Referendum(i) u RS-u
- bh.tornjak
#9651 Re: Referendum(i) u RS-u
Prosvjedi u Hrvatskoj: Srbi i Bošnjaci dogovaraju rat bez nas! Nećemo to dozvoliti!
Jutros se diljem Hrvatske održavaju prosvjedi zbog sve glasnijeg zveckanja oružjem i uzajamnih ratnih prijetnji Srba i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini iz čega su hrvatske militantne skupine gotovo sasvim izostavljene.
Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je centralni prosvjed pod motom "Ovo je i naš rat".
"Ovo je sramota. Pogledajte samo što se događa u Bosni i Hercegovini. Srbi i Bošnjaci dogovaraju rat, a nas uopće nisu pozvali. Zar smo mi građani drugog reda? Nismo valjda toliko krvarili u nedavnom ratu da sada u miru ne bismo imali pravo ravnopravno ratovati. Ovdje je dovedena u pitanje naša tradicija i običaji, i to nećemo dopustiti. Spočitavaju nam i to da nemamo više novaca za rat, a ja im s ovog mjesta poručujem: Jesmo sirotinja i ne stidimo se toga, ali za rat ćemo nekako sakupiti. Nikada ovaj narod nije živio u tolikoj bijedi da ne bi mogao barem malo ratovati. Zato s ovog mjesta apeliram na okupljene: pokrenimo i neku humanitarnu akciju, da sakupimo barem za prvih tjedan dana granatiranja, a kasnije će već biti lakše", rekao je jedan od organizatora prosvjeda.
Na Trgu bana Jelačića okupljenima su se obratili militanti iz Hrvatske i dijaspore, a oduševljene je kulminiralo prilikom obraćanja gosta iz Bosne i Hercegovine:
"E pa ne može tako, dragi moji Srbi i Bošnjaci. Hoćete nam zabiti nož u leđa i započeti rat bez nas? Neće moći! Slažemo se s novim konceptom ratovanja bez cilja i bez teritorijalnih pretenzija kao u zadnjem ratu, i mi smo zato da se ratuje zbog tradicije i običaja u fer i sportskom duhu, ali trebali smo i mi biti pozvani, red je red."
Posebno srdačan aplauz i ovacije dobili su gosti prosvjeda; militanti iz zapadne i istočne Evrope, kao i predstavnici međunarodnih organizacija za krijumčarenje oružja i vojne opreme iz SAD-a i Rusije.
Jutros se diljem Hrvatske održavaju prosvjedi zbog sve glasnijeg zveckanja oružjem i uzajamnih ratnih prijetnji Srba i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini iz čega su hrvatske militantne skupine gotovo sasvim izostavljene.
Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je centralni prosvjed pod motom "Ovo je i naš rat".
"Ovo je sramota. Pogledajte samo što se događa u Bosni i Hercegovini. Srbi i Bošnjaci dogovaraju rat, a nas uopće nisu pozvali. Zar smo mi građani drugog reda? Nismo valjda toliko krvarili u nedavnom ratu da sada u miru ne bismo imali pravo ravnopravno ratovati. Ovdje je dovedena u pitanje naša tradicija i običaji, i to nećemo dopustiti. Spočitavaju nam i to da nemamo više novaca za rat, a ja im s ovog mjesta poručujem: Jesmo sirotinja i ne stidimo se toga, ali za rat ćemo nekako sakupiti. Nikada ovaj narod nije živio u tolikoj bijedi da ne bi mogao barem malo ratovati. Zato s ovog mjesta apeliram na okupljene: pokrenimo i neku humanitarnu akciju, da sakupimo barem za prvih tjedan dana granatiranja, a kasnije će već biti lakše", rekao je jedan od organizatora prosvjeda.
Na Trgu bana Jelačića okupljenima su se obratili militanti iz Hrvatske i dijaspore, a oduševljene je kulminiralo prilikom obraćanja gosta iz Bosne i Hercegovine:
"E pa ne može tako, dragi moji Srbi i Bošnjaci. Hoćete nam zabiti nož u leđa i započeti rat bez nas? Neće moći! Slažemo se s novim konceptom ratovanja bez cilja i bez teritorijalnih pretenzija kao u zadnjem ratu, i mi smo zato da se ratuje zbog tradicije i običaja u fer i sportskom duhu, ali trebali smo i mi biti pozvani, red je red."
