"FK Sarajevo je morao utjecaje na poslovanje kluba blagovremeno predvidjeti"
Oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera
Nogometaši Sarajeva večeras su ipak krenuli put Slovenije. Bordo momci zbog neisplaćenih obaveza prema njima nisu željeli krenuti jučer, ali dogovor je postignut danas.
Određeni dio je isplaćen, dok je dogovoren i način isplate ostalih sredstava.
Tim povodom oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH, koji je definitivno pravi potez za bh. nogomet.
Ističu zadovoljstvo što je situacija sada bolja, te kažu da su jasno stali u zaštitu nogometaša aktuelnog bh. prvaka.
"U neprestanom smo kontaktu s igračima FK Sarajevo u protekla dva dana, kao i sa rukovodstvom kluba. Njihovu situaciju u potpunosti razumijemo, obzirom da su ostvarili historijski uspjeh za klub i da očekuju isplatu onoga što im ugovorima pripada. Poštujemo činjenicu da je Sarajevo promijenilo vlasničku strukturu, no utjecaji tih aktivnosti na poslovanje kluba su se morali blagovremeno predvidjeti. Na zadovoljstvo svih aktera situacija je bolja i prvacima Bosne i Hercegovine želimo puno sreće na pripremama, te se nadamo da će se adekvatno spremiti za dvoboj protiv prvaka Škotske, Celtic FC. Mi smo tu za igrače, kao njihov legitiman predstavnik u bh. fudbalu i ovog puta smo jasno stali u zaštiti igrača FK Sarajevo.", rekao je Aldin Đidić, osnivač Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#96426 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
Moenx
#96427 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije loše nije lošeLogovan wrote:Izbrisaše Letića, ali ako ništa, makar znamo da je završen.![]()
Letić - pojačanje - Lazić - Hebibović
Hajmo stoper.
-
todd_smith
#96428 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gdje je onaj mali Cruz?
- Grean
#96429 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nadati se da je povreda i da nije uteko s obzirom da je i Resic posudjen.todd_smith wrote:Gdje je onaj mali Cruz?
Ali opet, cetiri krila su tu, Velkoski, Milanovic, Tatar, Sisic tako da ne bi bilo cudno da im nije trebao ni Cruze pored odlaska Resica.
- Logovan
#96430 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Izgleda da je povrijeđen.
-
todd_smith
#96431 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gdje se povrijedio, igrao jednu utakmicu prije mjesec dana, a tek neki dan poceli trenirati opet nakon odmota
I stanojevic kazu do Septembra najranije? Jbg.
I stanojevic kazu do Septembra najranije? Jbg.
- Logovan
#96432 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma možda i nije istina, saznat ćemo valjda ubrzo.
Stanojevića možda vidimo tek naredne godine.
- vegass
#96433 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tako sam i ja čuo...Logovan wrote:Ma možda i nije istina, saznat ćemo valjda ubrzo.
- tovarish
#96434 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nakon onako opasne povrede, najbitnije je da on ozdravi kako treba i vrati se kad povreda više ne bude ugrožavala njegovo zdravlje i život. Hoće li to biti septembar, početak druge polusezone ili iduće sezone, to je najmanje bitno.Život i zdravlje na prvom mjestu.vegass wrote:Tako sam i ja čuo...Logovan wrote:Ma možda i nije istina, saznat ćemo valjda ubrzo.
- hamo22
#96435 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
todd_smith wrote:Gdje je onaj mali Cruz?
S drugog foruma.Evo od Cruza
I'm hurting my friend unfortunately
- R2D2_SA
-
todd_smith
#96437 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Me too friend me toohamo22 wrote:todd_smith wrote:Gdje je onaj mali Cruz?S drugog foruma.Evo od Cruza
I'm hurting my friend unfortunately
Sudeci prema ovome, jos para nema nego je Kardif City nesto platio?R2D2_SA wrote:Oglasio se Nam: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4413215669
- R2D2_SA
#96438 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Haj ti nama todde pojasni sta je sad problem, opet urota
? Neki poriv za samodestrukcijom imas , neka sve ode u helac ili?
