SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
no_crnjak

#9626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

FreeSol wrote:
no_crnjak wrote:mislis da je kod zeke na onoj krivini bezze nastardalo par desetina ljudi...otoka-gras-rtv-ap-nedjarici...sto rece miki i po 2 glave...bilo to auto...jal motor...moze se 100%
moze i vise od dvije :wink:
motor nisam,niti na motoru...a u vr6....bo'me i debelo preko 2 xD
no_crnjak

#9627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

simpozijum delirijum wrote:evo ideja nekakva da se ovakve tragedije sa motorima sprijece i ne samo motorima
sjecam se davno bile su auto-trke na Sarajevskome aerodromu , ima jedan dio kod kraja piste koji lici na trkacu stazu ( nemam pojma kako je danas i sta je NATO tu izmjestao i mijenjao ) koji je izgradila jos JNA ( i ravna cesta koja vodi od bivsega sportskoga aerodroma Butmir , gdje su bili kaponiri ( bunkeri za avione ) ali sada je tu EUROFOR baza
mislim da je to jedina lokacija u Sarajevu gdje se moze napraviti pristojna trkaca staza sa malo ulaganja pa neka omladina jurca koliko im je ceif uz strucni nadzor i sa zastitnom opremom
ima bivsi aerodrom Zeljava kod Bihaca , jedna od pista je u dobrom stanju ( 3 i po kilometra duga i oko 45 metara siroka !) i tu se moze npraviti trkaca staza po mjerama sigurnosti pa neka se Ku..rce tamo , nece ubiti sebe i ostale i plus moze se razviti moto -sport u Bih jer ocigledno talenata ima , koji se nazalost samoubijaju na cesti
buraz...nije fol vozat motor po pisti...nema tamo trebica da te gledaju,nema raje da blehnu,aplaudiraju i sl...fol je da svi znaju da si to ti...znaci jos malo pa ce providne kacige,da se zna ko vozi tu makinu...i da gasas po spici... xD
FreeSol

#9628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

simpozijum delirijum wrote:evo ideja nekakva da se ovakve tragedije sa motorima sprijece i ne samo motorima
sjecam se davno bile su auto-trke na Sarajevskome aerodromu , ima jedan dio kod kraja piste koji lici na trkacu stazu ( nemam pojma kako je danas i sta je NATO tu izmjestao i mijenjao ) koji je izgradila jos JNA ( i ravna cesta koja vodi od bivsega sportskoga aerodroma Butmir , gdje su bili kaponiri ( bunkeri za avione ) ali sada je tu EUROFOR baza
mislim da je to jedina lokacija u Sarajevu gdje se moze napraviti pristojna trkaca staza sa malo ulaganja pa neka omladina jurca koliko im je ceif uz strucni nadzor i sa zastitnom opremom
ima bivsi aerodrom Zeljava kod Bihaca , jedna od pista je u dobrom stanju ( 3 i po kilometra duga i oko 45 metara siroka !) i tu se moze npraviti trkaca staza po mjerama sigurnosti pa neka se Ku..rce tamo , nece ubiti sebe i ostale i plus moze se razviti moto -sport u Bih jer ocigledno talenata ima , koji se nazalost samoubijaju na cesti
Malo si pomijesao, uglavnom to ti je pozarni put od aerodroma, i ujedno saobracajnica koja spaja entitet i Donji Kotorac, dugo mozda 300metara. Ne vodi ta cesta od bivseg sportskog aerodroma do kraja piste, malo si se zbunio. Uglavnom niko normalan nece to dopustiti, to je sad sve naselje, ne znam kad si zadnji put prolazio.
DaysleepeR

#9629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

Miki123 wrote:
koliko god imao jaku mašinu, nema toliko duge dionice u Sarajevu da bilo koja mašina može razviti 150 kmh.

zar ovo nije sarajevo i zar lik ne vozi preko 200 na sat? :D

http://www.youtube.com/watch?v=-ZHQp1yt ... r_embedded
šta da ti kažem, u pravu si, do mene je, nisam u svijetu sportskih motocikala, meni na mom motoru za 120 treba dionica Sarajevo - Mostar :D
DaysleepeR

