Sirija vol. 2

Locked
fosna2014

#96426 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Nusra vodu glavnu rijec u antisirijskoj kampanji. FSA je davnoh dana svoje zavrsila. Mislim da ce ostaci FSA zaratiti sa Nusrom u Idlibu. Cekaju zavrsni udarac od SAA da otmu grad Idlib i Jisr Ash Shogur od Nusre.
AleksoMKD

#96427 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

https://www.rt.com/news/414879-russian- ... r-crashed/

Russian Mi-24 helicopter crashed in Syria, both pilots killed – MoD
sumirprimus

#96428 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ovi u harasti 71va tek izasli valjda s akademije.alaj ih zavalise ccccc
Opetja033

#96429 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:Nusra vodu glavnu rijec u antisirijskoj kampanji. FSA je davnoh dana svoje zavrsila. Mislim da ce ostaci FSA zaratiti sa Nusrom u Idlibu. Cekaju zavrsni udarac od SAA da otmu grad Idlib i Jisr Ash Shogur od Nusre.
Pogledaj mapu pa pogledaj sta kontrolise FSA a sta Nusra/Tahrir. Teritorija pod kontrolom Nusre/Tahrira nije ni 15% ukupne teritorije pod kontrolom opozicije.

@Krokodajl, u Beit Jinnu - bas kao i u Harasti - tu su i Ahrar i FSA (al Rahman). U Harasti glavnu rijec u ovim borbama vode upravo Ahrar i FSA, pa ne znam kako se moze kategoricno tvrditi da su ovi mrtvi iz AQ.

Za Beit Jinn fakat ne znam, mislim da su tu odnosi bili bare-bare Tahrir i ostali.
sumirprimus

#96430 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Danas sahrana jos jednom generalu iz ove haraste.
Bog te jel gdje bili osim staljingrada ovoliki broj kia generala na jednom mjestu??
sarajevoxxxx

#96431 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

sumirprimus wrote:Danas sahrana jos jednom generalu iz ove haraste
Tri Asadova generala su poginula zadnjih nekoliko dana u borbama u Haresti.
Kikibombona

#96432 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Hassan Hassan, aktivista poznat po anti-YPG propagandi polako mijenja plocu! :D
Relaying what I keep hearing from relatives & friends in Deir Ezzor: People are widely pleased with life under the US-backed SDF in the areas east of the Euphrates "way better" than that under the regime "much cheaper, safer" Families in regime-held areas are afraid to return
This is a project worth defending and strengthening, whole communities are saved by it. It'll be a shame if the extra mile of making it sustainable isn't taken. Lots can be done, to build on what is working so far.
https://twitter.com/hxhassan/status/948569986074906624

Ovo je borba za srca ljudi! :-D

Ministar vanjskih polsova tzv. Republike Turske.
FM Çavuşoğlu: There is a race between #Russia and #USA to use #YPG in #Syria; Russia is closer to Turkey's position but there isn't a total change. At least Russia understands us!
FM Çavuşoğlu: US, Russia in a race to use YPG terrorists

https://www.dailysabah.com/diplomacy/20 ... terrorists

E moj Opetja, svi tvoji puleni su pali kurcu za usi, jebe ih ko stigne! :lol:
fosna2014

#96433 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:
fosna2014 wrote:Nusra vodu glavnu rijec u antisirijskoj kampanji. FSA je davnoh dana svoje zavrsila. Mislim da ce ostaci FSA zaratiti sa Nusrom u Idlibu. Cekaju zavrsni udarac od SAA da otmu grad Idlib i Jisr Ash Shogur od Nusre.
Pogledaj mapu pa pogledaj sta kontrolise FSA a sta Nusra/Tahrir. Teritorija pod kontrolom Nusre/Tahrira nije ni 15% ukupne teritorije pod kontrolom opozicije.

@Krokodajl, u Beit Jinnu - bas kao i u Harasti - tu su i Ahrar i FSA (al Rahman). U Harasti glavnu rijec u ovim borbama vode upravo Ahrar i FSA, pa ne znam kako se moze kategoricno tvrditi da su ovi mrtvi iz AQ.

