FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
north
#9627 Re: FK Sarajevo - Europa League
@Damme, slažem se..samo ti se sad vraćaš na Bijeljinu iako i to stoji da je bilo bolje da je čuvao neke igrače za večeras pa bi vjerovatno bili oni odmorniji...ali za večeras je izveo najbolje sa čim raspolaže, formacija je imala donekle smisla...
Ali da ja stavim tačku na "i" sa Dženom, jer će ispasti da sam neko ko ga brani do neba što nije istina....dakle, ima grešaka, neoobjašnjivih grešaka, ali ja ću ocjenu njegovog rezultata imati na kraju polusezone..jer do sada od prvog dana otkad je na klupi nakon Jarnija do danas, kad staviš na vagu pozitivne rezultate i negativne, plus samu igru kako izgledamo na terenu, DO SADA je + na njegovoj strani u odnosu na -....to se, a nadam se da neće, može promijeniti ako bude donosio neke nelogične poteze, ali opet ponavljam, ja ću ga sačekati do kraja polusezone, sem ako nešto ranije krupno ne zasere pa se ukloni..dakle, na kraju polusezone se fino postavi tabela, pogleda učinak pobjeda, remija i poraza i lijepo ćemo svi znati je li on čovjek za klupu Saajeva..jednostavno..
Ali da ja stavim tačku na "i" sa Dženom, jer će ispasti da sam neko ko ga brani do neba što nije istina....dakle, ima grešaka, neoobjašnjivih grešaka, ali ja ću ocjenu njegovog rezultata imati na kraju polusezone..jer do sada od prvog dana otkad je na klupi nakon Jarnija do danas, kad staviš na vagu pozitivne rezultate i negativne, plus samu igru kako izgledamo na terenu, DO SADA je + na njegovoj strani u odnosu na -....to se, a nadam se da neće, može promijeniti ako bude donosio neke nelogične poteze, ali opet ponavljam, ja ću ga sačekati do kraja polusezone, sem ako nešto ranije krupno ne zasere pa se ukloni..dakle, na kraju polusezone se fino postavi tabela, pogleda učinak pobjeda, remija i poraza i lijepo ćemo svi znati je li on čovjek za klupu Saajeva..jednostavno..
- drug_profi
#9628 Re: FK Sarajevo - Europa League
Sad malo hladniji pogledam golove. Nije vala golman mogao bogznasta uraditi ni kod jednog. Odbrana je katastrofalno pokrivala i postavljala se.
Ali na njemu ce se slomiti.
Ali na njemu ce se slomiti.
-
mrkalj
#9629 Re: FK Sarajevo - Europa League
Znam zašto piše Ibraković.Logovan wrote:Znaš li zašto u tim zvaničnim papirima Uefe piše da je trener Sarajeva Ibraković?mrkalj wrote:Pa meni izgleda glupo da optužujete Dženu za ovaj poraz.
Prema zvaničnim papirima UEFE trener Sarajeva je Ibraković.
Nakon 10 godina kada se bude pričalo o ovom visokom porazu,stajaće ime Ibrakovića.
A i Ibraković mi je čudan lik.Potura svoje ime a ni luk miriso ni luk jeo![]()
![]()
Ali kad se bude pisala neka historijska knjiga o FKS tamo će stajati da je trener u ovom debaklu bio Ibraković
Ja lično nikad ne bih svoje ime i zvanje dao nekome da ga koristi.
- nosara
#9630 Re: FK Sarajevo - Europa League
Bandovic vas je spasio vece blamaze... Nije neki golman, ali veceras je bio najmanje kriv za odron...
-
north
#9631 Re: FK Sarajevo - Europa League
Pa jeste..ali s obzirom da svi znamo namjeru tvojih postova priznaćeš da je bolje proći školu igranja sa velikim na ovakvim velelepnjim fudbalskim hramovima i dobiti malo po guzi da boli, nago da te po guzi udara makedonska i hercegovačka nejač 
- PriNc_ba
#9632 Re: FK Sarajevo - Europa League
momcima svaka cast na svemu. drugo poluvrijeme jednostavno nisu vise imali ni motiva a vidjelo se ni snage. kontrolisali smo tekmu u prvom poluvremenu ali pametan trener i skauti to odrade kako treba pa vide kako se zabijaju golovi Sarajevu a to je na kontre. Dejo je odradio svoj dio za pad ekipe i to je to. samo da smece od lika ode s gola vise i to je to. mrzim lika iz dna duse vec 2 godine i svi su otisli iz ekipe osim njega.... govno se i dalje drzi tu.
