iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ortodont

#9626 Re: iPhone - All about

Post by ortodont »

Moze i ovaj 1.14 proci.
Eto me ba. :D

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
zemomak

#9627 Re: iPhone - All about

Post by zemomak »

Izasao update 6.1.1., al samo za iphone 4s...

TT via iPhone 5
leon25

#9628 Re: iPhone - All about

Post by leon25 »

prije par dana dobio sam iphone 2G telefon radi ali kada pokusam da instaliram aplikacije sa store-a svaka aplikacija trazi iOS 4 ili veci kod mene je trenutno iOS 3.1.2
posto sam novi u ovome zanima me moze li se nadogradit ovaj iOS 3.1.2 na iOS 4 ili veci na ovom iphonu 2G i ako moze ako neko moze da posalje neki link sa uputama
dedovic.almir

#9629 Re: iPhone - All about

Post by dedovic.almir »

Son1 wrote:
ortodont wrote:Izbrišem appsync i telefon ne može bootati da si pita, morao restore raditi, sve zbog glupog weather appa, picajzla sam i nervira me kada nešto ne radi. :lol:

Sada sa evas0ion 1.2 jailbreak uradio, appsync instalirao i radi (za sada) :-? .

No, pitanje je, a čitam neke forume, ljudi imaju dosta problema, brzo dimmanje ekrana, prekid poziva, sms-ova.. :?:
Imate li ove probleme?

Usputm, dukat dajem za tapatalk2, kako ga naći (džaba)) :mrgreen:
Daj ti dukat na appstore-u i bit ce to sve pod kontrolom.

I hajde na temu Juventusa, jebo tapatalk. :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Vertig0

#9630 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

leon25 wrote:prije par dana dobio sam iphone 2G telefon radi ali kada pokusam da instaliram aplikacije sa store-a svaka aplikacija trazi iOS 4 ili veci kod mene je trenutno iOS 3.1.2
posto sam novi u ovome zanima me moze li se nadogradit ovaj iOS 3.1.2 na iOS 4 ili veci na ovom iphonu 2G i ako moze ako neko moze da posalje neki link sa uputama
Na zalost mislim da ne mozes nadograditi vise... Ipak je to 6 godina star telefon.
fosil

#9631 Re: iPhone - All about

Post by fosil »

Posto nema topica o istom samo kratko pitanje u vezi Apple TV. Ima li ko da je uradio jailbreake i da li je jednostavno kao i sa iphonom?
mO k3

#9632 Re: iPhone - All about

Post by mO k3 »

Vertig0 wrote:
leon25 wrote:prije par dana dobio sam iphone 2G telefon radi ali kada pokusam da instaliram aplikacije sa store-a svaka aplikacija trazi iOS 4 ili veci kod mene je trenutno iOS 3.1.2
Na zalost mislim da ne mozes nadograditi vise... Ipak je to 6 godina star telefon.
star ko grcka :)
azdralovic

#9633 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

fosil wrote:Posto nema topica o istom samo kratko pitanje u vezi Apple TV. Ima li ko da je uradio jailbreake i da li je jednostavno kao i sa iphonom?
http://www.itworld.com/personal-tech/30 ... t?page=0,1

po ovome izgleda jednostavno...
uostalom uvijek imas restore, tako da ne mozes bas nesto zeznuti... racunaj da atv3 se ne moze jailbreak ako imas taj ...
digital

#9634 Re: iPhone - All about

Post by digital »

Pozdrav radni narode. Imam jedan ogromni problem. Naime imam iphone 3gs i na njemu iOS 6.1 Urađen je jailbreak i kao hacktivated je.. ali "kao" kada nema sima kaže no sim, a kada ubacim kaže ko iz stopa no service? Da li mu ima pomoći? Da li je neko imao sličnih problema? ah da na njemu je modem firmware 06.15.00 Na njemu je cydia sve ok radi, ali nema signala. :/

Hvala unaprijed.
Hoshnesh

#9635 Re: iPhone - All about

Post by Hoshnesh »

Pozdrav, moze mala pomoc.

Znam da je izasao novi JB za model kakav imam a to je 3G S ali jos uvijek ga nisam uradio iz razloga predostroznosti. Dok ne vidim da li je JB stabilan.

Mislio sam sacekati jos par dana medjutim danas mi se pojavilo u Settingsu da imam jedan update kad ja tamo pise: iOS 6.1 Software update.

Sta da radim? Da li da ga omogucim ili ne?

Nekom logikom vodjem cini mi se posto mi je telefon JBreikan kontam da cu izgubiti sve sto se tice JBreaka.

Ili da pustim da se update uradi pa onda uradit JB na ovom software-u?

Hvala na pomoci.
digital

#9636 Re: iPhone - All about

Post by digital »

Hoshnesh wrote:Pozdrav, moze mala pomoc.

Znam da je izasao novi JB za model kakav imam a to je 3G S ali jos uvijek ga nisam uradio iz razloga predostroznosti. Dok ne vidim da li je JB stabilan.

Mislio sam sacekati jos par dana medjutim danas mi se pojavilo u Settingsu da imam jedan update kad ja tamo pise: iOS 6.1 Software update.

Nekom logikom vodjem cini mi se posto mi je telefon JBreikan kontam da cu izgubiti sve sto se tice JBreaka.

