pobjednici i u Drugom svjetskom ratu ostali su na teritoriji poraženih, naravno da bi ostali, doduše samo privremeno jer bi onda zov džihada odveo ih na drugu stranu...Maystor wrote:Moraš shvatiti da je to paradigma Sirije za kakvu se bore štakori. Kada bi sutra sirijska vojska bila poražena, misliš li da bi nusre, isili i ostala bagra položili oružje i ostavili državu sirisjkom narodu? Kako da ne.A1fa wrote: Ma Četnici klasični, pokakim vam se svima u oralne otvore koji mi još jednom za ovu gamad napišete da se bore za nečiju slobodu i protiv režima. Napišite i potpišite se svojim imenom i prezimenom ako vas nije stid!
Hvala Bogu dragom pa gubite svakim danom sve više uporišta i sve vas se više na tabutima vraća odakle ste otišli da maltretirate taj nevini narod. I onom ,,našem'' što su ga roknuli neki dan se pomokrim na kabur u koji ga spuste, majku vam poremečenu!!!!
Sirija
-
pat_i_mat
#9651 Re: Sirija
-
dječak sa šibicama
#9654 Re: Sirija
Jeste tacno, ali je malo juznije odavde (ne vidi se na karti) teroristicka bratija uspjela probiti front na Azzanu, odakle su krenuli put Safire, zauzeli su par sela i pomjerili se naprijed 4-5 kilometara, ali nisu uspjeli ugroziti Safiru odnosno zaustavljeni su kod vojne baze u Safiri.RodneyMcKay wrote:Bas me interesuje da li je ovo tacno?
![]()
Sad ih SAA tjera nazad, posto su nemocni da ista ucine u samom Aleppu gdje gube svakog dana, pokusali su opet odsjeci vladine snage u Aleppu, koristeci element iznenadjenja. Ali sad je tamo previse snaga SAA da bi to uspjeli.
-
RodneyMcKay
#9655 Re: Sirija
a kako želiš šerijat ? ne želiš ga kako selefije prakticiraju, možda želiš nekako drugačije, kako ? ili ga ne želiš nikako?[/quote]pat_i_mat wrote:@"RodneyMcKay"samo da istaknem..Drugi info da su doživili totalni debakl i da SAA koristi taktiku StaljnGrada da izgube moral i umru od gladi. Cilj SAA nije trenutno kontrola nad tom oblasti uvijek im je jedini cilj bila opsada da imaju što manje gubitka i da ih slabe redovnim bombardovanjem i unistavanjem sve sto hoda.
ma hajdeee,ne budi tako pesimističan, sigurno je hrabra Sirijska Arapska Vojska već pred vratima pobjede, a plaćenički teroristi iz okolnih zemalja bježe duboko u pustinju...Trenutno vjerujem nakon više od godinu dana pračenja ove teme i pobune da SAA ima bolju poziciju, ali iskreno teško da mogu pobjediti rat je zezutna stvar
na početku čega, prvog registriranja na temu ?Ne mogu vjerovati da sam na početku vjerovao da je ASSAD totalni negativac![]()
, ali sada izgleda da je diktator jedina nada Sirije žalosno kako su se Arapi nisko pali.
![]()
kao da iz tebe progovara sam sotona Asad..Diktaturu ne opravdavam, ali u ovom slučaju je ona jedino dobro, vlada mora opstati ne zbog ASSADA nego zbog Sirije.
šta im preporučuješ, nekog arapskog Putina ? pa imaju ga već u Asadu...Šteta što Selefije na forumu ne čitaju malo Historiju i recimo uzmu za primjer Sovjetski Savez kada se je raspao država je otišla u neku stvar jednostavno rečeno bezakonje. Tada dolazi Putin Vladimir koji uspostavlja demokratsku diktaturu ne znam kako da to nazovem,ali sve sekte, pobune, milijardere je stavio pod svoju kontrolu i morali su raditi kako on kaže. Čovjek je od propale države stvorio opet silu
Pitanje za pro popunjenike:
Da li je čovjek Šehid ako brani svoja uvjerenja, a koja se kose sa Selefijskim učenjem?![]()
budista ili hindus brane svoja uvjerenja koja se kose sa selefijskim učenjem, jel šehid, hm zanimljivo pitanje...
npr. Musliman Sunit i prakticiram vjeru, ali stim da sam Sekularmo orjentisan ne mješam državu i vjeru i ne želim šerijat onako kako ga Selefije prakticiraju.