#9630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

no_crnjak wrote:
buraz...nije fol vozat motor po pisti...nema tamo trebica da te gledaju,nema raje da blehnu,aplaudiraju i sl...fol je da svi znaju da si to ti...znaci jos malo pa ce providne kacige,da se zna ko vozi tu makinu...i da gasas po spici... xD

nema tu ba lijeka, evo NYC, imaju ljudi sve uslove i staze, i prezajebanu policiju sve pa opet ovako po gradu

http://www.youtube.com/watch?v=3cPDz7uX ... re=related

shvatite da to nije nikakvo lokalno seljačko junačenje, to je globalna furka bez ikakvog inteligentnog smisla, nešto kao i ljudi koji slušaju DJ-eve. Kad skontaš to niko inteligentan ne bi radio, pa je opet svugdje popularno među određenim ljudima...
Creasy

#9631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Spejs wrote:Nije to njima nikakav problem. Nego znaju oni koja sorta vozi ove motore po gradu pa ne smiju stisnuti da ih zaustavljaju. Evo baš dok tipkam papak na motoru stoji na semaforu i pritišće gas. To grmi!

Što je najgore čovjeku ni prozor ne daju otvoriti po ovoj vrućini...

A zasto bi ih policija uopste zaustavljala? Treba da rizikuju svoj i njihov zivot, a zato uopste nema potrebe, jer ih kamere snimaju svakodnevno i kazne im uredno stizu... E sad, druga je stvar sto im se motocikli vrlo rijetko oduzimaju, ali to je vec stvar suda, a ne policije...
novi.dan.nova.nafaka

#9632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

DaysleepeR wrote:druže, vidio sam ja raznih udesa, i vozim godinama i znam o čemu pričam.

koliko god imao jaku mašinu, nema toliko duge dionice u Sarajevu da bilo koja mašina može razviti 150 kmh. ne sumnjam da je išao oko 100 na sat, ali kad je već vidio da je u problemu naravno da je kočio te je u auto udario pri brzini od oko 60 kmh.

nemam ja namjeru niti ikakav interes da branim bilo koga od ljudi koji se ponašaju neodgovorno u sabraćaju, posebno na motoru, jer ja kao i jako puno mojih prijatelja koji normalno voze ispaštamo radi ovakvih.

meni je jednostavno degutantno nakon što neko pogine, dodatno se iživljavati nad tim nekim raznim epitetima, te člancima gdje je isti bio upucan. bio je upucan, nije upucao nekog, mogu ja sutra biti upucan šta to uopšte znači?

trebamo naći ljudskosti u sebi, maksimalna šteta je već učinjena, nema potrebe dodatno udarati mrtvog čovjeka, srećom nije nikog povukao sa sobom...

a da postoji problem, postoji, i to ne samo u Sarajevu, nego svugdje u svijetu. ljudi koji voze sportske motore su posebna sorta i kao takve ih treba shvatati. nema tu pomoći, to je droga koja se samo grobljem liječi...
Ma dobro, vjerovatno si u pravu - motor sa vozačem ima 200+ kg, sa 60 ili 80 pri udaru se može ona plastika i lim na G2 skršiti (motor nije nešta naročito oštećen čini se), havdika je to.
E sad, što se tiče toga da se neki "raduju" - hmm, fakat je teško biti pametan, ali se problem može gledati iz najmanje 2 ugla:
- meni lično teško pada oduzeti život bilo kojem živom biću: jednom sa cuku udario nehotice, u stvari, sam mi je podletio pod auto, lajući na gume. Nisam ga odmah usmrtio, ali mi ga je danima bilo žao. Mogu misliti kako je nekom čovjeku oduzeti život (ma kakva budaletina bila), kakve su to traume za insana...
- ljudi koji ovako voze motore ugrožavaju ne samo sebe, već i druge. Ako gledamo samo slučajeve kada sebi naude, opet problem može nastati u situacijama kada izazovu svoju smrt, ali krivica padne na druge. Nedavno se dogodilo da je poginuo motociklista i na način da mu je vozač auta oduzeo prednost. Ali, hajdemo biti realni - kako čovjek može procijeniti situaciju kada nasuprot sebe imate tane koje leti 150+ km/h. Taman i da znate da će takav doletjeti, to su brzine od 50+ m/s. Dolazio on sprijeda ili otpozadi, dijelovi sekunde su u pitanju. Dakle, zašto bi neko zaglavljivao zatvora, potencijalno ostajući bez posla na ovakvoj krizi radi jednog nepromišljenog manijaka.
Ljudi su prije svega kivni jer znaju da im se ni krivima može dogoditi to da ili imaju noćne i traume more radi toga što mogu oduzeti nečiji život, ili pak, da u velikoj mjeri, budu kažnjeni zatvorski za nešto za što realno nisu krivi...
daxon

#9633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by daxon »

Nema te policije ni zakona koji može spriječiti "adrenalin ovisnike" da rade to što rade.

