Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- It_is_a_Leclerc
#9651 Re: Poplave u cijeloj BiH
Inače, Đoković je upravo na twitteru objavio da sva prikupljena sredstva od humanitarnog meča idu za Srbiju, a da svi koji žele mogu na njegovoj stranici pronaći načine da ponognu i BiH i Hrvatskoj.
Toliko.
Toliko.
- @mba
#9652 Re: Poplave u cijeloj BiH
Janjicar wrote:Ja neki dan to ovdje na forumu ispricao napadose me ljudiStraza wrote:Mi došli čistiti grad, a oni nas vrijeđali povicima 'Nož, žica, Srebrenica'
http://istocnabosna.com/myjoomla/index. ... &Itemid=72
gore su oni budale sto idu, sami sebe ponizavaju!!!
- TheWatcher
#9653 Re: Poplave u cijeloj BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Inače, Đoković je upravo na twitteru objavio da sva prikupljena sredstva od humanitarnog meča idu za Srbiju, a da svi koji žele mogu na njegovoj stranici pronaći načine da ponognu i BiH i Hrvatskoj.
Toliko.
Novak Djokovic @DjokerNole 36m
. @novakfoundation raises funds for Serbia and on our website and blog you can see ways to support Bosnia and Croatia. Thank you!!!
radi se o njegovoj Fondaciji a ne o mecu
-
Boskero
#9654 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:32, edited 1 time in total.
-
Boskero
#9655 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:32, edited 2 times in total.
-
omar little
#9656 Re: Poplave u cijeloj BiH
de, pliz, skrinshot tog tvita, ja samo mogu naci kako "njegova fondacija skuplja pare za srbiju a na njihovoj stranici se moze naci kako pomoci i bosni i hrvatskoj". ne pise nista o prihodima od humanitarnog meca.It_is_a_Leclerc wrote:Inače, Đoković je upravo na twitteru objavio da sva prikupljena sredstva od humanitarnog meča idu za Srbiju, a da svi koji žele mogu na njegovoj stranici pronaći načine da ponognu i BiH i Hrvatskoj.
Toliko.
hvala.
- TheWatcher
#9657 Re: Poplave u cijeloj BiH
a zasto bi zvao Dzumhurra ako je tako
elem,sacekacemo kraj meca i Damirovu izjavu 
-
Boskero
#9658 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:32, edited 2 times in total.
- TheWatcher
#9659 Re: Poplave u cijeloj BiH
isto rekoh al etoomar little wrote:de, pliz, skrinshot tog tvita, ja samo mogu naci kako "njegova fondacija skuplja pare za srbiju a na njihovoj stranici se moze naci kako pomoci i bosni i hrvatskoj". ne pise nista o prihodima od humanitarnog meca.It_is_a_Leclerc wrote:Inače, Đoković je upravo na twitteru objavio da sva prikupljena sredstva od humanitarnog meča idu za Srbiju, a da svi koji žele mogu na njegovoj stranici pronaći načine da ponognu i BiH i Hrvatskoj.
Toliko.
hvala.
- moa
#9660 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vidim ti se slomi lopatajuci, a sta sam ja uradio to je izmedju mog Gospodara i mene.. Ovo je cisto prijedlog da se skupi sta para a to sto ste vi nadrkani pa vodu na svoj mlin vas problem. Iskreno mislim da nije vrijeme a ni mjesto da se raspravljam sa Vama.snaga_znanja wrote:A zasto ti nesto ne napravis da pomognes ljudima osim sto serkas ovdje? Sram te bilo. Koristiti ovu tragediju da blatis nekog...moa wrote:ZASTO GRADJANSKA DUBIOZA KOLEKTIV NE NAPRAVI KONCERT HUMANITARNOG KARAKTERA KAO STO JE SINOC URADIO ZOSTER
- vivax
#9661 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prejak video, premoćno urađen.dječak sa šibicama wrote:Kad je vec Zeljko zakazao
...
Ne znam sta da mislim o ovom video uratku....
http://vimeo.com/96164094
-
Straza
#9662 Re: Poplave u cijeloj BiH
Budala, naivnih i krivih drva je uvjek bilo i bice.@mba wrote:Janjicar wrote:Ja neki dan to ovdje na forumu ispricao napadose me ljudiStraza wrote:Mi došli čistiti grad, a oni nas vrijeđali povicima 'Nož, žica, Srebrenica'
http://istocnabosna.com/myjoomla/index. ... &Itemid=72
gore su oni budale sto idu, sami sebe ponizavaju!!!