Posebno srdačan aplauz i ovacije dobili su gosti prosvjeda; militanti iz zapadne i istočne Evrope, kao i predstavnici međunarodnih organizacija za krijumčarenje oružja i vojne opreme iz SAD-a i Rusije.
- Danguba
#9652 Re: Referendum(i) u RS-u
Dobro ti ovo napisa.TomANDJerry wrote:u nekom filmu ima citat kada kaze "vecina ljudi ne vjeruje da se strasne stvari mogu desiti , to nije glupost ili slabost - samo ljudska priroda" ... tako i kod nas 90-tih , dok se pune cijevi iznad Sarajeva dole masa idiota organizuje setnju za mir i pjeva "Druze tito"![]()
Ali ako bi ovo 90-tih se i moglo pripisati ovom citatu , nevjerovatno je da i danas vecina Bosanaca (dakle onih za BiH) vjeruje da od rata nema ni 1 % sanse (dakle drugi put vjeruju u to da se ne moze desiti) ... to ne znaci da treba prizivati rat , da mu se neko raduje --- ali to je kao zemljotres ... ako se desi ne pita te jesi li za ili protiv
I varate se sa tom pricom tko ce ratovati za Dodika , male im penzije i ostale gluposti ... njih boli ku**c i za penzije i firme i EU i bilo sta , u njihovoj svijesti je to Srbovanje i to se nazalost nije promijenilo nikad
Ovo ne znaci prizivanje rata , niti da ce se on desiti (sanse su recimo 2%) --- ali biti toliki noj koji zabija glavu u pijesak i nakon svega sto se desilo prije 25 godina je za nepovjerovati
Jedini garant mira je ravnoteza straha , da druga strana zna da ce biti neki odgovor ako odu predaleko --- ako toga nema (tog straha i znanja da se nesto moze desiti) onda se sanse za rat i probleme uveliko povecavaju - jer nema tog odbrambenog mehanizma
Pojedinci cekaju Senada da im na dnevniku javi da je rat poceo.
-
megaman4
#9653 Re: Referendum(i) u RS-u
Moramo jednom za sva vremena shvatiti da Srbi u BiH su u Bosni samo fizički prisutni, dok su duhovno u Srbiji i Beogradu, o kojim maštaju da postanu jednog dana dio Srbije. U tome je poenta. Nije ovo samo obična predizborna igra nego je ovo više od toga. Nakon ovog referenduma ništa više neće biti isto u BiH.TomANDJerry wrote:u nekom filmu ima citat kada kaze "vecina ljudi ne vjeruje da se strasne stvari mogu desiti , to nije glupost ili slabost - samo ljudska priroda" ... tako i kod nas 90-tih , dok se pune cijevi iznad Sarajeva dole masa idiota organizuje setnju za mir i pjeva "Druze tito"![]()
Ali ako bi ovo 90-tih se i moglo pripisati ovom citatu , nevjerovatno je da i danas vecina Bosanaca (dakle onih za BiH) vjeruje da od rata nema ni 1 % sanse (dakle drugi put vjeruju u to da se ne moze desiti) ... to ne znaci da treba prizivati rat , da mu se neko raduje --- ali to je kao zemljotres ... ako se desi ne pita te jesi li za ili protiv
I varate se sa tom pricom tko ce ratovati za Dodika , male im penzije i ostale gluposti ... njih boli ku**c i za penzije i firme i EU i bilo sta , u njihovoj svijesti je to Srbovanje i to se nazalost nije promijenilo nikad
Ovo ne znaci prizivanje rata , niti da ce se on desiti (sanse su recimo 2%) --- ali biti toliki noj koji zabija glavu u pijesak i nakon svega sto se desilo prije 25 godina je za nepovjerovati
Jedini garant mira je ravnoteza straha , da druga strana zna da ce biti neki odgovor ako odu predaleko --- ako toga nema (tog straha i znanja da se nesto moze desiti) onda se sanse za rat i probleme uveliko povecavaju - jer nema tog odbrambenog mehanizma
- Omar500
#9654 Re: Referendum(i) u RS-u
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nekoliko ... /110527102dezurni_ucenik wrote:Prejaki su, jos im techno viking fali.almir90 wrote:Republiko Srpska, nikom' te ne damo!![]()
Miroljubivi studenti, nema sta
Samo da ne bude nesto povratnicima sutra kad pijane horde krenu u radovanje u po noci...