Hvala na pomoci.
pročitaj moj post iznad prije nego išta uradiš.
vivax

#9637 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

digital wrote:Pozdrav radni narode. Imam jedan ogromni problem. Naime imam iphone 3gs i na njemu iOS 6.1 Urađen je jailbreak i kao hacktivated je.. ali "kao" kada nema sima kaže no sim, a kada ubacim kaže ko iz stopa no service? Da li mu ima pomoći? Da li je neko imao sličnih problema? ah da na njemu je modem firmware 06.15.00 Na njemu je cydia sve ok radi, ali nema signala. :/

Hvala unaprijed.
Moras ga otkljucati.Ali prvo mu vrati firmware na 5.13 imas upustvo na google-u.I onda otkljucaj.I to imas na googl-u ne mogu ti sad traziti posto aam na telefonu.Al vrlo je jednostavno.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
digital

#9638 Re: iPhone - All about

Post by digital »

vivax wrote:
digital wrote:Pozdrav radni narode. Imam jedan ogromni problem. Naime imam iphone 3gs i na njemu iOS 6.1 Urađen je jailbreak i kao hacktivated je.. ali "kao" kada nema sima kaže no sim, a kada ubacim kaže ko iz stopa no service? Da li mu ima pomoći? Da li je neko imao sličnih problema? ah da na njemu je modem firmware 06.15.00 Na njemu je cydia sve ok radi, ali nema signala. :/

Hvala unaprijed.
Moras ga otkljucati.Ali prvo mu vrati firmware na 5.13 imas upustvo na google-u.I onda otkljucaj.I to imas na googl-u ne mogu ti sad traziti posto aam na telefonu.Al vrlo je jednostavno.
Pomagaj ako boga znaš :(
Hoshnesh

#9639 Re: iPhone - All about

Post by Hoshnesh »

digital wrote:

Hvala na pomoci.
Znaci i Ti si popushio foru od Apple-a

Sva sreca ja od sad prvo pitam sta god da radim.
digital

#9640 Re: iPhone - All about

Post by digital »

Hoshnesh wrote:
digital wrote:

Hvala na pomoci.

Drama spušio, nema šanse da se ovo popravi, čitav dan radim jailbreak, fazoni ovo ono :( znači hopeless brate.
SAID5

#9641 Re: iPhone - All about

Post by SAID5 »

digital wrote:
Hoshnesh wrote:
digital wrote: pročitaj moj post iznad prije nego išta uradiš.

Drama spušio, nema šanse da se ovo popravi, čitav dan radim jailbreak, fazoni ovo ono :( znači hopeless brate.
Skines itunes 10.4
Skines ios 4.3
Redsnow stariji treba za ovo sve

Skines ga na 4.3, i stavis mu nakon toga 5.1 i skines 6.15. Sve ce raditi po starom
Ovo sve moze Ako imas sacuvane ssh bobe,

Okacim step by step sutra kad nadjem, a mozes i sam potrazit na http://www.beijingiphonerepair.com/

Sent from my iPad using Tapatalk HD
SAID5

#9642 Re: iPhone - All about

Post by SAID5 »

Dupli
Lady Saray

#9643 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

proradio weather app :D

elem.. da malo ucinimo ovu temu zanimljivijom od tipicnog "ljudi pomagajte, zajebao sam.." :D napravimo spisak korisnih tweakova na nacin da postojeci spisak kopiras i dodas tweakove koji su ti zanimljivi

auxo
bars
biteSMS
FullScreen for Safari
LocallAPStore
multifl0w
PasswordPilot
SwipeBack
SwipeSelection
wiFi Passwords
Zephyr
digital

#9644 Re: iPhone - All about

Post by digital »

SAID5 wrote:Dupli
nemam shsh od druga je telefon, prije mu je bio ios 4 :(
Curve

#9645 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

IconRotator - dobra stvar al na ovom repou sto sam dosad koristio ne radi na iOS6, koristi li iko jos a da mu radi na ios6 ?
vivax

#9646 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

digital wrote:
vivax wrote:

Hvala unaprijed.
Pomagaj ako boga znaš :(
Evo kako da spustis bb na 5.13

http://www.omizio.com/upute/kako-downgr ... -05-13-04/

A evo kako da ga otkljucas.

http://www.omizio.com/upute/iphone-unlo ... i-i-upute/
agent_001

#9647 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

ClockWind
ClockHide

Jedn tweak je ubrzavao rad uređaja pravo plaho, ali sada nemogu nikako da ih nadžem..

using Tapatalk
GaRGa

#9648 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

navodno "nospot" ubrzava rad jer ukinue spotlight search na home screenu
Curve

#9649 iPhone - All about

Post by Curve »

kako da izbisem stare app da mi prikazuje, kad spojim iphone, nekad hocu da nadjem neku app da instaliram dok je nadjem treba mi vremena u moru starih koje ne koristim, pa bi ih da mi ne prikazuju se vise...
(posto nisam najbolje objasnio ev slika, npr. ova zaokruzena kako da namjestim da mi je ne prikazuje vise)

Image

PS. Ko je nedavno trazio tapatalk 2? Evo ima se skinut zadnja verzija..
ortodont

#9650 Re: iPhone - All about

Post by ortodont »

Curve wrote:
PS. Ko je nedavno trazio tapatalk 2? Evo ima se skinut zadnja verzija..
Ja sam tražio, gdje ima, nemoj samo reći appstore?! :lol:
Last edited by ortodont on 14/02/2013 23:26, edited 1 time in total.
Post Reply