Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
convict

#9626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Na prošlim lokalnim izborima NS je na nivou Grada bila treća po broju glasova (50ak više od SBiH). Ne vidim kako sad ne bi bila bar četvrta.
meskogn

#9627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by meskogn »

convict wrote:Na prošlim lokalnim izborima NS je na nivou Grada bila treća po broju glasova (50ak više od SBiH). Ne vidim kako sad ne bi bila bar četvrta.
ns ce dobit isto dio razocaran glsaca ce otici npr sbbu a dio razocaranih u sdp ce doci ns....znaci jednako kao prosli puta
doktor78

#9628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by doktor78 »

meskogn wrote:
convict wrote:Na prošlim lokalnim izborima NS je na nivou Grada bila treća po broju glasova (50ak više od SBiH). Ne vidim kako sad ne bi bila bar četvrta.
ns ce dobit isto dio razocaran glsaca ce otici npr sbbu a dio razocaranih u sdp ce doci ns....znaci jednako kao prosli puta
Ne vidim kako neko razocaran u NS moze otici u SBB, vjerovatnija opcija mi je apstinencija
ultima_palabra

#9629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

doktor78 wrote:
meskogn wrote:
Ne vidim kako neko razocaran u NS moze otici u SBB, vjerovatnija opcija mi je apstinencija
Ne vidim zašto bi uopšte neko bio razočaran u NS... nisu bili u vlasti, a bili su koliko-toliko konstruktivna opozicija.
doktor78

#9630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by doktor78 »

ultima_palabra wrote: Ne vidim zašto bi uopšte neko bio razočaran u NS... nisu bili u vlasti, a bili su koliko-toliko konstruktivna opozicija.
Ne iskljucujem i tu mogucnost, meni je recimo zasmetao slucaj sa Ganickom., naravno ne toliko da bih zbog toga promijenio stranku, ali...
bosna sar

#9631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by bosna sar »

Izgleda da je naj bitnije da se slazu koliko toliko barem kao stranacke
kolege, a ne kao konkurencija (SDP) potukli se nacelnik i nosilac liste Novi Grad
Nije ni cudo kad u BIH imamo 460 stranki
alphonse kauders

#9632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by alphonse kauders »

Molio bih za informaciju da li će i kada biti održana javna tribina / predstavljanje NS i kandidata za načelnika u Novom Gradu?

Hvala!:)
Pedja Kojovic

#9633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

alphonse kauders

Naravno da hoce.
Raspored je napravljen i kandidati idu po mjesnim zajednicama.
Sabina je stalno na ulici.

p.k.
baxul

#9634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by baxul »

pozdrav pedja,
kakva su izborna očekivanja u nesarajevskim opštinama?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Evo prof.Svetlana Cenic, upavo, pohvali jedino NS kod Senada u "Dnevniku". :mrgreen: :thumbup:
Pedja Kojovic

#9636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

moj si yeah

Nije mi se to dogadjalo.
(Mozda zato jer imam Mac).
Hvala na upozorenju.
Moj Mac odrzava veliki Zlayke tako da vjerujem da je sve pod kontrolom (njegovom).

p.k.
Pedja Kojovic

#9637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

baxul

Tesko je reci u ovom trenutku.
(Moji nesarajevski favoriti su Zenica, Tuzla, Gracanica, Brcko, Kotor- Varos i Doboj - Istok.

p.k.
Pedja Kojovic

#9638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

lud i ponosan

O Sabini Cudic, izuzetnoj u svakom pogledu, se kao javnoj licnosti dosta zna a i kao kandidatkinja ima vise prilika da se predstavi.

Marko mi je prijatelj, odrastali smo zajedno, u istom razredu, kroz osnovnu skolu, dakle poznajemo se i znamo jako dobro.
Takvi casni i nesebicni ljudi su veoma rijetka pojava danas - pogotovo medju uspjesnim poduzetnicima.

p.k.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Pedja Kojovic wrote:baxul

Tesko je reci u ovom trenutku.
(Moji nesarajevski favoriti su Zenica, Tuzla, Gracanica, Brcko, Kotor- Varos i Doboj - Istok.

p.k.
znaci ipak Zenica..a kad ja upitah, ostadoh bez odgovora... :mrgreen:
bar sto se tice interneta, dobru kampanju pravite u Zenici, tj odlicnu..Tuzla nula poena
kadinica

#9640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kadinica »

Sabina mi je prišla u parku i razgovarale smo, neobavezno. O djeci, uslovima života, sigurnosti, šta bi promijenila i sl. Inteligentna i elokventna osoba, simpatična i prirodna. Odličan način komunikacije sa biračima i građanima, nekad ljudima jednostavno treba da ih samo saslušaš, pogotovo penzionerima :D

Tek na kraju skontam o kome se radi, kad mi je dala mail :-)

