GenijalnoChallenger__ wrote:I sad, kao, kako to... Pa tako to: Vrijeme kada propada laž a uzdiže se istina.
Tako to.
____
Sirija vol. 2
-
cbrt
#9651 Re: Sirija vol. 2
- Challenger__
#9652 Re: Sirija vol. 2
- širi se slobodna teritorija oko aerodroma Kweiris:

SAA Tiger Forces Liberated Najjar village

-
Naslovnica
#9653 Re: Sirija vol. 2
Pa i ovako je kod nas bilo u Sarajevu, za svaku ratnu NG.Ironmen wrote:Herr Flick wrote:Kao da im nije dosta ovakvih zvukova u protekle 4 godine![]()
![]()
https://www.facebook.com/dimashq.now/vi ... eo&theater
Lud narod sinoc Latakija i Tartus gore od vatrometa i pucanja rafala u zrak a mozda je i inat proradio
Doduše, nije bilo praivh vatrometa, ali svega ostalog jeste.
- fosna2014
#9654 Re: Sirija vol. 2
Nove slike Sheikh Miskin: Grad je skoro potpuno oslobodjen. Ocekuje se kontraofanziva Nusre.

- dragma
- Vozim: Pješe
#9655 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Svoj raji sa teme, staroj i novoj (Mlohavi) bez obzira na "stranu" koju podržavaju, želim sve najbolje u Novoj godini. Isto želim i napaćenom narodu Sirije.
Dobri moj @chelli, da ti se pridružim sa svim najljepšim željama tebi i svoj raji sa foruma u Novoj 2016 godini a mom drugu @kikiju pun harem lijepih Kurdkinja i Kurdistan do Tokija akobogda...
- Ironmen
#9656 Re: Sirija vol. 2
Pa sinoc se ocekivala kontraofanziva po izvjestajima ovog novinara sa slike.
- fosna2014
#9657 Re: Sirija vol. 2
Da, ali je izostala, sto ne znaci da nece biti.Ironmen wrote:Pa sinoc se ocekivala kontraofanziva po izvjestajima ovog novinara sa slike.
-
sarajevoxxxx
#9658 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Poginulih stranaca u antivladinim redovima koliko i poginulih Sirijaca u vladinim redovima. Poginulih stranaca u antivladinim formacijama više nego duplo od poginulih Sirijaca u nevladinim redovima.
Poginulih stranaca u antivladinim redovima BUKVALNO DESET PUTA VIŠE nego stranaca poginulih u provladinim formacijama...
I to sve po antivladinom izvoru.
_______
Koga oni farbaju, kome oni prosipaju bajke, kome oni kmeče radi šiitskih milicija i provladinih Palestinaca (sunita)...
Kako ste se ono radovali na početku ruske vojne intervencije '' bit će ovo teško gledati'' a sada opet prosipate žuč i ponovo počela ona stara priča. Znači kada ste vidjeli da i sa Rusijom djecoubice ginu možda i više nego prije Rusije, onda opet ona stara ''ubiše nas stranci iz, kako ono, roga Afrike hahaha
Ubiše ih stranci iz roga Afrike a milion mladića ispija kahvu u Damasku, Homsu, Tartusu, Latakiji, ponaša se kao da u Siriji uopšte nema rata.
Asada da podržava 20 % sirijskog naroda imao bi bar 300 000 vojnika još u martu 2011. Imao avione, tenkove, milione komada municije, kasarne, velike aerodrome, sve bilo čvrsto u alevitskim rukama, imao milione pušaka, imao sve uslove da digne na noge stotine hiljada Sirijaca. Zašto to nije uradio?
A sada kmeći niste vi prava opozicije, jest eto on je, kojem treba cijeli svijet da zauzme 500 kvadratnih kilometara u okolini Haleba.
- Co0l
#9659 Re: Sirija vol. 2
Teroristi,medju kojima najvise stranaca i ima, nisu samo antivladini nego su i antipobunjenicki te antikurdski.Challenger__ wrote:Znači, antivladin SOHR, vojni gubici tokom 2015 godine - "The casualties are as follows":
- vladine snage, Sirijci:
- provladine snage, stranci:Mlohavi wrote:- Regime soldiers and officers: 8819
- Combatants from Popular Defense Committees, al-Ba’eth battalions, National Defense Forces, al Shabiha, pro-regime informers and the “Syrian resistance to liberate the Sanjak of Alexandretta”: 7275
- Militiamen from Hezbollah guerrilla: 378
- Pro- regime Shia militiamen from Arab and Asian nationalities, Al Quds Al Felastini Brigade and other pro-regime militiamen from different Arab nationalities: 1214
- antivladine snage, Sirijci:
- antivladine snage, stranci:Mlohavi wrote:-Rebel and Islamic fighters: 7728
- Defected soldiers and officers: 70- Arab, European, Asian, American and Australian fighters from the ISIS, al-Nusra Front, Junoud al-Sham battalion, Jund Al-Aqsa battalion, Jund al-Sham organization and the Islamic Turkestan Party : 16212
Kao što sam više puta napisao - PAMETNOM DOSTA!
