Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#9651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A vi svi znate da on nije nikoga niti nazvao, niti ikome uputio poziv da pomogne, da nije pomogao pri koordinaciji OS niti da je pokušao tražiti rješenja i savjete od strane stručnjaka. Da bi ovo znali morali bi biti jako blizu samog Komšićevog kabineta, ali vas je previše da bi to bila istina. Što nas dovodi do zaključka da ili po direktivi svi pušete u isti rog, ili ste se samo našli tu slučajno, kao "slučajni prolaznik", pa usput malo šupljirate i vi. Ovo je isto kao i ona priča da je Bakir završio pomoć iz Turske i Azerbejdžana a niko nigdje to nije pomenuo. Niti iz Bakirovog kabineta niti iz ambasada ovih država.
Stvari su odavno jasne i hajde da se prestanemo svi lagati i pretvarati ovdje. SDA i SDP su u koaliciji, kakav paradoks da crveni i zeleni furaju bratstvo i jedinstvo, i jurišnici im već odavno surađuju međusobno. Gdje god da se okreneš ovo možeš da vidiš.
Stvari su odavno jasne i hajde da se prestanemo svi lagati i pretvarati ovdje. SDA i SDP su u koaliciji, kakav paradoks da crveni i zeleni furaju bratstvo i jedinstvo, i jurišnici im već odavno surađuju međusobno. Gdje god da se okreneš ovo možeš da vidiš.
-
hellue
#9652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali znamo da nije dobio nista????....lerdi wrote:A vi svi znate da on nije nikoga niti nazvao, niti ikome uputio poziv da pomogne, da nije pomogao pri koordinaciji OS niti da je pokušao tražiti rješenja i savjete od strane stručnjaka. Da bi ovo znali morali bi biti jako blizu samog Komšićevog kabineta, ali vas je previše da bi to bila istina. Što nas dovodi do zaključka da ili po direktivi svi pušete u isti rog, ili ste se samo našli tu slučajno, kao "slučajni prolaznik", pa usput malo šupljirate i vi. Ovo je isto kao i ona priča da je Bakir završio pomoć iz Turske i Azerbejdžana a niko nigdje to nije pomenuo. Niti iz Bakirovog kabineta niti iz ambasada ovih država.
- lerdi
#9653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
On nije dobio sigurno ništa jer za sebe sigurno nije ni tražio ništa. Pomoć je tek počela pristizati a ko je i koliko iskamčio pomoći možda će se nekad utvrditi a možda i ne. Vjerovatno i hoće kada im to bude jedna od glavnih stavki u nadolazećoj predizbornoj kampanji. Činjenica je ipak da niko od nas ovdje ne može znati ko je i gdje intervenisao i koliko su se te intervencije isplatile ili nisu. Na kraju opet dolazimo do prostog zaključka da se radi o prostom naprđivanju dokonih.hellue wrote:Ali znamo da nije dobio nista????....lerdi wrote:A vi svi znate da on nije nikoga niti nazvao, niti ikome uputio poziv da pomogne, da nije pomogao pri koordinaciji OS niti da je pokušao tražiti rješenja i savjete od strane stručnjaka. Da bi ovo znali morali bi biti jako blizu samog Komšićevog kabineta, ali vas je previše da bi to bila istina. Što nas dovodi do zaključka da ili po direktivi svi pušete u isti rog, ili ste se samo našli tu slučajno, kao "slučajni prolaznik", pa usput malo šupljirate i vi. Ovo je isto kao i ona priča da je Bakir završio pomoć iz Turske i Azerbejdžana a niko nigdje to nije pomenuo. Niti iz Bakirovog kabineta niti iz ambasada ovih država.
-
Hafis
#9654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pohvalio bi se on itekako da je negdje nešto iskamčio.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#9655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
bar nebi rekao mi sad to moramo polako sistemski odradit, ko čović u orasju.Hafis wrote:Pohvalio bi se on itekako da je negdje nešto iskamčio.