- arzuhal
#9655 Re: Referendum(i) u RS-u
Potpredsjednik Salkić je apelovao na MUP RS da zaštiti bošnjačko stanovništvo u RS-u. MUP RS ne smije da dopusti esktremnim grupama iz srpsko-pravoslavnog pokreta da naprave neke incidente, postoje indicije da bi neki pojedinci iz tih radikalnih krugova mogli preduzeti neke akcije. MUP RS mora reagovati na vrijeme i zaustaviti tako nešto, te zaštititi Bošnjake od takvih napada da se zločini ne ponove.Omar500 wrote: Samo da ne bude nesto povratnicima sutra kad pijane horde krenu u radovanje u po noci...![]()
-
PeppermintSA
#9656 Re: Referendum(i) u RS-u
E to je jedina ozbiljna stvar.arzuhal wrote:Potpredsjednik Salkić je apelovao na MUP RS da zaštiti bošnjačko stanovništvo u RS-u. MUP RS ne smije da dopusti esktremnim grupama iz srpsko-pravoslavnog pokreta da naprave neke incidente, postoje indicije da bi neki pojedinci iz tih radikalnih krugova mogli preduzeti neke akcije. MUP RS mora reagovati na vrijeme i zaustaviti tako nešto, te zaštititi Bošnjake od takvih napada da se zločini ne ponove.Omar500 wrote: Samo da ne bude nesto povratnicima sutra kad pijane horde krenu u radovanje u po noci...![]()
Previše je trenutno usijanih glava. Policija ako ne obezbijedi povratnike u problemu smo. Ne daj bože, neki pijani četalji napadnu povratnike, odmah kreću naslovnice ''sukobi'', ''rat'', a hvala bogu imamo i mi svoje našpenovane degenerike kojih ima i na ovom forumu.
Dakle, moliti se bogu da će tamošnja murija to odraditi kako treba.
-
megaman4
#9657 Re: Referendum(i) u RS-u
Ovo je nažalost dosta ozbiljna stvar o kojoj mediji moraju više pisati i obuzdati usijane glave, i to pod hitno.arzuhal wrote:Potpredsjednik Salkić je apelovao na MUP RS da zaštiti bošnjačko stanovništvo u RS-u. MUP RS ne smije da dopusti esktremnim grupama iz srpsko-pravoslavnog pokreta da naprave neke incidente, postoje indicije da bi neki pojedinci iz tih radikalnih krugova mogli preduzeti neke akcije. MUP RS mora reagovati na vrijeme i zaustaviti tako nešto, te zaštititi Bošnjake od takvih napada da se zločini ne ponove.Omar500 wrote: Samo da ne bude nesto povratnicima sutra kad pijane horde krenu u radovanje u po noci...![]()
-
Qoom
#9658 Re: Referendum(i) u RS-u
Kakvo predizborno karanje

- Grean
#9659 Re: Referendum(i) u RS-u
Sad procitao, zainteresovalo me kako ti pomenu.tandmand wrote:To nešto je iz 90tih godina, jer su odjednom preko noći svi "viđeniji" srbi postali zombirana verzija slobodana miloševića, borisava jovića, raškovića ...Paul F. wrote:Ja ne vjerujem u priču da je samo jedan Dodik ovo sve napravio zbog ličnih interesa. Mora tu biti još nešto...
Digli su se svi koji su na platnom spisku, pa cak i umetnici kao papagaji ponavljaju jednu istu rečenicu o referendumu i slobodi (nemanja, janković ..), bazdulj u Oslobodjenju preti da Bošnjaci ne ganjaju lisicu jer će istjerati vuka. Sve je to koordinirano, dodik je isturen u prvi plan, da ga se iskoristi do kraja a i njemu odgovora jer u krajnjem slučaju u okolini Moskve uvijek ima obezbjeđen mutvak.