Za Beit Jinn fakat ne znam, mislim da su tu odnosi bili bare-bare Tahrir i ostali.
Pogledaj na update mapi. Nusra kontrolise sve vece gradove u regiji Idlib. I ono sto ne kontrolise, uzele su glavosjece iz Zinkija, stim da su oni takodje svijetlo-zeleni na ovoj mapi.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Templat ... tailed_map
sarajevoxxxx

#96434 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Haresta: Zgrada krivičnog zavoda je jedna od tri lokacije koje su u okruženju. Izgleda da je pala u ruke revolucionara. Također, žestok napad traje i na najvažnije režimsko uporište "Idaretul murekebat".
husein_kapetan

#96435 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Krokodajl wrote:

Sirijska vojska u inspekciji vojnog objekta na koti Tal al Hamr kod Bejt Džina kojeg su militanti u skladu sa dogovorom predali Sirijskoj vojsci, stanovnici Hadara i okolnih sela konačno mogu odahnuti, a po snimcima koje je Sirijska vojska načinila evidentno je da su pripadnici Al Kaide preživljavali zahvaljujući donacijama iz Izraela.
Osim napisanog..
Ovo su za mene..utvrde(rovovi) III/IV stepena..ovo ne prave drekavci tekbiraši svagdašnji..brižna i stručna ruka bješe iza ovog..tako da dimenzija napisanog je u kompletnom skladu sa onim što vidimo na snimcima..
husein_kapetan

#96436 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

fosna2014 wrote:
Opetja033 wrote:

Pogledaj na update mapi. Nusra kontrolise sve vece gradove u regiji Idlib. I ono sto ne kontrolise, uzele su glavosjece iz Zinkija, stim da su oni takodje svijetlo-zeleni na ovoj mapi.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Templat ... tailed_map
Ne padajte na gluposti servirane..sve je to ista bagra koja dresove mijenja barem dva puta godišnje..jah..FSA i trica..
sarajevoxxxx

#96437 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Danas ukupno tri tenka zlikovcima uništena. U Atšanu, Šakosije, i Al Rehdžanu.

Današnje spektakularno uništavanje režimskog renka u naselju Al Rehdžan u istočnoj okolini Hame:

https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 443533673/
sarajevoxxxx

#96438 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režimski vojnici u jednoj od vladinih zgrada (zgrada krivičnog zavoda) u Haresti koji su okruženju.

Video sa pro-režimskog portala:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7370592997
husein_kapetan

#96439 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Kada usporedim ove snimke "junačke"..gdje sa bezbjedne daljine (minimalno 2 kilometra) poklonjenim hepecima mlate na lijevo i desno..
sa snimcima onih gazija u Deiru kada sa nožem samo upada u rov primata..jasno je i prejasno zašto ova bagra plaćenička nikada u naumu uspjeti neće..
eto tutori im dodjeliše dodatnih 570 miliona dolara..znači biti će TOW-ova ko' u priči..
Samo što im niko ne objasni da će svaki projektil krvlju svojom nazor na nos ispišati..i da nema te jazbine (rupe mišje) gdje se sakriti mogu..
zlajaBHF

#96440 Re: Sirija vol. 2

Post by zlajaBHF »

husein_kapetan wrote:Kada usporedim ove snimke "junačke"..gdje sa bezbjedne daljine (minimalno 2 kilometra) poklonjenim hepecima mlate na lijevo i desno..
sa snimcima onih gazija u Deiru kada sa nožem samo upada u rov primata..jasno je i prejasno zašto ova bagra plaćenička nikada u naumu uspjeti neće..
eto tutori im dodjeliše dodatnih 570 miliona dolara..znači biti će TOW-ova ko' u priči..
Samo što im niko ne objasni da će svaki projektil krvlju svojom nazor na nos ispišati..i da nema te jazbine (rupe mišje) gdje se sakriti mogu..
Razumijem da se ljudi interesuju za ovaj sukob, ali na ovaj nacin dozivljavati sve to..... :-)
The 51st State

#96441 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

ih kakvih je ovdje ispada bilo, ovo je limunada.
salik79

#96442 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Režimski vojnici u jednoj od vladinih zgrada (zgrada krivičnog zavoda) u Haresti koji su okruženju.