sve u svemu svim ostalim momcima svaka cast. poraz je realno previsok s obzirom da ovi nisu stvorili ni blizu toliko prilika koliko su golova zabili. mislim na 100% gol prilike. jebo one suteve iskosa gdje se realno ocekuje da golman odbrani ali samo mi strahujemo zbog Deje pa kad odbrani onda ono WOOOWWWW odbranio je strasnu sansu. likovi nam zabili 4 gola van 16 gdje nijedan sut nije trebao da bude opasnost po gol ali eto sto zbog postavljanja odbrane sto zbog Deje sto zbog majstora u timu gladbaha lopte su zavrsile u golu. a mislim da smo vala i mi zasluzili gol makar da zabijemo al et.
do sljedece godine i aBd minimalno da se udje u Evropa ligu preko play offa lige sampiona
sve u svemu svim ostalim momcima svaka cast. poraz je realno previsok s obzirom da ovi nisu stvorili ni blizu toliko prilika koliko su golova zabili. mislim na 100% gol prilike. jebo one suteve iskosa gdje se realno ocekuje da golman odbrani ali samo mi strahujemo zbog Deje pa kad odbrani onda ono WOOOWWWW odbranio je strasnu sansu. likovi nam zabili 4 gola van 16 gdje nijedan sut nije trebao da bude opasnost po gol ali eto sto zbog postavljanja odbrane sto zbog Deje sto zbog majstora u timu gladbaha lopte su zavrsile u golu. a mislim da smo vala i mi zasluzili gol makar da zabijemo al et.
do sljedece godine i aBd minimalno da se udje u Evropa ligu preko play offa lige sampiona
-
nebitan lik
#9633 Re: FK Sarajevo - Europa League
Poraz jeste visok al vidim javljaju se neki likovi koji nisu post 20 godina napisali,o cemu pricate o ekipi koja dolazi vjerovatno iz najace lige svijeta,o drzavi svjetskih prvaka,spustite se malo na zemlju bije Duljwvic Mesi,nit je Radovac Injesta, da bi ovoj ekipi barem malo parirao trebaju godine i godine rada i ekipa koja je duze vremena na okuou,plan i program ishrane itd itd tako da nebi zivjeli u zabludi jos jedno 20 godina ce trebat da im mognemo parirat,posto Dinamo ima sve to i ulozi po 40 mil a ispadnu od Alborga tako da malo spustitw loptu na zemlju
- nosara
#9634 Re: FK Sarajevo - Europa League
Mi tu skolu prosli davno...north wrote:Pa jeste..ali s obzirom da svi znamo namjeru tvojih postova priznaćeš da je bolje proći školu igranja sa velikim na ovakvim velelepnjim fudbalskim hramovima i dobiti malo po guzi da boli, nago da te po guzi udara makedonska i hercegovačka nejač
Kakvo je vrijeme u Golubovcima...?
-
north
#9635 Re: FK Sarajevo - Europa League
nosara wrote:Mi tu skolu prosli davno...north wrote:Pa jeste..ali s obzirom da svi znamo namjeru tvojih postova priznaćeš da je bolje proći školu igranja sa velikim na ovakvim velelepnjim fudbalskim hramovima i dobiti malo po guzi da boli, nago da te po guzi udara makedonska i hercegovačka nejač
- Dammme
#9636 Re: FK Sarajevo - Europa League
Utakmica u Bijeljini itekako ima veze sa ovom. Da je Duljević imao gram snage više možda bi poveli 1:0 i boga pitaj kako bi se ovo završilo. Što se tiče utakmica sa Borusijom tu se slažem da je postavio najbolje što je mogao osim kilavog Džeme kojem treba boca kisika na leđima. Komentar o taktici je vezan za sve ostale utakmice i one protiv Grka i Norvežana i onih u našoj ligi.north wrote:@Damme, slažem se..samo ti se sad vraćaš na Bijeljinu iako i to stoji da je bilo bolje da je čuvao neke igrače za večeras pa bi vjerovatno bili oni odmorniji...ali za večeras je izveo najbolje sa čim raspolaže, formacija je imala donekle smisla...
Ja se slažem da ne treba odmah sijeći glave ipak je i ovo fin uspjeh, ali se čovjeku mora objasniti da nismo dali džaba pare za pojačanja, nego upravo zbog velikog broja utakmica.
Nego još me interesuje odgovor od ovih isto par "dežurnih", je li Nemanja kriv i za ovo večeras? Ne vidim da se psuje Duljević za onaj zicer i za onu povratnu Krsti, kada je trebao opaliti. Ne vidim da se psuje Okić zbog one šanse sa penala. Ne kažem ni da se treba psovati, ali da je Bilbija ono fulio, krvi bi mu se napili.
