubleha je ono od ekipe. Ne do Bog da imas 18-20 "Leverkusena" u ligi, morali bi ljudima na tribini antidepresive dijelit! :roll:
U pravu si, zaista :thumbup: ...iskreno, Leverkusen me je razocaro veceras...mislio sam da imaju malo više kvalitete ili karaktera, ako ništa drugo...pa jbt Osasuna je daleko više pokazala neki dan (zapravo pobjedila Barcu)...švabe su veceras igrali ko kakve žene :shock: i to na svom terenu kad treba praviti rezultat za revanša.
Barca je dosta ranjiva nazad....odbrana joj je u lošoj formi i opet domacini nisu znali ili smijeli napasti konkretnije.
Ne znam kako Bayer završi ispred Valencije u grupi :roll:
Chelsea mislis...
LSD

#9655 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Dobro si, ispred Čelzija :shock: ....znam da su se plasirali zajedno sa englezima, i da je Valencia završila kao treca.

Realno, sa ovako lošom odbranom Barca definitivno ne može ni pomišljati na odbranu titule LP, Puyol sa 33 godine i dalje najbolji/najborbeniji - nedopustivo za prvaka Evrope....šta se dešava sa tim igracima :shock: kako jeftin gol su primili nakon gluposti Abidala, a imali su i srece kod one stative....tako je to kad Alvesa i nema u defanzivnim zadacima.
vodoprovodčik

#9656 Re: FC Barcelona

Post by vodoprovodčik »

Čelzi je bio prvi, da su ispred njih, ne bi mogli igrat s prvoplasiranom ekipom iz druge grupe, Barcelonom.
BHF_Manijak

#9657 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ma ovo je bas zagrijava bila, ne sekiraj se, zapet ce oni u ozbiljnijim tekmama. Znali sa da veceras i da bude X, pa cak i neki minimalan poraz, da ce moci salsusat ih na Nou Campu. Vjeruj mi da je neka ozbiljnija ekipa bila da bi drugacije i Barcelona odigrala.
Vodoprovodcki, upravu si, nisam se dobro izrazio, htio sam reci da je Valencia ispala pa onda ispade skroz nesto deseto. :mrgreen:
ganjeta

#9658 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

erik2 wrote:Ako neko može ponijeti titulu najnesebičnijeg fudbalera , onda je to Dani Alves !
Nedavno je bila polemika ko je bolji, Marcelo ili on. Najjači bočni na svijetu! Fakat je mašina samo mu ne treba dati da izvodi slobodnjake. Upropasti većinu.
ascari

#9659 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

missko wrote:Sto dadae ovaj supak sudacki sto nas je ukino protiv Francuza sad ovom Kastru karton a Buskets ga odnio van terena?
Zbog supackog udaranja u koljeno, i to direkt u ranu!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#9660 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Guardiola: "I had to pick 18. Mascherano is suspended on Saturday, I couldn't lose Gerard. Pique knows I like him a lot, he doesn't have a reason to be angry. He knows he's untouchable, very important for us."

Izgleda da se ipak ne radi o kazni.
BHF_Manijak

#9661 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

ascari wrote:
missko wrote:Sto dadae ovaj supak sudacki sto nas je ukino protiv Francuza sad ovom Kastru karton a Buskets ga odnio van terena?
??? Mora da si vidio ono sto mi ostali smrtnici nismo! :shock: :roll:
Bušman

#9662 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

BHF_Manijak wrote:
ascari wrote:
Ma dobio je zbog povlacenja. Vidjelo se fino da je Castro Busquetsa uhvatio za ruku ;)
5 0 5

#9663 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

znaci, alexis cl golovi 2; messi 44 (mislim)

Barcelona Champions League Stats [2011-2012]: 7 matches 6W, 1D, 0L scored 23 goals, conceded 5. Clean Sheets: 4
Barcelona Away Record 2011/12 || (CL): 4W 0D 0L, Goals: 3-15 +12 (La Liga): 4W 5D 2L, Goals: 13-18[+5]

skenderija04

#9664 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:Guardiola: "I had to pick 18. Mascherano is suspended on Saturday, I couldn't lose Gerard. Pique knows I like him a lot, he doesn't have a reason to be angry. He knows he's untouchable, very important for us."

Izgleda da se ipak ne radi o kazni.
Ovo je isto Krojf uradio Guardioli,ali isto objasnjenje isto sve kad se tada mladi Guardiola malo umislio
5 0 5

#9665 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Barcelona has a European all-time RECORD of scoring in each of their last 28 CL matches (Previous Record by Bayern Munich: 22)
Barcelona now scored at least 2 goals in their last 5 CL away games. All-time record: Bayern Munich 7

veljaca

#9666 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

GUARDIOLA UVJEREN DA MOŽE BOLJE

I pored sigurne pobjede nad Bayerom iz Levekusena, trener Barcelone, Pep Guardiola nije zadovoljan onim što je njegova ekipa pokazala, pogotovo prvom poluvremenu.
Guardiola je posebno nezadovoljan lošim dodavanjima u prvih 45 minuta, ali je i pohvalio igru ekipe u nastavku.

"Imali smo par šansi u prvom poluvremenu, ali posljednji pasovi su nedostajali. Mislim da smo u drugom poluvremenu koristili prostor mnogo bolje i to se odrazilo i na rezultat."

"Gostujuće utakmice u ligi prvaka uvijek su teške, a kada igratye protiv ekipe iz Njemačke ako nemate potpunu kontrolu nad igrom imate dosta problema. Sve njemačke ekipe su izvrsno fisički pripremljene, oni su jači od nas i odlična su ekipa.", rekao je trener Barcelone nakon susreta.

