Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
aditon wrote:tako sam i mislio, kod tebe dolazi do nekog konflikta s freesyncom. Nemoj ga ni paliti, bar ne na fortnite, ali svakako testiraj i na drugim igrama i pokušaj dokučiti šta tačno nije kako treba podešeno. Kable management ti je u katastrofalnom stanju što svakako utiče i na sam protok zraka u kućištu. Vjerovatno ti je modularna napojna i to bi se dalo lijepo srediti da bude kao na reklami za desktop računar
Uglavnom do rjesenja nisam dosao, ali do sada sam bio na 8gb single chanell, narucio sam jos jedan stick identicnog rama i staviti na dual. Nasao sam neke ljude koji imaju identican problem kao i ja ali solucija nema u komentarima. Nisam vjerovao da moze biti toliko velika razlika izmedju dual i single chanela, pogotovo na jacem refresh rate a pogotovo jos kod ryzen procesora. Jos veca razlika je kod integrisane gpu. Javim rezultate poslije toga, s tim kad dodje malo cemo i cabel managment srediti. Trenutno imam 4 ventilatora. 2 idu naprijed da ubacuju zrak, jedan malo ispod sa strane kod graficke da ubacuje i nazad izduv. To je ok?
Mozda je malo previse, pogotovo jer je sve stock(nista jos nisam oc), ali te ventilatore vec imam.
@zippo
ma jasta , nema potrebe za preskupim komponentama za 1080p60Hz gaming . evo trenutno koristim GTX950 koja je slaba za danasnje standarde , al jos uvijek igram sve najnovije igre u zadovoljavajucim detaljima (medium-high AAA igre , ove ostale i na visim )i prvenstveno iz tog razloga me ne zanimaju highend kartice , jer ce upola jeftinija itekako dobro odradit posao bez penala na uzitak gameplay-a . Po meni bolje srednji segment i po potrebi svake dvije tri godine nadograđivati ( prodas postojecu dodas i kupis noviju bolju ) nego neku highend iz razloga sto ce i ove najskuplje kartice bit truba nakon nekog vremena i puno vise se gubi na njima, a i tesko ih je prodati jer cesto za isto ili malo vise para se dobije novije, bolje i jace .
aditon wrote:tako sam i mislio, kod tebe dolazi do nekog konflikta s freesyncom. Nemoj ga ni paliti, bar ne na fortnite, ali svakako testiraj i na drugim igrama i pokušaj dokučiti šta tačno nije kako treba podešeno. Kable management ti je u katastrofalnom stanju što svakako utiče i na sam protok zraka u kućištu. Vjerovatno ti je modularna napojna i to bi se dalo lijepo srediti da bude kao na reklami za desktop računar
Uglavnom do rjesenja nisam dosao, ali do sada sam bio na 8gb single chanell, narucio sam jos jedan stick identicnog rama i staviti na dual. Nasao sam neke ljude koji imaju identican problem kao i ja ali solucija nema u komentarima. Nisam vjerovao da moze biti toliko velika razlika izmedju dual i single chanela, pogotovo na jacem refresh rate a pogotovo jos kod ryzen procesora. Jos veca razlika je kod integrisane gpu. Javim rezultate poslije toga, s tim kad dodje malo cemo i cabel managment srediti. Trenutno imam 4 ventilatora. 2 idu naprijed da ubacuju zrak, jedan malo ispod sa strane kod graficke da ubacuje i nazad izduv. To je ok?
Mozda je malo previse, pogotovo jer je sve stock(nista jos nisam oc), ali te ventilatore vec imam.
pa razlika između single vs dual kod ryzena se ogleda u visini fps-a, odnosno kod dual channel broj fps-a je znatno viši nego je to za istu količinu RAM-a slučaj u single channel-u. Međutim, ako se sjećam, kod tebe nije bio taj problem, u visini fps-a?