Zna se gdje takvi zavrse.
Inace evo tih dobrovoljaca iz Tuzle
http://www.us-medicus.ba/web/sekcije/se ... arnu-pomoc
Last edited by Straza on 24/05/2014 14:39, edited 1 time in total.
-
Fact
#9663 Re: Poplave u cijeloj BiH
haj ti opet uči engleski,piše da fondacija prikuplja(raises) sredstva,a ne da prikupljena sredstva idu nekomeBoskero wrote:
free image host
Prikupljena sredstva idu za Srbiju.
Informacije za pomoc Bosni i Hrvatskoj možete naci na website-u....
Last edited by Fact on 24/05/2014 14:38, edited 2 times in total.
-
kolobok
#9664 Re: Poplave u cijeloj BiH
https://www.facebook.com/tijana.cupic/p ... 02?fref=nfProvjerena informacija:
Pojavio se žiro račun fizičke osobe koja ga navodi kao
Korisnik: VLADA FBIH - FEDERALNO MINISTARSTVO FINANSIJA
Broj računa: 1020500000112809
Znači, ne radi se o službenom računu, već o privatnom računu fizičke osobe koja ga ovako plasira u medijima.
Za sve koji uplaćuju za pomoć u BiH molim vas dijelite i provjeravajte.
- zlokruhovic
#9665 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zato što je lukavi i pokvareni Srbin koji na podmukao način hoće od naivnih Bošnjaka-gledalaca meča koji se jako lože na zajedništvo da izvuče ogroman novac i sve da Srbiji.TheWatcher wrote:a zasto bi zvao Dzumhurra ako je takoelem,sacekacemo kraj meca i Damirovu izjavu
-
SirokiB
#9666 Re: Poplave u cijeloj BiH
ovo radi robert balaško...art studio, vjerojatno najjači u regiji..pratim ga ja odavno..radovi vrhunski..pogledaj i ostale videe..vivax wrote:Prejak video, premoćno urađen.dječak sa šibicama wrote:Kad je vec Zeljko zakazao
...
Ne znam sta da mislim o ovom video uratku....
http://vimeo.com/96164094
-
SirokiB
#9667 Re: Poplave u cijeloj BiH
Tegljači iz Hercegovine svaki dan voze pomoć Bosni
Pomoć se ne vozi samo kamionima, nego i helikopterima, za danas najavljene nove humanitarne akcije
U međugorskoj župi u organizaciji Radiopostaje Mir Međugorje, u suradnji sa župnim uredom, Majčinim selom i Informativnim centrom, u pomoć nastradaloj u poplavama Bosni uključili su se svojim donacijama gotovo svi župljani. Tako je veliki šleper pomoći koji se sastojao od 33 palete otišao u Orašje, a potom kamion potrebitima u Sarajevo. Na vozilima se našla: hrana, voda, odjeća, posteljina, higijenske sanitarije, medicinska pomagala, lijekovi, ribarski čizme, rukavice maske i ostale potrepštine.
Pomoć volontera
Dvadesetak volontera priskočilo je u pomoć te su primali, sortirali pakete i utovarali ih u šleper i kamion. Ništa ljude ne može ujediniti više od nevolje. Katastrofa koju je zadesila Bosnu digla je i župljane Međugorja na noge. Pomoć se slijevala doslovice po cijeli dan. Tako su i ovaj put župljani Međugorja velikodušno iskazali svoju solidarnost sa stradalima. Nastavljeno je otpremanje pomoći iz Ljubuškog u Posavinu helikopterima Hrvatske vojske. Jučer su doletjela dva helikoptera i u dva dana iz Ljubuškog je otpremljeno ukupno oko 14 tona pomoći u vodi, hrani, lijekovima, higijenskim potrepštinama, odjeći. Akcija je izvedena na poticaj Veleposlanstva RH u Sarajevu, a pomoć je dostavljena u mjesta Zasavica, Hrvatska Tišina i Bosanski Šamac. Danas se u Mostaru organizira velika akcija prikupljanja pomoći, a očekuje se kako će veliki broj volontera ponovno doći u župu sv. Ivana i pomoći na spremanju namirnica i ostale donirane robe za područje Bosne.