-
palermo
#9656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obećah ti odgovoriti, pa da ne slažem. Iako nemam što posebno reći što nije Alphons rekao.Banksy wrote:
Jedino što moraju je biti na strani suprotnoj onoj na kojoj su SDA i SDP.
To da će kao DF ići u koaliciju s SBB-om nakon izbora je jeftini spin iz Centrale lansiran da od DF-a odbije potencijalne odbjegle SDP glasače.
Pritom se zaboravlja da je uoči prošlih općih izbora kroz Avaz najavljena koalicija SBB&SDP, a Zlatko je pravdao potrebom da se najzad skine SDA. Ne sjećam se da ste tada bili ovako rezolutni kad je u pitanju zgražavanje nad Fahrom i njegovim djelom. Zapravo, ne sjećam se da je i bilo kakve negativne reakcije oko ove skandalozne koalicije. @Seln je bio jedini glasan, koliko se sjećam.
Poštujem ja tvoju odluku da budeš na drugoj strani. Samo podsjećam da, uz svu silu užasa korupcije, krađe, sile, bahatosti, grabeži i bezakonja, a koji smo prošli u ovih 20 godina, druga strane podrazumijeva i Seku u Državnoj bolnici, Poljine, Erdogana, Alšidi, kao i Šaju, Arziju i Radeljaša. Drago mi je ako ti želudac to može podnijeti. Moj više ne može, nema govora. Mislim da je konačno vrijeme za promjene, po bilo koju cijenu.
Nije uopšte ovdje pitanje je li ovo spin ili nije. Pitanje je, zašto onima koji ovdje pozivaju da se glasa za DF, Fahro jeste prihvatljiv. Na kojoj osnovi, ideološkoj, moralnoj, ljudskoj, Fahro postaje prihvatljiv.
Nisam nikad vidio Komšića kao nekoga ko sad pa ima haman-zaman kapacitet. Vidio sam ga kao moguću figuru oko kojeg se okuplja bolji dio ove zemlje. Zbog toga što mu nije ime okaljano, što je stvorena slika borca za Bosnu i Hercegovinu, zbog par rečenica koje je izgovorio a narod ih prihvatio, zbog toga što je, citiram moju ženu "ma ovaj Komšić nekako sladak". Al bolji dio ove zemlje nije Fahro, ondje gdje Fahro dolazi drugi odlaze, jer širi zarazu, jer se ljudi osjećaju okuženim.
I ne bih o SDA niti SDP-u, nisam njihov apologeta, niti ih mislim braniti. Ali tipovi koje si ti gore nabrojala su marginalciu, pilićari koji se skupljaju ondje gdje ima probitka.....provario bih ja I Arziju, i Esu (da nije ovoga foruma ne bih ni znao ko je taj Eso) u Komšićevim redovima. Jer oni nisu oni koji stvaraju sistem vrijednosti, rekoh marginalci koji samo slijede logiku vremena i sosptvenu korist.Fahro nije marginalac, on je onaj koji uspostavlja principe, koji kaže šta je dobro, a šta je loše...koji kaže šta možešva šta ne možeš, ko smije a ko ne smije, on je onaj koji teži da bude gospodar tuđih života.
Tražiti pozitivnu promjenu zajedno sa Fahrom je degutantno, udar na ljudsku pamet. By the way, nije tema ove emisije,ali sve sam skloniji mišljenju da mi moramo tražiti promjenu na drugačije načine nego preko političkih elita. Al o tome,rekoh, u nekoj drugoj emisiji.
I samo da se vratim na spin. pročitah ovo što sam napisao, i zamijetih da na temi Komšića ja pričam o Fahri. I onda se samo upitah, ko ovdje zapravo spinuje (šta god to značilo)......jer ovu priču bi bilo lako završiti....samo se pošalje poruka Željku, ako misliš zajedno sa Fahrom, onda ne računaj na nas......al nema te poruke sa ovih stranica.....(osim mene i Alphonsa
- lerdi
#9657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A na osnovu kojih njegovih prijašnjih poteza si to zaključio?Hafis wrote:Pohvalio bi se on itekako da je negdje nešto iskamčio.