Međutim, po mom skromnom mišljenju zakon o polaganju vozačkog ispita nije dobar, pogotovo kad je "A" kategorija u pitanju.

Naime, kod nas neko sa napunjenih 18 godina može pristupiti polaganju ispita "A" kategorije koji se obavio na motociklu zapremine od 150 ccm i nekih 11 kwn snage, nakon položenog takvog ispita osamnaestgodišnjaku je omogućeno da sjedne na "zvijer" od npr. 1000ccm i 140 kw, što je najgore takve jurilice se danas mogu nabaviti za vrlo malo novca, možete zamisliti osamnaestgodišnjaka bez iskustva na takvom motoru :-) .

Neke države u okruženju to pitanje imaju mnogo bolje riješeno, mislim da bi takva riješenja trebalo i kod nas uvesti, bar kad je "A" kat. u pitanju, o čemu se radi, da bi npr. položio "A" kategoriju kandidat bi morao imati najmanje 21 godinu života i barem 2 godine iskustva na nižoj kategorij koja je u odnosu na "A" ograničene zapremine i snage.
Stvarno mi nije jasan mozak koji osamnaestgodišnjaku bez ikakvog iskustva omogućava da vozi motocikle neograničene zapremine i snage, a to samo govori o tome koliko su nekompetentni ljudi koji te zakone donose.
delightful

#9634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

freesol, opomena pred ban zbog postavljanja youtube klipova. promoviranje ovakvog ponasanja nece biti tolerisano. to vazi i za ostale.
FreeSol

#9635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

delightful wrote:freesol, opomena pred ban zbog postavljanja youtube klipova. promoviranje ovakvog ponasanja nece biti tolerisano. to vazi i za ostale.
cuj opemena, pa uvijek su se slicni klipovi postavljali :) , sta je sa pljackom na aerodromu, likovima koji su obili rextona itd :shock: je li to promoviranje "lopovskog ponasanja" pa prolazi?
smoki_choko

#9636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

nesto se zalite na sigurnost u gradu a gledajte kako london gori :-)
kod njih sve mirno i super

FreeSol

#9637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

Samo je fazon sto London ima 10-ak miliona stanovnika, a Sarajevo ima oko 500 000. Fazon je sto ce u Londonu ovi sto budu privedeni, presjediti cijeli zivot izmedju 4 zida, a kod nas nece. A kod nas kriminal, pucnjave, bombe su na vecem nivou nego kod ostalih gradova od 500 000 stanovnika. Ja mislim da se zato zalimo. :shock:
smoki_choko

#9638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

znam, al treba reci da je sarajevo glavni grad bez obzira koliko ima stanovnika. pa je tako i glavni u tome da se skuplja u njemu ono najbolje ali i najgore pa tako ne mozemo ocekivati da cvjetaju ruze i da nema kriminala i nasilja
delightful

#9639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

FreeSol wrote:
delightful wrote:freesol, opomena pred ban zbog postavljanja youtube klipova. promoviranje ovakvog ponasanja nece biti tolerisano. to vazi i za ostale.
cuj opemena, pa uvijek su se slicni klipovi postavljali :) , sta je sa pljackom na aerodromu, likovima koji su obili rextona itd :shock: je li to promoviranje "lopovskog ponasanja" pa prolazi?
14 dana
plejka2

#9640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

Ne procitah nigdje danas da je iko objavio kako su trojca pretukli jednog u hrasnom jutros oko pola 3.
Dosla murija troje kola,hitna...
Kakva je bila pozadina nemam pojma al su ga nasibali pravo...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

smoki_choko wrote:nesto se zalite na sigurnost u gradu a gledajte kako london gori :-)
kod njih sve mirno i super

pa zamisli još da imamo crnce pakistance arape :D baš bi bilo veselo
smoki_choko

#9642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

bice i toga, samo polako :D
baja

#9643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by baja »

po vojnickom i dobrinji citavo vece ordiniraju marice (sa i bez rotacije!)...jel se nesto desava ili to onako 8-)
beliver