Stvarno kakvih smo mi jadova izrodili, kvazi intelektualac. Samo je jos trebao prosiriti pricu na referendum 92' pa da zaokruzi pricu ili zaplakati sto Istocno Sarajevo nije ostalo Srpsko a Foca Srbinje, valjda bi nam svima bilo bolje.
- LBVIEW
#9660 Re: Referendum(i) u RS-u
Ovaj Bazduljko je poodAvno na njihovom platnom spisku,cak i prije nego sto je preselio u Beograd.Grean wrote:Sad procitao, zainteresovalo me kako ti pomenu.tandmand wrote:To nešto je iz 90tih godina, jer su odjednom preko noći svi "viđeniji" srbi postali zombirana verzija slobodana miloševića, borisava jovića, raškovića ...Paul F. wrote:Ja ne vjerujem u priču da je samo jedan Dodik ovo sve napravio zbog ličnih interesa. Mora tu biti još nešto...
Digli su se svi koji su na platnom spisku, pa cak i umetnici kao papagaji ponavljaju jednu istu rečenicu o referendumu i slobodi (nemanja, janković ..), bazdulj u Oslobodjenju preti da Bošnjaci ne ganjaju lisicu jer će istjerati vuka. Sve je to koordinirano, dodik je isturen u prvi plan, da ga se iskoristi do kraja a i njemu odgovora jer u krajnjem slučaju u okolini Moskve uvijek ima obezbjeđen mutvak.
Stvarno kakvih smo mi jadova izrodili, kvazi intelektualac. Samo je jos trebao prosiriti pricu na referendum 92' pa da zaokruzi pricu ili zaplakati sto Istocno Sarajevo nije ostalo Srpsko a Foca Srbinje, valjda bi nam svima bilo bolje.
Wanna bi intelektualac,blijeda kopija Jergovica.
- red evil
#9661 Re: Referendum(i) u RS-u
Sreća pa je samo vuka istjerao, zamisli da je istjerao lava ili ne d'o Bog sibirskog tigra.
To ti je sreća u nesreći. Crni Bakire. 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#9662 Re: Referendum(i) u RS-u
ovo je JAKO ozbiljna i teska stvar. Traziti od dzelata da te stiti jer nema ko. Naravno nasi «pacifisti» ih nikada ni spomenuti nece. Ni Bosnjake ni Hrvate.megaman4 wrote:Ovo je nažalost dosta ozbiljna stvar o kojoj mediji moraju više pisati i obuzdati usijane glave, i to pod hitno.arzuhal wrote:Potpredsjednik Salkić je apelovao na MUP RS da zaštiti bošnjačko stanovništvo u RS-u. MUP RS ne smije da dopusti esktremnim grupama iz srpsko-pravoslavnog pokreta da naprave neke incidente, postoje indicije da bi neki pojedinci iz tih radikalnih krugova mogli preduzeti neke akcije. MUP RS mora reagovati na vrijeme i zaustaviti tako nešto, te zaštititi Bošnjake od takvih napada da se zločini ne ponove.Omar500 wrote: Samo da ne bude nesto povratnicima sutra kad pijane horde krenu u radovanje u po noci...![]()
-
dezurni_ucenik
#9663 Re: Referendum(i) u RS-u
Omar500 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/nekoliko ... /110527102dezurni_ucenik wrote:Prejaki su, jos im techno viking fali.almir90 wrote:Republiko Srpska, nikom' te ne damo!![]()
Miroljubivi studenti, nema sta![]()
![]()
![]()
Samo da ne bude nesto povratnicima sutra kad pijane horde krenu u radovanje u po noci...![]()
Veliki skup podrške Ratku Mladiću održan je na Palama, gdje je nekoliko hiljada osoba, među kojima mnogo djece, protestvovalo zbog hapšenja krvnika iz Kalinovika.
Izgleda na Palama vrijeme stalo 2011. godine.