Iako potenciraš da si pametan, znamo ko za sebe tvrdi da je pametan al nebitno, i potenciraš argumentovanu raspravu uz predočavanje činjenica pojedini tvoji postovi dokazuju potpuno suprotno. Kompletno tvoje pisanje o Komšiću i DF-u je bazirano na tvom ličnom animozitetu prema jedinki zvanoj Željko Komšić. Ja nisam pametan, posebno ne kao ti jel, ali uspio sam savladati osnove matematičke funkcije te sada znam sabrati 2 i 2. Ono što znam, tj. ono što sam uz ovo sabiranje naučio, je to da u situacijama kada postoje lični animoziteti, argumenti i činjenice ne igraju nikakvu ulogu ma koliko se neko na iste pozivao.
-
The BEN10
#9658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nimalo mi slučajno na temi o DF-u ne pričamo o Šćepi, da se podsjetimo:palermo wrote:I samo da se vratim na spin. pročitah ovo što sam napisao, i zamijetih da na temi Komšića ja pričam o Fahri. I onda se samo upitah, ko ovdje zapravo spinuje (šta god to značilo)......jer ovu priču bi bilo lako završiti....samo se pošalje poruka Željku, ako misliš zajedno sa Fahrom, onda ne računaj na nas......al nema te poruke sa ovih stranica.....(osim mene i Alphonsa)
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#9659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sta je ovde pogresno rekao , nista u pravu je 100%. daj dokaze da je drugacije .
sda klepila bih telekom , sdp energetika i autoputevi. sad gdje je fahro , samo jedni primjeri. kad iznosis ovakve stvari dokazi da je komsic bio u krivu.
sda klepila bih telekom , sdp energetika i autoputevi. sad gdje je fahro , samo jedni primjeri. kad iznosis ovakve stvari dokazi da je komsic bio u krivu.
-
bob_rock
#9660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lerdi wrote:Mračajski proto wrote:SVI NA KOŠEVO, IGRA SARAJ'VO!![]()
-
hellue
#9661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa on je predsjednik drzave, sta on ima da trazi za sebe??????...Pomoc je pocela priztizati zahvaljujuci nekom drugom a ne njemu, sigurno nije nazvao Erdoana i trazio pomoc ili nekoga u Azerbejdzan??lerdi wrote:On nije dobio sigurno ništa jer za sebe sigurno nije ni tražio ništa. Pomoć je tek počela pristizati a ko je i koliko iskamčio pomoći možda će se nekad utvrditi a možda i ne. Vjerovatno i hoće kada im to bude jedna od glavnih stavki u nadolazećoj predizbornoj kampanji. Činjenica je ipak da niko od nas ovdje ne može znati ko je i gdje intervenisao i koliko su se te intervencije isplatile ili nisu. Na kraju opet dolazimo do prostog zaključka da se radi o prostom naprđivanju dokonih.hellue wrote:Ali znamo da nije dobio nista????....lerdi wrote:A vi svi znate da on nije nikoga niti nazvao, niti ikome uputio poziv da pomogne, da nije pomogao pri koordinaciji OS niti da je pokušao tražiti rješenja i savjete od strane stručnjaka. Da bi ovo znali morali bi biti jako blizu samog Komšićevog kabineta, ali vas je previše da bi to bila istina. Što nas dovodi do zaključka da ili po direktivi svi pušete u isti rog, ili ste se samo našli tu slučajno, kao "slučajni prolaznik", pa usput malo šupljirate i vi. Ovo je isto kao i ona priča da je Bakir završio pomoć iz Turske i Azerbejdžana a niko nigdje to nije pomenuo. Niti iz Bakirovog kabineta niti iz ambasada ovih država.