Što se tih ventilatora tiče, taj s strane, po tvom opisu, je bespotreban, tj pravi ti negativan air flow. Ako ga misliš zadržati, bolje bi bilo da ti izvlači topal zrak. Dakle ta dva naprijed ostaju kao intake, a druga dva neka budu exhaust (ili da taj što ti je s strane potpuno izbaciš).
Jedno blic pitanje
Zadnjih par dana imam kao neke prekide na pola sekunde u igrama , sve kao stane i onda krene . Nisu " spikeovi " niti padovi fps-a .Skonto sam da je do ovog gamerskog miša što imam jer toga nema na ovom drugom bezicnom. Probao sve, reinstalirao software , smanjivao vrijednosti polling ratea sa defaultnih 500 na veće, manje al nema pomoći . Any ideas ?
typeOnegative wrote:Jedno blic pitanje
Zadnjih par dana imam kao neke prekide na pola sekunde u igrama , sve kao stane i onda krene . Nisu " spikeovi " niti padovi fps-a .Skonto sam da je do ovog gamerskog miša što imam jer toga nema na ovom drugom bezicnom. Probao sve, reinstalirao software , smanjivao vrijednosti polling ratea sa defaultnih 500 na veće, manje al nema pomoći . Any ideas ?
Mis je gigabyte 6980x ako je vazno
Hvala
Kod mene komšinici tako bilo kad igra solitare, nije htjela promijeniti miš i za tri dana joj eksplodirala napojna
pa razlika između single vs dual kod ryzena se ogleda u visini fps-a, odnosno kod dual channel broj fps-a je znatno viši nego je to za istu količinu RAM-a slučaj u single channel-u. Međutim, ako se sjećam, kod tebe nije bio taj problem, u visini fps-a?
Što se tih ventilatora tiče, taj s strane, po tvom opisu, je bespotreban, tj pravi ti negativan air flow. Ako ga misliš zadržati, bolje bi bilo da ti izvlači topal zrak. Dakle ta dva naprijed ostaju kao intake, a druga dva neka budu exhaust (ili da taj što ti je s strane potpuno izbaciš).
Uglavnom sinoc sam ugradio jos 8gb(dual channel) i iskljucio windows full screen otpimization(svima predlazem). Igrao sam mozda sat i po, 2 sa freesyncom.
Fps je sigurno za 20-30 veci u svakon trenutku, procesor radi sa duplo vecim opterecenjem, graficka radi sa duplo vecim opterecenjem i sve radi pod vec temperaturama. Znaci kompjuter kao da se je tek prvi put pravo upalio. Sinoc je bili fantasticno igrati i ogromna razlika. Fps i dok je na 80 ne moze se primjetiti razlika sa 144fpsa. Vidjet cemo u buducnosti kako ce se ponasati.
I hvala ti na odgovorima za ventove.
typeOnegative wrote:Jedno blic pitanje
Mis je gigabyte 6980x ako je vazno
Hvala
Usrani novi nvidia driveri koje sam inst zbog BF Vsu pravili problem. Vratio na 390.77 i nema prekida.
febo_acm wrote:Kontam danas da narucim ovu rx590 posto sam prodo konzolu.... Imali kakav bolji deal za 6-7 stoja, novo?
GTX 1070
Manje troši, manje se grije, 10-15% bolje performanse u igrama ako sam dobro upratio....
Možda se i TI model može kupiti do 700, još bolja opcija...
p.s.
Ako si na 1080p ja još nemam problema sa 1060, uzmeš i to u razmatranje ili rx 580. Nema fule za FHD još uvijek!
Last edited by avaks on 13/01/2019 16:06, edited 1 time in total.
febo_acm wrote:Kontam danas da narucim ovu rx590 posto sam prodo konzolu.... Imali kakav bolji deal za 6-7 stoja, novo?
GTX 1070
Manje troši, manje se grije, 10-15% bolje performanse u igrama ako sam dobro upratio....
Možda se i TI model može kupiti do 700, još bolja opcija...
A evo gledam na piku ima po 750 novih 1070ti. Samo u belaje upadam