Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
breuer

#9651 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by breuer »

Black swan wrote: 03/04/2021 23:21 Fikret nasmijan
Fadil udaren mokrom krpom
Bakir brani suprugu
Sebija ima amneziju

Fina ekipa
:thumbup:

a ljudi umiru
dembele

#9652 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dembele »

Black swan wrote: 03/04/2021 23:21 Fikret nasmijan
Fadil udaren mokrom krpom
Bakir brani suprugu
Sebija ima amneziju

Fina ekipa
Update:
Džafer nas vidi već vakcinisane
Genjac samo SDA kadar na rukovodećim pozicijama vidi kao rješenje za uspješnu borbu protiv pandemije
Bisera umjesto vakcina nabavlja hurme
Rockefeller

#9653 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Rockefeller »

Sad ce hurme sve to rijesit :lol:
joe_black

#9654 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

kolika je odgovornost na onome tkoje nabavio navedena govna od respiratora jos veca je odgovornost na ovim anonimnim potpisnicima pisma jer 8 lsami ucestvuju u eventualnom krivicnom djelu prikrivanjam krivcnog djela ....
Imenima stanite ispred svojih tvrdnji anestiziolozi pi.ke
nadžak

#9655 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by nadžak »

meridiyan wrote: 03/04/2021 23:05
saravara wrote: 03/04/2021 22:55

Badnjević objasnio za šta su, a sebija ih gura tamo gdje ne treba... krv joj je..em
Bakir veceras izjavi da je Institut za mjeriteljstvo kazao da su upotrebljivi i za intezivnu njegu.
Čovječe, koji lažov. :-)
pinkman

#9656 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by pinkman »

UKC Tuzla ih ne koristi.
Respiratori nabavljeni putem firme Srebrena malina ne koriste se u UKC-u Tuzla, potvrdio je za N1 direktor ove ustanove Vahid Jusufović.

“Imali smo nekoliko proba. Naši anestezolozi nisu bili zadovoljni i nisu se usudili korsititi ove respriatore”, izjavio je Jusufović.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#9657 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by izvrsni direktor »

nadžak wrote: 04/04/2021 15:28
meridiyan wrote: 03/04/2021 23:05
saravara wrote: 03/04/2021 22:55

Badnjević objasnio za šta su, a sebija ih gura tamo gdje ne treba... krv joj je..em
Bakir veceras izjavi da je Institut za mjeriteljstvo kazao da su upotrebljivi i za intezivnu njegu.
Čovječe, koji lažov. :-)
A mozda i nije. Ko zna. Kad je osmicina diploma drzavna tajna, moze i izvjestaj o respiratorima
muhafuca

#9658 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by muhafuca »

pinkman wrote: 04/04/2021 15:30 UKC Tuzla ih ne koristi.
Respiratori nabavljeni putem firme Srebrena malina ne koriste se u UKC-u Tuzla, potvrdio je za N1 direktor ove ustanove Vahid Jusufović.

“Imali smo nekoliko proba. Naši anestezolozi nisu bili zadovoljni i nisu se usudili korsititi ove respriatore”, izjavio je Jusufović.
pa sto nisu i ovi anesteziolozi u sarajevu isto uradili.

probali ih, i ako vidish da nije to to za sto se podvaljuje da jest, odbij korisititi.

Ja kontam da ima straha ako se vrsi pritisak da se nesto radi a ti nisi profesionalno suglasan sa tim, al hajde naredjenje je naredjenje,

Medjutim ovdje su ipak ljudski zivoti u pitanju, ne znam kakav da je strah bio i eventualne posljedice, opet je sve lakshe

nego necije zivote na dushi nositi samo zato sto si postupio po naredjenju i bilo te strah odbiti.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9659 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by mk ultra »

Nema izlaska iz kola, kad se jednom zaigra
nadžak

#9660 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by nadžak »

muhafuca wrote: 04/04/2021 15:53
pinkman wrote: 04/04/2021 15:30 UKC Tuzla ih ne koristi.

pa sto nisu i ovi anesteziolozi u sarajevu isto uradili.

probali ih, i ako vidish da nije to to za sto se podvaljuje da jest, odbij korisititi.