-
rajvosa1
#9662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ispade Bakir jos drzavnik kakvi su ostali. Evo, ambasador u Pakistanu koga je postavio Bakir iskamcio avion Hercules pun pomoci iz fcking Pakistana
-
jastuk1
#9663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
crysis wrote:sta je ovde pogresno rekao , nista u pravu je 100%. daj dokaze da je drugacije .
Ja fuj, fuj, fuj.
Pa zato se Fahro i bori i zato je orkestriro državni udar da on zavlada tim firmama! O tome trubimo cijelo vrijeme! Sem toga u telekom odboru ima i SDP kadrova.
A Komšić ga brani. Ma fuj. Sramota Komšiću, svemirska sramota. Nema Fahre u tim igrama?! Nema ga da bi smako sve i on zavlado svim tim i poveo i doveo tebe ko lapdoga, privješčića.
Znao sam da je Komšić ljigavac, beskičmenjak. Al da ovako pljuje po sebi.
-
hellue
#9664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O tome pricam, pored ovoga ispade Bakir pravi drzavnik a to nikako nijerajvosa1 wrote:Ispade Bakir jos drzavnik kakvi su ostali. Evo, ambasador u Pakistanu koga je postavio Bakir iskamcio avion Hercules pun pomoci iz fcking Pakistana
-
crysis
#9665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lika nema nidje i to se vidi e sad dal ce uspjeti da se uvali u telekome i ostala sranja ostaje da se vidi.jastuk1 wrote:crysis wrote:sta je ovde pogresno rekao , nista u pravu je 100%. daj dokaze da je drugacije .
Ja fuj, fuj, fuj.
Pa zato se Fahro i bori i zato je orkestriro državni udar da on zavlada tim firmama! O tome trubimo cijelo vrijeme! Sem toga u telekom odboru ima i SDP kadrova.
A Komšić ga brani. Ma fuj. Sramota Komšiću, svemirska sramota. Nema Fahre u tim igrama?! Nema ga da bi smako sve i on zavlado svim tim i poveo i doveo tebe ko lapdoga, privješčića.
Znao sam da je Komšić ljigavac, beskičmenjak. Al da ovako pljuje po sebi.Dno dna. Dno dna. Dno dna. Dno dna. Dno dna.
i vise okanite te price o nekoj koaliciji sa fahrom , zeljko je rekao da df izlazi sam na izbore a poslije izbora ce se vidjet sa kim ce se u koaliciju a to moze bit samo sa strankama koje zele da rade za dobrobit bih. nije bitno koja je moze biti i da bude i sda.
-
hellue
#9666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaboravlja Komsic najvaznije, dok je Fahro bio u ljuvabi sa SDA bilo je njega posvuda u tim preduzecima, posebno kroz marketing tih preduzeca u njegovom Avazu ali ajde ti to njima objasnijastuk1 wrote:crysis wrote:sta je ovde pogresno rekao , nista u pravu je 100%. daj dokaze da je drugacije .
Ja fuj, fuj, fuj.
Znao sam da je Komšić ljigavac, beskičmenjak. Al da ovako pljuje po sebi.Dno dna. Dno dna. Dno dna. Dno dna. Dno dna.
-
jastuk1
#9667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eee. Eto vidiš. Nema principa. Znači svaka igra, svaka dobija.crysis wrote: lika nema nidje i to se vidi e sad dal ce uspjeti da se uvali u telekome i ostala sranja ostaje da se vidi.
i vise okanite te price o nekoj koaliciji sa fahrom , zeljko je rekao da df izlazi sam na izbore a poslije izbora ce se vidjet sa kim ce se u koaliciju a to moze bit samo sa strankama koje zele da rade za dobrobit bih. nije bitno koja je moze biti i da bude i sda.
-
crysis
#9668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja samo imam dojam da cemo i dalje ostat totalni kokuzi ako ovi sto su na vlasti opet dobiju izbore. nek dobije ko god hoce samo da ode postojeca garnitura , vrijeme je da se proba nesto novo
- webby-x
#9669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar postoji neka nova stranka sa novim ljudima?crysis wrote:ja samo imam dojam da cemo i dalje ostat totalni kokuzi ako ovi sto su na vlasti opet dobiju izbore. nek dobije ko god hoce samo da ode postojeca garnitura , vrijeme je da se proba nesto novo
Komšić, nakon preko 15 godina političke karijere je "novi"?