#9644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by beliver »

plejka2 wrote:Ne procitah nigdje danas da je iko objavio kako su trojca pretukli jednog u hrasnom jutros oko pola 3.
I ja sam to čuo, zanima me šta je bilo, pa ako neko zna...
atko

#9645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

A malo hebe i internet ... prije si mogo cuti za neku marisanu nakon po' godine godinu u mistificiranoj verziji pjsme ZP ... sad 100_KA odmah direktno slika svaki kroshe i aperkat ... nema tu vise cari i mistike :D
plejka2

#9646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

beliver wrote:
plejka2 wrote:Ne procitah nigdje danas da je iko objavio kako su trojca pretukli jednog u hrasnom jutros oko pola 3.
Bilo je prvo shibanje jedan na jedan dok sa drugim kolima nisu jos dvojca dosla,mada ovaj sto je bio namaran je i u tom duelu izgubio.Neznam sto su ga jos ova dvojca tukli kad ga je ovaj sam vec nalupo.Mora da je nesto zesce bilo u pitanju al haj znaj.Dodje murija pitaju dva puta ovog kako se zove lik je izgleda dobio toliko batina da im nije odgovorio. :(
Da crnjak bude jos veci sve se desavalo pored kucice gdje strazari policajac koji cuva komsica.Kad su ovi pobjegli tek je onda izaso..
Pa dje mu je jebena ljudskost kao da nije mogo izaci ranije. :roll:
Niko nista ne pise a gdje si ti cuo to?
beliver

#9647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by beliver »

plejka2 wrote:
beliver wrote:
Bilo je prvo shibanje jedan na jedan dok sa drugim kolima nisu jos dvojca dosla,mada ovaj sto je bio namaran je i u tom duelu izgubio.Neznam sto su ga jos ova dvojca tukli kad ga je ovaj sam vec nalupo.Mora da je nesto zesce bilo u pitanju al haj znaj.Dodje murija pitaju dva puta ovog kako se zove lik je izgleda dobio toliko batina da im nije odgovorio. :(
Da crnjak bude jos veci sve se desavalo pored kucice gdje strazari policajac koji cuva komsica.Kad su ovi pobjegli tek je onda izaso..
Pa dje mu je jebena ljudskost kao da nije mogo izaci ranije. :roll:
Niko nista ne pise a gdje si ti cuo to?
Živim i ja blizu tu, pa mi rekoše danas. Meni je isto odmah napamet pao policajac koji ondje sjedi. Također sam čuo to što si napisao da je tek poslije izašao, što me uopšte ne čudi, nije prvi put da se desi. Znalo se desiti da tu u blizini auto obiju a on ništa. Naravno da to njemu nije " u opisu posla " , ali to je toliko glupo, da je samo izašao i pendrekom zaprijetio ili se proderao, mislim da bi se sve to odmah završilo, jer ne želi niko baš imati problema sa policijom. Užas, nije mi jasno kako čovjek koji ima ovlast takvu i sve može biti takva.... baš tužno.

Inače ondje je navečer dosta sigurno prolaziti jer je sve osvjetljeno, za razliku od okolnih kvartova, odnosno odmah preko ulice, gdje rasvjeta ne vidi samu sebe. Tačno mi je čudno što se tu baš desilo, em sve zgrade okolo, em osvjetljeno onim velikim "svjetiljkama", em policajčeva kućica odmah tu. Baš loše.
zonbirile

#9648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

skupiti sve motorđije na pisti i postiditi ih,tako su uradili u Hrvatskoj,jedno vrijeme bili mirni.
delightful

#9649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

lucazode, mahalas, alfons kauders, semir hz, opomena pred ban. komentari tog tipa nisu dozvoljeni. ako vam je potrebno da se izivite, morate negdje drugo. hvala.
cappy_tempo

#9650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

svako ljeto jedan na motoru zagine. to nekad bude njihovom krivicom nekad im neko izleti al u globalu zadnji par godina nije ljeto proslo a da jedan na motoru nije pogino.
Locked