"Ipak, vrlo sam zadovoljan sa tri postignuta pogotka na strani i pokušaćemo završiti posao u uzvratu, te se plasirati u narednu rundu."

Lionel Messi i večeras je bio sjajan. U ovoj sezoni, Argentinac je odigrao 39 od ukupno 42 utakmice Barcelone, međutim, Guardiola ne razmišlja o poštedi.

"Zašto da ga povečem iz igre?", pita Pep. "To vrijedi radi publike. Ljudi kupuju ulaznice da bi gledali igrače kao što je Messi. Ja ga poznajem, on je jak momak, a njegov život je fudbal. Sretan je jedino kada igra i ništa drugo ga ne interesuje."

-----------------------

:thumbup:
Korisnicko ime

#9667 Re: FC Barcelona

Post by Korisnicko ime »

Ne znam je li bilo...ako jeste, brisite. Odlicna analiza stila igre Barce...

http://www.youtube.com/watch?v=I6A_K8oW ... e=youtu.be
ultima_palabra

#9668 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Legenda Reala Raul posjetio igrače Barcelone u Kolnu
Kako prenosi katalonski El Mundo Deportivo, legenda Real Madrida posjetio je jučer igrače Barcelone u Kelnu.

Raul Gonzlez Blanco, najveća legenda Real Madrida, jučer je posjetio igrače Barcelone u gradu Kolnu. Poznato je od ranije da su Raul i Pep Guardiola veliki prijatelji bez obzira što su godinama igrali u dresovima ljutih rivala.

Raul je, piše El Mundo Deporitvo, prešaa 70 kilometara kako bi vidio svoje prijatelje iz reprezentacije u Hotelu Hyatt Regency. Igrači Blaugrane su bili iznenađeni kad su vidjeli "nepozvanog" gosta.

Raul je dao punu podršku Pepovom timu te im poželio sreću u nastavku Lige prvaka.
Korisnicko ime

#9669 Re: FC Barcelona

Post by Korisnicko ime »

ultima_palabra wrote:
Kako prenosi katalonski El Mundo Deportivo, legenda Real Madrida posjetio je jučer igrače Barcelone u Kelnu.

Raul Gonzlez Blanco, najveća legenda Real Madrida, jučer je posjetio igrače Barcelone u gradu Kolnu. Poznato je od ranije da su Raul i Pep Guardiola veliki prijatelji bez obzira što su godinama igrali u dresovima ljutih rivala.

Raul je, piše El Mundo Deporitvo, prešaa 70 kilometara kako bi vidio svoje prijatelje iz reprezentacije u Hotelu Hyatt Regency. Igrači Blaugrane su bili iznenađeni kad su vidjeli "nepozvanog" gosta.

Raul je dao punu podršku Pepovom timu te im poželio sreću u nastavku Lige prvaka.
Svaka cast Raulu, on je legenda, bez obzira sto je igrao u rezimskom klubu...meni se od mnogih pozitivnih stvari ostati upamcen po tome sto kad izvodi penal ne znas hoce li ga izvesti lijevom ili desnom nogom...

A ovo o 70 kilometara napisano kao da ih je presao pjeske po ovom nasem snijegu... :lol:
Charuga
Globalni moderator

#9670 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:

Gospodin bio i ostao.
veljaca

#9671 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

ultima_palabra wrote:

Uz Casillas-a i Raul je jedan koji ima RESPECT ....
Pitarrr82

#9672 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

veljaca wrote:GUARDIOLA UVJEREN DA MOŽE BOLJE

I pored sigurne pobjede nad Bayerom iz Levekusena, trener Barcelone, Pep Guardiola nije zadovoljan onim što je njegova ekipa pokazala, pogotovo prvom poluvremenu.
Guardiola je posebno nezadovoljan lošim dodavanjima u prvih 45 minuta, ali je i pohvalio igru ekipe u nastavku.

"Imali smo par šansi u prvom poluvremenu, ali posljednji pasovi su nedostajali. Mislim da smo u drugom poluvremenu koristili prostor mnogo bolje i to se odrazilo i na rezultat."

"Gostujuće utakmice u ligi prvaka uvijek su teške, a kada igratye protiv ekipe iz Njemačke ako nemate potpunu kontrolu nad igrom imate dosta problema. Sve njemačke ekipe su izvrsno fisički pripremljene, oni su jači od nas i odlična su ekipa.", rekao je trener Barcelone nakon susreta.

"Ipak, vrlo sam zadovoljan sa tri postignuta pogotka na strani i pokušaćemo završiti posao u uzvratu, te se plasirati u narednu rundu."

Lionel Messi i večeras je bio sjajan. U ovoj sezoni, Argentinac je odigrao 39 od ukupno 42 utakmice Barcelone, međutim, Guardiola ne razmišlja o poštedi.

"Zašto da ga povečem iz igre?", pita Pep. "To vrijedi radi publike. Ljudi kupuju ulaznice da bi gledali igrače kao što je Messi. Ja ga poznajem, on je jak momak, a njegov život je fudbal. Sretan je jedino kada igra i ništa drugo ga ne interesuje."

-----------------------

:thumbup:

Mora bolje ako nesto misle napraviti ove godine...
LSD

#9673 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:

Raul je legenda u svakom pogledu.
skenderija04

#9674 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Evo opet malo o dresovima. Izgleda da je definitivan dizajn za sljedecu sezonu. Slika je sa jedne Nikeove ekspozicije i ocigledno je snimljena na kvarno. Uz Barcin dres tu su Manchesterov i Arsenalov dres

Image
ascari

#9675 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

BHF_Manijak wrote:
ascari wrote:
Ipak daleko od rane, ali i dalje supacki!
Image
Post Reply