-
crysis
#9670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
postoji nova stranka sa poštenim ljudima izbjeglih iz šupačkih stranaka. i gdje si vidio da sam napisao nova stranka sa novim ljudima.webby-x wrote:Zar postoji neka nova stranka sa novim ljudima?crysis wrote:ja samo imam dojam da cemo i dalje ostat totalni kokuzi ako ovi sto su na vlasti opet dobiju izbore. nek dobije ko god hoce samo da ode postojeca garnitura , vrijeme je da se proba nesto novo
Komšić, nakon preko 15 godina političke karijere je "novi"?
- Corto Maltese
#9671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Simpatičnim tokom ide predizborna humanitarno obavještajna kampanja.
Korištenje predsjedničke pratnje, predsjedničke limuzine i predsjedničkog radnog vremena u svrhu obilaska partijskih štabova i širenja priče o poštenju.
Nakon što je prije par dana, potiho, otpremljen iz Kalesije, i Sapna je pokazala svoju nesklonost ublehašima.
http://www.mojevijesti.ba/novost/191031 ... ke-partije
Korištenje predsjedničke pratnje, predsjedničke limuzine i predsjedničkog radnog vremena u svrhu obilaska partijskih štabova i širenja priče o poštenju.
Nakon što je prije par dana, potiho, otpremljen iz Kalesije, i Sapna je pokazala svoju nesklonost ublehašima.
Saopštenje iz Općine Sapna:
Na stranici http://radioglasdrine.com/ pročitasmo vijest „Član Predsjedništva BiH Željko Komšić boravio je danas u posjeti općini Sapna“, te da je „Tokom boravka obišao područja ugrožena klizištima i uručio pomoć građanima koji su privremeno smješteni u područnoj osnovnoj školi u Gornjoj Sapni“... Ništa neobično ne bi bilo u ovoj vijesti da je član Predsjedništva - kolektivnog šefa države, zaista bio u posjeti Općini Sapna.
Opštinski štab Civilne zaštite Sapna i zaposlenici općine, od proglašenja stanja elementarne nepogode su u stalnom dežurstvu tokom svih 24 sata dnevno, ali Željko Komšić nije našao snage a ni volje da posjeti Štab CZ gdje bi mogao dobiti sve informacije o elementarnoj nepogodi, kao i porodice koje su najviše stradale od elementarne nepogode.
Možda On ne zna da je komandant Štaba CZ Načelnik Općine.
Žalosna je, ali stvarna činjenica, da političari koriste i ovakvu nesreću građana radi lične promocije i promocije svoje političke partije. Da je to zaista tako, govori i činjenica, da su člana predsjedništva Željka Komšića, kojeg je štitilo državno obezbjeđenje, po teritoriji općine Sapna vodali članovi njegove političke partije. Ostaje pitanje da li je član predsjedništva gospodin Komšić bio u Sapni u privatnoj posjeti ili zvaničnoj posjeti kao član predsjedništva. Ako je bio u privatnoj posjeti svojoj političkoj partiji na prostoru općine Sapna, zašto ga je onda štitilo državno obezbjeđenje, a ukoliko je došao kao član državnog Predsjedništva onda je trebao znati da postoje državne institucije, ukoliko on Općinu smatra elementom državnog sistema.