Znači iz tri razloga za Sabinu:

-najpismenija osoba koju sam imala priliku slušati
-nikada žena nije bila načelnica, vrijeme je za žene
-sviđa mi se ime :thumbup:
mrgreen

#9641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mrgreen »

Lako meni za Sabinu, ali ima li igdje Ajle Šišić? I dalje jedva da znam ko je ona, a kao glasala bih za nju, da ne bih križala listić :D
mrgreen

#9642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mrgreen »

Jedino što mogu zaključiti je da oni ni ne pretenduju ozbiljno na Novi Grad. Kandidovati anonimusa i ne raditi ništa na njenoj promociji... Kad otvorim stranicu na fb-u, tu su Sabinine slike, citati, nađe se i Lejla Somun Krupalija, ali od ostale dvije ni traga ni glasa. Što me prilično ljuti, jedina stranka kojoj bih možda dala glas, a kandidatkinja žnj nepoznata. Al' eto može naslijepo, ipak smo ovce :D
Tayyip

#9643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tayyip »

glasat ću za sabinu najvjerovatnije, glasao bih za nju da je i iz neke druge stranke. potpuno mi je nebitno.
ali najbolje mi je kad na ovu temu dolazi internet pješadija drugih stranaka i pokušavaju da kao diskredituju nekoga :lol: ili još gore vrijeđaju čovjeka na ličnoj osnovi. odvratno. nisam neki fan ove stranke, niti bilo koje druge ali kome može smetati ova opcija? običnom građaninu kojeg boli ćuna za sve njih sigurno ne, navijaču, članu, stalnom glasaču, vojniku druge stranke sigurno da.
kadinica

#9644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kadinica »

Da, i ja bi glasala za Sabinu Čudić, da je iz bilo koje druge stranke.
Ko što sam glasala za Komšića, a ne za SDP.

Ako se dokažu na lokalnom nivou, nemam ništa protiv i glasati za stranku na sljedećim izborima.

Edit: Ispravka prezimena
Last edited by kadinica on 15/09/2012 12:56, edited 1 time in total.
Tayyip

#9645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Tayyip »

misliš/mislite na sabinu čudić? :)
kadinica

#9646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kadinica »

:lol:

Da mi je samo znati ko je Gadžo, prolupala sam...

Ispravka, Sabina Čudić
mrgreen

#9647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mrgreen »

Ispravka, Sabina Ćudić :D
Pedja Kojovic

#9648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

mrgreen

U pravu ste, moram priznati.
Ajla Sisic je psiholog, sa dugogodisnjim iskustvom u NGO sektoru.
Svakako cemo pokusati pojacati njeno predstavljanje jer zaista ima sta da kaze i zna kako.
Lejla SOmun i Sabina Cudic su na ovaj ili onaj nacin poznate jednom dijelu glasaca dok Ajla Sisic i Arijana Aganovic
tek pocinju da stvaraju prepoznatljivost imena.
Potrudicemo se da se to koliko toliko ispravi do kraja jer mislim da zaista zasluzuju sansu.

p.k.
Seawolf

#9649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seawolf »

tvsabina wrote:
madner wrote:
ultima_palabra wrote:Što dvije? Haj ok, Stari Grad otpada... koja još?
Novi Grad.
Samo što će Novo Sarajevo i Centar u gradsko vijeće dati taman toliko da budu u Gradu sigurno četvrti ;-) odnosno jedna od četiri koja će uopšte preći cenzus....
Ubijeđen sam da će, po broju dobijenih mjesta u opštinskim vijećima, Naša stranka u četiri gradske opštine biti, zbirno, treća.

Pa, ne mislite, valjda, da će Fahrini komedijaši u četiri gradske opštine dobiti više mjesta od kandidata Naše stranke?
poznanik

#9650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by poznanik »

Seawolf wrote: Ubijeđen sam da će, po broju dobijenih mjesta u opštinskim vijećima, Naša stranka u četiri gradske opštine biti, zbirno, treća.

Pa, ne mislite, valjda, da će Fahrini komedijaši u četiri gradske opštine dobiti više mjesta od kandidata Naše stranke?

Zaboravljamo svi - Fahrini komedijaši imaju pred sobom jedan izuzetno jak medij - "Dnevni Avaz", koji u tekstovima može "čuda činiti", imaju i TV, kakvu-takvu, ali opet sposobnu da pripremi prostor za SBB komedijaše i maksimalno diskreditira protivnike. Imaju i nekoliko, moram priznati, izuzetno sposobnih i elokventnih članova na najvišim hijerarhijskim pozicijama, imaju i taj prijeko potreban novac, čime druge manje stranke oskudijevaju, i svime nabrojanim mogu postići vrlo visoku poziciju u izborima, nažalost :(
Locked