Hebo te, ono bogati suvlasnik pritekao u pomoc, bas covjek da se boji za stabilnost
Hebo te, ono bogati suvlasnik pritekao u pomoc, bas covjek da se boji za stabilnost
-
north
#96439 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Crnina kod todda vazda
...da smo mi doveli Alispahica i Bekrica covjek bi nam prognozirao sredinu tabele, komsije haman proglasi favoritima za titulu...uz Zrinjskog koji je sa Lendricem i Hadzicem bez konkurencije i treba im odmah pehar uruciti...
Azijat objasnio, ako je vjerovati , ne vidim razloga za dramu jer ce finih para biti...volili bi svi da su ranije dosle i da nije do ovoga doslo, ali neka bude prvi i zadnji put ovo...
Azijat objasnio, ako je vjerovati , ne vidim razloga za dramu jer ce finih para biti...volili bi svi da su ranije dosle i da nije do ovoga doslo, ali neka bude prvi i zadnji put ovo...
-
todd_smith
#96440 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bhfu spmenuo da su ljudi krenuli i djeluju ozbiljnije nego prosle sezone i da smo mi i zrinjski ispred njih = zeljo favorit za titulunorth wrote:Crnina kod todda vazda...da smo mi doveli Alispahica i Bekrica covjek bi nam prognozirao sredinu tabele, komsije haman proglasi favoritima za titulu...uz Zrinjskog koji je sa Lendricem i Hadzicem bez konkurencije i treba im odmah pehar uruciti...
Odvadi’der
- Logovan
#96441 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Najbitnije je da su igrači plaćeni, a pare će doći.todd_smith wrote: Sudeci prema ovome, jos para nema nego je Kardif City nesto platio?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#96442 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa pojasnio je čovjek da je transfer na relaciji Vijetnam - BiH komplikovan. Našli su način da riješe situaciju dok se to ne realizuje. Zato je i bilo ono biće danas ili sutra.
- Kaligrafija
#96443 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ispade da pare mogu doci sa dvije strane, jal Tan amidza, jal 'Nam - 'nas- ne 'nam nista, dajdza...
Dajdze vazda nesto mute, pa kasni lova, ali kad se dajdza pruzi.. Ih jajane...! Jos valo od evropskih takmičenja, nema zime...
Sad bez zajebancije, imam osjećaj i pored ovog kasnjenja iz Vijetnama, da je Nam puno ozbiljniji sto se tice FK Sarajevo kao biznis projekta... Tanu je to cini mi se bilo onako kao usput, jos jedna nova igracka, dok po angažmanu, dolascima u Sarajevo, evo sad i javnim komentarima, izgleda da je Nam puno ozbiljniji...Jos da se dovede par zvucnih pojačanja, onda bi bio siguran da smo na dobrom putu...
Sad bez zajebancije, imam osjećaj i pored ovog kasnjenja iz Vijetnama, da je Nam puno ozbiljniji sto se tice FK Sarajevo kao biznis projekta... Tanu je to cini mi se bilo onako kao usput, jos jedna nova igracka, dok po angažmanu, dolascima u Sarajevo, evo sad i javnim komentarima, izgleda da je Nam puno ozbiljniji...Jos da se dovede par zvucnih pojačanja, onda bi bio siguran da smo na dobrom putu...
- rocco_siffredi
#96444 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nam radi za Tana, e sad sta je sve pozadina, vjerovatno nećemo saznati
4 mjeseca lova ne može da prodje. Pa proci ce danas, eventualno do sutra. Onda ni to ne legne, nego uplate preko Cardiffa (opet Tan koji je ko fol manjinski vlasnik).
Zezaju bosanske banke, velika uplata izvana kazu iz kluba.
Nam danas kaže da zezaju Vijetnamske banke, velika uplata prema inostranstvu.