- Bombardovanje opravdvam jedino ako prije toga se obavjesti stanovništvo da se povuku iz tog grada na slobodni teritoriji. Ukoliko pobunjenici zabranjuju evakuaciju onda je to žalosno, jer ljude drže kao štitove.
- Da preporučujem Arapskog Putina možda još pametnijeg
- Da SAA je pokazala ozbiljnost i hrabrost ipak su još tu zar ne
- Moje uvjerenje da Selefije pogrešno tumače Šehide. Šehid je čovjek koji brani zamlju od vanjskog neprijatelja npr. židov sve ostalo je poginula budalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Bosna je imala Šehida sigurno,a ovo u Siriji nidje veze. Što ne Šehide u Izraelu?
- Ne želim Šerijat u državi, moj Šerijat je u mojoj kući i Džamiji i prvi bi se borio protiv uspostave istog na način kako to rade Selefije. Islam je vjera mira i tolerancije ne ubijanja. Selefije su tumor Islama, uništavaju vjeru iznutra ljepotu i suživot.
-
pat_i_mat
#9656 Re: Sirija
"RodneyMcKay"
nešto mi ovo plaho poznato,reci slobodno da sami sebe bombarduju...
Šehid je onaj koji se bori da Božija riječ bude gornja bilo gdje na Zemlji i u bilo kojem dijelu svijeta a ne samo u svojoj državi...
i kako to selefije uništavaju suživot i gdje, možda ovdje u Bosni? suživot i medjukomšijske odnose sa onima koji su napravili Tomašicu i stotine drugih Tomašica !? da, ti radikalni dugobradi vehabisti, sve bi bilo bolje i svi bi problemi bili riješeni u Bosni da ih nema..
- Bombardovanje opravdvam jedino ako prije toga se obavjesti stanovništvo da se povuku iz tog grada na slobodni teritoriji. Ukoliko pobunjenici zabranjuju evakuaciju onda je to žalosno, jer ljude drže kao štitove.
koliko su pokazali ozbiljnosti i hrabrosti najbolje govori činjenica da nisu uspjeli ugušiti pobunu i demonstracije čak ni tenkovima ni avionima u samom početku krize u Siriji.sad je već prekasno, i to što su još uvijek tu i što se još uvijek koprcaju imaju zahvaliti izdašnoj i kontinuiranoj pomoći Rusije, Irana i hizbuLata iz Libana...- Da SAA je pokazala ozbiljnost i hrabrost ipak su još tu zar ne
- Moje uvjerenje da Selefije pogrešno tumače Šehide. Šehid je čovjek koji brani zamlju od vanjskog neprijatelja npr. židov sve ostalo je poginula budalaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Bosna je imala Šehida sigurno,a ovo u Siriji nidje veze. Što ne Šehide u Izraelu?
Šehid je onaj koji se bori da Božija riječ bude gornja bilo gdje na Zemlji i u bilo kojem dijelu svijeta a ne samo u svojoj državi...
dovoljno kazano, dakle borio bi se protiv šerijata kao što se bori i Asad i njegovi falangisti..onaj ko se bori protiv šerijata bori se protiv Božijeg zakona, ako to ne razumiješ,onda tu nema pomoći..- Ne želim Šerijat u državi, moj Šerijat je u mojoj kući i Džamiji i prvi bi se borio protiv uspostave istog na način kako to rade Selefije. Islam je vjera mira i tolerancije ne ubijanja. Selefije su tumor Islama, uništavaju vjeru iznutra ljepotu i suživot.
i kako to selefije uništavaju suživot i gdje, možda ovdje u Bosni? suživot i medjukomšijske odnose sa onima koji su napravili Tomašicu i stotine drugih Tomašica !? da, ti radikalni dugobradi vehabisti, sve bi bilo bolje i svi bi problemi bili riješeni u Bosni da ih nema..
- Chisum
#9657 Re: Sirija
asurbanipal wrote:
Samo za Chisuma![]()
Inače, ovaj nazovi "šejh" je još davne 1971. godine izbačen iz sirijske vojske kao artiljerijski poručnik zbog djela sodomije, gdje je mlade vojnike, regrute, prisiljavao da imaju seksualne odnose s njim, zbog čega je boravio dva mjeseca u zatvoru, a nakon toga je i izbačen.
To je taj kreten!
Izgleda k'o hodajuca parodija na furku ovih usljivih talibana.
