Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
R2D2_SA

#96351 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Kako ce sarnuti kad nema para :-D

Ovo najvise na ego udara izgleda.

Dobra stvar da su sami odmah izasli sa info a ne da sute kao neke hinje i da mahala mahala. Sacekati uplatu, bolje nego neke pozajmice, neki kredit da dizes pa da placas i kamatu.

I ja sam sebi iz vana slao lovu, sa svog racuna vani na svoj racun u BiH, i stoji, nista, pa zovu iz banke.

Sad malo bolje i unaprijed planirati, rezerve uvijek imati dovoljno i sve ok.
Company85

#96352 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Hvala mu :mrgreen:
R2D2_SA wrote:Kako ce sarnuti kad nema para :-D

Dobra stvar da su sami odmah izasli sa info a ne da sute kao neke hinje i da mahala mahala. Sacekati uplatu, bolje nego neke pozajmice, neki kredit da dizes pa da placas i kamatu.

I ja sam sebi iz vana slao lovu, sa svog racuna vani na svoj racun u BiH, i stoji, nista, pa zovu iz banke.

Ovaj boldirani dio je kljucan, planiranje budzeta je najbitnije pogotovo kad ti je izvor finansiranja uplata iz inostranstva. Moze ti se desiti maksimalno jedna plata i onda nemas problem. Ovo mi samo pokazuje da nam menadzment i nije bas na zavidnom nivou i ovim samo otezavaju posao Hadzicu.
rocco_siffredi

#96353 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Company85 wrote:

Ovaj boldirani dio je kljucan, planiranje budzeta je najbitnije pogotovo kad ti je izvor finansiranja uplata iz inostranstva. Moze ti se desiti maksimalno jedna plata i onda nemas problem. Ovo mi samo pokazuje da nam menadzment i nije bas na zavidnom nivou i ovim samo otezavaju posao Hadzicu.
Evo da je sve tako kako kazes i da ima opravdan razlog kašnjenja.
Sta rade osobe zaposlene u klubu. Traže li sponzore, zaradjuju li pare ili samo cekaju na gotovs plate i da nekod drugi zaradi plate ili da im pokloni na lijepe oci. Sta radi marketing sluzba, zaradi li iko u upravi pare ili cekaju sadaku od Tana, Nama? :-)
Cossack

#96354 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Ovo samo pokazuje koliko smo kao klub trenutno neodrživi. Donacija iz Vijatnama će doći ali to definitivno nije dugoročno rješenje.
Grean

#96355 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Mene licno u onom finansijskom ne zuljaju toliko 33% veci troskovi nego kod kona jer imamo najveci broj zaposlenih, plate su vece, pokusavamo napraviti nesto vece ali me zulja da su prihodi 33% manji.

Kad saberes 2 miliona vise troska i 2 miliona manje prihoda problematicno je.

Ko ne voli poredjenja neka ne cita :D
Company85

#96356 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

rocco_siffredi wrote:
Company85 wrote:

Evo da je sve tako kako kazes i da ima opravdan razlog kašnjenja.
Sta rade osobe zaposlene u klubu. Traže li sponzore, zaradjuju li pare ili samo cekaju na gotovs plate i da nekod drugi zaradi plate ili da im pokloni na lijepe oci. Sta radi marketing sluzba, zaradi li iko u upravi pare ili cekaju sadaku od Tana, Nama? :-)
Ocito da se to opustilo i da je funkcija direktorice i UO da se sepure i nasmiju za kamere. Klub je poceo sve placati, nema vise dogovora sponzorstva sa hotelom gdje nam je karantin pa da se napravi kompenzacija. Nema domacinskog poslovanja i odnos prema klubu dodje kao menadzmenta bilo koje drzavne firme, samo trosi nisu nase pare.
armin071

#96357 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by armin071 »

Cossack wrote:Ovo samo pokazuje koliko smo kao klub trenutno neodrživi. Donacija iz Vijatnama će doći ali to definitivno nije dugoročno rješenje.
Ne postoji u BiH nista sto je samoodrzivo. Citava drzava ti zivi od EU kredita a ti bi da jedan sportski klub da izdvojis kao jedinku. Ne ide to tako. Sarajevo treba sa ovim donacijama godinama treba da bude prvo ali tek uz jaku ligu i jaku reprezentaciju mozda ali samo mozda moze da krene putem Dinama npr. Ima tu pozitivnih prica kao akademija ali sve to mora i moze puno bolje.
R2D2_SA