(Foto islustracije moje)
- Challenger__
#9660 Re: Sirija vol. 2
Da je Obuma-Bibi-Thani-Erdogan-Saud "revolucija" toliko privlačna narodu Sirije, ne bi im trebale desetine hiljada stranaca da je "poguraju". Otkud ti ideja, dragi moj Savke (sarajevoxxxx wrote:![]()
Naprotiv drugar moj, naprotiv.
-
sarajevoxxxx
#9661 Re: Sirija vol. 2
Ovdje je ključno pitanje gdje je sirijska ili iračka armija? Kakav crni SOHR i prebrojavanje stranaca? Mi govorimo o dvije države, Sirija i Irak, koje zajedno imaju oko 50 miliona stanovnika. Pa mi smo u Bosni imali na početku rata nekoliko stotina hiljada vojnika na sve tri strane. Znači Armija RBiH, HVO, VRS. A država od 4 miliona stanovnika.
Te države imaju 50 miliona, a sve što je ''zvanična armija tih zemalja'' zauzela bilo je ili od strane iračkog ''Hašd šabija'' tj. šiitske milicije kojih u Iraku ima na stotine hiljada, ili od strane Hezbollaha, odnosno zajedničke vojne intervencije Irana i Rusije. A 50 miliona stanovnika!
Asad je ako ne u martu onda krajem 2011. trebao imati bar milion vojnika u svojoj vojsci, dakle, jedna Armija koja ne bi trebala ni Hezbollah, ni Fatmijine iz Irana, niti rusku avijaciju.
Isto važi i za iračku armiju.
Znači jasno je da su ti narodi taoci tih režima, da su te vojske svačije, a najmanje vojske Iračana i Sirijaca. Mislim koja to armija onoim silinom može ubijati svoj narod, svoju djecu, svoje stanovništvo? Dakle, samo ljudi odnosno neljudi u Damasku koji su decenijama svoj narod smatrali stokom, nižom vrstom, kojeg su mučili, zatvarali, i na koncu ubijali.
Kakvi crni stranci
Te države imaju 50 miliona, a sve što je ''zvanična armija tih zemalja'' zauzela bilo je ili od strane iračkog ''Hašd šabija'' tj. šiitske milicije kojih u Iraku ima na stotine hiljada, ili od strane Hezbollaha, odnosno zajedničke vojne intervencije Irana i Rusije. A 50 miliona stanovnika!
Asad je ako ne u martu onda krajem 2011. trebao imati bar milion vojnika u svojoj vojsci, dakle, jedna Armija koja ne bi trebala ni Hezbollah, ni Fatmijine iz Irana, niti rusku avijaciju.
Isto važi i za iračku armiju.
Znači jasno je da su ti narodi taoci tih režima, da su te vojske svačije, a najmanje vojske Iračana i Sirijaca. Mislim koja to armija onoim silinom može ubijati svoj narod, svoju djecu, svoje stanovništvo? Dakle, samo ljudi odnosno neljudi u Damasku koji su decenijama svoj narod smatrali stokom, nižom vrstom, kojeg su mučili, zatvarali, i na koncu ubijali.
Kakvi crni stranci
- Ironmen
#9662 Re: Sirija vol. 2
Koja licemjernost pa kad SOHR objavi neki ratni zlocin vlade odma se objavljuje ovde od istih ljudi koji pljuju sada po SOHRU a kada SOHR objavi da su placenici i stranci u rebelima i teroristickim organizacijama tada je to propaganda ma daj.
- Co0l
#9663 Re: Sirija vol. 2
Ma Sirija kao drzava u smislu u kojem mi shvatamo drzave,naciju,patriotizam i slicno, je prestala da postoji,ako je ikada i postojala, i sada je to samo poligon sukoba interesa brojnih drugih drzava i interesnih grupa.Zato je ovakva rasprava bespotrebna.
I da,pridruzujem se cestitkama za Novu godinu i svim forumasima zelim ono sto bih i sebi zelio!
I da,pridruzujem se cestitkama za Novu godinu i svim forumasima zelim ono sto bih i sebi zelio!