-
megaman4
#9664 Re: Referendum(i) u RS-u
@KatarinaKosaca
Baš tako. Umjesto da bude energična reakcija Bošnjačkog i Hrvatskog političkog vrha, oni još šute. Jedino je Salkić reagovao i pozvao narod da ne nasjeda na provokacije. Inzko jedini ovdje može obuzdati vlasti RS-a, a ako ne onda smo ušli u anarhiju.
Baš tako. Umjesto da bude energična reakcija Bošnjačkog i Hrvatskog političkog vrha, oni još šute. Jedino je Salkić reagovao i pozvao narod da ne nasjeda na provokacije. Inzko jedini ovdje može obuzdati vlasti RS-a, a ako ne onda smo ušli u anarhiju.
-
tlr
#9665 Re: Referendum(i) u RS-u
Meni iskreno ne smeta Bazduljevo mišljenje. Ne slažem se sa njim, ali mi odgovara da i on i Vuk Bačanović reknu - ako imaju reći o toj (ili bilo kojoj drugoj) temi.
Neka ih, pa ako ništa da čovjek čitajući takve stvari pokuša odmjeriti vlastite argumente sa onim koji dolaze sa "neprijateljske" strane.
Između političke kakofonije FBiH i monotonije RS - ja uvijek biram ovo prvo. Na klixu ćeš naći različitih razmišljanja, čak i na temu referenduma. To ovaj forum čini različitim u odnosu na neke druge. Čak i onaj hidomido kakolisezove - vuče se po forumskim temama poput Goluma i reži - ali i on nekako devera i opstaje ovdje. I on mi nekako drag, 'ebo on mater svoju.
Ovdje se dešava svojevrsno društveno i idejno vrenje i dobro je da je tako.
Sloboda.
Uzgred, je li iko čuo na PTPC neki kritički osvrt na tzv. referendum ili barem neku emisiju u kojoj bi se sukobili različiti pogledi na referendum i referendumsko pitanje? Je su li obezbijedili prostor za oglašavanje i drugačijih razmišljanja. Ne bih rekao.
I zvanični spot koji se vrti na entitetskoj TV-u izuzetno sugestivan i pokazuje kako da se zaokruži "Da".
Toliko o slobadarskom i demokratskom karakteru ovog "referenduma".
Neka ih, pa ako ništa da čovjek čitajući takve stvari pokuša odmjeriti vlastite argumente sa onim koji dolaze sa "neprijateljske" strane.
Između političke kakofonije FBiH i monotonije RS - ja uvijek biram ovo prvo. Na klixu ćeš naći različitih razmišljanja, čak i na temu referenduma. To ovaj forum čini različitim u odnosu na neke druge. Čak i onaj hidomido kakolisezove - vuče se po forumskim temama poput Goluma i reži - ali i on nekako devera i opstaje ovdje. I on mi nekako drag, 'ebo on mater svoju.
Ovdje se dešava svojevrsno društveno i idejno vrenje i dobro je da je tako.
Sloboda.
Uzgred, je li iko čuo na PTPC neki kritički osvrt na tzv. referendum ili barem neku emisiju u kojoj bi se sukobili različiti pogledi na referendum i referendumsko pitanje? Je su li obezbijedili prostor za oglašavanje i drugačijih razmišljanja. Ne bih rekao.
I zvanični spot koji se vrti na entitetskoj TV-u izuzetno sugestivan i pokazuje kako da se zaokruži "Da".
Toliko o slobadarskom i demokratskom karakteru ovog "referenduma".
Last edited by tlr on 24/09/2016 16:23, edited 3 times in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#9666 Re: Referendum(i) u RS-u
Da forumski clanovi hipi pokreta ovim studentima preporuce neke video igrice? Intetesantno, to ne cine 
-
Budjav_lebac
#9667 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne trebamo se samo pouzdati u drzavne i genocidne bezbjednosne strukture i sami treba da zastitimo povratnike. Zasto da mi samo gledamo i preko foruma komentarisemo napade na njih ? Valjda je svima jasno da genocidasima nije u interesu njihova zastita.
- moa
#9668 Re: Referendum(i) u RS-u
Ocekujem reakcije sipe poslije izbora jer je jos uvijek vruc krompir. Ako ne bude realcija iza izbora onda smo ga najebali a us okacit macku o rep.