#96358 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Nogometni savez treba prvo hraknuti, da dignu guzicu i omoguce klubovima da zaradjuju. Nista marketing lige, nikakva zarada od tv prava, tereni i dalje katastrofa i kako da liga bude privlacnija i gledaocima i sponzorima i da budes odrziv. Ali da ne trazimo izgovore u drugim. Tako je kako je sa ligom, ostalo se snalazi i dovijavaj. Meni se opet svidja da nema tih fazona kad zapne zoves nekog guzonju da uplati, pozajmi pa te odere da mu to vratis. Je li ono rekose prvi put na racun kluba direktno uplata? Ovako hajmo na racun, evo vam toliko pa se prostrite koliki je jorgan, nista vise, kontrola trosenja svake marke. Ovo danas nam nije trebalo, ugled se tesko stice a duplo brze gubi ali ako se brzo rijesi kako je receno zacas cemo ovo zaboraviti.
todd_smith

#96359 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Da li je UO plata kasnila 4 mjeseca, mislim da je to najvaznije pitanje trenutno
Company85

#96360 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

todd_smith wrote:Da li je UO plata kasnila 4 mjeseca, mislim da je to najvaznije pitanje trenutno
E jos bi trebalo i da ih se placa a nemaju nikakvu funkciju :mrgreen:
north

#96361 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Naravno da nije ovo trebalo i da se moralo unaprijed razmisljati i napraviti sistem kako ovo se ne bi moglo desiti.. jer su ovo preozbiljne stvari :-) ...ono sto sam uspio saznati, nije 1000% pouzdano, ali recimo da je vrlo vjerovatno , da je zaista pustena velika transakcija i da problem predstavlja zemlja odakle dolazi i da procedura dugo traje...u klubu su poletili da kazu danas najkasnije sutra ce biti rijeseno tako da ako tako bude sve ok, iako opet ostaje mrlja koja se tesko brise..pravi i veliki problem nastaje ako ovo potraje danima a tad trpi iskljucivo ekipa i krucijalne pripreme koje se moraju odraditi ...bez toga nemamo sta traziti ni u Evropi ni na picetku sezone u ligi....uglavnom nimalo nije dobro sto smo se doveli u ovu situaciju, gdje sad svaki dan kasnjenja i nerjesavanja problema skupo kosta klub :-)
todd_smith

#96362 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Ali skontaj:

4 mjeseca nema transakcije

Danas pukne vijest da nema para

Sutra ce pare vec biti na racunu

Ili je tajming za vijesti bio nevjerovatan, ili neko mulja tu. A ja licno ne vjerujem u “tajming”.
sve_ovo_ja

#96363 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sve_ovo_ja »

Sve teorije zavjere, vjerujte mensuru bolesniku iz hrvatske on najbolje zna, ovo mu je jedina lijepa vijest ove godine. Kiks uprave jeste, ali i prva veća transakcija iz Vijetnama. Početkom juna su trebali dobiti zaslužene plate za mart, april i maj, dakle isplata kasni 15-ak dana, a ne 4 mjeseca. Prije 4 mjeseca su dobili zadnje pare, što nije isto kao i kašnjenje.
Nadam se da će riješiti što prije da se ne kasni puno sa pripremama.
animus

#96364 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

Ljudi mi pricamo o tadnje tri plate koje nisu isplacene a ne spominjemo premije koje su trebale da budu nagrada za sav trud iako su igrali bez marke. Kakvi kvartali i bakraci. U ovoj drzavi se plate isplacuju mjesecno. Sve ostalo je muljanje. Jos jedan tezak propust uprave.
Samo mogu reci da su nasi igraci heroji i legende. U ovakim uslovima onako dobro igrati, uzeti duplu krunu i postaviti sve rekorde ne moze svako. Vidi se sada da sva zasluga za uspjeh pripada skoro samo igracima. Izuzetak su Husref i Hadzic a ostali nisu polozili test na žalost.
todd_smith

#96365 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

sve_ovo_ja wrote:Sve teorije zavjere, vjerujte mensuru bolesniku iz hrvatske on najbolje zna, ovo mu je jedina lijepa vijest ove godine. Kiks uprave jeste, ali i prva veća transakcija iz Vijetnama. Početkom juna su trebali dobiti zaslužene plate za mart, april i maj, dakle isplata kasni 15-ak dana, a ne 4 mjeseca. Prije 4 mjeseca su dobili zadnje pare, što nije isto kao i kašnjenje.
Nigdje na svijetu nisam cuo da se plata isplacuje svaka 3 mjeseca.

Premije, provizija, bonusi i slicno. Uredu. Ali plata...ne budite djeca.
rocco_siffredi

#96366 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Nije normalno da se placa isplaćuje svaka 3-4 mjeseca, pa neka prica ko sta hoce.
Raigor Stonehoof

#96367 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Nije normalno, ali je tako. Svaka 3 mjeseca ista prica od strumfeta
todd_smith

#96368 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Pa ako su igracima to odmah rekli onda uredu.