A to da je, pored toga sto je ljudska karikatura kojoj se svijet smije, volio da ga plasira i medju muske guzove - to je kod ovih zaostalih beduina sasvim normalno... njima pederluk, pedofilija i beskrajna seksualna frustracija cure na sve rupe. A i kako ne bi - ovi pustinjski junferi obicno vide sisu - a da nije majcina - tek kad ih u tridesetoj silom ozene nekom jedanaestogodisnjakinjom.
I ne cudi sto su mu takvom, isfrustriranom pedofilu, i ucenici takvi kakvi su... rezu glave, jedu ljudske organe i, da ne zaboravim, ljube one cija su kolonija bili - u glavic.
To je jedino u cemu su uspjesni... u svemu drugom su samo za podsmijeh i sazaljenje.
- zemomak
#9658 Re: Sirija
Nedavno sam gledo dobru sprdanciju sirijskog ambasadora u UN-u na racun ovog beduina, kakve samo fetwe izdaju, stat i pisat se od smjeha 
Sent from my iPhone 5s using TT
Sent from my iPhone 5s using TT
-
RahatHurmašica
#9659 Re: Sirija
to neka njihova verzija kačavendeChisum wrote:[qu
To je taj kreten!![]()
![]()
![]()
Izgleda k'o hodajuca parodija na furku ovih usljivih talibana.
A to da je, pored toga sto je ljudska karikatura kojoj se svijet smije, volio da ga plasira i medju muske guzove - to je kod ovih zaostalih beduina sasvim normalno... njima pederluk, pedofilija i beskrajna seksualna frustracija cure na sve rupe. A i kako ne bi - ovi pustinjski junferi obicno vide sisu - a da nije majcina - tek kad ih u tridesetoj silom ozene nekom jedanaestogodisnjakinjom.
I ne cudi sto su mu takvom, isfrustriranom pedofilu, i ucenici takvi kakvi su... rezu glave, jedu ljudske organe i, da ne zaboravim, ljube one cija su kolonija bili - u glavic.
To je jedino u cemu su uspjesni... u svemu drugom su samo za podsmijeh i sazaljenje.
-
Saxtrol
#9660 Re: Sirija
Kako sa ovakvim indijancima ziviti?!pat_i_mat wrote: koliko su pokazali ozbiljnosti i hrabrosti najbolje govori činjenica da nisu uspjeli ugušiti pobunu i demonstracije čak ni tenkovima ni avionima u samom početku krize u Siriji.sad je već prekasno, i to što su još uvijek tu i što se još uvijek koprcaju imaju zahvaliti izdašnoj i kontinuiranoj pomoći Rusije, Irana i hizbuLata iz Libana...
dovoljno kazano, dakle borio bi se protiv šerijata kao što se bori i Asad i njegovi falangisti..onaj ko se bori protiv šerijata bori se protiv Božijeg zakona, ako to ne razumiješ,onda tu nema pomoći..
Nemam nista ni protiv jende vjere, koja ne namece svoje stavove drugima i nije agresivna. Islam je vjera mira i tolerancije, nazalost ovakvi indijanci kao ovaj koji je umslio da sprovodi bozji zakon na zemlji, unistiva ne samo religiju Islam vec i medjuludske odnose. Zbog ovakvih indijanaca i ovih koljaca, se kaze da je Islam na nivou Hriscanstva iz doba krstaskih ratova, otrpilike Hriscanstvo je tada preobrodilo idiote koje su propovjedali da se ide u raj ako se ubije musliman, a danas je zahvaljujuci indijancima poput pat mat i ostale druzine, koji su jos milina u odnosu na ove koljace Islam na tom nivou.
Pogotovo se divim ovim dzihadistima, koje srljaju u smrt, ne bi li dozivjeli preobrazaj ili sta vec, a njihove vodje vrhunske teroriste obrcu milijarde, zivjela religija ili ti ga terorizam.
Sada da ti odgovorim za demonstrante, ne da nije uspio ugusiti pobunu, vec nije htio pucati po svom narodu. A da je htio mogao je uraditi isto sto je uradio brat od njegovo oca, koji je nemilsrdno ugusio pobunu, pa ste 30 godina bili mirni...bilo je dosta civilnih zrtava, ali vidimo da i u ovome ratu ima dosta civilnih zrtava. Ispada da je Asad napravio veliku grsku sto nije sravnio demonstrante sa zemljom, pri tome bi bilo civilnih zrtava, ali puno manje nego danas nakon nekoliko godina rata u Siriji.