-
Budjav_lebac
#9669 Re: Referendum(i) u RS-u
Napadi ce se sigurno desiti. Desavaju se kad nema referenduma, a da ne budu na dan kad su cetalji maksimalno nabrijani. Ja samo znam da ce se veci nemiri desiti nakon sto ustavni sud potvrdi svoju odluku i SIPA pocne hapsiti politicare iz genocidne tvorevine.
- bleee_sa
#9670 Re: Referendum(i) u RS-u
Genocidni odavno plešu na tankoj žici, a vjetar se lagano pojačava... 
- Lincoln-Burrows
#9672 Re: Referendum(i) u RS-u
u BiH ne postoje nikakve institucije i mehanizmi koji će kazniti one koji ne
poštuju odluke ustavnog suda. Nema SIPA te ovlasti a mup RS bi također reagirao.
poštuju odluke ustavnog suda. Nema SIPA te ovlasti a mup RS bi također reagirao.
-
tlr
#9673 Re: Referendum(i) u RS-u
Ako bude iko nagrabusio od povratnika, slobodno se može računati da je za to kriv Sefer Halilović.
Trebalo bi da je jasno da se Vučić nije prestrašio niti Riđobradog, niti Halilovića - nego nečega trećeg.
Siguran sam da se to treće zove NATO.
Ruku dajem u vatru da su i Vučiću i Dodiku upućene vrlo jasne prijetnje od strane zvaničnika NATO i USA, a koje uključuju vojne i ekonomske protumjere.
Zato je Vučić na kraju povukao ručnu i izjavio da je protiv referenduma, a ne zato jer se prestrašio Bošnjaka, Sefera ili Sina nacije i turskog mu Očuha.
Inzko je sinoć na FaceTV vrlo neuvijeno najavio da očekuje pokretanje tužilaštva BiH, te da će iskoristiti ekonomske i druge sankcije prema onim koji ne budu poštovali odluku US i da bi to mogao učiniti ... početkom novembra.
Trebalo bi da je jasno da se Vučić nije prestrašio niti Riđobradog, niti Halilovića - nego nečega trećeg.
Siguran sam da se to treće zove NATO.
Ruku dajem u vatru da su i Vučiću i Dodiku upućene vrlo jasne prijetnje od strane zvaničnika NATO i USA, a koje uključuju vojne i ekonomske protumjere.
Zato je Vučić na kraju povukao ručnu i izjavio da je protiv referenduma, a ne zato jer se prestrašio Bošnjaka, Sefera ili Sina nacije i turskog mu Očuha.
Inzko je sinoć na FaceTV vrlo neuvijeno najavio da očekuje pokretanje tužilaštva BiH, te da će iskoristiti ekonomske i druge sankcije prema onim koji ne budu poštovali odluku US i da bi to mogao učiniti ... početkom novembra.
- Lincoln-Burrows
#9674 Re: Referendum(i) u RS-u
To su budalaštine za mase, 90% odluka US se ne poštuje i nikom ništa, odavno je taj kredibilitet izgubljen.TLR wrote: Inzko je sinoć na FaceTV vrlo neuvijeno najavio da očekuje pokretanje tužilaštva BiH, te da će iskoristiti ekonomske i druge sankcije prema onim koji ne budu poštovali odluku US i da bi to mogao učiniti ... početkom novembra.
-
tlr
#9675 Re: Referendum(i) u RS-u
Nisu više budalaštine, ovaj put je NATO izvadio pucu i spreman je da je iskoristi.Lincoln-Burrows wrote:To su budalaštine za mase, 90% odluka US se ne poštuje i nikom ništa, odavno je taj kredibilitet izgubljen.TLR wrote: Inzko je sinoć na FaceTV vrlo neuvijeno najavio da očekuje pokretanje tužilaštva BiH, te da će iskoristiti ekonomske i druge sankcije prema onim koji ne budu poštovali odluku US i da bi to mogao učiniti ... početkom novembra.
Ne bi Vuk bez velikog jada par puta organizvao sjednicu Savjeta za sigurnost i na kraju i ćud promijenio. Jedino ako se nije prepao da će mu Bakir preko štele zatvoriti Zaru u Beogradu.