Ružno je pročitati vijest da u nesretnoj situaciji koja je zadesila građane općine Sapna, neko želi iskoristiti u političke ili politikantske svrhe. Čudi nas da je to sebi mogao dozvoliti gospodin Željko Komšić – član državnog Predsjedništva, obzirom da On, već skoro osam godina, predstavlja kolektivnog šefa države, te da bi morao poštivati institucije državnog sistema, osim ako ne postupa po čuvenoj rečenici Luja XIV " L'Etat, c'est moi " (Država, to sam ja"). Uzme li se u obzir da je isti čovjek – član državnog predsjedništva još jednom dolazio na prostore općine Sapna, a da ni tada nije tražio zvaničnike Općine, osim što je dolazeći iz pravca Kalesije javio telefonom da će biti u Zaseoku (Eksuhumacija narodnog heroja Mehdina Hodžića), te ako neko želi iz institucija može doći u Zaseok. Tada je bio član neke druge političke partije. Možda mu ne odgovara činjenica da građani općine Sapna ne glasaju za njega bez obzira u kojoj političkoj partiji se on nalazi.
Nadamo se, ako bude imao priliku da dođe sljedeći na prostor općine Sapna, budu potrošene sve političke partije i da on u njima odigra „glavnu rolu“, imati snage da svrati i u zvanične institucije općine Sapna.
http://www.mojevijesti.ba/novost/191031 ... ke-partije
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#9672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić postaje nevjerovatno dosadan........toliko pokušava da nam "dokaže" da je "čovjek iz naroda" , prvoborac , Zlatni ljiljan , zabrinuti građanin , kritičar SDP-a.....on je ama baš sve , samo nije nekadašnji načelnik , ambasador , član predsjedništva...on nije "klasičan" političar , nije kriv ni za šta....potvrdiće i da je dosadan ali političar nije.Alfons Kauders wrote:pa da bi bilo skidanje, mora neko i doci na vlastBanksy wrote:Skidanje mafijaškog ološa s vlasti je ''hajmo ovim ucerat''? Zanimljivo razmišljanje.Alfons Kauders wrote:
stvarno sam razocaran u pojedine forumase cije misljenje inace itekako cijenim, a sad se vode logikom "hajmo ovim ucerat" cak i po cijenu da od njih na vlast dovedu JOS GORE
inat nego sta
a ako ce doci SBB, uz privjesak u vidu DF-a... sorry ali onda nisam siguran da smo se kutarisali mafijaskog olosa...
mozda fahro imenuje keljmendija za ministra sigurnosti da hapsi velike ribe, ovaj eliminise konkurenciju
Demokratska Fronta je manje dosadna. Ona je jednim dijelom skup nezadovoljnika , "otpadnika" , "neraspoređenih" , interešdžija raznih političkih partija u Bosni i Hercegovini , ljudi koji jedva čekaju da sa Komšićem na čelu zgrabe vlast i namire se....onako domaćinski u stilu zelenih i crvenih za 100 % BiH.
Dijelom su članovi Demokratske Fronte čestiti ljudi koji odistinski žele promjene , koji ne žele da se namire , koji žele zemlju dostojnu njihove čestitosti....NAŽALOST Komšića vide na čelu te kolone.
No , ovi drugi su mnogo bitniji , mnogo važniji i nebitan je politički izraz , bitna je politička namjera.
Stoga je Demokratska Fronta sa takvim ljudima apsolutno ok.
Nemam riječi da se izrazim o Utemeljitelju. Ne želim jer mrzim biti vulgarna , a smatram da se prezir najkvalitetnije izrazi ćutanjem. Uglavnom , Utemeljitelj je tajfun , Tamara , Cunami....Utemeljitelj je odavno spreman za domovine.
Kombinacija Komšić - Utemeljitelj...pfffffffff.
Ipak.
Nakon izbora u Parlamentu Kantona Sarajevo raspored snaga između stranaka može biti slijedeći :
SDA 10 mjesta
DF 9 mjesta
SBB 6 mjesta
SDP 5 mjesta
NS 5 mjesta
U ovom slučaju možemo dobiti vladu bez SDA i SDP. Tačno je da će utemeljitelj biti u kombinaciji. Možda će Komšić postaviti nekog idiota da mu vodi taj dio a možda će to biti neka sjajna osoba ali važno je da tokove novca prestaju kontrolisati zeleni i crveni. Ukoliko pretpostavimo da bi takva vlada bila zbilja nezavisna , nestaju poluge održavanja tokova novca za crvene i zelene. Kanton Sarajevo je jedan od najbogatijih kantona a sigurno je najprestižniji za vladanje. Ovim potezom bi se konačno MOGAO zadati udarac zelenim i crvenim da postanu marginalne političke opcije....prilika je velika , zbog toga je DF dobra a Utemeljitelj , prihvatljiv...nažalost prihvatljiv iako zbog toga što ga prihvatamo , treba da se zakopamo u crnu zemlju najmanje dva metra dubine.....