Jebo lud zbunjenog
4 mjeseca lova ne može da prodje. Pa proci ce danas, eventualno do sutra. Onda ni to ne legne, nego uplate preko Cardiffa (opet Tan koji je ko fol manjinski vlasnik).
Zezaju bosanske banke, velika uplata izvana kazu iz kluba.
Nam danas kaže da zezaju Vijetnamske banke, velika uplata prema inostranstvu.
Jebo lud zbunjenog
- Raigor Stonehoof
#96445 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zar je u klubu receno koje banke zezaju?
- rocco_siffredi
#96446 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa receno je na relaciji banaka (mnozina) Vijetnam - BiH.
Receno je, pare su poslane (sto bi značilo da Vijetnamci ne prave problem) ali ne mogu da legnu na račun kluba koji je u Bosanskoj banci. Logicno
Bice završeno danas, najdalje sutra, a ono uplaceno sa druge strane i to samo dio dugovanja.
Reci kako jeste u lazi su kratke noge
Receno je, pare su poslane (sto bi značilo da Vijetnamci ne prave problem) ali ne mogu da legnu na račun kluba koji je u Bosanskoj banci. Logicno
Bice završeno danas, najdalje sutra, a ono uplaceno sa druge strane i to samo dio dugovanja.
- Raigor Stonehoof
#96447 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da ne ulazim dublje u problematiku banaka i njihovih odnosa, bar za ovaj prvi dio posta, nisi upravurocco_siffredi wrote:Pa receno je na relaciji banaka (mnozina) Vijetnam - BiH.
Receno je, pare su poslane (sto bi značilo da Vijetnamci ne prave problem) ali ne mogu da legnu na račun kluba koji je u Bosanskoj banci. Logicno![]()
- omega369
#96449 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta bi mi bez ovih sindikalaca??? Kako se oni pojavise niko Bogicevica iz prvog tima ne izbaci. Dista od njih. Nema potrebe da nam vise pomazuLogovan wrote:"FK Sarajevo je morao utjecaje na poslovanje kluba blagovremeno predvidjeti"
Oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera
Nogometaši Sarajeva večeras su ipak krenuli put Slovenije. Bordo momci zbog neisplaćenih obaveza prema njima nisu željeli krenuti jučer, ali dogovor je postignut danas.
Određeni dio je isplaćen, dok je dogovoren i način isplate ostalih sredstava.
Tim povodom oglasio se i Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH, koji je definitivno pravi potez za bh. nogomet.
Ističu zadovoljstvo što je situacija sada bolja, te kažu da su jasno stali u zaštitu nogometaša aktuelnog bh. prvaka.
"U neprestanom smo kontaktu s igračima FK Sarajevo u protekla dva dana, kao i sa rukovodstvom kluba. Njihovu situaciju u potpunosti razumijemo, obzirom da su ostvarili historijski uspjeh za klub i da očekuju isplatu onoga što im ugovorima pripada. Poštujemo činjenicu da je Sarajevo promijenilo vlasničku strukturu, no utjecaji tih aktivnosti na poslovanje kluba su se morali blagovremeno predvidjeti. Na zadovoljstvo svih aktera situacija je bolja i prvacima Bosne i Hercegovine želimo puno sreće na pripremama, te se nadamo da će se adekvatno spremiti za dvoboj protiv prvaka Škotske, Celtic FC. Mi smo tu za igrače, kao njihov legitiman predstavnik u bh. fudbalu i ovog puta smo jasno stali u zaštiti igrača FK Sarajevo.", rekao je Aldin Đidić, osnivač Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.
- Maharadza
#96450 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ohrabruje činjenica što se ovaj Vijetnamac očito mnogo više angažuje, eto čak lično sve iznosi vijesti i obrazloženja, a dok bi recimo Tan ovo sve samo prešutio i prepustio našima iz kluba da to objasne. A njima niko ne vjeruje, tako da...