-
sarajevoxxxx
#9664 Re: Sirija vol. 2
Opet ću ponoviti: da narod podrzava rezim Asad bi imao najmanje milion vojnika na početku rata. Država od 22 miliona stanovnika ako je suditi po našem ratu, trebala je i morala imati samo u Damasku i okolini najmanje pola miliona vojnika. Kako to onda da je umjesto tih pola miliona, Kusajr, Zabadani, kako to da ga napada i zauzima jedan Hezbollah sa nekoliko hiljada vojnika?Ironmen wrote:Koja licemjernost pa kad SOHR objavi neki ratni zlocin vlade odma se objavljuje ovde od istih ljudi koji pljuju sada po SOHRU a kada SOHR objavi da su placenici i stranci u rebelima i teroristickim organizacijama tada je to propaganda ma daj.
Potpuno je jasno da sirijski narod prezire Asadovu porodicu. Da se održao na vlasti ne voljom naroda već vojskom, avionima, i snažnom podrškom muslimanske elite iz zemalja Zaljeva prije svega, pa tek onda Irana.
- walter kurtz
#9665 Re: Sirija vol. 2
sve najbolje zelim u 2016 kako forumasima tako i sirijcima te sa nadam da ce ovaj topic postati proslost 
- Challenger__
#9666 Re: Sirija vol. 2
Da narod Sirije podržava Obuma/Bibi/Thani/Erdogan/Saud ublehu od revolucije, ne bi bilo duplo više mrtvih stranaca od Sirijaca u redovima "opozicije".sarajevoxxxx wrote:Opet ću ponoviti: da narod podrzava rezim Asad bi imao najmanje milion vojnika na početku rata. Država od 22 miliona stanovnika ako je suditi po našem ratu, trebala je i morala imati samo u Damasku i okolini najmanje pola miliona vojnika. Kako to onda da je umjesto tih pola miliona, Kusajr, Zabadani, kako to da ga napada i zauzima jedan Hezbollah sa nekoliko hiljada vojnika?
Potpuno je jasno da sirijski narod prezire Asadovu porodicu. Da se održao na vlasti ne voljom naroda već vojskom, avionima, i snažnom podrškom muslimanske elite iz zemalja Zaljeva prije svega, pa tek onda Irana.
Je li tako Savke? Tako je...
A što se tiče Sirijaca, uz njih je Sila, mogu oni i po kafićima, može im se.
- Challenger__
#9667 Re: Sirija vol. 2
Ova tema će biti sve manje aktuelna a jedna druga sve aktuelnija.walter kurtz wrote:sve najbolje zelim u 2016 kako forumasima tako i sirijcima te sa nadam da ce ovaj topic postati proslost
- walter kurtz
#9668 Re: Sirija vol. 2
koja turska?Challenger__ wrote:Ova tema će biti sve manje aktuelna a jedna druga sve aktuelnija.walter kurtz wrote:sve najbolje zelim u 2016 kako forumasima tako i sirijcima te sa nadam da ce ovaj topic postati proslost
- jao_situacije
#9669 Re: Sirija vol. 2
đulijaneva poruka za novu godinu 
- Challenger__
#9670 Re: Sirija vol. 2
Da,da...walter kurtz wrote:koja turska?
- asurbanipal
#9671 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Ova tema će biti sve manje aktuelna a jedna druga sve aktuelnija.walter kurtz wrote:sve najbolje zelim u 2016 kako forumasima tako i sirijcima te sa nadam da ce ovaj topic postati proslost
O Turskoj ili Zaljevskim monarhijama ? Ili možda obje ?
- walter kurtz
#9672 Re: Sirija vol. 2
joulani "u 2016 nas ceka debakl"jao_situacije wrote:đulijaneva poruka za novu godinu
- Challenger__
#9673 Re: Sirija vol. 2
Precizno Azure, vrlo precizno. Sjedi, deset.
- jao_situacije
#9674 Re: Sirija vol. 2
ili možda nešto bliže rusijiasurbanipal wrote:Challenger__ wrote:Ova tema će biti sve manje aktuelna a jedna druga sve aktuelnija.walter kurtz wrote:sve najbolje zelim u 2016 kako forumasima tako i sirijcima te sa nadam da ce ovaj topic postati proslost
O Turskoj ili Zaljevskim monarhijama ? Ili možda obje ?
-
sarajevoxxxx
#9675 Re: Sirija vol. 2
Pisao sam već ranije o tome. Desetine hiljada stranaca je glupost. Masakri nad civilima koji su naklonjeni opoziciji najbolje govore da je na sceni jedna vojna sila i neravnopravan rat gdje kukavice bombarduju civilno stanovništvo.Challenger__ wrote:Da je Obuma-Bibi-Thani-Erdogan-Saud "revolucija" toliko privlačna narodu Sirije, ne bi im trebale desetine hiljada stranaca da je "poguraju". Otkud ti ideja, dragi moj Savke (sarajevoxxxx wrote:![]()
) da ima žuči.
Naprotiv drugar moj, naprotiv.
Da je opozicija imala stoti dio oružja kojeg je Asad imao, rat ne bi trajao ni mjesec dana.