Pozdrav
-
palermo
#9673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tvsabina wrote:
Komšić postaje nevjerovatno dosadan........toliko pokušava da nam "dokaže" da je "čovjek iz naroda" , prvoborac , Zlatni ljiljan , zabrinuti građanin , kritičar SDP-a.....on je ama baš sve , samo nije nekadašnji načelnik , ambasador , član predsjedništva...on nije "klasičan" političar , nije kriv ni za šta....potvrdiće i da je dosadan ali političar nije.
Demokratska Fronta je manje dosadna. Ona je jednim dijelom skup nezadovoljnika , "otpadnika" , "neraspoređenih" , interešdžija raznih političkih partija u Bosni i Hercegovini , ljudi koji jedva čekaju da sa Komšićem na čelu zgrabe vlast i namire se....onako domaćinski u stilu zelenih i crvenih za 100 % BiH.
Dijelom su članovi Demokratske Fronte čestiti ljudi koji odistinski žele promjene , koji ne žele da se namire , koji žele zemlju dostojnu njihove čestitosti....NAŽALOST Komšića vide na čelu te kolone.
No , ovi drugi su mnogo bitniji , mnogo važniji i nebitan je politički izraz , bitna je politička namjera.
Stoga je Demokratska Fronta sa takvim ljudima apsolutno ok.
Nemam riječi da se izrazim o Utemeljitelju. Ne želim jer mrzim biti vulgarna , a smatram da se prezir najkvalitetnije izrazi ćutanjem. Uglavnom , Utemeljitelj je tajfun , Tamara , Cunami....Utemeljitelj je odavno spreman za domovine.
Kombinacija Komšić - Utemeljitelj...pfffffffff.
Ipak.
Nakon izbora u Parlamentu Kantona Sarajevo raspored snaga između stranaka može biti slijedeći :
SDA 10 mjesta
DF 9 mjesta
SBB 6 mjesta
SDP 5 mjesta
NS 5 mjesta
U ovom slučaju možemo dobiti vladu bez SDA i SDP. Tačno je da će utemeljitelj biti u kombinaciji. Možda će Komšić postaviti nekog idiota da mu vodi taj dio a možda će to biti neka sjajna osoba ali važno je da tokove novca prestaju kontrolisati zeleni i crveni. Ukoliko pretpostavimo da bi takva vlada bila zbilja nezavisna , nestaju poluge održavanja tokova novca za crvene i zelene. Kanton Sarajevo je jedan od najbogatijih kantona a sigurno je najprestižniji za vladanje. Ovim potezom bi se konačno MOGAO zadati udarac zelenim i crvenim da postanu marginalne političke opcije....prilika je velika , zbog toga je DF dobra a Utemeljitelj , prihvatljiv...nažalost prihvatljiv iako zbog toga što ga prihvatamo , treba da se zakopamo u crnu zemlju najmanje dva metra dubine.....
Pozdrav
- MuaDib
#9674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Logika, filozofija, razmišljanje i rezonovanje kritičara DF Željka Komšića, ima smo jednu svrhu DF prikazati politički nekompetentnim provizorijem promjene, kreiranom u kuhinjama obavještajnih službi. Koliko god bila iritantna ta priča, ona pokazuje jedno, pokazuje da mnogi realno ne sagledavaju stvari. Takva postavka ponajviše odgovara DF, pošto loša procjena uvjek donosi štetu onemo ko je takvu prihvata kao realnost. Konfrontacija mišljenja koja nastaje u projekcijama koalicione graniture nako 13.10.2014. godine, pokazuju da je u svakoj kombinaciji DFmnogim stranačkim poltronima nepožaljan politički faktor.