Sta je "krivicni zavod"?
fosna2014

#96443 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

2200 vojnika ceka naredbu da krenu u vracanje svih polozaja u Harasti Istocna Guta.
sarajevoxxxx

#96444 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režimski pukovnik Nezar Alij Efendi trenutno se nalazi na ulazu u Harestu i po pisanju pro-režimskih portala na čelu je probojne grupe koja je zadužena za deblokadu objekata u centru Hareste:

Image
husein_kapetan

#96445 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

zlajaBHF wrote:
husein_kapetan wrote:Kada usporedim ove snimke "junačke"..gdje sa bezbjedne daljine (minimalno 2 kilometra) poklonjenim hepecima mlate na lijevo i desno..
Razumijem da se ljudi interesuju za ovaj sukob, ali na ovaj nacin dozivljavati sve to..... :-)
Ne rekoh ja..drugi (ini) rekoše.."Uzrok i posledica"..
Preporuka..
Ne komentarisati ono što je svjetlosnim godinama daleko od vlastitog kapaciteta poimanja..
Predugo ovo traje i predugo pišem da bi ko' papagaj ponavljao ono što davno rekoh i mnogo puta ponovih..
Ne citirajte me ako nemate šta reći..
fosna2014

#96446 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Najnovija:

Image
sarajevoxxxx

#96447 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Režimski vojnici u jednoj od vladinih zgrada (zgrada krivičnog zavoda) u Haresti koji su okruženju.

Sta je "krivicni zavod"?
Ne znam, neki sirijski FBI, prevod na engleski Crime and Security Branch, google translate ''Služba za krivično obezbeđenje''. Na arapskom فرع الأمن الجنائي valjda neka unutrašnja sigurnost, ne znam zaista kako da prevedem, napisao sam ''krivični zavod'' :-) valjda je blizu :-) ako neko zna tačan prevod bio bih mu zahvalan.
Last edited by sarajevoxxxx on 03/01/2018 20:28, edited 1 time in total.
zlajaBHF

#96448 Re: Sirija vol. 2

Post by zlajaBHF »

husein_kapetan wrote:
zlajaBHF wrote:
Ne rekoh ja..drugi (ini) rekoše.."Uzrok i posledica"..
Preporuka..
Ne komentarisati ono što je svjetlosnim godinama daleko od vlastitog kapaciteta poimanja..
Predugo ovo traje i predugo pišem da bi ko' papagaj ponavljao ono što davno rekoh i mnogo puta ponovih..
Ne citirajte me ako nemate šta reći..
Danasnja svjetska desavanja je veoma tesko dekodirati, jer da bi to neko bio u stanju, potebno mu je mnogo inforacija, koje obicnim smrtnicima nisu dostupne......pa zato svako ko ima radikalne stavove i ko stvari gleda crno/bijelo, ispada veoma naivan.....da na kazem glup.
salik79

#96449 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:

Sta je "krivicni zavod"?
Ne znam, neki sirijski FBI, prevod na engleski Crime and Security Branch, google translate ''Služba za krivično obezbeđenje''. Na arapskom فرع الأمن الجنائي valjda neka unutrašnja sigurnost, ne znam zaista kako da prevedem, napisao sam ''krivični zavod'' :-) valjda je blizu :-) ako neko zna tačan prevod bio bih mu zahvalan.
Odjel za kriminal i sigurnost.
sarajevoxxxx

#96450 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 8 osoba poginulo u novom masakru kojeg su prije nekoliko sati počinili Rusi i sirijski režim u nasellju Mesraba u Istočnoj Guti u okolini Damaska.Među poginulima su i tri žene i jedno dijete, jedna osoba se još uvijek nalazi ispod ruševina, a nekoliko osoba se smatra nestalim. Imena poginulih:

مراسل : SyrianNewsActivists_SN٦ شهداء 8كحصيلة أولية للغارات الجوية على بلدة مسرابا ولازال هناك عدد من المفقودين

١الشهيد الطفل علاء رسول ابن الشهيدة هبة رسول

٢الشهيدة الشابة هبة رسول

٣الشهيدة مجهولة الهوية

٤الشهيدة أيمان عبد الحي من بلدة الريحان مقيمة في مسرابا

٥الشهيد سعد عمر الحصري الشهيد الثالث لوالده

٦ شهيدة مجهولة الهوية
7 مجهول الهوية
8 ما زال تحت الأنقاض
1
Locked