- Quaresma
#9637 Re: FK Sarajevo - Europa League
zaboraviti ovo idemo dalje
-
golman
#9638 Re: FK Sarajevo - Europa League
Jel me ko tražio?kinzekonze wrote:+1art vandeley wrote:Nema se sta rec golmanu za ovaj gol, ali ljudi su ga dobro prostudirali, znaju da je kikser, i onda samo mu sutaj, ulazit ce, ili uci ce sto sta.
Ocaj.
Definitivno los golman. Sa njim necemo daleko.
Podhitno dovesti GOLMANA, a ovoga vratiti Paji pa nek njemu smeta.
- johnny_blazze
#9639 Re: FK Sarajevo - Europa League
ma jebaji ga idemo dalje, od 6 evropskih utakmica jednu smo odigrali katstrofa i za zaborava, ostalih 5 i vise nego zadovoljan sad se okrenuti ligi i pokusati ublaziti ovo veceras, mi smo ekipa koja tek "nastaje" tako da se nisam puno nasekirao, aBd jedva cekam nedelju da odem na kosevo
- Dammme
#9640 Re: FK Sarajevo - Europa League
Hajde bolan @Nosara bavi se svojim problemima. Porediti Litex i Borusiju je i za tebe previše.nosara wrote:Mi tu skolu prosli davno...north wrote:Pa jeste..ali s obzirom da svi znamo namjeru tvojih postova priznaćeš da je bolje proći školu igranja sa velikim na ovakvim velelepnjim fudbalskim hramovima i dobiti malo po guzi da boli, nago da te po guzi udara makedonska i hercegovačka nejač
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9641 Re: FK Sarajevo - Europa League
Kada Duljević fuli još 5 onakvih šuteva u jednoj tekmi (i to sve ponovi u još 17 tekmi), možda će mu neko i zamjeriti.Dammme wrote:Utakmica u Bijeljini itekako ima veze sa ovom. Da je Duljević imao gram snage više možda bi poveli 1:0 i boga pitaj kako bi se ovo završilo. Što se tiče utakmica sa Borusijom tu se slažem da je postavio najbolje što je mogao osim kilavog Džeme kojem treba boca kisika na leđima. Komentar o taktici je vezan za sve ostale utakmice i one protiv Grka i Norvežana i onih u našoj ligi.north wrote:@Damme, slažem se..samo ti se sad vraćaš na Bijeljinu iako i to stoji da je bilo bolje da je čuvao neke igrače za večeras pa bi vjerovatno bili oni odmorniji...ali za večeras je izveo najbolje sa čim raspolaže, formacija je imala donekle smisla...
Ja se slažem da ne treba odmah sijeći glave ipak je i ovo fin uspjeh, ali se čovjeku mora objasniti da nismo dali džaba pare za pojačanja, nego upravo zbog velikog broja utakmica.
Nego još me interesuje odgovor od ovih isto par "dežurnih", je li Nemanja kriv i za ovo večeras? Ne vidim da se psuje Duljević za onaj zicer i za onu povratnu Krsti, kada je trebao opaliti. Ne vidim da se psuje Okić zbog one šanse sa penala. Ne kažem ni da se treba psovati, ali da je Bilbija ono fulio, krvi bi mu se napili.
I da ne zaboravimo, Duljević pređe četiri igrača, pa fuli, jeb'ga.
-
leo karan
#9642 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ma 7-0 ej.Bruka.
Posrali su se na pobjedu protiv Atromitosa, kao sto su se posrali na pobjedu protiv Borca kiksevima protiv Veleza i VO
Tek sad vidim da smo daleko od onoga sto zelimo.
Nije ni pocelo prvenstvo, a mi vec nemamo pravo na kiks i pod pritiskom smo. Nevjerovatno majke mi.
Posrali su se na pobjedu protiv Atromitosa, kao sto su se posrali na pobjedu protiv Borca kiksevima protiv Veleza i VO
Nije ni pocelo prvenstvo, a mi vec nemamo pravo na kiks i pod pritiskom smo. Nevjerovatno majke mi.
-
north
#9643 Re: FK Sarajevo - Europa League
Pa eto, nadam se i da će uprava ili sportski direktor malo popričati sa Dženom i otvoriti mu oči oko tih rokada..ono jeste da nije njihovo da mu se miješaju u posao, on treba samostalno da donosi odluke za to je i i plaćen, ali ipak treba neko pokušati dati neke sugestije, nije zabranjeno..evidentno je da ako misli sa 13-14 igrača gurati cijelu sezonu plus kup da može biti problema,a još imaš najmanje 4-5 igrača koji mogu bez problema igrati protiv 70% ekipa iz ove žabokrečine od lige..