Akcije se nastavljaju
- Hercegovina još jednom pokazuje kako nije zaboravila Bosnu, te kako ljudi na ovim prostorima nisu imuni na patnje drugih. Nadamo se kako ćemo u dolazećim danima ponovno prikupiti dovoljno pomoći kako bi barem kratkoročno pomogli nastradalom narodu u Orašju, Odžaku, Šamcu i drugih gradovima - rekli su nam naši sugovornici iz Mostara.
Također, akcije se nastavljaju i u drugim gradovima na prostoru Hercegovine, ali srednje Bosne.
-
Straza
#9668 Re: Poplave u cijeloj BiH
Preporuke Reginalne savjetodavne službe Bratunac za malinare
http://www.prijateljisrebrenice.org/ind ... inare.html
Regionalna savjetodavna služba Bratunac savjetuje proizvođače maline, čiji su zasadi oštećeni, u poplavama da primjene agro i pomotehničke mjere.
Obavezna je primjena KAN-a i folijarnih đubriva zbog prekomjernog ispiranja azota iz zemljišta, takođe otvoriti brazde duž redovnog prostora radi obezbjeđivanja kiseonika u zoni korijnovog sistema.
Preporučuje se da se malinjaci zaštite od biljnih bolesti, primjenom fugnicida, preporučuju se preparati protiv Bortritisa-truleži, mogu se koristiti SIGNUM, SVIČ, TELDOR.
http://www.prijateljisrebrenice.org/ind ... inare.html
-
omar little
#9669 Re: Poplave u cijeloj BiH
jebote, a svi se zalite na dezinformacije i lazi, a prvi vi skacete k'o ofureni bez da uopce i razumijete sta pise. ne spominje se humanitarni mec nigdje, sacekajte da objave nakon meca gdje i kako ce se pare dijeliti pa onda sirite, pljujte, jebitemumater i radite sta hocete. sad ce se ovo prosiriti netom, a uopce ne pise to sto tumacite. boli me briga za djokovica, ja sam nadalov navijac (
), ali dajte malo stanite na loptu, dosta je dezinformacija i budalastina sto kruze, ne morate dolijevati ulje na vatru.
- zlokruhovic
#9670 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja sam sticajem okolnosti pripadnik naroda kojem pripada lukavi i prepredeni Đoković koji hoće da izvuče što više novca od BiH-građana iz EU i sve da Srbiji.TheWatcher wrote:zlokruhovic wrote:Zato što je lukavi i pokvareni Srbin koji na podmukao način hoće od naivnih Bošnjaka-gledalaca meča koji se jako lože na zajedništvo da izvuče ogroman novac i sve da Srbiji.TheWatcher wrote:a zasto bi zvao Dzumhurra ako je takoelem,sacekacemo kraj meca i Damirovu izjavu
tesko je brate sa vama OGRANICEM komunicirati jebi ga![]()
I pošto živim u Srbiji(severnoj Vojvodini) gde nije bilo poplava ovo dobro dođe jer nam je Đoković uputio tajnu poruku da sav novac od meča ide nama gore na zezanje jer već je skupljeno i previše novca za poplavljene delove Srbije.
- Hercegoviina
#9671 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Zenici pljusti.
-
Boskero
#9672 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:32, edited 1 time in total.
- Hercegoviina
#9673 Re: Poplave u cijeloj BiH
pa logično da mu je Srbija na prvom mjestu. I bosanac bi prvo pomogao Bosni.
-
sarajvosa
-
Straza
#9675 Re: Poplave u cijeloj BiH
omar little wrote:jebote, a svi se zalite na dezinformacije i lazi, a prvi vi skacete k'o ofureni bez da uopce i razumijete sta pise. ne spominje se humanitarni mec nigdje, sacekajte da objave nakon meca gdje i kako ce se pare dijeliti pa onda sirite, pljujte, jebitemumater i radite sta hocete. sad ce se ovo prosiriti netom, a uopce ne pise to sto tumacite. boli me briga za djokovica, ja sam nadalov navijac (), ali dajte malo stanite na loptu, dosta je dezinformacija i budalastina sto kruze, ne morate dolijevati ulje na vatru.
A sve i da sve pare idu u prekodrinsku baru? Kakav je problem s tim? On je organizator i ima pravo raditi sto zeli s tim novcima. Neka radi kako zeli.