Ja kontam da ima straha ako se vrsi pritisak da se nesto radi a ti nisi profesionalno suglasan sa tim, al hajde naredjenje je naredjenje,

Medjutim ovdje su ipak ljudski zivoti u pitanju, ne znam kakav da je strah bio i eventualne posljedice, opet je sve lakshe

nego necije zivote na dushi nositi samo zato sto si postupio po naredjenju i bilo te strah odbiti.
Fali tu i ljudskosti u tim postupcima tih ljekara, jebemu majku, svi smo iste hinje postali. Samo gledaj svoje dupe, nemoj mene da poklopi i to je to. Ovo njihovo pismo, kao i ono od ranije je prvenstveno način da oni izbjegnu odgovornost pred zakonom jer to je takav postupk. Obavjestiš šefa i time skineš sa sebe odgovornost i boli te klinac ali pajdo spuco bih ja i njima svima po jednu krivičnu i pred sud pa ćemo vidjet šta će bit. Oni da su heroji u bijelom, kao što bi trebali biti, istog trena kad su vidjeli šta se radi, trebali su SVI stati i zovnuzi medije, dignut frku, zovnut advokate i šta ti ja znam već uradit. Bog dragi samo zna koliko ljudi je umrlo do sada bezveze.
putokaz1

#9661 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by putokaz1 »

Vladajuci SBB koji je ucestovao u kupnji istih objavio juce vijesti...a joj apsurda
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9662 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

To nije postovanje prema koalicionim partnerima :-? :D
joe_black

#9663 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by joe_black »

putokaz1 wrote: 04/04/2021 17:40 Vladajuci SBB koji je ucestovao u kupnji istih objavio juce vijesti...a joj apsurda
Ne postoje veci lesinari i hinje od SBB, od akciza pa na dalje:)
ChMar

#9664 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by ChMar »

Dok se kompletna javnost svadja i prepucava, dok ljudi prikopcani na kineske usisivace umiru kao na traci, gosn Fikro hladno registruje u Ilijasu novu firmu, za potrebe nekih novih javnih nabavki. Naravno, firma nece biti na njegovo ime, ali papire nosa i birokratski zavrsava upravo on.

Previse mu je Seka uzela spotlight u zadnje vrijeme, trebalo bi da to dijele Fiki i ona. Malo bolje kad skontas, sta je Fadil nego obicni uhljeb, kao i Sefik. Znamo ko je naredio ovo nedjelo, i znamo cija firma je pokupila lovu. Isto tako znamo, da nikad za ovo niko nece dana odlezati, sve dok je hobotnica ovako jaka u pravosudju.
statixx

#9665 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by statixx »

...
Johnny_x

#9666 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Johnny_x »

https://www.klix.ba/lifestyle/gastro/se ... /180814085
Klix pisao clanak o Fikretovoj zeni, neki nutricionista, ona zdravm navikama mjenja svijest ljudi, sigurno je i muzu promjenila svijest, pa je dosao na ideju da gazi preko mrtvih do profita. SVako onaj ko je umro zbog nedostatka respiratora ili onaj ko je je stavljen na ono smece, ide na dusu fikreta.
Jedni od najgorih ljudi su koji pravdaju ovaj fikretov postupak, zadesio sam se jednom u srebrenicko-vogoscanskom drustvu, stariji su ljudi bili, i njihov komentar je bio tipa, nije Fikret nista kriv, to mu zele napakovati samo zato sto je uspjesan i iz Srebrenice, kada sam ih pitao, da li ce te lijekove kupvati u poljoprivrednoj apoteci ili u apoteci, svi su rekli u apoteci, a kada sam im pokusao objasniti da je to isto i sa prodajom medicinske opreme, ne kupujes od poljoprivrednika, vec od ovlastenih firmi, oni su rekli da to nije isto i da to nema veze. Ti ljudi su mi se zgadili, puna usta su im Srbrenice, a u Srebrenicu odu samo 11. jula.
Mi kao narod moramo prestati idealizovati neke likove, to nam je usadjeno u nas mentalitet, ta idealizacija likova cesto nas vodi od toga da ne vidimo dalje od svog nosa, zbog toga imas ljude koji redovno glasaju za SDA, jer je njemu 90-tih Alija usadio u glavu da ce ga SDA jedina zastit i ne moze on promjeniti svoje misljenje. Mjenjati misljenje i stav, kada saznate nesto novo, u ovoj zemlji je skoro i nemoguce, jednom kad zauzmes stav, tesko ces ga promjeniti iako znas da si u krivu. Ta odlika nas koci mnogo u napretku drustva.
spinel_