Sto teroristi jos postoje u Siriji, i sto su se uopste pojavili neke vlade u izgnanstvu, teroristi iz 83 zemlje i svo ostalo zlo u Siriji mozete se zahvaliti Saudijcima, Jordancima, Turcima, Amerima, NATU itd.
Na zemlji se postuju iskljucivo ovozemaljski zakoni, u suprotnom, nisi nikakav bozji ratnik vec jednostavno TERORST.
- Challenger__
#9661 Re: Sirija
- Jedan odličan tekst američkog analitičara sirijskog porijekla me podstakao da napišem sljedeće redove... Naime, svjedoci smo niza političkih pojava koje su zdušno tražile odlazak Bašara el Asada, a sada su puki aorist. Prisjetimo se nekih imena: Nikolas Sarkozi, Hilari Klinton, bivši katarski emir, cirkusant iz Egipta (Mursi)...
- Na braniku demokratije u Siriji su ostala dva gorda i pusta imena, jedno poljskog (Mileikowski aka Netanyahu), a drugo saudijskog korijena. Svoj fokus ćemo prebaciti na saudijskog giganta, Bandar bin Sultana čiji napori na demokratizaciji Sirije poprimaju epske razmjere.
_______
PITANJE: Kome političko i/ili biloško vrijeme brže ističe,

...ko će prvi pasti sa vlasti, ili - gluho bilo - ko će prvi imati susret sa Azrailom? Tiranin Bašar, ili demokrata Bandar??

- Naravno, krajnje nezahvalno pitanje, jer, kako kaže lik iz moje omiljene video-igrice (
) - "nobody can predict the future" - ali, možemo probati anticipirati neka dešavanja i na osnovu toga dati određene procjene... Evo, probaću prognozirati prvi, uz sav mogući rizik koji ovakve anticipacije nose:

TIPUJEM da će se ova njuška prva pridružiti galeriji bivših likova.
- Na braniku demokratije u Siriji su ostala dva gorda i pusta imena, jedno poljskog (Mileikowski aka Netanyahu), a drugo saudijskog korijena. Svoj fokus ćemo prebaciti na saudijskog giganta, Bandar bin Sultana čiji napori na demokratizaciji Sirije poprimaju epske razmjere.
_______
PITANJE: Kome političko i/ili biloško vrijeme brže ističe,

...ko će prvi pasti sa vlasti, ili - gluho bilo - ko će prvi imati susret sa Azrailom? Tiranin Bašar, ili demokrata Bandar??

- Naravno, krajnje nezahvalno pitanje, jer, kako kaže lik iz moje omiljene video-igrice (

TIPUJEM da će se ova njuška prva pridružiti galeriji bivših likova.
Last edited by Challenger__ on 27/11/2013 14:53, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#9662 Re: Sirija
- Pisao sam jučer na tu temu. Obzirom na veliki broj stanovnika u Siriji zaista mali broj ratuje. I od tog broja koji ratuje sve je veći procenat stranaca i na jednoj i na drugoj strani. Na strani režima ratuju uglavnom sirijski aleviti i naravno razne vojne formacije iz vana poput:budza wrote:sarajevoxxxxx,
imas li kakvih podataka kakav je sastav rezimske vojske (komnadni Kadar, vojska)... je li istina da je popunjena sa preko 70% sunita?
- Iranska Republikanska garda
- Libanonski Hezbollah
- Libanonska Ujedinjena stranka - Hizbu Et-Tevhid Lubnani
- Egipatska Arapska Nacionalna garda
- Iračka brigada Ebu El Fadl Al Abas
- Brigada Zulfikar koja okuplja dobrovoljce iz Iraka, Libanona, i Irana
- Iračka Vojska imama Mehdija
- Iračka brigada El-hamd
- Iračka brigada Amar ibn Jasir
- Plaćenizi iz zemalja srednje Azije i Afrike
- Plaćenici iz Rusije, Ukrajine, Sjeverne Koreje itd.
- Da ima 70 % sunita u Asadovoj vojsci ne bi im gradove od 100 000 stanovnika poput Neve čuvalo par stotina vojnika, koji je FSA zauzela za nekoliko sati borbe.
- Kikibombona
#9663 Re: Sirija
Nije vam lijepo sto coporativno napadate forumasa Saxxx. Ponekad su uvrede jako niske i odisu mrznjom. Covjek vam na to nijednom nije uzvratio. Svaka cast za samokontrolu.