Uvidio je da nekad Bilbiju treba ostaviti na klupi, valjda će i ovo uviditi....valjda...
Uvidio je da nekad Bilbiju treba ostaviti na klupi, valjda će i ovo uviditi....valjda...
- Dino777
#9644 Re: FK Sarajevo - Europa League
Zna li neko kad je docek igraca i gdje?
- Dammme
#9645 Re: FK Sarajevo - Europa League
Uopšte ne kažem da se treba psovati, samo kažem da koga uzmemo na zub ne puštamo bez obzira, kako igrao taj igrač. Uopšte ne pravdam Bilbijine promašaje, ali ako ćemo baš porediti Duljević je dao 2 gola kao i Bilbija kao i Okić (u evropi), a Bilbija ima još i 2 asistencije. Još se onda upita čovjek gdje je Krste tu?Velkoski wrote:Kada Duljević fuli još 5 onakvih šuteva u jednoj tekmi (i to sve ponovi u još 17 tekmi), možda će mu neko i zamjeriti.Dammme wrote:Nego još me interesuje odgovor od ovih isto par "dežurnih", je li Nemanja kriv i za ovo večeras? Ne vidim da se psuje Duljević za onaj zicer i za onu povratnu Krsti, kada je trebao opaliti. Ne vidim da se psuje Okić zbog one šanse sa penala. Ne kažem ni da se treba psovati, ali da je Bilbija ono fulio, krvi bi mu se napili.
I da ne zaboravimo, Duljević pređe četiri igrača, pa fuli, jeb'ga.
Niti pravdam niti koga od njih nešto specijalno kudim (osim "O2" Džeme), ali mislim da mi svi trebamo biti realniji kada gledamo utakmice a ne natovariti se jednom igraču na vrat.
-
sole2mio
#9646 Re: FK Sarajevo - Europa League
Last edited by sole2mio on 29/08/2014 00:49, edited 1 time in total.
- Logovan
#9647 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ma da je 12:0, ne može se reći da su se posrali na sjajne pobjede protiv Grka i Borca.leo karan wrote:Ma 7-0 ej.Bruka.
Da, daleko smo od onog što želimo. Zar si mislio drugačije? Samo polako, težak je put do Europske ekipe. Ništa ne može preko noći.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9648 Re: FK Sarajevo - Europa League
Ma ne treba nikome psovati, u ovo ne ubrajam afekt. 
Problem je što se Bilbija u haman svakoj utakmici nađe u onakvih 5-6 šansi kao Duljević danas i to je jedini razlog što Dulji niko ne prigovara..
Što se tiče Krste, rekoh već ranije..
Problem je što se Bilbija u haman svakoj utakmici nađe u onakvih 5-6 šansi kao Duljević danas i to je jedini razlog što Dulji niko ne prigovara..
Što se tiče Krste, rekoh već ranije..
Isto vrijedi i za BiĆu, trener ga nije ohladio na vrijeme niti je pokušao naći novu varijantu da iskoristi njegovu sposobnost da šalje dobre lopte i to je to..svojim formacijskim divljanjem je uspio i da ubije Velkoskog, koji je guzio sve redom na proljeće.
-
Fauja Singh
#9649 Re: FK Sarajevo - Europa League
north wrote:@Damme, slažem se..samo ti se sad vraćaš na Bijeljinu iako i to stoji da je bilo bolje da je čuvao neke igrače za večeras pa bi vjerovatno bili oni odmorniji...ali za večeras je izveo najbolje sa čim raspolaže, formacija je imala donekle smisla...
Sto se mene tice, ja sam za da se Dzeno ostavi do polusezone, ne budemo li prvi potraziti drugog trenera!
-
leo karan
#9650 Re: FK Sarajevo - Europa League
Na pobjedu protiv Borca su se i matematicki posrali...Logovan wrote:Ma da je 12:0, ne može se reći da su se posrali na sjajne pobjede protiv Grka i Borca.leo karan wrote:Ma 7-0 ej.Bruka.
Da, daleko smo od onog što želimo. Zar si mislio drugačije? Samo polako, težak je put do Europske ekipe. Ništa ne može preko noći.
Bolje da su i izgubili pa u ove dvije slijedece pobijedili.
A ovih 7-0 je meni fakat zasjenilo i zamutilo onu pobjedu u Atini.