#9667 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by spinel_ »

Srebrenicki prevaranti i ublehe.
muhafuca

#9668 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by muhafuca »

Johnny_x wrote: 06/04/2021 11:55 https://www.klix.ba/lifestyle/gastro/se ... /180814085
Klix pisao clanak o Fikretovoj zeni, neki nutricionista, ona zdravm navikama mjenja svijest ljudi, sigurno je i muzu promjenila svijest, pa je dosao na ideju da gazi preko mrtvih do profita. SVako onaj ko je umro zbog nedostatka respiratora ili onaj ko je je stavljen na ono smece, ide na dusu fikreta.
Jedni od najgorih ljudi su koji pravdaju ovaj fikretov postupak, zadesio sam se jednom u srebrenicko-vogoscanskom drustvu, stariji su ljudi bili, i njihov komentar je bio tipa, nije Fikret nista kriv, to mu zele napakovati samo zato sto je uspjesan i iz Srebrenice, kada sam ih pitao, da li ce te lijekove kupvati u poljoprivrednoj apoteci ili u apoteci, svi su rekli u apoteci, a kada sam im pokusao objasniti da je to isto i sa prodajom medicinske opreme, ne kupujes od poljoprivrednika, vec od ovlastenih firmi, oni su rekli da to nije isto i da to nema veze. Ti ljudi su mi se zgadili, puna usta su im Srbrenice, a u Srebrenicu odu samo 11. jula.
Mi kao narod moramo prestati idealizovati neke likove, to nam je usadjeno u nas mentalitet, ta idealizacija likova cesto nas vodi od toga da ne vidimo dalje od svog nosa, zbog toga imas ljude koji redovno glasaju za SDA, jer je njemu 90-tih Alija usadio u glavu da ce ga SDA jedina zastit i ne moze on promjeniti svoje misljenje. Mjenjati misljenje i stav, kada saznate nesto novo, u ovoj zemlji je skoro i nemoguce, jednom kad zauzmes stav, tesko ces ga promjeniti iako znas da si u krivu. Ta odlika nas koci mnogo u napretku drustva.
hajde reko da joj zraknem instagram

kad ono nema ukinula izgleda

Image
poostar

#9669 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by poostar »

Johnny_x wrote: 06/04/2021 11:55 Jedni od najgorih ljudi su koji pravdaju ovaj fikretov postupak, zadesio sam se jednom u srebrenicko-vogoscanskom drustvu, stariji su ljudi bili, i njihov komentar je bio tipa, nije Fikret nista kriv, to mu zele napakovati samo zato sto je uspjesan i iz Srebrenice,
Pa Fikret je postao upravo poznat zbog Srebrenice. Da nije Srebrenice Fikret bi danas bio full time malinar i niko za njeg ne bih ni znao.
Kod nas kad neko počini krivično djelo prva linija odbrane je da bališ pred kamerama o teškim godinama u ratu i kako si branio Bosnu. Srebrenica je najjača "Get out of jail card"
Poslije toga onda malo dodaš onog zelenog začina, seruckas kako si vjernik, klanjaš pet puta dnevno i kako samo dragi Alllah zna pravu istinu.
uglavnomja