Prvi se ne slazem sa njegovim komentarima. Cesto pretjera sa nebitnim informacijama, dezinformacijama koje nikad ne koriguje...
Na kraju mislim da je bolji covjek od ovih koje podrzava.
Tesko cu se nekad sa njim sloziti, al ga radi toga necu vrijedjati.
Bilo bi lijepo da prestanete. Na taj nacin govorite vise o sebi nego o njemu.
Prvi se ne slazem sa njegovim komentarima. Cesto pretjera sa nebitnim informacijama, dezinformacijama koje nikad ne koriguje...
-
_majevica_
#9664 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Nije vam lijepo sto coporativno napadate forumasa Saxxx. Ponekad su uvrede jako niske i odisu mrznjom. Covjek vam na to nijednom nije uzvratio. Svaka cast za samokontrolu.
Bespotrebno se kacimo medjusobno radi rata i zlocina u Siriji.Emocije su nekada jace od objektivnosti..al bice bolje.
-
sarajevoxxxx
#9666 Re: Sirija
Kanajtara: FSA zauzela režimsku ispostavu El-Havalid !
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#9667 Re: Sirija
Što si to nervozan, nije valjda što ste ga i danas opet ispušili na svim frontovima?Opetja033 wrote:Te psovke mozes svojim roditeljima pisati, svojoj mami, ocu, mozda bratu i sestri. Jer jbg, njihova je krivica sto od tebe nisu napravili covjeka vec neodgojeno bice (tesko ga je nazvati ljudskim).A1fa wrote:Ma Četnici klasični, pokakim vam se svima u oralne otvore koji mi još jednom za ovu gamad napišete da se bore za nečiju slobodu i protiv režima. Napišite i potpišite se svojim imenom i prezimenom ako vas nije stid!
Hvala Bogu dragom pa gubite svakim danom sve više uporišta i sve vas se više na tabutima vraća odakle ste otišli da maltretirate taj nevini narod. I onom ,,našem'' što su ga roknuli neki dan se pomokrim na kabur u koji ga spuste, majku vam poremečenu!!!!
Komentar prijavljen zbog klosarskog primitivizma.
- Kikibombona
#9668 Re: Sirija
Je li ovo SAA gomila snage oko Dume?
Duma je pobunjenicko srce u Damasku. Kvart ima preko 100 000 stanovnika.
Duma je pobunjenicko srce u Damasku. Kvart ima preko 100 000 stanovnika.
-
udrch
#9669 Re: Sirija
vidim ovih dana se okupila impozantna komunjarsko-šijska skupina na ovoj temi..

- Kikibombona
#9671 Re: Sirija
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 0353_n.png
http://syrianfreepress.files.wordpress. ... 2253_n.jpg
http://www.islamicinvitationturkey.com/ ... ldiers.jpg
http://www.syrianews.cc/wp-content/uplo ... -image.jpg
Kada ukucate na google Syrian Arab Army vidjet cete slicnost sa nasom armijom. Kada ukucate Dzebhetu Nusra, ISIL, Ahraru Sam, Liva Islam, Liva Tehvid... Vidjet cete nesto drugo.
http://syrianfreepress.files.wordpress. ... 2253_n.jpg
http://www.islamicinvitationturkey.com/ ... ldiers.jpg
http://www.syrianews.cc/wp-content/uplo ... -image.jpg
Kada ukucate na google Syrian Arab Army vidjet cete slicnost sa nasom armijom. Kada ukucate Dzebhetu Nusra, ISIL, Ahraru Sam, Liva Islam, Liva Tehvid... Vidjet cete nesto drugo.
-
underwater
#9672 Re: Sirija
udrch wrote:vidim ovih dana se okupila impozantna komunjarsko-šijska skupina na ovoj temi..

- Kikibombona
#9673 Re: Sirija
Pa sto nisu Broza umjesto Draze, jebo ih on.
Udrch nervozan sto u BiH raste broj sija.
Udrch nervozan sto u BiH raste broj sija.
- Co0l
#9674 Re: Sirija
Sta reci,koju posluku porati...Kikibombona wrote:
Kada ukucate na google Syrian Arab Army vidjet cete slicnost sa nasom armijom.
- Maystor
#9675 Re: Sirija
a ja vidim da je vehabizam pustio korijenje i u planinskim vrletima srebreničko-zvorničke regije. neočekivana penetracija.udrch wrote:vidim ovih dana se okupila impozantna komunjarsko-šijska skupina na ovoj temi..