U tom svrzinom kolu iracionalnih ubleharenja SDP polazi od teze da je DF u kohabitaciji sa SDA, te da je nekompetntna frakcionaška stranka, nastala kao rezultat pubertetske promjene, nezrelih političara stasalih pod skutima Lagumdžije. SDA pak igra dvostruku igru, na jednoj strani hvali DF, samo do one linije koja fragmentira lijevo biračko tijelo, čim pređe tu liniju ide drugi manipulativni obrazac u kom se Komšić i DF nazivaju ublehom, skovanom s tajniom zadatkom razbijanja bošnjačkog biračkog tijela, pristajanja na treći i nekompletnu ustavnu transformaciju. Kada se pogleda van SDA-SDP okvira ostaje SBB, od kog mnogima rastu rogovi na glavi je tobože je on mister mafioso, krimos koji djeluje pod okriljem KOS-ovih paraobavještajnih struktura i potencijalni izdajnik. SBIH, NS, Blok 14 i dr., necu ni spominjati. Samo ću na kraju reči da kada se kaže ako konstalacija odnosa poslije izbora bude loša spram DF, da DF neće u vlast po svaju cijenu, onda se to tumači kao slabost. To pokazuje da mnogi neamju svoje mišljenje, već djeluju po automatizmu da ne kažem zadatku protiv DF.
Ova navedena tumačenja ne odgovaraju istini i to je jedino što će demantovati lošu informiranost političkih protivnika DF.
U tom svrzinom kolu iracionalnih ubleharenja SDP polazi od teze da je DF u kohabitaciji sa SDA, te da je nekompetntna frakcionaška stranka, nastala kao rezultat pubertetske promjene, nezrelih političara stasalih pod skutima Lagumdžije. SDA pak igra dvostruku igru, na jednoj strani hvali DF, samo do one linije koja fragmentira lijevo biračko tijelo, čim pređe tu liniju ide drugi manipulativni obrazac u kom se Komšić i DF nazivaju ublehom, skovanom s tajniom zadatkom razbijanja bošnjačkog biračkog tijela, pristajanja na treći i nekompletnu ustavnu transformaciju. Kada se pogleda van SDA-SDP okvira ostaje SBB, od kog mnogima rastu rogovi na glavi je tobože je on mister mafioso, krimos koji djeluje pod okriljem KOS-ovih paraobavještajnih struktura i potencijalni izdajnik. SBIH, NS, Blok 14 i dr., necu ni spominjati. Samo ću na kraju reči da kada se kaže ako konstalacija odnosa poslije izbora bude loša spram DF, da DF neće u vlast po svaju cijenu, onda se to tumači kao slabost. To pokazuje da mnogi neamju svoje mišljenje, već djeluju po automatizmu da ne kažem zadatku protiv DF.
Ova navedena tumačenja ne odgovaraju istini i to je jedino što će demantovati lošu informiranost političkih protivnika DF.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#9675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uz najdublje poštovanje , u posljednje vrijeme pišete svašta.MuaDib wrote:Logika, filozofija, razmišljanje i rezonovanje kritičara DF Željka Komšića, ima smo jednu svrhu DF prikazati politički nekompetentnim provizorijem promjene, kreiranom u kuhinjama obavještajnih službi. Koliko god bila iritantna ta priča, ona pokazuje jedno, pokazuje da mnogi realno ne sagledavaju stvari. Takva postavka ponajviše odgovara DF, pošto loša procjena uvjek donosi štetu onemo ko je takvu prihvata kao realnost. Konfrontacija mišljenja koja nastaje u projekcijama koalicione graniture nako 13.10.2014. godine, pokazuju da je u svakoj kombinaciji DFmnogim stranačkim poltronima nepožaljan politički faktor.
Hvala.
Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 25/05/2014 01:25, edited 1 time in total.