#9670 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by uglavnomja »

poostar wrote: 06/04/2021 12:39
Johnny_x wrote: 06/04/2021 11:55 Jedni od najgorih ljudi su koji pravdaju ovaj fikretov postupak, zadesio sam se jednom u srebrenicko-vogoscanskom drustvu, stariji su ljudi bili, i njihov komentar je bio tipa, nije Fikret nista kriv, to mu zele napakovati samo zato sto je uspjesan i iz Srebrenice,
Pa Fikret je postao upravo poznat zbog Srebrenice. Da nije Srebrenice Fikret bi danas bio full time malinar i niko za njeg ne bih ni znao.
Kod nas kad neko počini krivično djelo prva linija odbrane je da bališ pred kamerama o teškim godinama u ratu i kako si branio Bosnu. Srebrenica je najjača "Get out of jail card"
Poslije toga onda malo dodaš onog zelenog začina, seruckas kako si vjernik, klanjaš pet puta dnevno i kako samo dragi Alllah zna pravu istinu.

zaboravio si najvaznije - da je alija/bakir bio kod matere mu na iftaru
Johnny_x

#9671 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Johnny_x »

Uposlenici u vladi FBIH i svjedoci u predmet respiratori
Image
Novak20

#9672 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

Pravi primjer privatizirane hurma države.

Praktično anonimni bizMismen Hodžić, tzv Malinar šalje bizMis ponude e-mailom direktno Premijeru F BiH koje ovaj proslijedi (ili ne proslijedi) sekretarici. Osim toga, pojedine ponude (vjerojatno bez protokola) sa Novalićevog stola misteriozno završe kod Sebije, direktorice KSCU. O čemu ga sekretarica uredno obavijesti da ne bi bilo zabune tko je glavni u Vladi F BiH za gledanje ponuda.

Jbt.

I u tom krugu se veliki poslovi završavaju. Kako ovaj, tako i drugi.

https://avaz.ba/vijesti/bih/641970/afer ... zetbegovic
Mail sam dobila sa maila Novalića i proslijeđen je Zavodu za javno zdravstvo jer se ticalo medicinske opreme. Mislim da je to protokolisano i dostavljeno na potpis direktoru Ureda premijera. Pričala sam s Hodžićem, jer to su bili neki alternativni načini da se nabave respiratori. Također, sam prenosila i premijeru o čemu se radi - navela je Džaka.

Tužilac Hukeljić prezetirao je svjedokinji mail koji je dobila od Hodžića, a u kojem se sadržana ponuda za kompletnu medicinsku opremu. U prilogu je bilo vidljivo da Hodžić nudi invazivne i neinvazivne respiratore.

Također nije joj bilo poznato da li su Hodžić i Novalić međusobno komunicirali.

Između ostalog svjedokinji je tužilac prezentirao viber poruku između nje i Novalića, a prije toga ju je pitao da li je upoznata je li eventualno stigla neka druga ponuda za respiratore osim Hodžićeve.

"Dobro jutro, ponuda Kanada je jučer otišla u 8 i nalazi se na stolu profesorice Izetbegović".

Novalić na to odgovara sa "OK", a u nastavku piše "Otišlo Fikretu, sve ok".

Svjedokinja je kazala da ne zna šta je "ponuda Kanada" i da je taj papir greškom otišao u KCUS greškom sa stola Novalića putem kurira. Navela je i da se privatno raspitivala kod svoje prijateljice Aide Čorbeg, koja je ljekar o kakvoj vrsti respiratora se radi. Raspitivala se kako kaže i kod sekretarice Sebije Izetbegović, ali nikada nije dobila povratnu informaciju.
Novak20

#9673 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 »

SIPA pipa.

https://avaz.ba/vijesti/bih/642942/sipa ... espiratora
PO NALOGU TUŽILAŠTVA KS

SIPA i dalje pretresa KCUS, "Verlab" i FUCZ zbog "malina respiratora"
U toku je pretres i Federalne uprave civilne zaštite
lutko

#9674 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by lutko »

https://www.fda.gov/medical-devices/cor ... ories-euas

Jel hocete da kazete da je FDA strucnija od Baketa i Sefika ?
Haris033

#9675 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Haris033 »

BiZmismnen Fikret kupio novog Mercedesa.
Nema papak srama niti malo :roll:
Locked