Ali sada ima smisla zasto Adukor nije zelio da produzi, zasto Rahmanovic imao 2-3 runde pregovora prije nego sto je produzio i sto Krste ima klauzulu da moze ici kada god dodje ponuda za njega
sve_ovo_ja

#96369 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sve_ovo_ja »

todd_smith wrote:
sve_ovo_ja wrote:Sve teorije zavjere, vjerujte mensuru bolesniku iz hrvatske on najbolje zna, ovo mu je jedina lijepa vijest ove godine. Kiks uprave jeste, ali i prva veća transakcija iz Vijetnama. Početkom juna su trebali dobiti zaslužene plate za mart, april i maj, dakle isplata kasni 15-ak dana, a ne 4 mjeseca. Prije 4 mjeseca su dobili zadnje pare, što nije isto kao i kašnjenje.
Nigdje na svijetu nisam cuo da se plata isplacuje svaka 3 mjeseca.

Premije, provizija, bonusi i slicno. Uredu. Ali plata...ne budite djeca.
Nisam ni ja iskreno, ali tako je dogovoreno sa igračima i ferceralo je. Svaka 2 mjeseca ista priča od debilcica mensura i njemu sličnih idiota krene da kasne plate 2-3 mjeseca, da se nahrani duša nakon teške sezone. Sada je tačno da kasne i to je bruka uprave za šampionsku generaciju, ali ne kasne 4 mjeseca, nego kako napisah iznad.
Da li su svaka 3 mjeseca radi procesiranja uplata iz inostranstva ili čega drugo nemam pojma. Nekima je i odgovaralo (ko ima veća primanja) kada dobiju odjednom veću cifru, drugima vjerovatno više znači svaki mjesec kao što smo svi navikli.
Logovan

#96370 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote:Nije normalno da se placa isplaćuje svaka 3-4 mjeseca, pa neka prica ko sta hoce.
Zasto nije normalno ako igracima odgovara?

Sto bi meni, tebi, petom, desetom smetalo ovakvo isplacivanje plata? A igracima ne smeta.
Maharadza

#96371 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Pa pisali su još nedavno mediji kako odlazi iz Koreje pravac u Francusku, tako da se nije desilo nikakvo "odbijanje" kada nije ni bilo te opcije da uopšte dođe. :-)
rocco_siffredi

#96372 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Logovan wrote:
rocco_siffredi wrote:Nije normalno da se placa isplaćuje svaka 3-4 mjeseca, pa neka prica ko sta hoce.

Sto bi meni, tebi, petom, desetom smetalo ovakvo isplacivanje plata? A igracima ne smeta.
Odbili da idu na pripreme dok im se ne isplati, ja bih rekao da im ne odgovara.
todd_smith

#96373 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Logovan wrote:

Toliko im ne smeta da se pripreme odgadjaju
Logovan

#96374 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote:
Logovan wrote:

Odbili da idu na pripreme dok im se ne isplati, ja bih rekao da im ne odgovara.
Cekaj bolan, fulio si ti to nesto. :-)
Ne odgovara im ovakvo isplacivanje plata, a potpisali ugovor da im se isplacuje svaka 3, 4 mjeseca. Ima li tebi ovo logike? :D
Nisu oni odbili da idu na pripreme zato sto im ne odgovara, nego zato sto im jos nisu uplacena zadnja 3, 4 mjeseca (kao sto je i dogovoreno kako ce se isplacivati). Mozda je do sad i uplaceno ili ce biti sutra.
R2D2_SA

#96375 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Pitari opet u menopauzi. I neki nasi jedva docekali, pozelili hrakanje. Kako tako uvijek na prvu poletite, stanite dan vas.... Kao eto promijenit cete nesto hrakanjem. Hrakalo se za onog malog iz Amerike na Husrefa pa nista. Hrakalo se onda na upravu, prozivao sad vec sa nadimkom covjek zbog ugovora sa Husrefom i nista, bezveze :-)

Malo na loptu, smirite, dodajite lagano a ne nabijati na tribine odmah.

Eh da, kad smo kod Husrefa i ugovora. Neki oci kopali jer se ne daje Husrefu odsteta u slucaju otkaza u vidu svih plata do kraja ugovora, a ne da se stiti klub. Evo sad u ovoj situaciji, frka, panika, nema plata, sve se raspada, jesu li isti jos uvijek da odsteta bude sve do kraja ugovora ili...?
Locked